Vakti olmayıp lezzetli yemek hazırlamak isteyenler buraya! Bu içeriğimizde vakti olmayıp tek kişilik dev lezzetler hazırlamak isteyenler için tarifler verdik. Hazırsanız başlıyoruz!
1. İçerisindeki her bir materyalin birbirine ahengine bayılacaksınız!
Kupada Pastırmalı Kiş Tanımı, Nasıl Yapılır?
Gereçler
Sebzeli Humuslu Dürüm Tanımı, Nasıl Yapılır?
Gereçler
Soğanlı Menemen Tanımı, Nasıl Yapılır?
Gereçler
Börülce Salatası Tanımı, Nasıl Yapılır?
Materyaller
Karamelize Elmalı Fransız Tostu Tanımı, Nasıl Yapılır?
Gereçler
Lahmacun Tanımı, Nasıl Yapılır?
Gereçler
Kremalı Brokoli Çorbası Tanımı, Nasıl Yapılır?
Materyaller
Mıhlama Tanımı, Nasıl Yapılır?
Materyaller
Brownie Tanımı, Nasıl Yapılır?
Gereçler
Un Helvası Tanımı, Nasıl Yapılır?
Gereçler
1. İçerisindeki her bir materyalin birbirine ahengine bayılacaksınız!
Kupada Pastırmalı Kiş Tanımı, Nasıl Yapılır?
Gereçler
Yarım tatlı kaşığı süt
2 çay kaşığı krem peynir
1 adet yumurta
1/4 baget ekmek
1 dilim pastırma
1 tutam taze kekik
Tercihe nazaran hardal
Dilek edilen kadar tuz
Dilek edilen kadar karabiber
Yumurta, süt, tuz ve karabiberi bir kupada düzgünce çırpın.
Ekmekleri minik modüllere bölüp karışıma ekleyin.
Krem peynir ve pastırmayı da ek edin.
Mikrodalga fırının en yüksek ayarında 1,5-2 dakika pişirin.
Dilediğiniz yeşillikle süsleyin ve servis edin. Afiyet olsun.
Sebzeli Humuslu Dürüm Tanımı, Nasıl Yapılır?
Gereçler
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş ezilmiş sarımsak
2 adet rendelenmiş havuç
1 kâse ince doğranmış marul
1 adet kuru soğan
1 adet tam buğdaylı lavaş ekmeği
2 yemek kaşığı humus
4 tatlı kaşığı süzme peynir
Tüm zerzevatları bir kâseye alın ve üzerine zeytinyağı gezdirin.
Sarımsağı ek edin ve karıştırın. Tam buğdaylı lavaşı tezgâh üzerine alın.
Humusu lavaşın her yerine sürün. Zerzevatları dürümün tam ortasına yayın.
Sebzelerin üzerine süzme peynir ekleyin. Güzelce sarın ve ikiye bölerek servis edin. Afiyet olsun.
Soğanlı Menemen Tanımı, Nasıl Yapılır?
Gereçler
2 adet yumurta
1 adet domates
1/2 kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kısım taze soğan
1 adet köy biberi
1 çay kaşığı tuz
Sahanda zeytinyağını ısıtın. Orta ateşte kuru soğanı pembeleşene dek kavurun.
Akabinde biberi ekleyin ve kavurmaya devam edin. Domatesi ek edin.
Domatesler yumuşayana dek pişirin. Son olarak taze soğanı ekleyip tuz serpiştirin.
Yumurtaları ek edin. Yumurtalar pişince altını kapatın. Kızarmış ekmekle servis edin. Afiyet olsun.
Börülce Salatası Tanımı, Nasıl Yapılır?
Materyaller
1 su bardağı haşlanmış börülce
Yarım adet mor soğan
10 adet çeri domates
Yarım demet maydanoz
4 tatlı kaşığı zeytinyağı
İstek edilen kadar tuz
Küçük bir kâsenin içerisinde zeytinyağı ve tuzu karıştırın.
Derin bir kaba haşlanmış börülceyi ekleyin. Geri kalan salata gereçlerini ek edin.
Zeytinyağı ve tuz karışımını da ekleyin. Çabucak servis edin. Afiyet olsun.
Karamelize Elmalı Fransız Tostu Tanımı, Nasıl Yapılır?
Gereçler
2 adet yumurta
4 dilim tost ekmeği
2 yemek kaşığı krema
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı (Kızartmak için)
2 adet elma
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kahverengi şeker
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
2 top sade dondurma (Servisi için)
Elmaların kabuklarını soyun ve sekize bölün. Bir tavada tereyağını eritin.
Elmaları içerisine ek edin. Toz şekerleri de ekleyin ve elmalar renk alana dek karamelize edin.
Tarçını ek edin. Çok kısık ateşte bekletin. Bir karıştırma kabına sütü alın.
Krema ve yumurtaları ekleyip çırpıcı ile karıştırın. Geniş tabanlı bir tavada tereyağını eritin.
Tost ekmeklerini hazırladığınız sütlü karışıma batırın. Tereyağı erir erimez sütlü karışıma batırdığınız ekmekleri tavaya aktarın.
Renk alana kadar gerili önlü kızartın. Kızaran ekmekleri servis tabağına alın.
Üzerine elmalı sos dökün. Sade dondurmayla birlikte servis edin. Afiyet olsun.
Lahmacun Tanımı, Nasıl Yapılır?
Gereçler
125 gram kıyma
Yarım tatlı kaşığı pul biber
2 adet domates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım tatlı kaşığı tuz
4 adet lavaş küçük
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Kıyma haricindeki tüm gereçleri blenderdan geçirin.
Kıymayı ek edip yeniden blenderdan geçirin.
Lavaşları fırın tepsisine dizin ve kıyma karışımını üzerine ek edin.
200 derece önce ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin.
Soğan, maydanoz ve limonla birlikte servis edin. Afiyet olsun.
Kremalı Brokoli Çorbası Tanımı, Nasıl Yapılır?
Materyaller
1 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
300 gram brokoli
2,5 su bardağı su
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için krema
Derin bir tencerede tereyağını eritin. Orta ateşte soğan ve sarımsakları ek edin.
Renk alana kadar kavurun. Tuz ve karabiber serpiştirin. Brokolileri ekleyin.
1 dakika kavurduktan daha sonra suyunu ek edin. 15 dakika pişirin ve brokoliler yumuşayınca kenarı alın.
Blenderdan geçirin. Tabağa alın ve krema ekleyip karıştırın. Çabucak servis edin. Afiyet olsun.
Mıhlama Tanımı, Nasıl Yapılır?
Materyaller
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı mısır unu
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı kaşar peyniri
Bir tavada tereyağını yeterlice eritin. Mısır ununu eleyin ve 5 dakika kavurun.
Su ekleyin ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayana kadar karıştırın.
Peynir ekleyerek 2 dakika süratlice karıştırın ve servis edin. Afiyet olsun.
Brownie Tanımı, Nasıl Yapılır?
Gereçler
200 gram bitter çikolata
1 adet vanilya
6 yemek kaşığı tereyağı eritilmiş
3 adet yumurta
3/4 su bardağı şeker
1 tutam tuz
1 su bardağı un
Bir tavada tereyağını düzgünce eritin. Üzerine bitter çikolatayı ekleyin.
Spatula ile karıştırarak çikolatayı eritin. Yumurta, şeker ve vanilyayı bir kâsede çırpın.
İçine çikolata karışımını ek edin. Unu ek edin ve karıştırın.
Karışımı kek kalıbına boşaltın. 160 derece önce ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
Çabucak servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Un Helvası Tanımı, Nasıl Yapılır?
Gereçler
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağı
Ceviz
Tarçın
Küçük bir tencerede sıvı yağı ve tereyağını ısıtın.
Unu içerisine eleyin ve renk alana dek kavurun.
Sıcak suyu ekleyin ve altını kısın. Kıvam alana kadar karıştırın.
Üzerine ceviz ve tarçın serpin. Çabucak servis edin. Afiyet olsun.