Zelenskiy: Bir haftada 9 bin Rus öldürüldü

Beykozlu

New member
Ukrayna Devlet Lideri Vladimir Zelenskiy, ulusa sesleniş konuşmasında, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik planlarını bir haftada bozduklarını tez etti.

Zelenskiy, “senelerdır hazırladıkları planları bozduk. Daha fazla işgalci bizden meskenlerine gerçek kaçıyor.” dedi.

Zelenskiy, “Ukraynalılara samimiyetle hayranım. Onları (Rusları) utanç ortasında uzaklaştıracağız. Tıpkı kendi yiyeceklerini bulmaya çalıştıkları zamanki üzere. Bunlar devlet savaşçısı değil. Bunlar kullanılmış kayıp çocuklar.” sözlerini kullandı.

Zelenskiy, “Bir haftada yaklaşık 9 bin Rus öldürüldü. Mıkolayiv istikametinde 19-20 yaşlarında iki yüzlerce, üç yüzlercesini (Rus askerleri) onlarca helikopterlerle almak zorundalar.” diye konuştu.

Ukraynalılar için bunun “Vatanseverlik Savaşı” olduğunu belirten Zelenskiy şunları kaydetti:

“Bunların nasıl başladığını hatırlıyoruz ve işgalciler için nasıl sonlandıklarını biliyoruz. Nereye giderlerse gitsinler, her yerde yok edilecekler. İşgalciler Ukraynalılardan yanıtını alacak.”

“Rusya’da Sıkıyönetim ilan edilecek” tezi

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik akınları 8‘inci gününde devam ederken, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Kurulu Sekreteri Oleksiy Danilov, Ukraine 24 kanalında katıldığı bir programda Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’in 4 Mart tarihinde ülke genelinde sıkıyönetim ilan edeceğini tez etti. Danilov, “ilk vakit içinderda Rusya Federasyonu’nda 4 Mart itibariyle sıkıyönetim ilan edileceğine yönelik istihbarat dataları mevcut. Moskova ve St. Petersburg’u düşünemiyorum bile. Rusya’da neler olup bittiğini gördükleri için buna reaksiyon verecekler.” sözlerini kullandı. (AA-İHA)