Kaşarlı ve patateslisini fazlaca sevdiğimiz kroketleri bir de farklı gereçlerle denemelisiniz. Tıpkı tanımları yapmaktan sıkıldıysanız, birbirinden güzel, doyurucu ve sağlıklı, bilhassa çocuklarınız için besleyici birer öğün olacak kroket tanımlarını hayli seveceksiniz. Haydi gelin daima birlikte tanımlara göz atalım.
1. Sebzeli kroket tanımı:
Malzemeler:
1. Patates, havuç ve kabağı rendeleyerek bir kabın içerisine alın.
2. Pırasanın beyaz kısımlarını ince ince doğrayın. Sebzelerin üzerine epey az su koyun ve haşlayın.
3. Sebzeler haşlanırken kaşar peyniri de rendeleyin.
4. Sebzeler haşlandıktan daha sonra suyunu süzün.
5. Sosis ekleyecekseniz, sosisi de rendeleyin.
6. Tüm materyalleri bir kap içerisinde karıştırın. Üzerini streç sinema ile örtün, yarım saat buzdolabında dinlendirin.
7. Yumurtayı bir kaseye kırın ve çırpın. Dinlenen karışıma yoğurarak biçim verin.
8. Sebzeli karışımı uzun ince yahut yuvarlak bir biçimde toplara ayırın.
9. Sebzeli topları evvel yumurtaya, akabinde mısır ununa batırarak tabağa alın.
10. Sıvı yağı kızdırdıktan daha sonra, hazırladığınız topları gerili önlü kızartın.
11. Sebzeli kroketleri yemeklerin yanında servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
2. Kaşarlı kroket tanımı:
Malzemeler:
1. Üç adet kase çıkartın. Bir kaseye yumurtaları, başkasına unu, sonuncuya ise galeta unu dökün.
2. Yumurtaları kaşık sayesinde çırpın. Kaşar peynirini uzunlamasına hakikat kesin.
3. Kaşar peynirini evvel yumurtaya, daha sonra una batırın.
4. Akabinde yine yumurtaya ve galeta ununa batırarak bir tabağın içine yerleştirin.
5. Üzerini streç sinema ile örterek buzdolabında dinlendirin.
6. Tavaya sıvı yağ ekleyerek kızdırın. Dinlenen peynirleri gerili önlü olacak biçimde kızartın.
Afiyet olsun.
3. Hodanlı kroket tanımı:
Malzemeler:
1. Hodan otunu 1 tatlı kaşığı tuz ek edilmiş kaynar suda haşlayın. ondan sonrasında süzüp bir kenarda bekletin. 2 Peynirleri, tost ekmeğini, dolmalık fıstığı, maydanozu mutfak robotuna aktarın. Un haline gelene dek karıştırın.
2. Hodan yapraklarını tezgaha serin, bir avuç büyüklüğünde parçalara ayırın. Her parçanın kenarına iç materyalden paylaştırın, rulo şeklinde sarın.
3. Sarmaları önce çırpılmış yumurtaya, daha sonra da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın. Dilerseniz domatesli sos yahut yoğurtla bir arada servis yapın.
Afiyet olsun.
4. Fasülyeli kroket tanımı:
Malzemeler:
1. Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden ıslatın. Sonraki gün süzüp bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ek edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan alıp suyunu süzün. Püre haline gelinceye kadar mutfak robotundan geçirin.
2. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Yemeklik doğradığınız soğanı ek edip pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp fasulye püresine ek edin.
3. Yumurta, un, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve haşlanmış kırmızı kinoayı ekleyip tüm gereç yeterlice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Ellerinizi hafifçeçe unlayıp harçtan ceviz büyüklüğünde modüller kopartın ve uzun yassı köfteler yapın.
4. Kızartmak için yumurtaları bir kasede çırpın. Köfteleri sırasıyla evvel una, daha sonra yumurtaya ve son olarak mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Afiyet olsun.
5. Brokolili kroket tanımı:
Malzemeler:
1. Brokoliyi kaynar suda 1-2 dakika haşlayın. Suyunu süzün ve buzlu su dolu bir kaba alarak şoklayın. Suyunu süzüp ince kıyın ve derin bir karıştırma kabına alın. Yumurta, yemeklik doğradığınız soğan, rendelenmiş kaşar peyniri, ekmek kırıntıları, ince kıyılmış kişniş, tuz ve baharatları ek edip yeterlice karıştırın.
2. Elinizle yuvarlayarak köfte hali verin.
3. Brokoli kroketleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
6. Patatesli kroket tanımı:
Malzemeler:
1. Patatesi kabuğuyla birlikte haşlayın.
2. Soğuduktan daha sonra soyun ve derin bir kapta bir patates eziciyle yeterlice pürüzsüz olana kadar ezin.
3. Üzerine nişasta, un, tuz ve karabiberi ekleyip uygunca özleşene kadar yoğurun.
4. Pane materyallerini geniş tabaklara başka farklı hazırlayın.
5. Yanına elinizi ıslatmak için bir kasede su alın.
6. Önce elinizi yavaşça ıslatın ceviz büyüklüğünde parça alın ve ortasını açıp bir küp kaşar koyup kapatıp ve yuvarlayın.
7. Yuvarladığınız patatesi önce una, daha sonra yumurtaya daha sonra da galeta ununa bulayın.
8. Bu aşamada kroketleri 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Böylece daha düzgün kızarıp bozulmayacaklar.
9. Bir kızartma tenceresine bol yağ koyun.
10. Bütün kroketleri kızmış yağda kızartın.
Afiyet olsun.
7. Beyaz peynirli ve pirinçli ıspanak kroket tanımı:
Malzemeler:
1. Pirinci haşlayıp suyunu süzün ve geniş bir kaseye alın. Rendelenmiş beyaz peynir, yumurta, ince kıydığınız ıspanak, ezdiğiniz sarımsak, limon suyu ve ince kıydığınız dereotunu ek edip karıştırın.
2. Harçtan modüller kopartıp elinizle kokteyl sosis hali verin.
3. Kroketleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 30 dakika dinlendirin. Dinlenen kroketleri evvel yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.
4. Havlu kağıt üzerine alarak fazla yağını çektirin. Süzme yoğurda nane ekleyip yavaşça çırpın ve kroketler ile servis yapın.
Afiyet olsun.
8. Köfte kroket tanımı:
Malzemeler:
1. Frenk soğanlarını ince doğrayıp kıymaya ekleyin. T
2. uz, karabiber, kimyon, süt, galeta unu, 1 yumurta ekleyip yeterlice yoğurun.
3. Buzdolabında 15 dakika beklettikten daha sonra kesimler kopartıp yassı yuvarlak köfteler hazırlayın.
4. Kızartılmış peksimetleri mutfak robotunda biraz çekerek ufalayın. Rendelenmiş muskat ve rendelenmiş parmesan peyniri ekleyin.
5. Yumurtaları bir kasede çırpın. Köfteleri una, yumurtaya, ekmek kırıntısına bulayarak tereyağında kızartın. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
9. Körili kroket tanımı:
Malzemeler:
1. Patatesleri haşlayıp ezerek püre haline getirin ve soğumaya bırakın. Tavuk etini haşlayıp soğuduktan daha sonra didikleyin.
2. Bir kasede un, tuz ve karabiberi harmanlayın. Başka bir kapta yumurta ve suyu çırpın. Düz bir tabağa galeta ununu alın.
3. Patates, köri, galeta unu ve tavuk etlerini karıştırıp yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartıp hal verin. Evvel una, daha sonra yumurtaya son olarak galeta ununa bulayarak kızgın yağda altın rengi alıncaya kadar kızartın. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Afiyet olsun.
10. Mercimek kroket tanımı:
Malzemeler:
1. Soğan ve sarımsağı küp halinde doğrayıp zeytinyağında 2 dakika soteleyin. Kimyon, küçük doğranmış havuç, mercimek ve 500 ml su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak yumuşayıncaya kadar pişirin.
2. Karışımı 10 dakika soğumaya bırakın ve çabucak sonrasında galeta unu, kişniş, ceviz, bezelye ve maydanoz ekleyip yoğurun. Hamurdan modüller kopartıp yassı yuvarlak köfteler hazırlayın.
3. Köftelerin üzerini örterek 30 dakika buzdolabında soğutun. Galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.
11. Etli kereviz kroket tanımı:
Malzemeler:
1. Kerevizleri soyup doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin. Patatesleri soyup doğrayın. Süzülmüş kereviz ve patatesi yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Çatalla ezin.
2. Sıvı yağı tavada ısıtıp eti suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin. Yumurta sarıları, un, mısır unu, peynir ve tuzu ekleyip karıştırın.
3. Eti ek edip harmanlayın. Hamurdan limon iriliğinde modüller koparıp elinizde yuvarlayarak yassılaştırın.
4. Köfteleri evvel çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda iki taraflı kızartın. Servis yapın.
Afiyet olsun.
12. Nohut kroket tanımı:
Malzemeler:
1. Nohutu akşamdan ıslatın. Sonraki gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ilınınca çatalla ezerek yahut robotta çekerek püre haline getirin.
2. 1 kahve fincanı un, tuz, karabiber, 1 yumurta, kaşar peyniri ve et suyunu ek edin. Karıştırıp hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
3. Şayet et suyu az gelirse biraz su ekleyebilirsiniz. Kalan yumurtaları başka bir kasede çırpın. Unu ve galeta ununu başka düz tabaklara alın.
4. Hazırladığınız karışımdan modüller koparıp oval köfte hali verin. Sıvı yağı tavada kızdırın. Kroketleri sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.
5. Kroketleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
13. Balık kroket tanımı:
Malzemeler:
1. Haşlanmış balığın deri ve kılçıklarını ayıklayıp didikleyin. Maydanozu yıkayın, ayıklayın ve hayli ince kıyın.
2. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. Unu ek edin. Devamlı karıştırarak kavurun.
3. Sütü ekleyip koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alınca balık etini, maydanozu, tuz, karabiber ve yumurtanın birini ek edin.
4. Yoğurup bir tepsiye yayın ve üzerine düzgünce bastırıp düzleştirin. Üzerini örtün ve derin dondurucuda 1 saat bekletin.
5. Karışım güzelce soğuduktan daha sonra balık halindeki kurabiye kalıbıyla kesimler çıkarın. Evvel una daha sonra çırpılmış yumurtaya en son da galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Bir kağıt üzerine alıp fazla yağını süzün.
6. Servis tabağına brokoli, mısır ve bezelyeyle süslemeler yapın. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
14. Ispanak kroket tanımı:
Malzemeler:
1. Pirinci haşlayıp suyunu süzün ve geniş bir kaseye alın. Rendelenmiş peynirler, yumurta, ince kıydığınız ıspanak, ezdiğiniz sarımsak, rendelenmiş limon kabuğu, ince kıydığınız dereotu ve taze soğanı ek edip karıştırın.
2. Harçtan modüller kopartıp elinizle sosis formu verin. Kroketleri yağlı kağıt serili bir tepsiye dizip 30 dakika dinlendirin.
3. Dinlenen kroketleri evvel yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayın ve ısıttığınız ayçiçek yağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
1. Sebzeli kroket tanımı:
Malzemeler:
1 adet kabak
1 adet patates
1 adet havuç
2 adet pırasa (beyaz kısmı)
2 su bardağı un
1 adet yumurta
Sosis (isteğe bakılırsa)
1 su bardağı kaşar peyniri
Tuz
Sıvı yağ
Mısır unu
1 adet yumurta
1. Patates, havuç ve kabağı rendeleyerek bir kabın içerisine alın.
2. Pırasanın beyaz kısımlarını ince ince doğrayın. Sebzelerin üzerine epey az su koyun ve haşlayın.
3. Sebzeler haşlanırken kaşar peyniri de rendeleyin.
4. Sebzeler haşlandıktan daha sonra suyunu süzün.
5. Sosis ekleyecekseniz, sosisi de rendeleyin.
6. Tüm materyalleri bir kap içerisinde karıştırın. Üzerini streç sinema ile örtün, yarım saat buzdolabında dinlendirin.
7. Yumurtayı bir kaseye kırın ve çırpın. Dinlenen karışıma yoğurarak biçim verin.
8. Sebzeli karışımı uzun ince yahut yuvarlak bir biçimde toplara ayırın.
9. Sebzeli topları evvel yumurtaya, akabinde mısır ununa batırarak tabağa alın.
10. Sıvı yağı kızdırdıktan daha sonra, hazırladığınız topları gerili önlü kızartın.
11. Sebzeli kroketleri yemeklerin yanında servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
2. Kaşarlı kroket tanımı:
Malzemeler:
2 adet yumurta
250 gram kaşar peyniri
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
1. Üç adet kase çıkartın. Bir kaseye yumurtaları, başkasına unu, sonuncuya ise galeta unu dökün.
2. Yumurtaları kaşık sayesinde çırpın. Kaşar peynirini uzunlamasına hakikat kesin.
3. Kaşar peynirini evvel yumurtaya, daha sonra una batırın.
4. Akabinde yine yumurtaya ve galeta ununa batırarak bir tabağın içine yerleştirin.
5. Üzerini streç sinema ile örterek buzdolabında dinlendirin.
6. Tavaya sıvı yağ ekleyerek kızdırın. Dinlenen peynirleri gerili önlü olacak biçimde kızartın.
Afiyet olsun.
3. Hodanlı kroket tanımı:
Malzemeler:
12 adet hodan otu (Tercihen geniş yapraklı)
50 g keçi peyniri
50 g lor peyniri
2 dilim tost ekmeği
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
3-4 kol maydanoz
1 su bardağı galeta unu
2 yumurta (Çırpılmış)
Sıvı yağ
Tuz
Domates sosu
Yoğurt
1. Hodan otunu 1 tatlı kaşığı tuz ek edilmiş kaynar suda haşlayın. ondan sonrasında süzüp bir kenarda bekletin. 2 Peynirleri, tost ekmeğini, dolmalık fıstığı, maydanozu mutfak robotuna aktarın. Un haline gelene dek karıştırın.
2. Hodan yapraklarını tezgaha serin, bir avuç büyüklüğünde parçalara ayırın. Her parçanın kenarına iç materyalden paylaştırın, rulo şeklinde sarın.
3. Sarmaları önce çırpılmış yumurtaya, daha sonra da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın. Dilerseniz domatesli sos yahut yoğurtla bir arada servis yapın.
Afiyet olsun.
4. Fasülyeli kroket tanımı:
Malzemeler:
1 su bardağı kuru fasulye
2 yemek kaşığı tereyağı
1 soğan
1 yumurta
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Yarım çay bardağı haşlanmış kırmızı kinoa
2 yumurta
1 çorba kasesi un
1 çorba kasesi mısır unu
1. Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden ıslatın. Sonraki gün süzüp bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ek edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan alıp suyunu süzün. Püre haline gelinceye kadar mutfak robotundan geçirin.
2. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Yemeklik doğradığınız soğanı ek edip pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp fasulye püresine ek edin.
3. Yumurta, un, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve haşlanmış kırmızı kinoayı ekleyip tüm gereç yeterlice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Ellerinizi hafifçeçe unlayıp harçtan ceviz büyüklüğünde modüller kopartın ve uzun yassı köfteler yapın.
4. Kızartmak için yumurtaları bir kasede çırpın. Köfteleri sırasıyla evvel una, daha sonra yumurtaya ve son olarak mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Afiyet olsun.
5. Brokolili kroket tanımı:
Malzemeler:
2 su bardağı brokoli
1 yumurta
1 soğan
1/3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/3 su bardağı panko ekmek kırıntısı
2 yemek kaşığı İtalyan ekmek kırıntısı
2 yemek kaşığı ince kıyılmış kişniş
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Brokoli Kroketleri
1. Brokoliyi kaynar suda 1-2 dakika haşlayın. Suyunu süzün ve buzlu su dolu bir kaba alarak şoklayın. Suyunu süzüp ince kıyın ve derin bir karıştırma kabına alın. Yumurta, yemeklik doğradığınız soğan, rendelenmiş kaşar peyniri, ekmek kırıntıları, ince kıyılmış kişniş, tuz ve baharatları ek edip yeterlice karıştırın.
2. Elinizle yuvarlayarak köfte hali verin.
3. Brokoli kroketleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
6. Patatesli kroket tanımı:
Malzemeler:
3 orta uzunluk patates
1 yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
İsteğe bağlı küp kaşar peynir
1 yumurta (iyi çırpılmış)
1 su bardağı u
1 su bardağı galeta unu
1. Patatesi kabuğuyla birlikte haşlayın.
2. Soğuduktan daha sonra soyun ve derin bir kapta bir patates eziciyle yeterlice pürüzsüz olana kadar ezin.
3. Üzerine nişasta, un, tuz ve karabiberi ekleyip uygunca özleşene kadar yoğurun.
4. Pane materyallerini geniş tabaklara başka farklı hazırlayın.
5. Yanına elinizi ıslatmak için bir kasede su alın.
6. Önce elinizi yavaşça ıslatın ceviz büyüklüğünde parça alın ve ortasını açıp bir küp kaşar koyup kapatıp ve yuvarlayın.
7. Yuvarladığınız patatesi önce una, daha sonra yumurtaya daha sonra da galeta ununa bulayın.
8. Bu aşamada kroketleri 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Böylece daha düzgün kızarıp bozulmayacaklar.
9. Bir kızartma tenceresine bol yağ koyun.
10. Bütün kroketleri kızmış yağda kızartın.
Afiyet olsun.
7. Beyaz peynirli ve pirinçli ıspanak kroket tanımı:
Malzemeler:
1.5 su bardağı pirinç
250 g rendelenmiş beyaz peynir
2 yumurta
1 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 kısım taze doğan
250 g ıspanak
2-3 kısım dereotu
1 yumurta
2 su bardağı galeta unu
Kızartmak için
Ayçiçek yağı
Süzme yoğurt
Nane
1. Pirinci haşlayıp suyunu süzün ve geniş bir kaseye alın. Rendelenmiş beyaz peynir, yumurta, ince kıydığınız ıspanak, ezdiğiniz sarımsak, limon suyu ve ince kıydığınız dereotunu ek edip karıştırın.
2. Harçtan modüller kopartıp elinizle kokteyl sosis hali verin.
3. Kroketleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 30 dakika dinlendirin. Dinlenen kroketleri evvel yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.
4. Havlu kağıt üzerine alarak fazla yağını çektirin. Süzme yoğurda nane ekleyip yavaşça çırpın ve kroketler ile servis yapın.
Afiyet olsun.
8. Köfte kroket tanımı:
Malzemeler:
650 gr dana kıyma
3 yumurta
60 gr parmesan peyniri
Peksimet
2~3 yemek kaşığı galeta unu
Yarım çay bardağı süt
Un
Birkaç kısım frenk soğanı
Rendelenmiş muskat
80 gr tereyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
1. Frenk soğanlarını ince doğrayıp kıymaya ekleyin. T
2. uz, karabiber, kimyon, süt, galeta unu, 1 yumurta ekleyip yeterlice yoğurun.
3. Buzdolabında 15 dakika beklettikten daha sonra kesimler kopartıp yassı yuvarlak köfteler hazırlayın.
4. Kızartılmış peksimetleri mutfak robotunda biraz çekerek ufalayın. Rendelenmiş muskat ve rendelenmiş parmesan peyniri ekleyin.
5. Yumurtaları bir kasede çırpın. Köfteleri una, yumurtaya, ekmek kırıntısına bulayarak tereyağında kızartın. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
9. Körili kroket tanımı:
Malzemeler:
2 patates
1 tavuk göğüs eti
2 tatlı kaşığı köri
2 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
2 yemek kaşığı soğuk su
Tuz
Karabiber
- Galeta unu
- Ayçiçeği yağı
1. Patatesleri haşlayıp ezerek püre haline getirin ve soğumaya bırakın. Tavuk etini haşlayıp soğuduktan daha sonra didikleyin.
2. Bir kasede un, tuz ve karabiberi harmanlayın. Başka bir kapta yumurta ve suyu çırpın. Düz bir tabağa galeta ununu alın.
3. Patates, köri, galeta unu ve tavuk etlerini karıştırıp yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartıp hal verin. Evvel una, daha sonra yumurtaya son olarak galeta ununa bulayarak kızgın yağda altın rengi alıncaya kadar kızartın. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Afiyet olsun.
10. Mercimek kroket tanımı:
Malzemeler:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 diş sarımsak
1 havuç
2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kişniş
250 gr kırmızı mercimek
120 gr galeta unu
65 gr ceviz içi
80 gr bezelye
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- Galeta unu
- Ayçiçeği yağı
1. Soğan ve sarımsağı küp halinde doğrayıp zeytinyağında 2 dakika soteleyin. Kimyon, küçük doğranmış havuç, mercimek ve 500 ml su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak yumuşayıncaya kadar pişirin.
2. Karışımı 10 dakika soğumaya bırakın ve çabucak sonrasında galeta unu, kişniş, ceviz, bezelye ve maydanoz ekleyip yoğurun. Hamurdan modüller kopartıp yassı yuvarlak köfteler hazırlayın.
3. Köftelerin üzerini örterek 30 dakika buzdolabında soğutun. Galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.
11. Etli kereviz kroket tanımı:
Malzemeler:
2 kereviz
5 patates
200 gr kuzu kuşbaşı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 yumurtanın sarısı
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı mısır unu
1 çorba kaşığı un
Sıvı yağ
Tuz
Pane için
1 kase galeta unu
2 yumurta
1. Kerevizleri soyup doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin. Patatesleri soyup doğrayın. Süzülmüş kereviz ve patatesi yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Çatalla ezin.
2. Sıvı yağı tavada ısıtıp eti suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin. Yumurta sarıları, un, mısır unu, peynir ve tuzu ekleyip karıştırın.
3. Eti ek edip harmanlayın. Hamurdan limon iriliğinde modüller koparıp elinizde yuvarlayarak yassılaştırın.
4. Köfteleri evvel çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda iki taraflı kızartın. Servis yapın.
Afiyet olsun.
12. Nohut kroket tanımı:
Malzemeler:
2 su bardağı nohut
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
3 yumurta
Yarım su bardağı et suyu
2 kahve fincanı galeta unu
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
1. Nohutu akşamdan ıslatın. Sonraki gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ilınınca çatalla ezerek yahut robotta çekerek püre haline getirin.
2. 1 kahve fincanı un, tuz, karabiber, 1 yumurta, kaşar peyniri ve et suyunu ek edin. Karıştırıp hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
3. Şayet et suyu az gelirse biraz su ekleyebilirsiniz. Kalan yumurtaları başka bir kasede çırpın. Unu ve galeta ununu başka düz tabaklara alın.
4. Hazırladığınız karışımdan modüller koparıp oval köfte hali verin. Sıvı yağı tavada kızdırın. Kroketleri sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.
5. Kroketleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
13. Balık kroket tanımı:
Malzemeler:
250 gr haşlanmış mezgit balığı
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
2 yumurta
Tuz
Karabiber
Galeta unu
- Ayçiçeği yağı
Mısır
Bezelye ve brokoli
1. Haşlanmış balığın deri ve kılçıklarını ayıklayıp didikleyin. Maydanozu yıkayın, ayıklayın ve hayli ince kıyın.
2. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. Unu ek edin. Devamlı karıştırarak kavurun.
3. Sütü ekleyip koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alınca balık etini, maydanozu, tuz, karabiber ve yumurtanın birini ek edin.
4. Yoğurup bir tepsiye yayın ve üzerine düzgünce bastırıp düzleştirin. Üzerini örtün ve derin dondurucuda 1 saat bekletin.
5. Karışım güzelce soğuduktan daha sonra balık halindeki kurabiye kalıbıyla kesimler çıkarın. Evvel una daha sonra çırpılmış yumurtaya en son da galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Bir kağıt üzerine alıp fazla yağını süzün.
6. Servis tabağına brokoli, mısır ve bezelyeyle süslemeler yapın. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
14. Ispanak kroket tanımı:
Malzemeler:
1.5 su bardağı pirinç
250 g rendelenmiş beyaz peynir
2 yumurta
1 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 kısım taze soğan
250 g ıspanak
2-3 kol dereotu
1 yumurta
2 su bardağı galeta unu
- Ayçiçek yağı
1. Pirinci haşlayıp suyunu süzün ve geniş bir kaseye alın. Rendelenmiş peynirler, yumurta, ince kıydığınız ıspanak, ezdiğiniz sarımsak, rendelenmiş limon kabuğu, ince kıydığınız dereotu ve taze soğanı ek edip karıştırın.
2. Harçtan modüller kopartıp elinizle sosis formu verin. Kroketleri yağlı kağıt serili bir tepsiye dizip 30 dakika dinlendirin.
3. Dinlenen kroketleri evvel yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayın ve ısıttığınız ayçiçek yağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.