Her ülkenin kendine nazaran sağlıklı beslenme alışkanlığı vardır. Sağlıklı beslenme alışkanlığını ömür üslubu haline getirerek, yemek kültürüne çeşitlilik katabilmeniz mümkündür. bununla birlikte sağlıklı beslenerek kronik hastalıklardan ve obezite riskinden kurtulabilme bahtınız vardır. Pekala, ülkelerin sağlıklı beslenme alışkanlıkları nasıldır? İşte, dünyanın farklı yerlerindeki insanların sağlıklı beslenme alışkanlıkları.
1. Japonya
Japonlar, küçük porsiyon yemeklerle beslenmeye ihtimam gösterir. Renkli ve mevsimlik zerzevatları tüketirler. Küçük porsiyonlar kalorileri denetim altında tutmaya yardımcı olur. Mevsimlik zerzevat ve meyveler de vitamin ve mineral açısından zengindir. Rafine şeker içermeyen yiyeceklere ziyadesiyle güvenirler.
2. Şili
Şilililer şeker ve işlenmiş besinden kaçınırlar. Neredeyse tüm yemeklerinin içerisine kırmızı şarap eklerler. Kırmızı şarap, antioksidanlar açısından zengindir. Makus kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Bunun yanında kalbin daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Kan şekerini düzenler ve kanser riskini önler.
3. Almanya
Almanlar her yemeğinde taze zerzevatları kullanır. Sebzelerden farklı ve lezzetli salatalar hazırlamayı severler. Taze zerzevat tüketimi bedeni birden fazla hastalıktan korumaktadır. Taze en faydalısıdır. Bu sebeple neredeyse her gün taze meyve ve zerzevat için mahallî çiftlik pazarlarını ziyaret edebilirler.
4. Çin
Çinliler ekseriyetle yemek çubuklarını kullanır. Yemek çubukları daha yavaş yemek yemeye yardımcı olur. Bu da daha az yemek yemeniz manasına gelir. Araştırmalara bakılırsa süratli yemek yiyenlerin obezite olma riski daha yüksektir.
5. Etiyopya
Lif bakımından varlıklı besinleri neredeyse her öğünde tüketirler. Bilhassa ana yemekleri diyabet ve kilo alımını önlemeye yardımcı besinlerle hazırlanır. Mercimek ve bezelye çok fazla tüketilir.
6. İspanya
İspanya’nın birtakım bölgelerinde öğün ortalarında nizamlı fındık tüketilir. Fındık, kalp sıhhatini müdafaaya yardımcı olur. Fakat kavrulmamış hallerini tüketmeniz önerilir. esasen İspanya’da da ekseriyetle kuruyemişlerin kavrulmamış halleri tüketilir.
7. Hindistan
Hint mutfağı, şaşırtan sıhhat yararları ile bilinen tonlarca baharat içerir. Zerdeçal, zencefil ve kırmızı biber üzere baharatlar kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Ayrıyeten soğan ve sarımsak üzere aroma vericiler kalp hastalığı riskini azaltır.
8. İsveç
İsveç insanları sofralarından çavdar ekmeğini eksik etmez. Çavdar ekmeği, tok tutan bir besin olduğu için bedenin formda kalmasına yardımcı olur.
1. Japonya
Japonlar, küçük porsiyon yemeklerle beslenmeye ihtimam gösterir. Renkli ve mevsimlik zerzevatları tüketirler. Küçük porsiyonlar kalorileri denetim altında tutmaya yardımcı olur. Mevsimlik zerzevat ve meyveler de vitamin ve mineral açısından zengindir. Rafine şeker içermeyen yiyeceklere ziyadesiyle güvenirler.
2. Şili
Şilililer şeker ve işlenmiş besinden kaçınırlar. Neredeyse tüm yemeklerinin içerisine kırmızı şarap eklerler. Kırmızı şarap, antioksidanlar açısından zengindir. Makus kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Bunun yanında kalbin daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Kan şekerini düzenler ve kanser riskini önler.
3. Almanya
Almanlar her yemeğinde taze zerzevatları kullanır. Sebzelerden farklı ve lezzetli salatalar hazırlamayı severler. Taze zerzevat tüketimi bedeni birden fazla hastalıktan korumaktadır. Taze en faydalısıdır. Bu sebeple neredeyse her gün taze meyve ve zerzevat için mahallî çiftlik pazarlarını ziyaret edebilirler.
4. Çin
Çinliler ekseriyetle yemek çubuklarını kullanır. Yemek çubukları daha yavaş yemek yemeye yardımcı olur. Bu da daha az yemek yemeniz manasına gelir. Araştırmalara bakılırsa süratli yemek yiyenlerin obezite olma riski daha yüksektir.
5. Etiyopya
Lif bakımından varlıklı besinleri neredeyse her öğünde tüketirler. Bilhassa ana yemekleri diyabet ve kilo alımını önlemeye yardımcı besinlerle hazırlanır. Mercimek ve bezelye çok fazla tüketilir.
6. İspanya
İspanya’nın birtakım bölgelerinde öğün ortalarında nizamlı fındık tüketilir. Fındık, kalp sıhhatini müdafaaya yardımcı olur. Fakat kavrulmamış hallerini tüketmeniz önerilir. esasen İspanya’da da ekseriyetle kuruyemişlerin kavrulmamış halleri tüketilir.
7. Hindistan
Hint mutfağı, şaşırtan sıhhat yararları ile bilinen tonlarca baharat içerir. Zerdeçal, zencefil ve kırmızı biber üzere baharatlar kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Ayrıyeten soğan ve sarımsak üzere aroma vericiler kalp hastalığı riskini azaltır.
8. İsveç
İsveç insanları sofralarından çavdar ekmeğini eksik etmez. Çavdar ekmeği, tok tutan bir besin olduğu için bedenin formda kalmasına yardımcı olur.