Yumurtayı sevip doya doya yiyen kadar yemeyeni, yiyemeyeni de var, hatta masada yumurta var ise kahvaltıya oturamayanlar bile var. Yumurtanın kokusuna dahi tahammül edemeyenler için içerisinde yumurta olmayan birbirinden lezzetli 15 tatlı tanımını sizler için yazdık. Çabucak not almaya başlayın. Şimdiden afiyet olsun.
1. Kakaolu irmik tatlısı tarifi
Malzemeler
1. Tencerede vanilya hariç bütün materyalleri ekleyerek homojen bir hale gelinceye kadar karıştırın.
2. Ocağa alarak daima karıştırarak pişirin ve kaynadıktan daha sonra orta ateşte 2-3 dakika pişirmeye devam edin.
3. Ocaktan aldıktan daha sonra içine vanilyayı ekleyerek karıştırın. Oda sıcaklığında soğuduktan daha sonra 2-3 saat kadar dolapta dinlendirin.
4. En son tabaklara porsiyonlara bölüp hindistan cevizi ile süsleyin.
2. Elmalı kurabiye tarifi
Malzemeler
1. Elmayı rendeleyin, tarçın ve şeker küçük bir tencereye alıp orta ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuyunca istenirse ceviz de koyabilirsiniz.
2. Başka bir yoğurma kabında un hariç hamur gereçlerini alarak elinizle güzelce karıştırın. Ardından yavaş yavaş un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğurun. Unu epey fazla ekleyerek hamurunuzu sertleştirmemelisiniz.
3. Yoğrulan hamur tezgaha alarak eşit 5 bezeye ayrın. Bezeler avuç içerisinde yuvarlayın.
4. Bezelerden birini tezgaha alın. Altını ve üstünü unlayarak tatlı tabağı büyüklüğünde, yarım santim kalınlığında olacak biçimde açın.
5. Açılan hamuru evvel dörde, her bir parçayı da 2 ye bölün. (Yani toplam 8 üçgen çıkacak).
6. Geniş kısımlarına soğuyan elma harcından 1 tatlı kaşığı koyularak, sigara böreği sarar üzere sarın. Her beze için birebir süreç sırasıyla uygulayın.
7. Biçim verilen kurabiyeler pişirme kağıdı serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
8. Kurabiyelerin altı yavaşça kızardığı anda fırından alın.
9. Elmalı kurabiyeler ılınınca üzerine pudra şekeri serpin ve servis edin. Afiyet olsun.
3. Panna cotta tarifi
Malzemeler
1. Jelatinleri uygun bir kabın içerisine alarak üzerini örtecek kadar soğuk su ek edin. 5 dakika kadar jelatinlerin yumuşaması için bekleyin.
2. Öbür taraftan süt, sıvı krema ve şekeri bir tencerede karıştırın.
3. Vanilyayı da ekleyerek sütü kaynama noktasına kadar ısıtın.
4.hemen sonrasında ocaktan alın. İçerisine yumuşayan jelatinleri çırpıcı ile karıştırarak ek edin. Jelatinlerin eşit biçimde çözülüp dağıldığından emin olun.
5. Hazırladığınız karışımı kaplara boşaltın. Birinci sıcağı çıkınca buz dolabında soğumaya bırakın.
6. Frambuaz sosu için; bütün malzemeyi küçük bir tencereye alıp karıştırarak pişmeye bırakın. Çırpıcı ile karıştırıp frambuazların ezilerek püre haline gelmesini sağlayın. Kaynayınca ocaktan alın.
7. Soğuyan tatlının üzerine sosu gezdirip servis edin.
4. Elmalı cobbler tarifi
Malzemeler
İç harç için;
1. Hamuru için olan gereçlerin tamamı bir kapta birleştirilerek yoğurun.
2. Hamuru buzdolabında dinlendirin.
3. Elmalar yıkayın, kabuklarını soyun. Küp küp doğrayarak bir kaba alın.
4. Tarçın ve şeker ekleyerek karıştırın.
5. Porsiyonluk kaplara elmalar koyarak öncesinden ısıtılmış fırında 15 dakika yumuşayana kadar pişirin.
6. Hamuru açın ve kesimler keserek açılan hamur modülleri kaplarının üzerine kapak olarak kapatın.
7. Fırına tekrar atarak 20 dakika daha üzeri kızarana kadar pişirin.
5. Şambali tatlısı tarifi
Malzemeler
1. Sütü ve şekeri bir kapta çırpın. Şeker eridikten daha sonrasında irmiği ek edin ve yoğurun.
2. Yoğurduğunuz karışımı en az 12 saat dolapta dinlendirin.
3. Dinlenen hamuru tepsiye açıklık kalmayacak biçimde yayın. 30×40 tepsi uygun olacaktır. Tepsiye dizilen hamurun üzerini düzleyip fırına girmedilk evvel üzerinde porsiyonlayacağınız ölçüde çizikler atın.
4. 170 derecede 40 dakika pişirin.
5. Tepsiniz fırındayken şerbeti ocağa koyun. Şerbeti kaynatıp altını kapatın. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti dökün.
6. Şerbeti 3 seferde ek edin. 6 saat dinlendirdikten daha sonra tatlınız sunuma hazır. Afiyet olsun.
6. Yalancı tavuk göğsü tarifi
Malzemeler
1. birinci vakit içinderda tencereye tereyağını alın ve kısık ateşte yağı eritin.
2. Yağ eridikten daha sonra üzerine unu ek edin ve kokusu çıkana kadar yaklaşık 4-5 dakika karıştırarak kavurun.
3. Unu tel çırpıcı ile karıştırırken bir yandan üzerine sütü ekleyin. Burada kesinlikle ununuzu karıştırmalısınız aksi biçimde topaklanma olabilir.
4. Üzerine şekeri ilave ederek muhallebiniz kıvam alıp yoğunlaşana kadar karıştırın. Koyulaşan muhallebinizi ocaktan alın, daha sonrasında vanilya ek ederek 3-4 dakika mikserle çırpın.
5. Hazırladığınız muhallebiyi 22 cm boyutlarındaki ıslattığınız borcama dökerek üzerini bir spatula yardımı ile düzeltin. Oda sıcaklığına gelmesi için bekletin.
6. Oda ısısına geldikten daha sonra üzerini streçleyin, buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
7. Lokma tatlısı tarifi
Malzemeler
1. Öncelikle şerbeti hazırlayın. Limonu, şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz. Kıvamlı bir şerbetiniz olacak.
2. Şerbeti soğumaya bırakın. Tatlınız için hamuru hazırlayın. Gerekli gereçleri bir kaba alın ve mikser sayesinde karıştırın.
3. Kek hamurundan daha kıvamlı bir hamur elde edin. 1 saat kadar mayalanması için dinlenmeye bırakın ve bekleyin. Mayalanan hamuru alın.
4. Bir tencereye yarısına kadar sıvı yağ ekleyin ve kızdırın. Hamurdan avucunuzun içine yumruk yapar üzere alın.
5. Yağa batırılmış tatlı kaşığıyla yumruğunuzun üzerinde kalan parçayı alın ve kızgın yağa atın. Orta ara karıştırarak artlı önlü kızartın.
6. Kızaran hamuru şerbetin içine atın ve bir daha karıştırarak 2 dakika kadar bekletin ve servis tabağına alın. Hamur bitene kadar bu sürece devam edin.
8. Fırın sütlaç tarifi
Malzemeler
1. Pirinci yıkayıp 2 su bardağı su ile haşlayın. O sırada fırının ayarını açın 200 derece alt üst ayarında çalışsın.
2. Pirinçleriniz suyunu çektikten daha sonra 4 su bardağı sütü, 1 bardak toz şekeri ve 1 paket vanilyayı katıp orta ara karıştırıp kaynatın.
3. Kalan 1 su bardağı süte 2 yemek kaşığı mısır nişastası katıp karıştırın ve bunu sütlaca ek edin. 10 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın.
4. Sütlaçları fırına güçlü olan kalıplara koyup fırın tepsisine dizin, yarısına kadar soğuk su doldurun tepsinize ve fırının en üst kısmına koyun.
5. Yaklaşık 20 dakika sürüyor sütlaçların kızarması ve istediğiniz biçimde servis edebilirsiniz.
9. Halka tatlısı tarifi
Malzemeler
1. Şerbet materyallerini küçük bir tencerede birleştirin orta ateşteki ocağa alıp karıştırarak şekerin erimesini sağlayın şerbet kaynamaya başlayınca ocağı biraz kısın ve yaklaşık 20 dakika kaynatın kenara alıp soğumaya bırakın.
2. Hamuru için suyu yağı şekeri tarçını ve tuzu tencereye döküp karıştırın ocağa alın.
3. Kaynamaya başlayınca un ve vanilyayı azar azar ekleyip daima kaşıkla karıştırarak hamur halini alıncaya kadar pişirin.
4. Ocağı kapatın ve eze eze karıştırmaya devam edin hamur sıcaklığını atınca biraz da elinizle yoğurun hamurdan modüller alın yıldız uçlu aparata doldurun elinize bastırıp iterek uzunca bir rulo kesim elde edin torba kullanmıyoruz ve elde ettiğiniz kesimin iki ucunu birleştirip halka formu verin tüm hamur bitinceye kadar bu süreçlere devam edin.
5. Akabinde ısıtılmış bol yağa teker teker bırakın orta ara çevirerek nar üzere kızartın.
6. Kızaranları soğuk şerbete atıp çıkarın çıtır kalması için fazla bekletmeyin batırıp çıkarmanız kâfi ve kalan halkaları da tıpkı biçimde pişirip sonrasındasında istediğiniz üzere süsleyip servis edin.
10. Fincan brownie tarifi
Malzemeler
1. Öncelikle orta uzunluklu uygun bir fincanın içine unu, şekeri, kakaoyu, kabartma tozunu alın.
2. Bir fiske tuz da ek ettikten daha sonra güzelce karıştırın.
3. Sütü ve sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırın.
4. Son olarak da doğramış olduğunuz çikolatayı ekleyin.
5. Mikrodalgada en yüksek ısı ayarında1 dakika pişirin.
6. Birinci sıcaklığı geçince pudra şekeri serpebilirsiniz.
11. Çikolatalı dondurma tarifi
Malzemeler
1. Süt, salep, toz şeker ve kremayı ocağa alıp devamlı karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 30 dakika boyunca ortada karıştırarak kaynatın.
2. Ocaktan alıp çikolataları ekleyin karıştırın. Bir kaba aktarıp kenarda soğutun.
3. Soğuyunca üzerini kapatıp 4 saat dondurucuda bekletin.
4. Büyük bir kaseye su doldurup daha küçük bir kaseyi içine oturtun (dondurma harcını alabilecek büyüklükte olmalı) bu ikiliyi dondurucuya kaldırın.
5. 4 saat sonunda dondurmayı ve kaseleri dışarıya çıkarın. Dondurma harcını ikili kaseye (küçük olana) aktarın.
6. bu biçimde yapmamızın niçini çırparken kolay kıvam alması için. Artık mikseri alıp 10 dakika boyunca çırpıyoruz ve katılaştığını goreceksiniz. 10 dakika Sonunda büyük su dolu kabın ortasından küçük kabı çıkarın ve üzerini kapatıp dondurucuya kaldırın.
7. Bundan daha sonra toplam 3 kere olacak biçimde her saatte bir çıkarıp karıştırın ve tekrar dondurucuya kaldırın.
8. Bir gece boyunca dondurucuda kalsın sonraki gün tüketebilirsiniz.
12. Çilekli magnolia tarifi
Malzemeler
1. Öncelikle bisküvileri rondodan geçirin.
2. daha sonra muhallebi için şeker, sut, un ve nişastayı bir tencereye alıp çırpıcı ile orta ateşte daima karıştırarak pişirin.
3. Muhallebi göz göz olunca altını kapatıp vanilyayı ekleyip biraz daha karıştırarak ılımasını sağlayın.
4. En son yarım paket toz kremşantiyi ekleyip mikser yahut çırpıcıyla 3-4 dakika çırpın.
5. Muhallebi epey soğumadan çabucak kaselere paylaştırın.
6. Evvel iki kaşık bisküviden kaseye koyup üstüne 1 kaşık muhallebiden koyun.
7. Dilimlemiş olduğunuz çilekleri kaselerinizin kenar kısımlarına gelecek biçimde dizin.
8. daha sonra sırasıyla bisküvi, muhallebi en üstte de yeniden bisküvi ve çilekle süslemeyi bitirin.
13. Yumurtasız zebra kek tarifi
Malzemeler
1. Evvel kek kalıbınızı margarinle yağlayıp unlayın ve keki hazırlayana kadar buzlukta bekletin. (kek kalıptan daha kolay çıkar)
2. Şeker, vanilya ve sıvı yağı mikserle çırpın.
3. sonrasındasında un, kabartma tozu ve sütü ek ederek karışımı hazırlayın.
4. Kek hamurundan biraz ayırın.
5. Yağlanmış kek kalıbınıza kalan karışımı dökün. Ayırdığınız hamura kakao koyarak üzere karıştırabilirsiniz. Kakaolu hamuru da kalıbın üzerine dökerek kürdan ile haller verebilirsiniz.
6. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.
14. Çikolatalı mousse tarifi
Malzemeler
1. Bitter çikolatayı benmari metodu eritin.
2. Bir mikser kabında yahut derin bir kapta, avokado, kakao, vanilya, tuz ve sütü yeterlice ezin ve karıştırın.
3. Tüm gereçler birbirine karışıp kahverengi rengini aldığında, eritilmiş çikolatayı ekleyin.
4. Bir defa daha tüm gereçleri karıştırdıktan daha sonra üzerine streç sinema çekip 1 saat buzdolabında bekletin.
5. Servis ederken porsiyonlara ayırın ve üzerini rendelenmiş çikolata ve krem şantiyle servis edebilirsiniz.
15. Havuçlu kek tarifi
Malzemeler
1. Hurmaların çekirdeklerini çıkardıktan daha sonra sıcak suyla bir arada . blenderden geçirin.
2. Havucu rendeleyerek hurma püresine ek edin. Yulaf kepeği, Hindistan cevizi, ceviz içi ve tarçını ekleyip güzelce karıştırın.
3. Muffin kalıplarının tabanlarına Hindistan cevizi serptikten daha sonra hazırladığınız karışımı kalıplara paylaştırıp, hafifçeçe bastırarak form verin.
4. 30 dakika buzdolabında beklettikten daha sonra afiyetle tüketin.
1. Kakaolu irmik tatlısı tarifi
Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
- Hindistan cevizi
1. Tencerede vanilya hariç bütün materyalleri ekleyerek homojen bir hale gelinceye kadar karıştırın.
2. Ocağa alarak daima karıştırarak pişirin ve kaynadıktan daha sonra orta ateşte 2-3 dakika pişirmeye devam edin.
3. Ocaktan aldıktan daha sonra içine vanilyayı ekleyerek karıştırın. Oda sıcaklığında soğuduktan daha sonra 2-3 saat kadar dolapta dinlendirin.
4. En son tabaklara porsiyonlara bölüp hindistan cevizi ile süsleyin.
2. Elmalı kurabiye tarifi
Malzemeler
3 su bardağı un
250 gram oda ısısında tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 kahve fincanı pudra şekeri
3 elma orta uzunluk elma rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 küçük uzunluk çay bardağı şeker
1 avuç dövülmüş ceviz
1. Elmayı rendeleyin, tarçın ve şeker küçük bir tencereye alıp orta ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuyunca istenirse ceviz de koyabilirsiniz.
2. Başka bir yoğurma kabında un hariç hamur gereçlerini alarak elinizle güzelce karıştırın. Ardından yavaş yavaş un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğurun. Unu epey fazla ekleyerek hamurunuzu sertleştirmemelisiniz.
3. Yoğrulan hamur tezgaha alarak eşit 5 bezeye ayrın. Bezeler avuç içerisinde yuvarlayın.
4. Bezelerden birini tezgaha alın. Altını ve üstünü unlayarak tatlı tabağı büyüklüğünde, yarım santim kalınlığında olacak biçimde açın.
5. Açılan hamuru evvel dörde, her bir parçayı da 2 ye bölün. (Yani toplam 8 üçgen çıkacak).
6. Geniş kısımlarına soğuyan elma harcından 1 tatlı kaşığı koyularak, sigara böreği sarar üzere sarın. Her beze için birebir süreç sırasıyla uygulayın.
7. Biçim verilen kurabiyeler pişirme kağıdı serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
8. Kurabiyelerin altı yavaşça kızardığı anda fırından alın.
9. Elmalı kurabiyeler ılınınca üzerine pudra şekeri serpin ve servis edin. Afiyet olsun.
3. Panna cotta tarifi
Malzemeler
2 su bardağı süt
2 paket sıvı krema
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
6 yaprak jelatin
200 g dondurulmuş frambuaz
2 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı su
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1. Jelatinleri uygun bir kabın içerisine alarak üzerini örtecek kadar soğuk su ek edin. 5 dakika kadar jelatinlerin yumuşaması için bekleyin.
2. Öbür taraftan süt, sıvı krema ve şekeri bir tencerede karıştırın.
3. Vanilyayı da ekleyerek sütü kaynama noktasına kadar ısıtın.
4.hemen sonrasında ocaktan alın. İçerisine yumuşayan jelatinleri çırpıcı ile karıştırarak ek edin. Jelatinlerin eşit biçimde çözülüp dağıldığından emin olun.
5. Hazırladığınız karışımı kaplara boşaltın. Birinci sıcağı çıkınca buz dolabında soğumaya bırakın.
6. Frambuaz sosu için; bütün malzemeyi küçük bir tencereye alıp karıştırarak pişmeye bırakın. Çırpıcı ile karıştırıp frambuazların ezilerek püre haline gelmesini sağlayın. Kaynayınca ocaktan alın.
7. Soğuyan tatlının üzerine sosu gezdirip servis edin.
4. Elmalı cobbler tarifi
Malzemeler
İç harç için;
2 adet elma
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı tarçın
1 buçuk su bardağı un
3 yemek kaşığı şeker
Yarım paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı tereyağı
1. Hamuru için olan gereçlerin tamamı bir kapta birleştirilerek yoğurun.
2. Hamuru buzdolabında dinlendirin.
3. Elmalar yıkayın, kabuklarını soyun. Küp küp doğrayarak bir kaba alın.
4. Tarçın ve şeker ekleyerek karıştırın.
5. Porsiyonluk kaplara elmalar koyarak öncesinden ısıtılmış fırında 15 dakika yumuşayana kadar pişirin.
6. Hamuru açın ve kesimler keserek açılan hamur modülleri kaplarının üzerine kapak olarak kapatın.
7. Fırına tekrar atarak 20 dakika daha üzeri kızarana kadar pişirin.
5. Şambali tatlısı tarifi
Malzemeler
6 su bardağı irmik
2.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı karbonat
200 gram yer fıstığı
1 litre su
1 kilogram şeker
Çeyrek limon
1. Sütü ve şekeri bir kapta çırpın. Şeker eridikten daha sonrasında irmiği ek edin ve yoğurun.
2. Yoğurduğunuz karışımı en az 12 saat dolapta dinlendirin.
3. Dinlenen hamuru tepsiye açıklık kalmayacak biçimde yayın. 30×40 tepsi uygun olacaktır. Tepsiye dizilen hamurun üzerini düzleyip fırına girmedilk evvel üzerinde porsiyonlayacağınız ölçüde çizikler atın.
4. 170 derecede 40 dakika pişirin.
5. Tepsiniz fırındayken şerbeti ocağa koyun. Şerbeti kaynatıp altını kapatın. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti dökün.
6. Şerbeti 3 seferde ek edin. 6 saat dinlendirdikten daha sonra tatlınız sunuma hazır. Afiyet olsun.
6. Yalancı tavuk göğsü tarifi
Malzemeler
8.5 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
1. birinci vakit içinderda tencereye tereyağını alın ve kısık ateşte yağı eritin.
2. Yağ eridikten daha sonra üzerine unu ek edin ve kokusu çıkana kadar yaklaşık 4-5 dakika karıştırarak kavurun.
3. Unu tel çırpıcı ile karıştırırken bir yandan üzerine sütü ekleyin. Burada kesinlikle ununuzu karıştırmalısınız aksi biçimde topaklanma olabilir.
4. Üzerine şekeri ilave ederek muhallebiniz kıvam alıp yoğunlaşana kadar karıştırın. Koyulaşan muhallebinizi ocaktan alın, daha sonrasında vanilya ek ederek 3-4 dakika mikserle çırpın.
5. Hazırladığınız muhallebiyi 22 cm boyutlarındaki ıslattığınız borcama dökerek üzerini bir spatula yardımı ile düzeltin. Oda sıcaklığına gelmesi için bekletin.
6. Oda ısısına geldikten daha sonra üzerini streçleyin, buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
7. Lokma tatlısı tarifi
Malzemeler
3,5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 silme çay kaşığı tuz
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 dilim limon
1. Öncelikle şerbeti hazırlayın. Limonu, şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz. Kıvamlı bir şerbetiniz olacak.
2. Şerbeti soğumaya bırakın. Tatlınız için hamuru hazırlayın. Gerekli gereçleri bir kaba alın ve mikser sayesinde karıştırın.
3. Kek hamurundan daha kıvamlı bir hamur elde edin. 1 saat kadar mayalanması için dinlenmeye bırakın ve bekleyin. Mayalanan hamuru alın.
4. Bir tencereye yarısına kadar sıvı yağ ekleyin ve kızdırın. Hamurdan avucunuzun içine yumruk yapar üzere alın.
5. Yağa batırılmış tatlı kaşığıyla yumruğunuzun üzerinde kalan parçayı alın ve kızgın yağa atın. Orta ara karıştırarak artlı önlü kızartın.
6. Kızaran hamuru şerbetin içine atın ve bir daha karıştırarak 2 dakika kadar bekletin ve servis tabağına alın. Hamur bitene kadar bu sürece devam edin.
8. Fırın sütlaç tarifi
Malzemeler
Yarım su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1. Pirinci yıkayıp 2 su bardağı su ile haşlayın. O sırada fırının ayarını açın 200 derece alt üst ayarında çalışsın.
2. Pirinçleriniz suyunu çektikten daha sonra 4 su bardağı sütü, 1 bardak toz şekeri ve 1 paket vanilyayı katıp orta ara karıştırıp kaynatın.
3. Kalan 1 su bardağı süte 2 yemek kaşığı mısır nişastası katıp karıştırın ve bunu sütlaca ek edin. 10 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın.
4. Sütlaçları fırına güçlü olan kalıplara koyup fırın tepsisine dizin, yarısına kadar soğuk su doldurun tepsinize ve fırının en üst kısmına koyun.
5. Yaklaşık 20 dakika sürüyor sütlaçların kızarması ve istediğiniz biçimde servis edebilirsiniz.
9. Halka tatlısı tarifi
Malzemeler
2 buçuk bardağı elenmiş un
1 buçuk su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek toz şeker
1 silme çay kaşığı toz tarçın
Çay kaşığı ucu ile tuz
1 paket vanilya
1 buçuk su bardağı su
1 buçuk su toz şeker
1 küçük kesim limon
1. Şerbet materyallerini küçük bir tencerede birleştirin orta ateşteki ocağa alıp karıştırarak şekerin erimesini sağlayın şerbet kaynamaya başlayınca ocağı biraz kısın ve yaklaşık 20 dakika kaynatın kenara alıp soğumaya bırakın.
2. Hamuru için suyu yağı şekeri tarçını ve tuzu tencereye döküp karıştırın ocağa alın.
3. Kaynamaya başlayınca un ve vanilyayı azar azar ekleyip daima kaşıkla karıştırarak hamur halini alıncaya kadar pişirin.
4. Ocağı kapatın ve eze eze karıştırmaya devam edin hamur sıcaklığını atınca biraz da elinizle yoğurun hamurdan modüller alın yıldız uçlu aparata doldurun elinize bastırıp iterek uzunca bir rulo kesim elde edin torba kullanmıyoruz ve elde ettiğiniz kesimin iki ucunu birleştirip halka formu verin tüm hamur bitinceye kadar bu süreçlere devam edin.
5. Akabinde ısıtılmış bol yağa teker teker bırakın orta ara çevirerek nar üzere kızartın.
6. Kızaranları soğuk şerbete atıp çıkarın çıtır kalması için fazla bekletmeyin batırıp çıkarmanız kâfi ve kalan halkaları da tıpkı biçimde pişirip sonrasındasında istediğiniz üzere süsleyip servis edin.
10. Fincan brownie tarifi
Malzemeler
3 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
Çeyrek tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
4 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Birkaç modül çikolata
1. Öncelikle orta uzunluklu uygun bir fincanın içine unu, şekeri, kakaoyu, kabartma tozunu alın.
2. Bir fiske tuz da ek ettikten daha sonra güzelce karıştırın.
3. Sütü ve sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırın.
4. Son olarak da doğramış olduğunuz çikolatayı ekleyin.
5. Mikrodalgada en yüksek ısı ayarında1 dakika pişirin.
6. Birinci sıcaklığı geçince pudra şekeri serpebilirsiniz.
11. Çikolatalı dondurma tarifi
Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı krema
2 tatlı kaşığı salep
200 gram bitter çikolata
1. Süt, salep, toz şeker ve kremayı ocağa alıp devamlı karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 30 dakika boyunca ortada karıştırarak kaynatın.
2. Ocaktan alıp çikolataları ekleyin karıştırın. Bir kaba aktarıp kenarda soğutun.
3. Soğuyunca üzerini kapatıp 4 saat dondurucuda bekletin.
4. Büyük bir kaseye su doldurup daha küçük bir kaseyi içine oturtun (dondurma harcını alabilecek büyüklükte olmalı) bu ikiliyi dondurucuya kaldırın.
5. 4 saat sonunda dondurmayı ve kaseleri dışarıya çıkarın. Dondurma harcını ikili kaseye (küçük olana) aktarın.
6. bu biçimde yapmamızın niçini çırparken kolay kıvam alması için. Artık mikseri alıp 10 dakika boyunca çırpıyoruz ve katılaştığını goreceksiniz. 10 dakika Sonunda büyük su dolu kabın ortasından küçük kabı çıkarın ve üzerini kapatıp dondurucuya kaldırın.
7. Bundan daha sonra toplam 3 kere olacak biçimde her saatte bir çıkarıp karıştırın ve tekrar dondurucuya kaldırın.
8. Bir gece boyunca dondurucuda kalsın sonraki gün tüketebilirsiniz.
12. Çilekli magnolia tarifi
Malzemeler
Yarım paket betibör bisküvi
3 su bardağı süt
Yarım çay bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Yarım paket toz kremşanti
1 kase çilek
1. Öncelikle bisküvileri rondodan geçirin.
2. daha sonra muhallebi için şeker, sut, un ve nişastayı bir tencereye alıp çırpıcı ile orta ateşte daima karıştırarak pişirin.
3. Muhallebi göz göz olunca altını kapatıp vanilyayı ekleyip biraz daha karıştırarak ılımasını sağlayın.
4. En son yarım paket toz kremşantiyi ekleyip mikser yahut çırpıcıyla 3-4 dakika çırpın.
5. Muhallebi epey soğumadan çabucak kaselere paylaştırın.
6. Evvel iki kaşık bisküviden kaseye koyup üstüne 1 kaşık muhallebiden koyun.
7. Dilimlemiş olduğunuz çilekleri kaselerinizin kenar kısımlarına gelecek biçimde dizin.
8. daha sonra sırasıyla bisküvi, muhallebi en üstte de yeniden bisküvi ve çilekle süslemeyi bitirin.
13. Yumurtasız zebra kek tarifi
Malzemeler
Yarım su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı kakao
1. Evvel kek kalıbınızı margarinle yağlayıp unlayın ve keki hazırlayana kadar buzlukta bekletin. (kek kalıptan daha kolay çıkar)
2. Şeker, vanilya ve sıvı yağı mikserle çırpın.
3. sonrasındasında un, kabartma tozu ve sütü ek ederek karışımı hazırlayın.
4. Kek hamurundan biraz ayırın.
5. Yağlanmış kek kalıbınıza kalan karışımı dökün. Ayırdığınız hamura kakao koyarak üzere karıştırabilirsiniz. Kakaolu hamuru da kalıbın üzerine dökerek kürdan ile haller verebilirsiniz.
6. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.
14. Çikolatalı mousse tarifi
Malzemeler
3 adet avokado
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay bardağı süt
80 gram eritilmiş bitter çikolata
1. Bitter çikolatayı benmari metodu eritin.
2. Bir mikser kabında yahut derin bir kapta, avokado, kakao, vanilya, tuz ve sütü yeterlice ezin ve karıştırın.
3. Tüm gereçler birbirine karışıp kahverengi rengini aldığında, eritilmiş çikolatayı ekleyin.
4. Bir defa daha tüm gereçleri karıştırdıktan daha sonra üzerine streç sinema çekip 1 saat buzdolabında bekletin.
5. Servis ederken porsiyonlara ayırın ve üzerini rendelenmiş çikolata ve krem şantiyle servis edebilirsiniz.
15. Havuçlu kek tarifi
Malzemeler
12 adet hurma
Yarım su bardağı sıcak su
1 adet büyük uzunluk havuç
1,5 su bardağı yulaf kepeği
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 su bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
1. Hurmaların çekirdeklerini çıkardıktan daha sonra sıcak suyla bir arada . blenderden geçirin.
2. Havucu rendeleyerek hurma püresine ek edin. Yulaf kepeği, Hindistan cevizi, ceviz içi ve tarçını ekleyip güzelce karıştırın.
3. Muffin kalıplarının tabanlarına Hindistan cevizi serptikten daha sonra hazırladığınız karışımı kalıplara paylaştırıp, hafifçeçe bastırarak form verin.
4. 30 dakika buzdolabında beklettikten daha sonra afiyetle tüketin.