Ukrayna’da çatışmalar şiddetini artırıyor: Rus hudut denetim noktasına roket düştü

Beykozlu

New member
Ukrayna’nın Donbass Bölgesi’nde Kiev askerleri ve ayrılıkçı milisler içindeki çatışmalar şiddetini artırarak devam ediyor. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafınca yapılan açıklamada, “Ukrayna topraklarından ateşlenen bir roket, 09:50 sıralarında, Rusya FSB Hudut Muhafız Ünitesi’nin Rostov kentindeki Ukrayna – Rusya hududunda bulunan denetim noktasına düştü.” denildi.

Açıklamada denetim merkezinin, hududa 150 metre uzaklıkta olduğu ve düşen roket niçiniyle denetim noktasının büsbütün kullanılamaz hale geldiği tabir edildi.

Düşen roket niçiniyle kimsenin ziyan görmediği aktarılırken, en çok etkilenen bölgenin Rostov kentine bağlı Neklinovsky ilçesinin Shcherbakovo köyü olduğu bildirildi.

Ukrayna’dan yalanlama

Ukrayna ordusu, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafınca kullanılan bir hudut tesisini bombaladığını reddederek, bombalama haberlerini “sahte haber” olarak nitelendirdi. Ukraynalı askeri sözcü Pavlo Kovalchuk, “Bu palavra haberleri engelleyemedik, lakin sivillere ve Rostov bölgesindeki bölgelere ateş etmediğimizi her vakit vurguluyoruz.” dedi.

Rusya Soruşturma Komitesi yaşanan olayın akabinde soruşturma başlattı.