Yumurtanın Kokusuna Tahammül Edemeyenler Buraya: Hamur İşlerinde ve Tatlılarda Yumurta Kokusu yol açar?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Yumurta tek başına bile kusursuz bir besindir. Tatlıların ve hamur işlerinin vazgeçilmezi haline gelen yumurtanın faydaları saymakla bitmez. Yumurtanın kokusu kimi bazı birtakım beşerler tarafınca itici bulanabilir. Yumurta kokusu yüzünden keki yiyemiyor, yumurtalı bir yemek pişirirken iki kez düşünüyorsanız bu içerik tam size nazaran. Yumurta tatlılarda ve hamur işlerinde niye kokar? bu soruya karşılık arıyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.


Tatlılarda ve hamur işlerinde kullandığınız yumurtalar taze değilse piştikten daha sonra kokabilir. Yumurta bayatladığında aslına bakarsanız berbat bir kokuya sahip olur. Rengi farklılaşır ve yenmeyecek duruma gelebilir.


Dış görünüşünde ya da renginde bir sorun olmamasına karşın bayatlamaya yakın yumurtalar, kullanıldıkları durumlarda epeyce kokarlar. Bu durumda sizde yediğiniz tatlılarda ya da hamur işlerinde yumurta kokusundan rahatsız olursunuz.


Yumurtaları tanımların içerisinde yanlış bir biçimde pişiriyorsanız yani verilen müddetten daha hayli ya da daha kısa müddette pişirirseniz yumurta kokusunu baskın biçimde hissederseniz.


Yumurtanın içerisinde sülfür bulunur. Sülfür, ısıya maruz kaldığı durumlarda yaşanan tepkiler ve kırılmalar niçiniyle ortaya sülfür gazını çıkarır ve bu da yumurtanın hayli kokmasının niçinlerinden biri olarak sayılır.


Yumurtalarınız taze ise tatlılarda yahut yemeklerde hayli fazla koku sorunu yaşamazsanız. Lakin tazeliğinden emin değilseniz pişirme müddetine katiyen sadık kalmanızı öneririz.


Yumurta taze mi bayat mı bunu anlamanın iki yolu vardır. Bunlardan birincisi, yumurtaları su dolu bir kaba koymaktır. Yumurta su yüzeyinde yatay biçimde duruyorsa taze demektir. Lakin su yüzeyinde dik biçimde duruyorsa bayat manasına gelir. Yarı yatay biçimde ise de, yumurta en az bir haftalık demektir.


İkinci usul ise, şayet yumurta taze ise kırıldığında sarısı dağılmaz ve tok biçiminde durur. Rengi çok parlak ve kıvamı çok akışkan biçimdedir. Şayet yumurta bayatsa; kırıldığı anda sarısı dağılır, akışkanlığı azalır.


Yumurta kokusundan rahatsızsanız tatlılarınızın içerisine; vanilya, limon kabuğu, portakal kabuğu ve havuç üzere materyaller ek edebilirsiniz.


Yaptığınız hamur işlerinin üzerine yumurta sürmeniz gerekiyor ancak yumurtanın kokusundan da çekiniyorsanız bir kenara ayırdığınız yumurta sarısının içerisine biraz süt ek edebilirsiniz bu biçimdelikle yumurta kokusunu bastırmış olursunuz.


Yumurta kokusu bulaşıklarınızdan bir türlü çıkmıyorsa yapmanız gereken tek şey bulaşık makinesinin kaşıklık kısmına bir dilim limon eklemektir.


Elde yıkadığınız bulaşıklarda da birebir biçimde yumurta kokusu bir türlü çıkmıyorsa bulaşıklarınızı sıcak suyla değil soğuk suyla yıkamanızı öneririz.


Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:
 
Üst