Yemek Yaparken Uygulayabileceğiniz Birbirinden Pahalı 25 İpucu

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Daha lezzetli yemekler yapmanızı sağlayacak, mutfakta geçireceğiniz süreyi kısaltacak sizlere hoş yemek yapmanın püf noktaları hakkında bilgiler vereceğiz. Bu bilgiler yardımıyla kendi mutfağınızın şefi olabilirsiniz. Önlükleri taktıysanız, mutfağa hakikat geçebiliriz!


1. Yemeğin tuzu epeyce geldiyse dengelemek için tencere içerisine soyulmuş patates atın.


Eğer yemeğiniz epeyce tuzlu olmuşsa yemeğin içerisine dilimlenmiş 1 adet ya da yarım adet patates atabilirsiniz.


2. Kurabiye hamurunu yarım saat buzdolabında bekletin.


Kıyır kıyır kurabiye yemek istiyorsanız, kurabiye hamurunuzu yarım saat buzdolabında bekletin ve daha sonra biçim vererek fırına koyun.


3. Patlıcanları kızartmadan evvel 10 dakika tuzlu suda bekletin.


Bu süreçten daha sonra patlıcanlar fazla yağ çekmeyecektir.


4. Salçalı yemekler domates ek edin.


Domates koyarak salçanın o baskın kokusunu kırmış olacaksınız.


5. Salatalarınızda sirke ve limonu tıpkı anda tercih etmeyin.


Ya sirke ya da limon tercih edin ikisini birebir anda kullanırsanız salatanın tadı bulanıklaşır.


6. Kremalı yemeklerinizde kaşar peyniri yerine permesan tercih edin.


Taze kaşar hayli yağlı ve tuzlu olduğundan daha baskın bir tat oluşturur.


7. Yemekler de kullanacağınız baharatları ısıtın.


Yemeklerin içerisine ekleyeceğiniz baharatları tavada yaklaşık 1 dakika ısıtın. bu biçimdelikle aromaları daha fazla ortaya çıkacak ve yemeklerinize daha fazlaca tat verecek.


8. Ciğer pişirmedilk evvel 30 dakika sütte bekletin.


Ciğeri sütte bekletirseniz şayet daha yumuşak olacak.


9. Pilav suyuna birkaç damla limon suyu ve 1 küp şeker ekleyin


Pilav daha lezzetli olacak.


10. Domatesli bulgur pilavına bir adet küp şeker ekleyin.


Sıcak su pirinci sertleştirmez. şeker pirincin rengini müdafaasını ve pirincin tane tane olmasını sağlar.


11. Soğan kavururken içerisine şeker ekleyin.


Kavrulmuş soğanın içerisine şeker eklerseniz daha lezzetli hale gelir.


12. Pudra şekeriniz yoksa olağan toz şeker kullanabilirsiniz.


Pudra şekeriniz yoksa toz şekeri bir kahve ya da biber değirmeninden geçirip kendi pudra şekerinizi üretebilirsiniz.


13. Soğan kavururken yanmaya başladıklarını düşünüyorsanız tavaya 1 küp buz atın.


Soğan kavururken yanmaya başladıklarını düşünüyorsanız tavaya 1 küp buz atın. Süratle soğuyacak ve su da kısa müddet ortasında buharlaşacaktır. bu biçimdece soğanlarınızın yanmasını önlemiş olursunuz.


14. Ispanak, brokoli üzere yeşil yapraklı sebzelerinizin çürümeye yüz tuttuğunu görüyor ancak çabucak pişirme fırsatı bulamıyorsanız:


Ispanak, brokoli üzere yeşil yapraklı sebzelerinizin çürümeye yüz tuttuğunu görüyor ancak çabucak pişirme fırsatı bulamıyorsanız, kilitli bir poşette dondurucuya atmanız kâfi. sonrasındasında çıkarıp çorbadan omlete biroldukca tanımda kullanabilirsiniz.


15. Patatesi düşük ısıda kısa periyodik kızartın, oda ısısında bekletin; yüksek ısıda kızartılmış yağda yeniden kızartın


Patatesi düşük ısıda kısa müddetli kızartın, oda ısısında bekletin; yüksek ısıda kızartılmış yağda tekrar kızartın. Çıtır çıtır, ortadan ikiye ayrılabilen, fast food patatesi yapmış oluyorsunuz.


16. Muzu kısa müddette olgunlaştırmak istiyorsanız fırına atın.


Muzlarınızı kısa müddette olgunlaştırmak ve tatlandırmak istiyorsanız yapmanız gereken epey sıradan: Kabuklu muzu fırın kağıdı serilmiş bir tencereye ya da tabağa koyup ısınmakta olan fırına ya da mikrodalgaya atın. Kabuğu esmerleştiği anda muzunuz olgunlaşmış demektir.


17. Domates çorbası yaparken içerisine köz biber atın.


Domates çorbası yaparken içerisine köz biber atarsanız rengi daha koyu gözükür.


18. Soyulmuş patatesi tuzlu su ile dolu bir kapta bekletin.


Soyulmuş patateslerin kararmaması için tuzlu su ile dolu bir kapta bekletin.


19. Buzluktan çıkardığını etin çabuk çözülmesi için bir kaba soğuk su ve bol tuz koyun.


Buzluktan çıkardığınız etin çabuk çözülmesi için bir kaba soğuk su ve bol tuz koyun. Etleri poşeti ile birlikte kaba bırakın.


20. Karnabahar haşlarken içerisine un koyun.


Haşlanan karnabaharın makus kokmaması için haşlama suyuna un koyun.


21. Kuru fasulye üzere yemekleri pişirirken tencereye yarım çay kaşığı kimyon atın.


Kuru fasulye, nohut, yeşil mercimek üzere yemekleri pişirirken sindirim sistemini yormaması için tencereye yarım çay kaşığı kimyon atın.


22. Izgara et sert olduysa üzerine sirke ve limon suyu damlatın.


Izgara et sert olduysa üzerine sirke ve limon suyu damlatın. Et daha yumuşak olacak.


23. Patates püresinin kabarması için püreye 1 çay kaşığı kabartma tozu ekleyin.


Patates püresinin kabarması için püreye 1 çay kaşığı kabartma tozu ekleyin. bu biçimdelikle püreniz daha kabarmış olacak.


24. Beşamel sos da sütün kesilmemesi için tuzu en son ekleyin.


Tuz sütün kesilmesine yol açar. Beşamel sos, süt çorbası ya da sütlü soslar hazırlarken tuzu en son koyun.


25. Fırında pişireceğiniz et, tavuk üzere yiyeceklerin kuruyup sertleşmemesi için fırının içine su koyun.


Fırında pişireceğiniz kestane, et, kabak tatlısı üzere yiyeceklerin kuruyup sertleşmemesi için fırının içine ısıya güçlü bir kapta su koyun.
 
Üst