Ucuz ve Pratik Yemek Tanımları Arayanlar Buraya! Enflasyona Karşı Çok Ekonomik Yemek Tanımları

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Yemek yapmak resmen bir lüks haline dönüştü… Bu sebeple neredeyse her konutta olan, olmasa da bir koşu gidip alabileceğiniz ucuz gereçlerle kaliteli yemek tanımlarını yazalım dedik… Deneyenlere şimdiden afiyet olsun!


Tavada makarna böreği tarifi


Malzemeler



  • 500 gr çubuk makarna


  • 3 yumurta


  • 1 çay bardağı süt


  • 2 yemek kaşığı yoğurt


  • Yarım çay bardağı sıvı yağ


  • Yarım yemek kaşığı tereyağ


  • 1 kase peynir (elinizde ne var ise)


  • 1 tutam maydanoz


  • 1 tatlı kaşığı pul biber


  • 1 çay kaşığı tuz
Tavada makarna böreği nasıl yapılır?

1. Makarnayı sıcak suda tuz atarak ortada sırada karıştırarak haşlayın.

2. Bir kasede peynirleri karıştırıp maydanoz ve pul biber ek edin.

3. Yumurtaları kırıp süt, yoğurt, sıvı yağ, tereyağ ve tuz atıp karıştırarak sosunu hazırlayın.

4. Haşlanan makarnayı süzün birbirine yapışmaması için fazlaca az su dökerek yeniden süzün ve üzerine sosu dökerek uygunca karıştırın.

5. Yapışmayan tavaya 3-4 kaşık sıvı yağ ile yağlayıp makarnanın yarısını ısınan tavaya yerleştirip düzgünce kaşıkla bastırın.

6. Hazırlanan peyniri döküp tekrar kalan makarnayı üzerine kapatıp tekrar bastırın.

7. İsteğe bakılırsa üzerine çörek otu dökün. Orta derecedeki ocakta kısık olarak tavayı çevirerek altını pişirin.

8. Kapak yardımı ile zıt çevirip üzerini birebir biçimde pişirin.

9. Şayet pişirirken yağı az olursa tavaya yapışmaması için yağ dökebilirsiniz.


Makarnalı börek tarifi


Malzemeler



  • 5 adet yufka


  • Yarım paket kelebek makarna
Sosu için:


  • 1 su bardağı süt


  • 2 adet yumurta


  • Yarım su bardağı sıvı yağ
İç Harcı İçin:


  • 150g yarım yağlı beyaz peynir


  • Maydanoz
Makarnalı börek nasıl yapılır?

1. Makarnayı suda 6-7 dakika kadar haşlayın ve süzün.

2. Akabinde sosu için bir kasede süt, yumurta ve sıvı yağı karıştırın.

3. Pişirme kağıdı serdiğiniz ya da yağlamış olduğumuz tepsiye, yufkalardan 1 adedini serin. Yufkanın fazlası, tepsinin kenarlarından sarkacak biçimde olsun.

4. Sermiş olduğunuz yufkanın üzerine hazırladığınız sıvı karışımdan gezdirin ve fırça ile yufkanın her yerine gelmesini sağlayın.

3. 2. yufkayı da kıvrımlı bir biçimde tepsiye yerleştirin ve ortalarına sıvı karışımdan dökün.

4. Haşlanmış makarnanın tamamını yufkaların üzerine dökün ve güzelce tepsiye dağıtın.

5. 3. yufkayı da kıvrımlı bir biçimde makarnanın üzerine yerleştirin ve bir daha sostan gezdirip fırça yardımı ile her yerine gelmesini sağlayın.

6. çabucak sonrasında peynirli maydanozlu karışımdan çokça serpiştirin.

7. 4. yufkayı da peynirlerin üzerine kapatarak her yerine gelecek biçimde sostan gezdirin ve 5. yufkayı üzerine yerleştirin.

8. Tepsinin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın.

9. Böreği kare formunda dilimleyerek, kalan sosun tamamını böreğin üzerine gezdirin.

10. Böreği 170° fırında, üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.


Patates mücveri tarifi


Malzemeler



  • 3 tane orta uzunluk patates


  • 2 tane yumurta


  • 3 yemek kaşığı un


  • Tuz


  • Karabiber


  • 2 yemek kaşığı yağ


  • Maydanoz


  • Dereotu


  • Taze soğan
Patates mücveri nasıl yapılır?

1. Patatesleri rendeleyip suyunu sıkıp tüm gereçleri karıştırın. yavaşça cıvık bir hamur elde edin.

2. Teflon tavada, kızgın yağda her iki tarafını da kızartın.


Pırasa mücveri tarifi


Malzemeler



  • 2 adet pırasa


  • 1 tutam maydanoz


  • 2 adet yumurta


  • 1 tatlı kaşığı tuz


  • 1 tatlı kaşığı karabiber


  • 1 çay kaşığı kimyon


  • 1 yemek kaşığı pul biber


  • 1 su bardağı un
Pırasa mücveri nasıl yapılır?

1. Pırasayı ve maydanozu fazlaca ince biçimde küçük olarak doğrayın.

2. Öbür materyalleri sırasıyla ekleyip karıştırın.

3. Yanmaz tavaya yağı koyun. Isınınca harçtan birer yemek kaşığı alarak yağa koyun.

4. Kaşıkla üzerini yassılaştırın, her iki tarafını çevirerek kızartın.


İspanyol omleti tarifi


Malzemeler



  • 4 adet yumurta


  • 4 adet patates


  • 1 adet soğan


  • Zeytinyağı


  • Tuz
İspanyol omleti nasıl yapılır?

1. Kabuğunu soyduğunuz patatesleri halka formunda ince ince dilimleyin.

2. Kuru soğanı da ince ince doğrayın.

3. Derin bir tencereye doğramış olduğunuz patates ve soğanları kızartacak kadar zeytinyağı dökün ve kızdırın. çabucak sonrasında patates ve soğanları ekleyin.

4. Patates ve soğanları yumuşayana kadar kızartın ve kevgir sayesinde öteki bir kaba alın.

5. Yumurtaları tuz ile çırpın. Dilerseniz karabiber ya da dilediğiniz diğer baharatları ekleyebilirsiniz.

6. Çırptığınız yumurtayı, patates ve soğan karışımının üzerine aktarın ve patatesleri fazla ezmeden dikkatlice karıştırın.

7. yavaşça bir biçimde harmanladığınız bu karışımı yağladığınız derin bir tavaya alın.

8. Omlet harcının üzerini bir spatula sayesinde düzeltin.

9. Evvel bir yüzünü omlet tavadan ayrılıncaya kadar pişirin. çabucak sonrasında bir kapak yardımı ile omleti aykırı çevirin. Her iki yüzü de güzelce pişene kadar çevirerek pişirmeye devam edin.


Tavuk köftesi tarifi


Malzemeler



  • 2 modül göğüs eti


  • Yarım bayat ekmek


  • 1 adet soğan


  • 1 adet yumurta


  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ


  • 2-3 diş sarımsak


  • 1 çay kaşığı karabiber


  • 1 çay kaşığı pulbiber


  • 1 çay kaşığı kimyon


  • 1 tatlı kaşığı tuz


  • Kıyılmış maydanoz
Tavuk köftesi nasıl yapılır?

1. Bayat ekmeği robotta incecik çekin.

2. Tavukları da robotta kıyma haline getirin.

3. Akabinde soğan ve sarımsakları da çektirin.

4. Bütün materyalleri bir kapta yoğurup biçim verin.

5. Biraz dinlendirdikten daha sonra kızartın.


Bayat ekmek pidesi tarifi


Malzemeler:



  • 1 ekmek (uzunlamasına kesilmiş)


  • 100 gram kıyma


  • 1 kuru soğan


  • 1 adet yeşil biber


  • 1 orta uzunluk domates


  • 1 tutam maydanoz


  • 1 diş sarımsak


  • 1 tatlı kaşığı tereyağ


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 1 tutam karabiber


  • 1 tatlı kaşığı kekik
Bayat ekmek pidesi nasıl yapılır?

1. Materyalleri rondo ile çekip kıymayla ve baharatlarla karıştırıp 1 dakika yoğurun.

2. Ekmeği uzunlamasına kesin.

3. Harcı kaşıkla ekmeğin üzerine ince bir katman halinde yayın.

4. Tereyağını da üzerine modüller halinde koyun.

5. Yağlı kağıt üzerine koyun.

6. Fırınınız düşük derecesinde üstün bir alt kısmında pişirin.


Diğer tanımlarımıza de göz atmayı unutmayın:
 
Üst