Zelenskiy: Kiev’deyim, saklanmıyorum

Beykozlu

New member
Rusya’nın, Ukrayna’ya yönelik taarruzları devam ederken, Ukrayna Devlet Lideri Vladimir Zelenskiy toplumsal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, ülkenin başşehri Kiev’de yer alan Bankova sokağındaki ofisinde olduğunu söylemiş oldu.

Zelenskiy gece yaptığı açıklamada, “Kiev’de kalıyorum. Bankova’dayım. Saklanmıyorum ve kimseden korkmuyorum. Bu savaşı kazanmak için ne kadar gerekiyorsa! Kiev’de akşam saatleri. Burası ofis. Pazartesi ağır geçen bir gün olarak söylerdik artık Ukrayna’da savaş var ve her gün pazartesi sayılır. Biz hepimiz çalışma yerlerimizdeyiz. Bizim halkımız kendini silahsız olarak bile savunuyor. İşgalcilerden korkmayan her Ukraynalı kahramandır. Ruslar bizim korkmadığımızı anladılar. Ruslar ekmek fabrikasını vurdular bunu niye yaptılar? Ekmek fabrikasını vurabilmek için nasıl biri olmak lazım? İnsanlık koridoruna yönelik muahede vardı. Pekala bu işe yaradı mı? Bunun yerine Rus tankları çalıştı. Koridor oluşturduğumuz caddeye mayınlar döşendi. Biz bu müzakereyi barışı sağlayana kadar tekrar yapacağız.” tabirlerini kullandı.

Müzake iletisi

Zelenskiy, Telegram’dan paylaştığı görüntü iletisinde ise, Rus ordusuna karşı gayret etmeye devam ettiklerini belirtti.

Kendisinin başşehir Kiev’de bulunduğunu vurgulayan Zelenskiy, Rus ve Ukrayna heyetleri içinde 3. çeşit müzakerelerin Belarus’ta dün yapıldığına dikkati çekti.

Zelenskiy, şunları kaydetti:

“3. çeşit müzakerelerin son olduğunu söylemek isterdik lakin gerçekçiyiz. Bu niçinle, halka ‘böyle barışa varacağız’ demek için yol bulana kadar müzakerelerde konuşacağız ve ısrar edeceğiz.”

Ayrıyeten, Zelenskiy’nin, memleketler arası barış operasyonlarında yer alan askeri birliklerin askeri hareketler için çağırılması istikametinde kararname imzaladığı açıklandı. (İHA-AA)