Hollanda’da Türk yemeği denince akla birinci gelen kapsalon nedir, nasıl yapılır, kapsalonun kıssası nedir? Gelin bir arada öğrenelim
Türk mutfağı fazlaca varlıklı bir mutfak biliyorsunuz ki. Göçlerle bir arada mutfağımız dünyanın dört bir yanında tanınıyor ve epeyce seviliyor.
Özellikle Türkiye’den göçün en çok olduğu Avrupa ülkelerinde Türk mutfağı gündelik hayatın ayrılmaz bir modülü.
bir epeyce ülkede Türk mutfağı denince akıllara gelen muhakkak başlı yemekler var. örneğin Almanya’da birinci akla gelen yemek döner.
Hollanda’da ise bu yemek kapsalon. Pekala, nedir bu kapsalon? Kapsalon ortaya nasıl çıktı?
Kapsalonun söz manası Flemenkçe “berber” demek. Aksaray’dan Hollanda’ya gelen ve burada lokanta açan Derviş Bengü, kapsalonu birinci sefer 2003-2004’te komşusu berberin verdiği farklı bir sipariş üzerine hazırladığını, ondan sonrasında da geliştirdiğini argüman etti.
Döner kebap işinde usta Türkler, Hollanda’da bu yemeğin yaygınlaşmasına aracı oldular ve bu sebeple kapsalon bir Türk yemeği olarak bilinmeye ve tanınmaya başladı. Kısa bir süre ortasında ülkede popülerlik kazandı.
“Ne var bu yemeğin ortasında?” diye merak ediyorsanız: Kapsalonun ortasında patates kızartması, döner, eritilmiş Gouda peyniri, salata ve sos bulunuyor.
Kapsalonu yerinde yemiş bir kullanıcıdan görüntümüz da var
Bir de tanımımız var: Kapsalon nasıl yapılır?
Malzemeler
1. Patatesleri kızartın. (istersiz hazır kullanabilirsiniz)
2. İster hazır, ister meskende yaptığınız tavuk döneri pişirin.
3. Marul, domates, salatalık ve soğanı doğrayıp zeytinyağı limon ve tuzla buluşturun.
4. Evvel patatesleri bir kaba koyun, üzerine döneri, en üste kaşar peynirini koyup fırınlayın ve kaşarı eritin.
5. Akabinde istediğiniz sosları ekleyip en son salatayı üstüne koyun ve servis edin.
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
Türk mutfağı fazlaca varlıklı bir mutfak biliyorsunuz ki. Göçlerle bir arada mutfağımız dünyanın dört bir yanında tanınıyor ve epeyce seviliyor.
Özellikle Türkiye’den göçün en çok olduğu Avrupa ülkelerinde Türk mutfağı gündelik hayatın ayrılmaz bir modülü.
bir epeyce ülkede Türk mutfağı denince akıllara gelen muhakkak başlı yemekler var. örneğin Almanya’da birinci akla gelen yemek döner.
Hollanda’da ise bu yemek kapsalon. Pekala, nedir bu kapsalon? Kapsalon ortaya nasıl çıktı?
Kapsalonun söz manası Flemenkçe “berber” demek. Aksaray’dan Hollanda’ya gelen ve burada lokanta açan Derviş Bengü, kapsalonu birinci sefer 2003-2004’te komşusu berberin verdiği farklı bir sipariş üzerine hazırladığını, ondan sonrasında da geliştirdiğini argüman etti.
Döner kebap işinde usta Türkler, Hollanda’da bu yemeğin yaygınlaşmasına aracı oldular ve bu sebeple kapsalon bir Türk yemeği olarak bilinmeye ve tanınmaya başladı. Kısa bir süre ortasında ülkede popülerlik kazandı.
“Ne var bu yemeğin ortasında?” diye merak ediyorsanız: Kapsalonun ortasında patates kızartması, döner, eritilmiş Gouda peyniri, salata ve sos bulunuyor.
Kapsalonu yerinde yemiş bir kullanıcıdan görüntümüz da var
Bir de tanımımız var: Kapsalon nasıl yapılır?
Malzemeler
Tavuk döner
Bir porsiyon patates kızartması (1 adet patates kâfi olur)
Kaşar peyniri
Marul
Domates
Salatalık
Soğan
Sarımsak sos
Acı sos
1. Patatesleri kızartın. (istersiz hazır kullanabilirsiniz)
2. İster hazır, ister meskende yaptığınız tavuk döneri pişirin.
3. Marul, domates, salatalık ve soğanı doğrayıp zeytinyağı limon ve tuzla buluşturun.
4. Evvel patatesleri bir kaba koyun, üzerine döneri, en üste kaşar peynirini koyup fırınlayın ve kaşarı eritin.
5. Akabinde istediğiniz sosları ekleyip en son salatayı üstüne koyun ve servis edin.
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz: