Yemek Pişirmek Bir Sanattır! Yemeklerin Tadına Tat Katan Birbirinden Etkileyici Gereçler

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Merhabalar. Daima derim yemek pişirmek bir sanattır. Materyalleri farklı oranlarda eklemek ve lezzetli yemekler çıkarmak o denli kolay bir şey değildir. Pekala bu nasıl mı oluyor? Kimi sırları var. Yemeklere eklediğiniz çeşni ya da baharatlarla siz de bunu yapabilirsiniz.

Detaylar içerikte!


1. Tereyağı


Tereyağı, hem kahvaltı sofralarında birebir vakitte yemeklerde çok sık kullanılır. Bilhassa hamur işi, pilav, çorba ve tatlı yaparken yemeğin tadına tat katar. Sütlü tatlılarda kıvamı ağırlaştırırken et yemeklerine lezzet verir.


2. Limon Suyu


Tıpkı tuz üzere yemeklere atılan limon, yağın daha az hissedilmesini ve yemeğin lezzetini artırır. Yemeğin tadında dengeyi sağlamak için limon kullanmak uygun bir tercihtir. Ayrıyeten sindirime de yardımcı olur.


3. Tütsülenmiş Kırmızı Biber


Tütsülenmiş toz kırmızı biber ya da öteki ismiyle paprika her insanın kullanabileceği bir toz biberdir. Bu biberin içerinde çok fazla mineral ve vitamin bulunur. Yemeklere lezzet katar. Ayrıyeten metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımına yardımcı olur.


4. Susam Yağı


Susam yağı yemeklere tat vermek için uygun bir seçenektir. Bilhassa deniz eserleri ve tavuk yemeklerine lezzet verir. Ayrıyeten zerzevatları fırınlarken, kızartırken tercih edilebilir ve hamur işi yemeklerin içine eklenebilir.


5. Balık Sosu


Balık sosu, bilhassa Asya mutfağına ilişkin yemeklerde kullanılır. Bu tuzlu sos kırmızı altın rengindedir. Yemeklerde çeşni olarak kullanılır. Balık sosu yemeklere tatlı-ekşi bir tat katar ve birkaç damla katmak kafidir. Çoklukla et yemeklerinde, kızartmalarda, salata soslarında ve çorbalarda kullanılır.


6. Tarçın


Tarçın, yemeklerde, bitki çaylarında ve tatlılarda çok sık kullanılan bir besindir. Toz hali hamur işi ve sütlü tatlılara lezzet katarken çubuk halindeki tarçın da bitki çaylarının ortasında pek sık tüketilir.


7. Rezene


Tüketilirken çoklukla rezenenin tohumu ve yaprakları tercih edilir. Lakin yemek ve salatalar için rezenenin gövdesi ile soğanı da kullanılır. Hatta direkt rezenenin kendisinden yemek de yapılabilir.


8. Esmer Şeker


Esmer şeker, beyaz şekerin yerine kullanması çok sık görülen bir şekerdir. Bilhassa çay ve kahvelerde tercih edilir. Bunun sebebi beyaz şekerden daha az kalorili olmasıdır. Ayrıyeten diyet yemekleri hazırlarken ve tatlı yaparken de esmer şeker yeterli bir alternatiftir.


9. Akçaağaç Şurubu


Akçaağaç şurubunun tadı karamelin aromalı haline misal. Ağaç gövdelerinden elde edilen akçaağaç şurubu kaynatılıp koyulaştırıldıktan daha sonra kullanılır. Sıhhate faydalı bu şurup hamur işlerinde, meyve salatalarında, dondurmalarda, tostta, waffle ve krep üretiminde kullanılır. Çay ve kahvede ise tatlandırıcı olarak tercih edilir.


10. Arpacık Soğanı


Arpacık soğanı her ne kadar bir soğan çeşidi olarak bilinse de aslında bir sebzedir. Kökleri soğandan gelse de tat olarak soğan ile sarımsak içindedır. Kendi yemeği yapılabileceği üzere çorbalara, et yemeklerine ve salatalara eklenerek lezzet verir.
 
Üst