Sosları yemeğin üzerine ya da yanına dökmenin psikolojide, vücut lisanında, insan bünyesinde ne üzere manalara geldiğini bilmiyoruz fakat bildiğimiz bir şey var; o da sos şişelerinin tıkanmasının can sıkıcı olduğu. Karşıt çevirir oraya buraya vurursunuz düşmez, kapağını açar çalkalarsınız düşmez! İnsanın aklına şampuan üzere su karıştırıp dökmek bile geliyor ancak bu biçimde da sosun tadı bozuluyor. Biz de aradık taradık bu tıkanmış şişeleri kolay kolay nasıl açabileceğinizi bulduk. Haydi, gelin daima birlikte bakalım!
1. Biraz dayanak işe yarayabilir.
Ketçaba, mayoneze neyin takviyesini mi vereceğiz? bu biçimde düşünürsek bir yere varamayız. Ketçap ve mayonez üzere sıvılar ‘Newtonsal Olmayan Akışkanlar’ kategorisine giriyorlar yani sıvılar lakin kendilerini pek de sıvı hissetmiyorlar. Onları sıvı olduğuna inandırmalı, bu yolda ne kadar inat ederlerse etsinler onlara dayanak olmalıyız. Bu yüzden sos şişenizi 45 derecelik bir açıyla eğip sırtına bir iki dayanak vuruşu yaptığınızda şişenizin açıldığını nazaranceksiniz.
2. Sos-x hareketini deneyin.
Şişeyi çalkalıyoruz fakat dökülmüyor değil mi? Dökülse bile orantısız dökülüp daha sonra tekrar tıkanıyor. Bir elinize sos şişesini alın ve öbür elinizi de yumruk yapın. daha sonra dans eder üzere hatta ‘çatla da patla’ der üzere kollarınızı üst aşağı hareket ettirin. Sosun kolay kolay döküldüğünü ve tıkanma yaşamadığını goreceksiniz.
3. Bu sos şişeleri bize spor bile yaptırır.
Şişeyi elinize alın ve beysbol sopasını sallar üzere aşağı üst sallayın. Şişenin içerisindeki sos ne olduğunu şaşıracak ve dışarı çıkmak için can atacak. bu biçimdece hem biraz idman yapmış hem basitçe sos şişesinin tıkanıklığını gidermiş olacaksınız. Dilerseniz işin içine eğlenceli figürler de katabilirsiniz tabii!
4. Isıtmak da bir tahlil olabilir.
Şişeyi biraz ısıtmak da işimize yarayabilir. Bunun için şişeyi sıcak suyun altında birkaç saniye tutmak kâfi olur. İçeride ısınan sos biraz daha sıvılaşacak ve sıcak olan sos şişesi yüzeyi daha da kayganlaşacak. bu biçimdece tıkanma gidecek mis üzere soslar gelecek!
5. Madem o bize gelmiyor biz ona gideceğiz.
Bunlarla uğraşmaya vaktimiz yoksa ya da üşeniyorsak yapacak bir şey yok! Elimizdeki bıçağı, masamızdaki pipeti ya da elimize geçen rastgele bir şeyi o şişenin içine sokup o sosu dışarı çıkartacağız! Şayet pipet ya da uzun saplı tatlı kaşığı üzere objelerle yapıyorsak tıkanmayı önlemek ismine sosu yalnızca dışarı çıkarmakla yetinmeyip öne hakikat çekebilir ya da içeride biraz karıştırarak sosu biraz daha kullanışlı hâle getirebiliriz.
6. Tatlı nokta diye bir şey duymuş muydunuz?
Kimi sos şişelerinin üzerinde belirli bir yerde şişeye ilişkin bir sayı yazdığını görmüşsünüzdür. Tatlı nokta diye nitelendirilen bu nokta, genelde 57 olur. niye 57 bilmiyoruz ancak sos şişelerini açmanın en risksiz ve kolay yollarından birinin bu olduğunu biliyoruz! Elinize aldığınız şişede bu sayı yoksa biz size nerede olduğunu söyleyelim: Şfişeniz camsa boyun kısmı ve gövdenin birleşiminin tam ortasında, şişeniz plastikse de boyunla gövdenin tam birleştiği yerde bulunuyor. Evvel şişeyi zıt çevirip ‘hafifçeçe’ çalkaladıktan daha sonra bu tatlı noktaya vurduğunuzda sosun şişeden rahatça aktığını goreceksiniz. Hiç şaşmaz!
7. Olmuyorsa da olduracağız.
Şişeniz camsa ve bu formları deneyip bir sonuca ulaşamadıysanız bir haberimiz var: Şişenizde sos kalmamış olabilir. Şayet şişeniz plastikse ve halleri deneyip başarısız olmuşsanız son deva şişeyi kesmek! Ucunu ısıttığınız bir bıçak ya da makasla şişeyi kestikten daha sonra ortasındaki sosu daha kaygan bir şişeye ya da kavanoza koyabilirsiniz.
8. Ufak bir tavsiye
Tüm bunlarla uğraşmak tam yemek yiyeceğimiz ya da yapacağımız sırada can sıkıcı olabilir. Bu yüzden sos şişelerini zıt biçimde koyarsak yahut kullanmadan 5-10 dakika evvel dolabımızdan çıkarırsak her şey epeyce daha kolay olabilir. Hem aksi durduğu için ağız kısmına akan sos yardımıyla tıkanmaz hem dolaptaki o soğukluğunu bir kenara bırakarak daha da akışkan bir hâle gelir. bu biçimdece size de afiyet olur!
1. Biraz dayanak işe yarayabilir.
Ketçaba, mayoneze neyin takviyesini mi vereceğiz? bu biçimde düşünürsek bir yere varamayız. Ketçap ve mayonez üzere sıvılar ‘Newtonsal Olmayan Akışkanlar’ kategorisine giriyorlar yani sıvılar lakin kendilerini pek de sıvı hissetmiyorlar. Onları sıvı olduğuna inandırmalı, bu yolda ne kadar inat ederlerse etsinler onlara dayanak olmalıyız. Bu yüzden sos şişenizi 45 derecelik bir açıyla eğip sırtına bir iki dayanak vuruşu yaptığınızda şişenizin açıldığını nazaranceksiniz.
2. Sos-x hareketini deneyin.
Şişeyi çalkalıyoruz fakat dökülmüyor değil mi? Dökülse bile orantısız dökülüp daha sonra tekrar tıkanıyor. Bir elinize sos şişesini alın ve öbür elinizi de yumruk yapın. daha sonra dans eder üzere hatta ‘çatla da patla’ der üzere kollarınızı üst aşağı hareket ettirin. Sosun kolay kolay döküldüğünü ve tıkanma yaşamadığını goreceksiniz.
3. Bu sos şişeleri bize spor bile yaptırır.
Şişeyi elinize alın ve beysbol sopasını sallar üzere aşağı üst sallayın. Şişenin içerisindeki sos ne olduğunu şaşıracak ve dışarı çıkmak için can atacak. bu biçimdece hem biraz idman yapmış hem basitçe sos şişesinin tıkanıklığını gidermiş olacaksınız. Dilerseniz işin içine eğlenceli figürler de katabilirsiniz tabii!
4. Isıtmak da bir tahlil olabilir.
Şişeyi biraz ısıtmak da işimize yarayabilir. Bunun için şişeyi sıcak suyun altında birkaç saniye tutmak kâfi olur. İçeride ısınan sos biraz daha sıvılaşacak ve sıcak olan sos şişesi yüzeyi daha da kayganlaşacak. bu biçimdece tıkanma gidecek mis üzere soslar gelecek!
5. Madem o bize gelmiyor biz ona gideceğiz.
Bunlarla uğraşmaya vaktimiz yoksa ya da üşeniyorsak yapacak bir şey yok! Elimizdeki bıçağı, masamızdaki pipeti ya da elimize geçen rastgele bir şeyi o şişenin içine sokup o sosu dışarı çıkartacağız! Şayet pipet ya da uzun saplı tatlı kaşığı üzere objelerle yapıyorsak tıkanmayı önlemek ismine sosu yalnızca dışarı çıkarmakla yetinmeyip öne hakikat çekebilir ya da içeride biraz karıştırarak sosu biraz daha kullanışlı hâle getirebiliriz.
6. Tatlı nokta diye bir şey duymuş muydunuz?
Kimi sos şişelerinin üzerinde belirli bir yerde şişeye ilişkin bir sayı yazdığını görmüşsünüzdür. Tatlı nokta diye nitelendirilen bu nokta, genelde 57 olur. niye 57 bilmiyoruz ancak sos şişelerini açmanın en risksiz ve kolay yollarından birinin bu olduğunu biliyoruz! Elinize aldığınız şişede bu sayı yoksa biz size nerede olduğunu söyleyelim: Şfişeniz camsa boyun kısmı ve gövdenin birleşiminin tam ortasında, şişeniz plastikse de boyunla gövdenin tam birleştiği yerde bulunuyor. Evvel şişeyi zıt çevirip ‘hafifçeçe’ çalkaladıktan daha sonra bu tatlı noktaya vurduğunuzda sosun şişeden rahatça aktığını goreceksiniz. Hiç şaşmaz!
7. Olmuyorsa da olduracağız.
Şişeniz camsa ve bu formları deneyip bir sonuca ulaşamadıysanız bir haberimiz var: Şişenizde sos kalmamış olabilir. Şayet şişeniz plastikse ve halleri deneyip başarısız olmuşsanız son deva şişeyi kesmek! Ucunu ısıttığınız bir bıçak ya da makasla şişeyi kestikten daha sonra ortasındaki sosu daha kaygan bir şişeye ya da kavanoza koyabilirsiniz.
8. Ufak bir tavsiye
Tüm bunlarla uğraşmak tam yemek yiyeceğimiz ya da yapacağımız sırada can sıkıcı olabilir. Bu yüzden sos şişelerini zıt biçimde koyarsak yahut kullanmadan 5-10 dakika evvel dolabımızdan çıkarırsak her şey epeyce daha kolay olabilir. Hem aksi durduğu için ağız kısmına akan sos yardımıyla tıkanmaz hem dolaptaki o soğukluğunu bir kenara bırakarak daha da akışkan bir hâle gelir. bu biçimdece size de afiyet olur!