Ufak Dokunuşlarla Mutfakta Sizi Nirvanaya Çıkartacak 9 Pratik Bilgi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Yemek yapmayı birçok kişi fazlaca seviyor ama birtakım ufak ipuçlarını bilmediği için istediği lezzetleri yakalayamayabiliyor. ‘İşte, bu tam da ben!’ söylemiş olduğinizi duyar üzereyiz. Sizin için hazırladığımız bu liste yardımıyla artık epeyce sıradan değişikliklerle fazlaca daha lezzetli menüler hazırlayabilirsiniz. Üstelik bunlar o denli zahmetli şeyler de değil. bu biçimde ufak dokunuşlarla sizi mutfakta nirvanaya çıkartacak o pratik ayrıntıları duymaya hazır mısınız?


1. Domates sosuna havuç ekleyin.


Havuç biraz şekerli bir zerzevat çeşidi olması niçiniyle yemeklere fazlaca başka bir lezzet katıyor. Havucu tavuk soteden tutun da makarnaya kadar şimdi her yemekte kullanabilirsiniz. Hazırladığınız domates sosunun içerisine rendelenmiş yahut püre hâline getirilmiş havuç ekleyin. Bu hem yemeğin asit düzeyini istikrarlar hem yavaşça şekerli tadıyla yemeğe lezzet katar. bu biçimdelikle herkes yemeklerinizin sosuna hayran kalır!


2. Tereyağı ile mucizeler yaratın.


Tereyağı, çabucak her şeye lezzet katan harika bir besin. Bir süt eseri olması niçiniyle de aslında öteki yağlara nazaran pek sağlıklı. Domates sosunu biraz lezzetlendirmek için tavaya kâfi ölçüde tereyağı koyun ve olağanda sosu nasıl hazırlıyorsanız o biçimde devam edin. Biz çabucak uyaralım: Bu lezzeti tadanlar her akşam size konuk olmak isteyecek!


3. Biraz turp, biraz da sarımsak!


Hoş bir patates püresine siz de hayır diyemiyorsunuzdur zira ona kimse karşı koyamaz. Patates püresinin düzgün olması için ise sıradan bir sır var. Biraz turp biraz da sarımsaktan eklemek, püreye kestirim edeceğinizden epeyce daha lezzet katıyor. Bu ikisini patates püresine karıştırdığınız taktirde oyunun kuralları büsbütün değişir. Çok fazla dikkat çekmeyen bu karışım yardımıyla hoş bir yemek elde edebilirsiniz.


4. Tereyağlı peynirli tostun sırrına hazır mısınız?


Her ne kadar kolaya kaçmak üzere görünse de artık vereceğimiz ipucuyla tereyağlı peynirli tost yaptığınız vakit konuklarınızın aklını başından alacaksınız! Bunun sırrı ise aslında mayonezde gizli. Tereyağını yavaşça bir mayonez katmanıyla sardıktan daha sonra ekmeği tereyağı üzerinde ısıtın. Son olarak ise biraz sarımsak tuzu ekleyerek ekmeği lezzetlendirin. Sıcak peynir, tereyağlı ekmek ve sarımsağın harika karışımına hayret edeceksiniz.


5. Yemekleri tavuk suyu ile yapın.


Yemekleri daha lezzetli hâle getirmenin sırrı tavuk suyunda saklı. Pilav yahut diğer bir yemek olsun, rastgele bir biçimde suya gereksiniminiz var ise tavuk suyu kullanın. Tavuk suyunun inanılmaz tesiriyle yemeğin hem lezzeti artacak hem daha besleyici olmasını sağlayacak.


6. Ton balıklı ve tavuklu salataların sırrını veriyoruz.


Ton balıklı ve tavuklu salatalar diyetlerin vazgeçilmez yemekleri içinde. Oldukça doyurucu olan bu karışımı küçücük bir ayrıntıyla biraz da lezzetli bir hâle getirebilirsiniz. Üzerine soya sosu eklediğiniz takdirde salata biraz daha tuzlu bir tada sahip olacak. Bu sayede salatayı daha hayli tüketmek isteyeceksiniz! Fakat siz bir daha de ölçüyü kaçırmayın deriz.


7. Sıra bir daha mayonezde!


Omlet sabah kahvaltılarının en lezzetli konukları içinde ve çabucak herkes tarafınca seviliyor. Bu yemeğin daha lezzetli, hacimli ve yavaşça olmasını sağlamak için sıradan bir sistem var. Öncelikle yumurtaları bir kaba kırın. Yumurtaları çırpmadan evvel kabın içine bir ölçü mayonez ekleyin. Artık yumurtaları çokça çırpabilirsiniz. Bu sayede omletleriniz daha hacimli ve lezzetli bir hâle gelir.


Bonus 1: Apayrı bir sıcak çikolata tanımı veriyoruz.


Tuz aslında yemeklere lezzet vermiyor. Lisanın tat alma kapasitesini arttırarak yemeğin tadını daha hayli çıkarmanızı sağlıyor. Yani, tuz aslında bir lezzet arttırıcı. Pekala, tuzu tatlılarda kullanabilir misiniz? Hazırladığınız sıcak çikolataya az bir tutam tuz ekleyince her insanın tadına nasıl hayran kaldığına şaşıracaksınız! Kakao, süt ve bir tutam tuz; tanım bu kadar sıradan. Bundan daha sonra herkes sizden sıcak çikolatanızın tanımını isteyecek.


Bonus 2: Şeker yerine biraz vanilyalı puding.


Kurabiye ve kek yaparken şeker sık sık kullanılıyor. halbuki şekerin yarısı yerine vanilyalı puding koyarsanız tesirine hayret edebilirsiniz. Puding, unlu mamulleri taze tutmasının yanında bu besinlerin yumuşak ve nemli kalmalarına da yardımcı oluyor. Üstelik vanilya da tatlı olduğu için lezzet açısından rastgele bir kayba uğramıyor.
 
Üst