Zerzevat Çorbası Tanımı: Zerzevat Çorbası Nasıl Yapılır?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Düşük kalorili bulunmasına karşın besleyici özelliği çok yüksek olan bir çorba tanımımız var. Mevsimine nazaran her zerzevatın yer verilebileceği zerzevat çorbası tanımımızı hayli seveceksiniz. Tam bir şifa deposu zerzevat çorbasında et suyu da dahil yok yok. Zerzevat çorbası; kıvamı püre ya da taneli olarak hazırlanabilen, zerzevat ile ortası olmayan çocuklarınıza yedirerek vitamin muhtaçlıklarını karşılayabileceğiniz enfes bir çorbadır. Pekala, zerzevat çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi…


Klasik çorba tanımları ile haftayı bitiriyor ve mutfağınızda farklı yiyecekler pişirmek istiyorsanız işe zerzevat çorbası tarifimizle başlayın. Bol materyali ile hem gözünüzü birebir vakitte midenizi doyuracak zerzevat çorbası tanımı besleyici olma özelliği ile bilinen bir çorbadır. İçinde damak zevkinize bakılırsa her zerzevata yer verebileceğiniz zerzevat çorbasını et suyu ve baharatlarla lezzetlendirmeyi ihmal etmeyin. Öyleyse buyurun tarife geçelim…


Zerzevat Çorbası İçin Gereken Materyaller


Zerzevat çorbası tanımımızda biz bir fazlaca zerzevata fazla ölçüde yer verdik. Şayet isterseniz zerzevat ölçüsünü 1’e düşürebilirsiniz. İşte materyaller;

– 2 adet havuç

– 2 adet kabak

– 2 adet patates

– 2 su bardağı süt

– 2 tane defneyaprağı

– 1 yemek kaşığı un

– Yarım çay bardağı sıvı yağ

– Bir ölçü dereotu

– 2,5 litre su

– Tuz

– Karabiber

– Pul biber,

– Et suyu (isteğe bağlı)


Sebzeli Çorba Yapılışı


1. Zerzevatları yıkayın, kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Defne yaprakları ve sıcak suyu ekledikten daha sonra sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Et suyu eklemek isteyenler bu evrede ek edebilirler.

2. Uygun bir tava ortasında sıvıyağı ve tereyağı ekleyin. Akabinde unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.

3. Pul biber ve karabiber üzere dilediğiniz baharatları ekleyip kavurulana kadar karıştırın.

4. Sebzeler yumuşadığında ortasından defneyapraklarını çıkarın ve blenderdan geçirin.

5. Un karışımını çorbaya ekleyerek yinedan kaynatın. Akabinde sütü ekleyip 2-3 dakika kadar pişirin.

6. Tuzunu ve dereotunu ekledikten daha sonra zerzevat çorbası artık yemeye hazır.

7. Yanında limonla servis etmeyi unutmayın.

Afiyet olsun.
 
Üst