Yemeklerinizi Daha Lezzetli Hale Getirecek Birbirinden Kıymetli Tam 15 Ayrıntı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Yemeklerinizi küçük bir dokunuşla daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Birbirinden kıymetli tam 15 ayrıntı ile daha lezzetli yemekler yapacaksınız. Yemek hayli tuzlu oldu içine patates eklenir mi? Tuzsuz yemek nasıl tatlandırılır? üzere sorulara karşılık arıyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.


1. Sarımsak


Sarımsak yemeklerin şayet olmazsa olmazlarındandır. Sarımsağın yararı saymakla bitmez. Ayrıyeten yemeğinize ne kadar hayli sarımsak eklerseniz yemeğinizin de o kadar lezzetli olduğunu fark edeceksiniz.


2. Soğan


Soğan da tıpkı sarımsak üzere lezzeti artıran bir öteki besindir. Soğanı yemeğe ek etmek istemiyorsanız, pişirme esnasında kabuklarını soyduğunuz soğanı bütün biçimde yemeğin içine koyup, servis esnasında tekrar çıkarabilirsiniz.


3. Baharatlar


Bir yemeğin içerisinde ne kadar fazla baharat eklerseniz tuz ekleme gereksiniminizi da azaltmış olursunuz. Baharat her vakit yemeklere tat verir. Ete en çok yakışan baharatlar; karabiber, kekik, kimyon, biberiye ve defne yaprağıdır. Tavuk yemeklerine kekik, pul biber, köri, zerdeçal ekleyebilir; zerzevat yemekleri için ise pul biber, nane ve dereotu kullanabilirsiniz.


4. Yağ


Yağsız yemek yemek kulağa sağlıklı üzere görünebilir lakin işin aslı bu biçimde değildir. Ortalama 1 kilogram zerzevat kullanılarak yapılan bir zerzevat yemeğinin içerisine 3 yemek kaşığı yağ ek edebilirsiniz. Yağ kullanırken zeytinyağı tercih ederseniz hem daha sağlıklı birebir vakitte daha lezzetli yemekler yapabilirsiniz.


5. Küp şeker


Zeytinyağlı yemeklerinizin içerisine 1 adet küp şeker ilave ederseniz yemekleriniz daha lezzetli olacaktır.


6. Tuz


Yemeğinizi hazırlarken tuzunu âlâ ayarlamanız da çok kıymetli bir ayrıntıdır. Fazla tuzlu yahut tuzsuz olarak hazırlayacağınız yemek her vakit lezzetsiz olacaktır. Her ne kadar gerecini arttırarak lezzetlendirmeye çalışsanız da sonuç istediğiniz üzere olmayacaktır.


7. Makarna suyu


Makarnanıza sos yaparken makarnayı haşlarken kullandığınız suyu süzmek yerine bir kenara ayırıp o su ile makarna sosunuzu daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.


8. Kuru fasulye


Kuru fasulye yaparken düdüklü tencerede fasulyeyi haşlamayı unuttunuz mu? Ya da fasulyeniz istediğiniz üzere yumuşamadıysa içerisine karbonat ek edebilirsiniz.


9. Patates


Sulu yemekleriniz şayet epey tuzlu olduysa korkmayın. İçerisine bir adet küp küp dilimlenmiş patates ek edebilirsiniz.


10. Hindistan cevizi


Patates püresini daha lezzetli hale getirmek istiyorsanız içerisine 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi ek edebilirsiniz.


11. Limon


Pişirdiğiniz tavuklar lokum üzere yumuşacık olsun istiyorsanız tavuklarınızı limon ile ovalayın çabucak sonrasında pişirin. Limon kabuğunu rendeleyerek yemeğinizin üzerine de ek edebilirsiniz.


12. Sirke


Biftek tipi etlerin daha yumuşak olması için bir gece sirke ve zeytinyağlı bir kapta bir gece bekletin.


13. Toz şeker


Tuzlu yapacağınız her hamurun içerisine bir tutam toz şeker ilave edersiniz daha lezzetli olduğunu bakılırsaceksiniz.


14. Un


Karnabahar haşlarken suyun içerisine 1 tatlı kaşığı un eklerseniz kokusunu bastırabilirsiniz.


15. Tereyağı


Poğaçalarda, kurabiyelerde yani tüm hamur işlerinizde yağ tercihinizi tereyağından yana yapmanız öneririz.


Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:
 
Üst