Yemek yapmaktan hoşlanmıyorsanız ya da yemek yapmaya vaktiniz olmuyorsa hazır besinlerden yararlanabilirsiniz. Hazır mantı da en hoş yemeklere imza atabileceğiniz besinlerden biri! Üstelik hazır mantıyı çorba, salata ve ana yemek üzere farklı biçimlerde değerlendirebilirsiniz. İşte, hazır mantıyla yapabileceğiniz birbirinden hoş 6 farklı tarif!
HAZIR MANTI SALATASI
MATERYALLER
● 500 gram haşlanmış hazır mantı
● 4 adet közlenmiş kırmızı biber
● 1 su bardağı haşlanmış nohut
● 1 tutam dereotu
● 1 tutam maydanoz
● Tuz
● Karabiber
● 1 adet limon
● 3 yemek kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
● Haşlanmış mantıyı salata kasesine alın.
● Doğranmış közlenmiş biberleri ekleyin.
● Haşlanmış nohut, dereotu, maydanoz, tuz, karabiber, zeytinyağı ve 1 limonun suyunu ekleyerek karıştırın.
● Lezzetli ve doyurucu salatanız hazır!
NOHUTLU HAZIR MANTI YEMEĞİ
GEREÇLER
● 2 su bardağı hazır mantı
● 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
● 2 yemek kaşığı sıvı yağ
● 1 yemek kaşığı tereyağı
● 2 diş sarımsak
● 1/2 yemek kaşığı domates salçası
● 1/2 yemek kaşığı biber salçası
● 1,5 litre sıcak su
● Tuz
● Karabiber
● Pul biber
● Maydanoz
HAZIRLANIŞI
● Bir tencerede sıvı yağ ve tereyağını eritin.
● 2 diş ezilmiş sarımsağı eriyen yağa ek ederek hafifçeçe kavurun.
● Domates ve biber salçalarını ekleyin.
● Salçalar kavrulduktan daha sonra tuz, karabiber, pul biber ve 1,5 litre sıcak suyu ek edin.
● Su kaynadıktan daha sonra haşlanmış nohut ve hazır mantıyı ekleyin.
● Mantılar yumuşayıncaya kadar pişirin.
● Üzerine maydanoz ekleyerek servis edin.
YOĞURTLU HAZIR MANTILI YÜKSÜK ÇORBASI
MATERYALLER
● 2 su bardağı hazır mantı
● 1 su bardağı haşlanmış nohut
● 2 su bardağı yoğurt
● 1 yumurtanın sarısı
● 2 yemek kaşığı un
● 2 litre su
● 1 su bardağı soğuk su
● Tuz
● Tereyağı
● Kuru nane
● Pul biber
HAZIRLANIŞI
● 2 su bardağı hazır mantıyı tuzlu suda haşlayın.
● Mantıların pişmesine yakınken önce haşlanmış nohutları ek edin, birkaç dakika kadar birlikte haşlayın.
● Çorbanın terbiyesi için 2 su bardağı yoğurda, 1 yumurta sarısı ile unu ekleyip çırpın.
● Mantının suyundan bir ölçü alarak terbiyeye ek edin.
● Terbiyeyi yavaşça kaynayan mantı ve nohudun üzerine döküp birkaç dakika daha bir arada kaynatın.
● Kaynayan çorbayı ocaktan aldıktan daha sonra mantıların hamurlaşmaması için bir su bardağı soğuk su ekleyin.
● Çorbayı servis etmedilk evvel üzerine tereyağında kızdıracağınız nane ve pul biberi dökün.
ÇEŞMİ BÜLBÜL MANTISI
MATERYALLER
● 2 su bardağı hazır mantı
● 2 adet tavuk göğsü
● 2 su bardağı haşlanmış nohut
● 5 su bardağı su
● 1 çay kaşığı tuz
● 1 çay kaşığı karabiber
SOSU İÇİN
● 2 çorba kaşığı domates salçası
● 1 çorba kaşığı tereyağı
● 1 tatlı kaşığı pul biber
● 1 tatlı kaşığı kuru nane
● 4 su bardağı yoğurt
● 4-5 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI
● Tavuk göğsünü 5 bardak suyla haşlayıp süzün.
● Tavuk suyu kaynayınca hazır mantıyı içine ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
● Didiklenmiş tavuk göğüs etlerini ve haşlanmış nohudu ekleyin.
● Tuz ve karabiberi ek edip 2-3 dakika kadar pişirdikten daha sonra ocaktan alın.
● Tavada erittiğiniz tereyağına domates salçasını, kuru nane, pul biberi ekleyin ve kavurarak ocaktan alın.
● Sos sıcakken mantıyla karıştırıp tabaklara paylaştırın.
● Sarımsaklı yoğurtla servis edin.
YOĞURTLU HAZIR MANTI KAVURMASI
MATERYALLER
● 300 gram hazır Kayseri mantısı
● 1 çay bardağı zeytinyağı
● 1 tatlı kaşığı tereyağı
● 6 su bardağı et suyu
● 1 çay kaşığı tuz
● 1 çay kaşığı karabiber
SOSU İÇİN
● 4 çorba kaşığı zeytinyağı
● 1 çorba kaşığı domates salçası
● 2 adet orta büyüklükte domates
● 1 çay kaşığı tuz
● 1 çay kaşığı karabiber
● 1 çorba kaşığı kuru nane
● 2 su bardağı yoğurt
● 4-5 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI
● Tereyağı ve zeytinyağını orta ateşte kızdırın, hazır mantıyı ekleyerek 5 dakika yavaşça sararıncaya kadar kavurun.
● Et suyunu başka bir tencerede kaynatın ve mantının üzerine ekleyin. 8-10 dakika kaynattıktan daha sonra ocaktan alın. Mantıları süzün ve mantının suyundan 2 bardak ayırın.
● Zeytinyağı, domates salçası, rendelenmiş domatesi kaynayıncaya kadar pişirin. Akabinde mantı suyunu ek edin.
● Üzerine baharatları ekledikten daha sonra sosu mantıyla karıştırarak servis tabağına alın. Sıcakken üzerine sarımsaklı yoğurdu dökerek servis edin.
HAZIR MANTILI BULGUR KÖFTESİ
MATERYALLER
● 1 su bardağı ince bulgur
● 1 su bardağı hazır mantı
● 1 yemek kaşığı un
● 1 yumurtanın akı
● 3-4 diş sarımsak
● Karabiber
● Pul biber
● Sıvı yağ
● Tuz
● Su
SOSU İÇİN
● 1/2 yemek kaşığı biber salçası
● 1/2 yemek kaşığı domates salçası
● Kuru nane
HAZIRLANIŞI
● İnce bulgura 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin ve bulgurun şişmesini bekleyin.
● Un, yumurta akı, rendelenmiş sarımsak ve baharatları bulgura ekleyip güzelce yoğurun. Bu karışımdan minik köfteler yapın.
● Kuru naneyi sıvı yağda kavurun, salçaları ve 7 bardak suyu ekleyin.
● Su kaynadıktan daha sonra bulgur köftelerini ve hazır mantıyı ekleyin.
● Piştikten daha sonra ocaktan alın. Afiyet olsun!
HAZIR MANTI SALATASI
MATERYALLER
● 500 gram haşlanmış hazır mantı
● 4 adet közlenmiş kırmızı biber
● 1 su bardağı haşlanmış nohut
● 1 tutam dereotu
● 1 tutam maydanoz
● Tuz
● Karabiber
● 1 adet limon
● 3 yemek kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
● Haşlanmış mantıyı salata kasesine alın.
● Doğranmış közlenmiş biberleri ekleyin.
● Haşlanmış nohut, dereotu, maydanoz, tuz, karabiber, zeytinyağı ve 1 limonun suyunu ekleyerek karıştırın.
● Lezzetli ve doyurucu salatanız hazır!
NOHUTLU HAZIR MANTI YEMEĞİ
GEREÇLER
● 2 su bardağı hazır mantı
● 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
● 2 yemek kaşığı sıvı yağ
● 1 yemek kaşığı tereyağı
● 2 diş sarımsak
● 1/2 yemek kaşığı domates salçası
● 1/2 yemek kaşığı biber salçası
● 1,5 litre sıcak su
● Tuz
● Karabiber
● Pul biber
● Maydanoz
HAZIRLANIŞI
● Bir tencerede sıvı yağ ve tereyağını eritin.
● 2 diş ezilmiş sarımsağı eriyen yağa ek ederek hafifçeçe kavurun.
● Domates ve biber salçalarını ekleyin.
● Salçalar kavrulduktan daha sonra tuz, karabiber, pul biber ve 1,5 litre sıcak suyu ek edin.
● Su kaynadıktan daha sonra haşlanmış nohut ve hazır mantıyı ekleyin.
● Mantılar yumuşayıncaya kadar pişirin.
● Üzerine maydanoz ekleyerek servis edin.
YOĞURTLU HAZIR MANTILI YÜKSÜK ÇORBASI
MATERYALLER
● 2 su bardağı hazır mantı
● 1 su bardağı haşlanmış nohut
● 2 su bardağı yoğurt
● 1 yumurtanın sarısı
● 2 yemek kaşığı un
● 2 litre su
● 1 su bardağı soğuk su
● Tuz
● Tereyağı
● Kuru nane
● Pul biber
HAZIRLANIŞI
● 2 su bardağı hazır mantıyı tuzlu suda haşlayın.
● Mantıların pişmesine yakınken önce haşlanmış nohutları ek edin, birkaç dakika kadar birlikte haşlayın.
● Çorbanın terbiyesi için 2 su bardağı yoğurda, 1 yumurta sarısı ile unu ekleyip çırpın.
● Mantının suyundan bir ölçü alarak terbiyeye ek edin.
● Terbiyeyi yavaşça kaynayan mantı ve nohudun üzerine döküp birkaç dakika daha bir arada kaynatın.
● Kaynayan çorbayı ocaktan aldıktan daha sonra mantıların hamurlaşmaması için bir su bardağı soğuk su ekleyin.
● Çorbayı servis etmedilk evvel üzerine tereyağında kızdıracağınız nane ve pul biberi dökün.
ÇEŞMİ BÜLBÜL MANTISI
MATERYALLER
● 2 su bardağı hazır mantı
● 2 adet tavuk göğsü
● 2 su bardağı haşlanmış nohut
● 5 su bardağı su
● 1 çay kaşığı tuz
● 1 çay kaşığı karabiber
SOSU İÇİN
● 2 çorba kaşığı domates salçası
● 1 çorba kaşığı tereyağı
● 1 tatlı kaşığı pul biber
● 1 tatlı kaşığı kuru nane
● 4 su bardağı yoğurt
● 4-5 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI
● Tavuk göğsünü 5 bardak suyla haşlayıp süzün.
● Tavuk suyu kaynayınca hazır mantıyı içine ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
● Didiklenmiş tavuk göğüs etlerini ve haşlanmış nohudu ekleyin.
● Tuz ve karabiberi ek edip 2-3 dakika kadar pişirdikten daha sonra ocaktan alın.
● Tavada erittiğiniz tereyağına domates salçasını, kuru nane, pul biberi ekleyin ve kavurarak ocaktan alın.
● Sos sıcakken mantıyla karıştırıp tabaklara paylaştırın.
● Sarımsaklı yoğurtla servis edin.
YOĞURTLU HAZIR MANTI KAVURMASI
MATERYALLER
● 300 gram hazır Kayseri mantısı
● 1 çay bardağı zeytinyağı
● 1 tatlı kaşığı tereyağı
● 6 su bardağı et suyu
● 1 çay kaşığı tuz
● 1 çay kaşığı karabiber
SOSU İÇİN
● 4 çorba kaşığı zeytinyağı
● 1 çorba kaşığı domates salçası
● 2 adet orta büyüklükte domates
● 1 çay kaşığı tuz
● 1 çay kaşığı karabiber
● 1 çorba kaşığı kuru nane
● 2 su bardağı yoğurt
● 4-5 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI
● Tereyağı ve zeytinyağını orta ateşte kızdırın, hazır mantıyı ekleyerek 5 dakika yavaşça sararıncaya kadar kavurun.
● Et suyunu başka bir tencerede kaynatın ve mantının üzerine ekleyin. 8-10 dakika kaynattıktan daha sonra ocaktan alın. Mantıları süzün ve mantının suyundan 2 bardak ayırın.
● Zeytinyağı, domates salçası, rendelenmiş domatesi kaynayıncaya kadar pişirin. Akabinde mantı suyunu ek edin.
● Üzerine baharatları ekledikten daha sonra sosu mantıyla karıştırarak servis tabağına alın. Sıcakken üzerine sarımsaklı yoğurdu dökerek servis edin.
HAZIR MANTILI BULGUR KÖFTESİ
MATERYALLER
● 1 su bardağı ince bulgur
● 1 su bardağı hazır mantı
● 1 yemek kaşığı un
● 1 yumurtanın akı
● 3-4 diş sarımsak
● Karabiber
● Pul biber
● Sıvı yağ
● Tuz
● Su
SOSU İÇİN
● 1/2 yemek kaşığı biber salçası
● 1/2 yemek kaşığı domates salçası
● Kuru nane
HAZIRLANIŞI
● İnce bulgura 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin ve bulgurun şişmesini bekleyin.
● Un, yumurta akı, rendelenmiş sarımsak ve baharatları bulgura ekleyip güzelce yoğurun. Bu karışımdan minik köfteler yapın.
● Kuru naneyi sıvı yağda kavurun, salçaları ve 7 bardak suyu ekleyin.
● Su kaynadıktan daha sonra bulgur köftelerini ve hazır mantıyı ekleyin.
● Piştikten daha sonra ocaktan alın. Afiyet olsun!