Bitter çikolata sevenler için birbirinden lezzetli, ağız sulandıran, imali sıradan tatlı tanımlarını sizler için derledik. Gelin daima birlikte daha yemeden, görür görmez bile memnun olacağınız, yapmak için sabırsızlanacağınız bu enfes tanımlara göz atalım.
1. Bitter Çikolatalı Kek
Malzemeler:
1. Bütün materyalleri kek hamuru kıvamına gelene kadar karıştırın.
2. Kek kalıbınızı yağlayıp, 175 derece fırında 50 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun.
2. Bitter Çikolatalı Tart
Malzemeler:
1. Yumurtayı, şekeri ve tere yağını robotta karıştırdıktan daha sonra kalan gereçleri ekleyip yoğurun.
2. 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
3. Kalıbınıza uygun biçimde açın ve yerleştirip çatal izleri bırakarak 180 derece fırında hafifçeçe pişirin.
4. Pişen tartlarınıza erittiğiniz bitter çikolatalarınızı ekleyin.
Afiyet olsun.
3. Bitter Çikolatalı Sufle
Malzemeler:
1. Çikolata ve tere yağını benmari olarak eritin.
2. Şekeri ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpıp yavaş yavaş un ekleyin.
3. ondan sonrasında çikolatalı karışımı ekleyin.
4.Sufle kaplarınızı hem yağlayın tıpkı vakitte unlayın.
5. Karışımı içine dökerek, 220 derece fırında 6-8 dakika ortası pişirin.
Afiyet olsun.
4. Bitter Çikolatalı Hurma Topları
Malzemeler:
1. Tüm gereçleri rondodan geçirin
2. Topçuklar yapın ve benmari yolu erittiğiniz çikolataya batırın ve biraz dolapta soğutun.
Afiyet olsun.
5. Bitter Çikolatalı Çatlak Kurabiye
Malzemeler:
1. Kısık ateşte yağı ve çikolatayı büsbütün eritin
2. Altını kapatınca şekeri ekleyin.
3. Karışım biraz soğuduktan daha sonra karıştırarak tek tek yumurtaları ekleyin. (sıcakken kırar ve karıştırmazsanız omlet olur).
4. Un, kakao, tuz ve kabartma tozunu ekleyin.
5. Karışımı yoğurduktan daha sonra bir saat kadar buzdolabında dinlendirin.
6. Fırını ve tepsiyi evvelde 160 derecede ısıtmaya başlayın. Hamurunuzu yuvarlak şekillendirip pudra şekerine batırın ve tepsiye koyun.
7. 10-15 dakika kadar pişirin.
8. Fırından çıkarıp dışarda soğumasını bekleyin.
Afiyet olsun.
6. Kozalak Pasta Tarifi
Malzemeler:
1. Tencereye tereyağını koyun.
2. çabucak sonrasında çilek reçeli, bitter çikolata ve kakaoyu ekleyerek düzgünce karıştırın ve karışımı soğumaya bırakın.
3. Düzgünce soğuduğunda pirinç patlaklarını ekleyerek karıştırın.
4. Bir kupun yahut limon sıkacağının art kısmını karışım ile doldurun ve yeterlice bastırın.
5. Düz bir yüzeye aykırı çevirip çıkarın ve süreci yenidenlayın.
6. Bu süreç bittikten daha sonra kozalakların üzerine pudra şekeri serpilebilir.
7. 1 saat boyunca buzdolabında beklettikten daha sonra kozalak pastanız hazır.
Afiyet olsun.
7. Bitter Çikolatalı Supangle
Malzemeler:
1. 4 su bardağı sütün içine 1 yumurta kırıp mikserle düzgünce çırpın.
2. Un ve kakao ekleyin.
3. Karışımı tencereye döküp daima karıştırarak orta hararetli ateşte pişirin.
4. Kaynamaya yakın şeker ve bitter çikolata ekleyerek 1-2 dakika daha karıştırın.
5. Kaselerin tabanına kek modülleri koyup sütle ıslatın.
6. Supangleyi kaselere paylaştırın.
7. Üstünü süslemek için ceviz, Antep fıstığı yada Hindistan cevizi kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
8. Bitter Çikolatalı Tahinli Yulaflı Bar
Malzemeler:
Yulaf katmanı için:
Yulaflı kabuğu hazırlama:
1. Bir kasede yulaf, yulaf unu, tuz ve kakuleyi karıştırın.
2. Karışıma hindistan cevizi yağı (ya da tereyağı), bal ve sütü ekleyin. bir arada karıştırarak hamur haline getirin.
3. Karışımın yarısını 15 santimlik kare (ya da misal ebatlarda dikdörtgen) kalıba bastırarak eşit olarak yayın.
4. 30 dakika boyunca dondurucuya koyun. Bu ortada çikolata dolgusunu hazırlayın.
Çikolatalı dolguyu hazırlama:
1. Çikolatayı benmari yordamı eritin. İçine tahin ve balı (ya da hurma püresi) ekleyin, birlikte güzelce karıştırın.
2. Karışımı yulaf tabanın üzerine dökün, dondurucuda 10 dakika bekletin.
3. Akabinde kalan yulaf karışımını üzerine serpin.
4. Dondurucuda 30-60 dakika bekletin, dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
9. Bitter Çikolatalı Lokum
Malzemeler:
1. Muzu, hindistan cevizini ve balı bir kapta karıştırın.
2. 2-3 saat buzdolabında bekletin.
3. Elinizle yuvarlak form verin.
4. Hindistan cevizine bulayın.
5. Ocakta erittiğimiz çikolatayı üzerine ekleyin.
Afiyet olsun.
10. Bitter Çikolatalı Mus
Malzemeler:
1. Bitter çikolatayı benmari metodu eritin.
2. Bir mikser kabında yahut derin bir kapta, avokado, kakao, vanilin, tuz ve sütü güzelce ezin ve karıştırın.
3. Tüm gereçler birbirine karışıp kahverengi rengini aldığında, eritilmiş çikolatayı ekleyin.
4. Bir kere daha tüm gereçleri karıştırdıktan daha sonra üzerine streç sinema çekip 1 saat buzdolabında bekletin.
5. Servis ederken porsiyonlara ayırın ve üzerini rendelenmiş çikolata ve krem şantiyle servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
11. Bitter Çikolatalı İrmik Tatlısı
Malzemeler:
1. Derince bir tencereye sütü alın. İçerisine irmiği ve şekeri ekleyin. Tencerenin altını açın ve tahta bir kaşık sayesinde karıştırarak pişirmeye başlayın.
2. Karışım göz göz olup, güzelce kaynayana dek karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başladıktan daha sonra, düzgünce yoğunlaşana dek karıştırmaya orta vermeyin. Bozadan daha ağır bir kıvam aldığında ise içine vanilyayı da ekleyin, karıştırın ve altını kapatın.
3. Bir tart kalıbını ya da kullanmak istediğiniz rastgele bir kalıbı ıslatın. İçerisine hazırladığınız irmikli tatlıyı dökün ve oda ısısında soğuduktan daha sonra buzdolabına kaldırın.
4. Buzdolabında 1-2 saat dinlenmiş olan tatlınızı alın ve bir servis tabağına aykırı çevirerek kalıptan çıkartın.
5. Bitter çikolatayı eritin.
6. Servis tabağına aldığınız irmikli tatlınızı, bitter çikolatayla süsleyin, hindistan ceviziyle taçlandırın ve akabinde dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
12. Bitter Çikolatalı Yalancı Pasta
Malzemeler:
1. Pötibör bisküvileri rondodan geçirin yahut toz haline gelene kadar güzelce ufalayın.
2. Yağı, sütü, kakaoyu, şekeri ve vanilini koyup yoğurun. Bu basamakta kıvama göre süt yahut pötibör ekleyebilirsiniz.
3. Hoş bir hamur elde edince, streç sinema serili tezgahın üzerine alın ve elinizle hamura silindir halini verin.
4. Buzlukta 2-3 saat bekletin.
5. Buzdolabından pastayı almaya yakın, çikolatayı benmari tarzı eritin ve soğumaya bırakın.
6. Pastayı dilimleyin, evvel sosa daha sonra dilediğiniz ceviz yahut fıstığa bulayın.
7. Çay yahut kahvenizin yanında sevdiklerinize servis edin.
Afiyet olsun.
13. Bitter Çikolatalı Yalancı Kestane Şekeri
Malzemeler:
Kek Harcı İçin:
1. Kek harcı için gereken gereçleri mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin.
2. Yağlı kağıt serili ufak bir borcam ya da fırın kabına alıp önce ısıtılmış 160 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
3. Piştikten daha sonra yarım saat dışarıda dinlendirin.
4. Dinlendirmenin akabinde eritilmiş çikolatayla kaplayın.
5. Yaklaşık 10 dakika dolapta dinlendirdikten daha sonra servise hazır.
Afiyet olsun.
14. Bitter Çikolatalı Cocostar
Malzemeler:
1. Tereyağını ocakta eritin, içine tuzu ve şekeri atıp karıştırın. Eriyen tereyağına kremayı da ekleyip, kaynayınca ocaktan alın.
2. Hindistan cevizini de ekleyip karıştırdıktan daha sonra, dikdörtgen bir kaba karışımı yeterlice bastırıp sıkıştırarak yayın ve buzlukta 2 saat bekletin.
3. ondan sonrasında çikolatayı benmari yolu eritin. Buzluktan çıkarıp dilimlediğiniz Hindistan cevizlerini çikolataya batırıp yağlı kağıdın üstüne aktarın.
4. Buz dolabında donana kadar dinlendirin. Dilerseniz üstüne çikolata ile form verebilirsiniz.
Afiyet olsun.
15. Bitter Çikolata VeTürk Kahveli Tart
Malzemeler:
1. Un, kakao, tuz, şeker ve şekerli vanilini eleyerek mutfak robotuna koyun. Soğuk tereyağı küplerini ekleyip kısa kısa çekerek karışmasını sağlayın.
2. yumurta sarısını da ekleyip hamur toparlanana kadar kısa kısa çekin. Toparlanan hamuru elinizle tezgahta yoğurup disk haline getirin. Streçleyip 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
3. Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta tart kalıbınız uzunluğunda açın, akabinde tart kalıbına yerleştirip çatalla delikler açın.
4. Çekmemesi için 3 dakika daha buzdolabında dinlendirip evvelinde ısıtılmış 180°C’lik fırında 18 dakika pişirin.
5. Krema ve Türk kahvesini bir taşım kaynatın, 200 gr modül çikolatayı ateşten aldığınız kremaya ekleyip süratle karıştırın.
6.Tart hamurunuzun içine dökün. 30 dakika buzdolabında dinlendirip vanilyalı dondurma ile servis edin.
Afiyet olsun.
16. Bitter Çikolata Kaplı Karamelli Bal
Malzemeler:
Alt tabanı için:
85 gr Hindistan cevizi unu
63 gr bal (veya akçaağaç şurubu)
50 gr Hindistan cevizi yağı
Karamel dolgu için:
125 gr fıstık ezmesi
40 ml Hindistan cevizi yağı
50 gr bal
20 gr su (ya da hurma suyu )
2 gr tuz
Üst katman için:
100 gr bitter çikolata
30 gr krema
Yapılışı:
Alt tabanı için:
1. Bütün gereçler karıştırılıp elde edilen hamur, yağlı kağıt serilmiş baton kek kalıbına yerleştirilip 180 derecede 9 dakika pişirilir.
Dolgusu için:
1. Tüm gereçler blenderdan geçirilir. Pişmiş tabanın üzerine yayılıp buzluğa temalır, 10-15 dakika daha sonra alınır.
Üst katman için:
1. çikolatayı benmari formülü ile eritip krema ile karıştırıp karamel dolgunun üzerine dökülür.
2. Çikolata sertleşene kadar buzdolabında bekletilir ve daha sonra porsiyonlanır.
Afiyet olsun.
17. Bitter Çikolatalı Kurabiye
Malzemeler:
1. Yağı ve şekeri mikser ile düzgünce çırpın. Un, kabartma tozu ve buğday nişastasını ekleyin ve elinizle yoğurmaya başlayın.
2. Mikrodalga fırında yahut benmari adabı erittiğiniz 75 gr çikolatayı hamura ekleyin. Yeterlice yoğurduktan daha sonra hamuru 2 cm kalınlığında silindir biçiminde yuvarlayın. 5 cm uzunluğunda modüller keserek, tabanına pişirme kâğıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
3. Kurabiyeleri aralıklı yerleştirin. 180 ºC öncesinden ısıtılmış fırında turbo ayarda 12-15 dakika pişirin.
4.100 gr çikolatayı mikrodalga fırında yahut benmari tarzı eritin.
5. Piştikten daha sonra soğuttuğunuz kurabiyeleri çikolataya batırın ve bir daha tepsiye pişirme kâğıdının üzerine yerleştirip donmasını bekleyin.
Afiyet olsun.
1. Bitter Çikolatalı Kek
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu ve vanilya
2,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket doğranmış bitter çikolata
1. Bütün materyalleri kek hamuru kıvamına gelene kadar karıştırın.
2. Kek kalıbınızı yağlayıp, 175 derece fırında 50 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun.
2. Bitter Çikolatalı Tart
Malzemeler:
125 gram tereyağı
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı un, 1 yumurta sarısı
1 paket vanilya ve kabartma tozu
2 kaşık kakao
İç dolgu için 250 gr bitter çikolata
1. Yumurtayı, şekeri ve tere yağını robotta karıştırdıktan daha sonra kalan gereçleri ekleyip yoğurun.
2. 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
3. Kalıbınıza uygun biçimde açın ve yerleştirip çatal izleri bırakarak 180 derece fırında hafifçeçe pişirin.
4. Pişen tartlarınıza erittiğiniz bitter çikolatalarınızı ekleyin.
Afiyet olsun.
3. Bitter Çikolatalı Sufle
Malzemeler:
3 yumurta
50 gram tereyağı
80 gram bitter çikolata
1/2 su bardağı un ve şeker (şeker oranını damak zevkinize nazaran azaltabilirsiniz).
1. Çikolata ve tere yağını benmari olarak eritin.
2. Şekeri ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpıp yavaş yavaş un ekleyin.
3. ondan sonrasında çikolatalı karışımı ekleyin.
4.Sufle kaplarınızı hem yağlayın tıpkı vakitte unlayın.
5. Karışımı içine dökerek, 220 derece fırında 6-8 dakika ortası pişirin.
Afiyet olsun.
4. Bitter Çikolatalı Hurma Topları
Malzemeler:
6 adet çekirdeği çıkartılmış etli hurma etli hurmanız yoksa 12 adet olağan hurma kullanabilirsiniz
1/2 bardak badem
2 yemek kaşığı toz Hindistan cevizi
1/2 limon kabuğu rendesi
- 80 gram bitter çikolata
1. Tüm gereçleri rondodan geçirin
2. Topçuklar yapın ve benmari yolu erittiğiniz çikolataya batırın ve biraz dolapta soğutun.
Afiyet olsun.
5. Bitter Çikolatalı Çatlak Kurabiye
Malzemeler:
1 paket bitter çikolata
125 gram tereyağı
2 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı kadar un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu ve vanilya
1 tutam tuz
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
1. Kısık ateşte yağı ve çikolatayı büsbütün eritin
2. Altını kapatınca şekeri ekleyin.
3. Karışım biraz soğuduktan daha sonra karıştırarak tek tek yumurtaları ekleyin. (sıcakken kırar ve karıştırmazsanız omlet olur).
4. Un, kakao, tuz ve kabartma tozunu ekleyin.
5. Karışımı yoğurduktan daha sonra bir saat kadar buzdolabında dinlendirin.
6. Fırını ve tepsiyi evvelde 160 derecede ısıtmaya başlayın. Hamurunuzu yuvarlak şekillendirip pudra şekerine batırın ve tepsiye koyun.
7. 10-15 dakika kadar pişirin.
8. Fırından çıkarıp dışarda soğumasını bekleyin.
Afiyet olsun.
6. Kozalak Pasta Tarifi
Malzemeler:
Pudra şekeri
80 gram bitter çikolata
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı çilek reçeli suyu
125 gram tereyağı
250 gram kakaolu pirinç patlağı
1. Tencereye tereyağını koyun.
2. çabucak sonrasında çilek reçeli, bitter çikolata ve kakaoyu ekleyerek düzgünce karıştırın ve karışımı soğumaya bırakın.
3. Düzgünce soğuduğunda pirinç patlaklarını ekleyerek karıştırın.
4. Bir kupun yahut limon sıkacağının art kısmını karışım ile doldurun ve yeterlice bastırın.
5. Düz bir yüzeye aykırı çevirip çıkarın ve süreci yenidenlayın.
6. Bu süreç bittikten daha sonra kozalakların üzerine pudra şekeri serpilebilir.
7. 1 saat boyunca buzdolabında beklettikten daha sonra kozalak pastanız hazır.
Afiyet olsun.
7. Bitter Çikolatalı Supangle
Malzemeler:
4 su bardağı süt
5-6 tatlı kaşığı kakao
2-3 dilim kek
Yarım su bardağı un
1 yumurta
1 paket bitter çikolata
1. 4 su bardağı sütün içine 1 yumurta kırıp mikserle düzgünce çırpın.
2. Un ve kakao ekleyin.
3. Karışımı tencereye döküp daima karıştırarak orta hararetli ateşte pişirin.
4. Kaynamaya yakın şeker ve bitter çikolata ekleyerek 1-2 dakika daha karıştırın.
5. Kaselerin tabanına kek modülleri koyup sütle ıslatın.
6. Supangleyi kaselere paylaştırın.
7. Üstünü süslemek için ceviz, Antep fıstığı yada Hindistan cevizi kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
8. Bitter Çikolatalı Tahinli Yulaflı Bar
Malzemeler:
Yulaf katmanı için:
1,5 su bardağı (150 gr) yulaf ezmesi
1 su bardağı (110 gr) yulaf unu (yulaf ezmesini, mutfak robotunda un haline getirin)
Bir çimdik tuz
1/2 çay kaşığı kakao
1/2 su bardağı (120 ml) hindistan cevizi yağı ya da tereyağı / eritilmiş
1 çorba kaşığı bal ya da hurma püresi
5 çorba kaşığı süt
160 gr bitter çikolata
1/2 su bardağı (120 ml) tahin
2 çorba kaşığı bal ya da hurma püresi / istenirse daha az
Yulaflı kabuğu hazırlama:
1. Bir kasede yulaf, yulaf unu, tuz ve kakuleyi karıştırın.
2. Karışıma hindistan cevizi yağı (ya da tereyağı), bal ve sütü ekleyin. bir arada karıştırarak hamur haline getirin.
3. Karışımın yarısını 15 santimlik kare (ya da misal ebatlarda dikdörtgen) kalıba bastırarak eşit olarak yayın.
4. 30 dakika boyunca dondurucuya koyun. Bu ortada çikolata dolgusunu hazırlayın.
Çikolatalı dolguyu hazırlama:
1. Çikolatayı benmari yordamı eritin. İçine tahin ve balı (ya da hurma püresi) ekleyin, birlikte güzelce karıştırın.
2. Karışımı yulaf tabanın üzerine dökün, dondurucuda 10 dakika bekletin.
3. Akabinde kalan yulaf karışımını üzerine serpin.
4. Dondurucuda 30-60 dakika bekletin, dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
9. Bitter Çikolatalı Lokum
Malzemeler:
1 adet muz
1/2 su bardağı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı bal
2 kare bitter çikolata
1. Muzu, hindistan cevizini ve balı bir kapta karıştırın.
2. 2-3 saat buzdolabında bekletin.
3. Elinizle yuvarlak form verin.
4. Hindistan cevizine bulayın.
5. Ocakta erittiğimiz çikolatayı üzerine ekleyin.
Afiyet olsun.
10. Bitter Çikolatalı Mus
Malzemeler:
3 adet avokado
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı süt
80 gram eritilmiş bitter çikolata
1. Bitter çikolatayı benmari metodu eritin.
2. Bir mikser kabında yahut derin bir kapta, avokado, kakao, vanilin, tuz ve sütü güzelce ezin ve karıştırın.
3. Tüm gereçler birbirine karışıp kahverengi rengini aldığında, eritilmiş çikolatayı ekleyin.
4. Bir kere daha tüm gereçleri karıştırdıktan daha sonra üzerine streç sinema çekip 1 saat buzdolabında bekletin.
5. Servis ederken porsiyonlara ayırın ve üzerini rendelenmiş çikolata ve krem şantiyle servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
11. Bitter Çikolatalı İrmik Tatlısı
Malzemeler:
1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket bitter çikolata
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1. Derince bir tencereye sütü alın. İçerisine irmiği ve şekeri ekleyin. Tencerenin altını açın ve tahta bir kaşık sayesinde karıştırarak pişirmeye başlayın.
2. Karışım göz göz olup, güzelce kaynayana dek karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başladıktan daha sonra, düzgünce yoğunlaşana dek karıştırmaya orta vermeyin. Bozadan daha ağır bir kıvam aldığında ise içine vanilyayı da ekleyin, karıştırın ve altını kapatın.
3. Bir tart kalıbını ya da kullanmak istediğiniz rastgele bir kalıbı ıslatın. İçerisine hazırladığınız irmikli tatlıyı dökün ve oda ısısında soğuduktan daha sonra buzdolabına kaldırın.
4. Buzdolabında 1-2 saat dinlenmiş olan tatlınızı alın ve bir servis tabağına aykırı çevirerek kalıptan çıkartın.
5. Bitter çikolatayı eritin.
6. Servis tabağına aldığınız irmikli tatlınızı, bitter çikolatayla süsleyin, hindistan ceviziyle taçlandırın ve akabinde dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
12. Bitter Çikolatalı Yalancı Pasta
Malzemeler:
1,5 paket petibör bisküvi
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı süt
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı kakao
150 gram benmari metodu eritilmiş bitter çikolata
2 yemek kaşığı Antep fıstığı
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1. Pötibör bisküvileri rondodan geçirin yahut toz haline gelene kadar güzelce ufalayın.
2. Yağı, sütü, kakaoyu, şekeri ve vanilini koyup yoğurun. Bu basamakta kıvama göre süt yahut pötibör ekleyebilirsiniz.
3. Hoş bir hamur elde edince, streç sinema serili tezgahın üzerine alın ve elinizle hamura silindir halini verin.
4. Buzlukta 2-3 saat bekletin.
5. Buzdolabından pastayı almaya yakın, çikolatayı benmari tarzı eritin ve soğumaya bırakın.
6. Pastayı dilimleyin, evvel sosa daha sonra dilediğiniz ceviz yahut fıstığa bulayın.
7. Çay yahut kahvenizin yanında sevdiklerinize servis edin.
Afiyet olsun.
13. Bitter Çikolatalı Yalancı Kestane Şekeri
Malzemeler:
Kek Harcı İçin:
2 su bardağı haşlanmış fasulye
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı fındık ezmesi
- 150 gram bitter çikolata
1. Kek harcı için gereken gereçleri mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin.
2. Yağlı kağıt serili ufak bir borcam ya da fırın kabına alıp önce ısıtılmış 160 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
3. Piştikten daha sonra yarım saat dışarıda dinlendirin.
4. Dinlendirmenin akabinde eritilmiş çikolatayla kaplayın.
5. Yaklaşık 10 dakika dolapta dinlendirdikten daha sonra servise hazır.
Afiyet olsun.
14. Bitter Çikolatalı Cocostar
Malzemeler:
100 gram tereyağı
3 su bardağı Hindistan cevizi tozu
1/2 su bardağı şeker
1/2 çay kaşığı tuz
200 ml. krema
4 paket bitter çikolata
1. Tereyağını ocakta eritin, içine tuzu ve şekeri atıp karıştırın. Eriyen tereyağına kremayı da ekleyip, kaynayınca ocaktan alın.
2. Hindistan cevizini de ekleyip karıştırdıktan daha sonra, dikdörtgen bir kaba karışımı yeterlice bastırıp sıkıştırarak yayın ve buzlukta 2 saat bekletin.
3. ondan sonrasında çikolatayı benmari yolu eritin. Buzluktan çıkarıp dilimlediğiniz Hindistan cevizlerini çikolataya batırıp yağlı kağıdın üstüne aktarın.
4. Buz dolabında donana kadar dinlendirin. Dilerseniz üstüne çikolata ile form verebilirsiniz.
Afiyet olsun.
15. Bitter Çikolata VeTürk Kahveli Tart
Malzemeler:
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı kakao
Yarım su bardağı şeker
Bir çimdik tuz
100 gr tereyağı, küp doğranmış
2 adet yumurta sarısı
1 paket şekerli vanilin
200 gr bitter çikolata
Yarım tatlı kaşığı türk kahvesi
1. Un, kakao, tuz, şeker ve şekerli vanilini eleyerek mutfak robotuna koyun. Soğuk tereyağı küplerini ekleyip kısa kısa çekerek karışmasını sağlayın.
2. yumurta sarısını da ekleyip hamur toparlanana kadar kısa kısa çekin. Toparlanan hamuru elinizle tezgahta yoğurup disk haline getirin. Streçleyip 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
3. Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta tart kalıbınız uzunluğunda açın, akabinde tart kalıbına yerleştirip çatalla delikler açın.
4. Çekmemesi için 3 dakika daha buzdolabında dinlendirip evvelinde ısıtılmış 180°C’lik fırında 18 dakika pişirin.
5. Krema ve Türk kahvesini bir taşım kaynatın, 200 gr modül çikolatayı ateşten aldığınız kremaya ekleyip süratle karıştırın.
6.Tart hamurunuzun içine dökün. 30 dakika buzdolabında dinlendirip vanilyalı dondurma ile servis edin.
Afiyet olsun.
16. Bitter Çikolata Kaplı Karamelli Bal
Malzemeler:
Alt tabanı için:
85 gr Hindistan cevizi unu
63 gr bal (veya akçaağaç şurubu)
50 gr Hindistan cevizi yağı
Karamel dolgu için:
125 gr fıstık ezmesi
40 ml Hindistan cevizi yağı
50 gr bal
20 gr su (ya da hurma suyu )
2 gr tuz
Üst katman için:
100 gr bitter çikolata
30 gr krema
Yapılışı:
Alt tabanı için:
1. Bütün gereçler karıştırılıp elde edilen hamur, yağlı kağıt serilmiş baton kek kalıbına yerleştirilip 180 derecede 9 dakika pişirilir.
Dolgusu için:
1. Tüm gereçler blenderdan geçirilir. Pişmiş tabanın üzerine yayılıp buzluğa temalır, 10-15 dakika daha sonra alınır.
Üst katman için:
1. çikolatayı benmari formülü ile eritip krema ile karıştırıp karamel dolgunun üzerine dökülür.
2. Çikolata sertleşene kadar buzdolabında bekletilir ve daha sonra porsiyonlanır.
Afiyet olsun.
17. Bitter Çikolatalı Kurabiye
Malzemeler:
15 gr tereyağı
60 gr pudra şekeri
190 gr un
25 gr buğday nişastası
175 gr bitter çikolata
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı su
1. Yağı ve şekeri mikser ile düzgünce çırpın. Un, kabartma tozu ve buğday nişastasını ekleyin ve elinizle yoğurmaya başlayın.
2. Mikrodalga fırında yahut benmari adabı erittiğiniz 75 gr çikolatayı hamura ekleyin. Yeterlice yoğurduktan daha sonra hamuru 2 cm kalınlığında silindir biçiminde yuvarlayın. 5 cm uzunluğunda modüller keserek, tabanına pişirme kâğıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
3. Kurabiyeleri aralıklı yerleştirin. 180 ºC öncesinden ısıtılmış fırında turbo ayarda 12-15 dakika pişirin.
4.100 gr çikolatayı mikrodalga fırında yahut benmari tarzı eritin.
5. Piştikten daha sonra soğuttuğunuz kurabiyeleri çikolataya batırın ve bir daha tepsiye pişirme kâğıdının üzerine yerleştirip donmasını bekleyin.
Afiyet olsun.