Üniversiteler açıldı, öğrenciler okumaya geldikleri kentlere, kaldıkları yurtlara alışmaya çalışıyor. Konutunuzda burun kırın ettiğiniz annenizin yaptığı mis üzere mesken yemeklerini de özlemeye başladınız. Yurtta kimselerle didişemiyor ‘ben bunu yemem’ diye naz da yapamıyorsunuz o denli değil mi? kimi vakit yurtta damak zevkinize uygun yemekler de çıkmıyor bu sefer aklınıza ‘bugün ne yiyeceğim’ diye sorular gelmeye başlıyor ve tahlil önerisi aramaya başlıyorsunuz. Üzülmeyin, sizin için yurt odasında kendi imkanlarınızla ocak kullanmadan yapabileceğiniz birbirinden pratik ve ekonomik epeyce lezzetli yemek tanımlarını yazdık. Çabucak not almaya başlayın. Şimdiden afiyet olsun.
1. Bu makarna fazlaca farklı: Elektrikli cezvede makarna tarifi
Malzemeler
1. Elektrikli cezveye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve salça ekleyip karıştırın.
2. Salça kavrulduktan daha sonra cezvenin yarısını geçecek biçimde su ekleyin ve su kaynayana kadar karıştırın.
3. İçine bir silme kaşığı tuz, karabiber ekleyin.
4. Kaynayıp taşmaması için daima karıştırın ve cezveyi kimi bazı kapatın.
5. bu türlü 10 dakika pişirin. Afiyet olsun.
2. Sandviç sevenler bu tarife bayılacak: Soğuk kruvasan sandviç tarifi
Malzemeler
1. Kruvasanı yatay biçimde iki kesime ayırın.
2. Marulu ince ince doğrayın.
3. Domatesi yuvarlak doğrayın.
4. Sırasıyla marul, kaşar peyniri ve domatesi ek edin. Afiyet olsun.
3. Diyet yapanlar için: Roka salatası tarifi
Malzemeler
1. Rokanın saplarını ayıkladıktan daha sonra iri kesimler halinde bölün. Çeri domateslerimizi küp küp doğrayın.
2. Bir kap içerisinde zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu karıştırın.
3. Salatayı harmanlayın, afiyet olsun.
4. Yalnızca 3 gereçle tatlı: Hindistan cevizli toplar tarifi
Malzemeler
1. Kremayı toz şekerle birlikte bir kaba alın. Krema hafifçeçe kabarıp şekerler eriyene dek mikserle çırpın.
2. Hindistan cevizini 3 seferde olmak üzere azar azar kremaya ekleyerek spatula sayesinde karıştırın. Kıvamını denetim edin, şayet gerekliyse biraz daha Hindistan cevizi ek edin ve akabinde 30 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın.
3. Hazırladığınız karışımı buzdolabından çıkardıktan daha sonra ceviz büyüklüğünde modüllere kopararak avucunuzun ortasında yuvarlayarak hal verin.
5. Her öğün yenilebilir: Çilekli bowl tarifi
Malzemeler
1. Yapacağınız kabın tabanına evvel kalın bir kat yoğurt koyun.
2. Kestiğiniz ince dilim çilekleri ve yulaf ezmesini koyun.
3. Kasenin üstüne gelene kadar yoğurt-çilek-yulaf sıralamasıyla gidin.
6. Çabucak hazır: Ton balıklı wrap tarifi
Malzemeler
1. Havucu rendeleyin ve ton balığını ve mayonezle karıştırın.
2. Lavaş ekmeğine evvel göbek daha sonra ton balıklı karışımdan ekleyin.
3. Üzerine, roka, maydanoz ekleyip en son nar ekşisi ekleyin ve tortilla ekmeğini dürüm halinde sarın.
4. İster 3 kesime kesin, ister 2 modüle. İsterseniz de kesmeden servis edebilirsiniz.
7. 5 dakikalık bir mola, modunuzu yükseltmeye yetecek: Mikrodalga keki tarifi
Malzemeler
1. Kek gereçlerinin hepsini karıştırın.
2. Mikrodalga fırına uygun fincan ya da kaplarınızı hafifçeçe yağlayın ve kapların yarısına gelecek biçimde harcı paylaştırın.
3. Kekleri mikrodalga fırında 2,5-3 dakika pişirin.
8. Yalnızca 2 gereçle yapabilirsiniz: Kurabiye tarifi
Malzemeler
1. Kahvaltılık mısır gevreklerini bütün kesimler halinde derin bir kaba alın.
2. Küçük modüllere ayırdıktan daha sonra cam bir kaseye aldığınız bitter çikolatayı, kaynamakta olan bir suyun üzerinde benmari metodu eritin.
3. Kaynamakta olan su buharının eriyen çikolataya gelmemesine ve cam kasenin direkt olarak kaynar suya değmemesine dikkat edin.
4. Büsbütün eriyen bitter çikolatayı mısır gevrekleri üzerine döküp bir kaşık sayesinde yavaşça karıştırın.
5. Porselen bir servis tabağı ya da yağlı kağıt serili bir tepsi üzerine küçük küçük porsiyonladığınız çikolatalı kurabiyeleri oda ısısında soğuttuktan daha sonra sevdiklerinizle paylaşın.
9. Kusursuz ahenk: Kettle da noodle tarifi
Malzemeler
1. Noodle paketini kettle içerisine atın.
2. 2 su bardağı suyu ekleyin ve 5 dakika kaynatın.
3. Kase içerisine baharat eklemeyi unutmayın. Afiyet olsun.
10. Tost makinesi yoksa üzülmeyin: Ütüde tost tarifi
Malzemeler
1. Domates ve sucukları ince ince doğrayın.
2. Sos için bir kaseye salça, toz biberi ve suyu akışkan olana kadar karıştırın.
3. Yumurtayı başka bir kaba kırın.
4. Ekmeğin ortasına salçalı sosu sürün içine yumurta, domates ve sucuğu ekleyin. Üzerine tereyağını sürün.
5. Ütü ile üstüne bastıra bastıra pişirin afiyet olsun.
11. Annenizin eli değmiş üzere: Kısır tarifi
Malzemeler
1. 6 çay bardağı kısırlık bulgur derince bir kaba alın.
2. Üzerine 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası ekleyerek kaşığın gerisiyle salça bulgura yedirin. 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyerek tıpkı biçimde karıştırın. Dilerseniz salçaları tıpkı anda ekleyip yedirebilirsiniz.
3. Üzerine 5 su bardağı kadar sıcak su dökülerek üzerinekapak kapatılır ve yumuşamaya bırakılır.
4. Bu ortada yeşillikleri doğrayın. Suyu çekip yumuşayan bulgura doğradığınız maydanoz, yeşil soğan, taze nane ve marul ekleyin.
5. Kısırı karıştırdıktan daha sonra 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay bardağı nar ekşisi, 1 limon suyu, var ise biraz kimyon ekleyebilirsiniz.
6 .Yarım çay bardağı zeytinyağını da ekleyerek düzgünce karıştırın.
7. Kısırı servis tabağına alın. Afiyet olsun.
12. Çayı hazırlayın: Pişmeyen havuçlu kek tarifi
Malzemeler
1. Hurmaların çekirdeklerini çıkartın ve sıcak su da hurmaları bekletin. Yumuşayan hurmaları küçük küçük kesin.
2. Havucu rendeleyerek hurma püresine ek edin.
3. Yulaf kepeği, Hindistan cevizi, ceviz içi ve tarçını ekleyip güzelce karıştırın.
4. Muffin kalıplarının tabanlarına hindistan cevizi serptikten daha sonra hazırladığınız karışımı kalıplara paylaştırıp, hafifçeçe bastırarak biçim verin.
5. 30 dakika buzdolabında beklettikten daha sonra afiyetle tüketin.
13. Yanına ayran mis üzere masraf: Çiğ köfte tarifi
Malzemeler
1. Uygun bir kap içerisine bulguru alın. Üzerine sıcak suyu ekleyerek 15 dakika kadar bulgurların yumuşaması için bekletin. Bu basamakta su ölçüsü bulgurun cinsine göre değişiklik gösterebilir. Hoş bir sonuç almak için kullandığınız bulgurun çiğ köftelik esmer bulgur bulunmasına da dikkat etmelisiniz.
2. Bulgurlarımızın yumuşamasını beklerken çiğ köftenin öteki materyallerini hazırlayabiliriz. Kabuğunu soyduğunuz soğanı yemeklik olacak biçimde küçük küçük doğrayın. Soğanı rendelemek ya da robottan geçirmek yerine bu türlü doğramanız çiğ köftenizin lezzetini arttıracaktır.
3. Doğradığımız soğanları avcunuzun içerisine alarak sıkın ve suyunu çıkartın.
4. 15 dakika sonunda bulgurunuzun üzerini açın ve yanlışsız kıvamda olduğunu anlamak için elinize bir modül alarak sıkın. Şayet bulgurlarınız toparlanıp dağılmadan duruyorsa kâfi biçimde ıslanmış demektir. Lakin elinizle sıktığınızda dağılıyorsa biraz daha sıcak su eği yaparak ayarlayabilirsiniz.
5. Bulgurlarımızı çiğ köfte yoğurma tepsisine alın. Üzerine isot ve tuzu ekleyin, bulgura yedirerek yoğurmaya başlayın.
6. Suyunu sıktığınız soğanları ek edin ve yoğurmaya devam edin.
7. Domates salçası, biber salçası, yoğurt, nar ekşisi, sıvı yağ ve limon suyunu ekleyerek çiğ köftenizi yarım saat kadar yoğurmaya devam edin. Bu evrede her malzemeyi ekledikten daha sonra güzelce yoğurarak yedirirseniz daha hoş sonuç elde ederseniz.
8. İstediğiniz kıvama gelen çiğ köfte harcından modüller alın ve elinizle sıkarak şekillendirin.
9. Şekillendirme süreci bittikten daha sonra çiğ köftelerimizi marul, maydanoz, limon ve nar ekşisi eşliğinde servis edin.
14. Her katı başka lezzetli: Kupta parfe tarifi
Malzemeler
1. Yoğurt ve balı karıştırın.
2. Mısır gevreğini ezin.
3. Çilekleri yıkayın ve dilim dilim kesin.
4. Kup tabanına mısır gevreği üzerine yoğurtlu balı ve son olarak çilekleri ekleyin. Afiyet olsun.
15. Pratik bir o kadar da lezzetli: Nohutlu dürüm tarifi
Malzemeler
1. 1 diş sarımsağı çift kilitli buzdolabı poşetine koyun, poşetin ağzını kapatmadan bir kasenin karşıtıyla ezin.
2. 110 gr haşlanmış nohuttu buzdolabı poşetinin içine koyup bir kase yahut bir şişe sayesinde ezin.
3. 2 çorba kaşığı limon suyunu 2 çorba kaşığı su ve 3 çorba kaşığı tahini ek edip karıştırın.
4. 1 lavaşın üzerine, hazırladığınız humusu bir kaşık sayesinde sürün.
5. Üzerine birkaç tane haşlanmış nohut tanesi ve çeyrek bağ maydanozu koyun
6. 1’er tatlı kaşığı sumak ve kırmızı toz biberi serpin ve 4 tane salatalık turşusunu uzunluğuna 4 kesime bölüp ek edin. İsterseniz ek limon ve zeytinyağı koyabilirsiniz.
1. Bu makarna fazlaca farklı: Elektrikli cezvede makarna tarifi
Malzemeler
4 avuç makarna
1.5 yemek kaşığı salça
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
300 ml su
1. Elektrikli cezveye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve salça ekleyip karıştırın.
2. Salça kavrulduktan daha sonra cezvenin yarısını geçecek biçimde su ekleyin ve su kaynayana kadar karıştırın.
3. İçine bir silme kaşığı tuz, karabiber ekleyin.
4. Kaynayıp taşmaması için daima karıştırın ve cezveyi kimi bazı kapatın.
5. bu türlü 10 dakika pişirin. Afiyet olsun.
2. Sandviç sevenler bu tarife bayılacak: Soğuk kruvasan sandviç tarifi
Malzemeler
1 adet kruvasan
1 adet domates
1 yaprak marul
2 dilim kaşar peyniri
1. Kruvasanı yatay biçimde iki kesime ayırın.
2. Marulu ince ince doğrayın.
3. Domatesi yuvarlak doğrayın.
4. Sırasıyla marul, kaşar peyniri ve domatesi ek edin. Afiyet olsun.
3. Diyet yapanlar için: Roka salatası tarifi
Malzemeler
1 demet roka
10 adet çeri domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı tuz
1. Rokanın saplarını ayıkladıktan daha sonra iri kesimler halinde bölün. Çeri domateslerimizi küp küp doğrayın.
2. Bir kap içerisinde zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu karıştırın.
3. Salatayı harmanlayın, afiyet olsun.
4. Yalnızca 3 gereçle tatlı: Hindistan cevizli toplar tarifi
Malzemeler
200 ml krema
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı hindistan cevizi
1. Kremayı toz şekerle birlikte bir kaba alın. Krema hafifçeçe kabarıp şekerler eriyene dek mikserle çırpın.
2. Hindistan cevizini 3 seferde olmak üzere azar azar kremaya ekleyerek spatula sayesinde karıştırın. Kıvamını denetim edin, şayet gerekliyse biraz daha Hindistan cevizi ek edin ve akabinde 30 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın.
3. Hazırladığınız karışımı buzdolabından çıkardıktan daha sonra ceviz büyüklüğünde modüllere kopararak avucunuzun ortasında yuvarlayarak hal verin.
5. Her öğün yenilebilir: Çilekli bowl tarifi
Malzemeler
4 adet çilek
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1. Yapacağınız kabın tabanına evvel kalın bir kat yoğurt koyun.
2. Kestiğiniz ince dilim çilekleri ve yulaf ezmesini koyun.
3. Kasenin üstüne gelene kadar yoğurt-çilek-yulaf sıralamasıyla gidin.
6. Çabucak hazır: Ton balıklı wrap tarifi
Malzemeler
1 havuç
1 kutu ton balığı
1 yemek kaşığı mayonez
1 adet göbek marul yaprağı
1 kol roka
1 kol maydanoz
1 adet torttilla ekmeği
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1. Havucu rendeleyin ve ton balığını ve mayonezle karıştırın.
2. Lavaş ekmeğine evvel göbek daha sonra ton balıklı karışımdan ekleyin.
3. Üzerine, roka, maydanoz ekleyip en son nar ekşisi ekleyin ve tortilla ekmeğini dürüm halinde sarın.
4. İster 3 kesime kesin, ister 2 modüle. İsterseniz de kesmeden servis edebilirsiniz.
7. 5 dakikalık bir mola, modunuzu yükseltmeye yetecek: Mikrodalga keki tarifi
Malzemeler
1 çay bardağı süt 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1/4 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
1. Kek gereçlerinin hepsini karıştırın.
2. Mikrodalga fırına uygun fincan ya da kaplarınızı hafifçeçe yağlayın ve kapların yarısına gelecek biçimde harcı paylaştırın.
3. Kekleri mikrodalga fırında 2,5-3 dakika pişirin.
8. Yalnızca 2 gereçle yapabilirsiniz: Kurabiye tarifi
Malzemeler
2 su bardağı mısır gevreği
2 paket bitter çikolata
1. Kahvaltılık mısır gevreklerini bütün kesimler halinde derin bir kaba alın.
2. Küçük modüllere ayırdıktan daha sonra cam bir kaseye aldığınız bitter çikolatayı, kaynamakta olan bir suyun üzerinde benmari metodu eritin.
3. Kaynamakta olan su buharının eriyen çikolataya gelmemesine ve cam kasenin direkt olarak kaynar suya değmemesine dikkat edin.
4. Büsbütün eriyen bitter çikolatayı mısır gevrekleri üzerine döküp bir kaşık sayesinde yavaşça karıştırın.
5. Porselen bir servis tabağı ya da yağlı kağıt serili bir tepsi üzerine küçük küçük porsiyonladığınız çikolatalı kurabiyeleri oda ısısında soğuttuktan daha sonra sevdiklerinizle paylaşın.
9. Kusursuz ahenk: Kettle da noodle tarifi
Malzemeler
1 paket noodle
2 su bardağı su
1. Noodle paketini kettle içerisine atın.
2. 2 su bardağı suyu ekleyin ve 5 dakika kaynatın.
3. Kase içerisine baharat eklemeyi unutmayın. Afiyet olsun.
10. Tost makinesi yoksa üzülmeyin: Ütüde tost tarifi
Malzemeler
10 dilim sucuk
1 yumurta
1 domates
1 çay kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı salça
1. Domates ve sucukları ince ince doğrayın.
2. Sos için bir kaseye salça, toz biberi ve suyu akışkan olana kadar karıştırın.
3. Yumurtayı başka bir kaba kırın.
4. Ekmeğin ortasına salçalı sosu sürün içine yumurta, domates ve sucuğu ekleyin. Üzerine tereyağını sürün.
5. Ütü ile üstüne bastıra bastıra pişirin afiyet olsun.
11. Annenizin eli değmiş üzere: Kısır tarifi
Malzemeler
6 çay bardağı kısırlık bulgur (köftelik bulgur)
5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
6 kısım yeşil soğan
6-7 yaprak taze nane
7-8 yaprak marul
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
1 limon suyu
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1. 6 çay bardağı kısırlık bulgur derince bir kaba alın.
2. Üzerine 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası ekleyerek kaşığın gerisiyle salça bulgura yedirin. 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyerek tıpkı biçimde karıştırın. Dilerseniz salçaları tıpkı anda ekleyip yedirebilirsiniz.
3. Üzerine 5 su bardağı kadar sıcak su dökülerek üzerinekapak kapatılır ve yumuşamaya bırakılır.
4. Bu ortada yeşillikleri doğrayın. Suyu çekip yumuşayan bulgura doğradığınız maydanoz, yeşil soğan, taze nane ve marul ekleyin.
5. Kısırı karıştırdıktan daha sonra 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay bardağı nar ekşisi, 1 limon suyu, var ise biraz kimyon ekleyebilirsiniz.
6 .Yarım çay bardağı zeytinyağını da ekleyerek düzgünce karıştırın.
7. Kısırı servis tabağına alın. Afiyet olsun.
12. Çayı hazırlayın: Pişmeyen havuçlu kek tarifi
Malzemeler
12 adet hurma
1/2 su bardağı sıcak su
1 adet büyük boy havuç
1,5 su bardağı yulaf kepeği
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 su bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
1. Hurmaların çekirdeklerini çıkartın ve sıcak su da hurmaları bekletin. Yumuşayan hurmaları küçük küçük kesin.
2. Havucu rendeleyerek hurma püresine ek edin.
3. Yulaf kepeği, Hindistan cevizi, ceviz içi ve tarçını ekleyip güzelce karıştırın.
4. Muffin kalıplarının tabanlarına hindistan cevizi serptikten daha sonra hazırladığınız karışımı kalıplara paylaştırıp, hafifçeçe bastırarak biçim verin.
5. 30 dakika buzdolabında beklettikten daha sonra afiyetle tüketin.
13. Yanına ayran mis üzere masraf: Çiğ köfte tarifi
Malzemeler
1,5 su bardağı çiğ köftelik esmer bulgur
1 su bardağı sıcak su (200 ml)
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı isot
1 adet küçük boy soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet limonun suyu
1. Uygun bir kap içerisine bulguru alın. Üzerine sıcak suyu ekleyerek 15 dakika kadar bulgurların yumuşaması için bekletin. Bu basamakta su ölçüsü bulgurun cinsine göre değişiklik gösterebilir. Hoş bir sonuç almak için kullandığınız bulgurun çiğ köftelik esmer bulgur bulunmasına da dikkat etmelisiniz.
2. Bulgurlarımızın yumuşamasını beklerken çiğ köftenin öteki materyallerini hazırlayabiliriz. Kabuğunu soyduğunuz soğanı yemeklik olacak biçimde küçük küçük doğrayın. Soğanı rendelemek ya da robottan geçirmek yerine bu türlü doğramanız çiğ köftenizin lezzetini arttıracaktır.
3. Doğradığımız soğanları avcunuzun içerisine alarak sıkın ve suyunu çıkartın.
4. 15 dakika sonunda bulgurunuzun üzerini açın ve yanlışsız kıvamda olduğunu anlamak için elinize bir modül alarak sıkın. Şayet bulgurlarınız toparlanıp dağılmadan duruyorsa kâfi biçimde ıslanmış demektir. Lakin elinizle sıktığınızda dağılıyorsa biraz daha sıcak su eği yaparak ayarlayabilirsiniz.
5. Bulgurlarımızı çiğ köfte yoğurma tepsisine alın. Üzerine isot ve tuzu ekleyin, bulgura yedirerek yoğurmaya başlayın.
6. Suyunu sıktığınız soğanları ek edin ve yoğurmaya devam edin.
7. Domates salçası, biber salçası, yoğurt, nar ekşisi, sıvı yağ ve limon suyunu ekleyerek çiğ köftenizi yarım saat kadar yoğurmaya devam edin. Bu evrede her malzemeyi ekledikten daha sonra güzelce yoğurarak yedirirseniz daha hoş sonuç elde ederseniz.
8. İstediğiniz kıvama gelen çiğ köfte harcından modüller alın ve elinizle sıkarak şekillendirin.
9. Şekillendirme süreci bittikten daha sonra çiğ köftelerimizi marul, maydanoz, limon ve nar ekşisi eşliğinde servis edin.
14. Her katı başka lezzetli: Kupta parfe tarifi
Malzemeler
2 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı bal
1.5 su bardağı mısır gevreği
1 su bardağı çilek
1. Yoğurt ve balı karıştırın.
2. Mısır gevreğini ezin.
3. Çilekleri yıkayın ve dilim dilim kesin.
4. Kup tabanına mısır gevreği üzerine yoğurtlu balı ve son olarak çilekleri ekleyin. Afiyet olsun.
15. Pratik bir o kadar da lezzetli: Nohutlu dürüm tarifi
Malzemeler
1 diş sarımsak
110 gram haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı su
3 yemek kaşığı tahin
1 lavaş
1 tatlı kaşığı sumak
Çeyrek bağ maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
4 tane salatalık turşusu
1. 1 diş sarımsağı çift kilitli buzdolabı poşetine koyun, poşetin ağzını kapatmadan bir kasenin karşıtıyla ezin.
2. 110 gr haşlanmış nohuttu buzdolabı poşetinin içine koyup bir kase yahut bir şişe sayesinde ezin.
3. 2 çorba kaşığı limon suyunu 2 çorba kaşığı su ve 3 çorba kaşığı tahini ek edip karıştırın.
4. 1 lavaşın üzerine, hazırladığınız humusu bir kaşık sayesinde sürün.
5. Üzerine birkaç tane haşlanmış nohut tanesi ve çeyrek bağ maydanozu koyun
6. 1’er tatlı kaşığı sumak ve kırmızı toz biberi serpin ve 4 tane salatalık turşusunu uzunluğuna 4 kesime bölüp ek edin. İsterseniz ek limon ve zeytinyağı koyabilirsiniz.