Soğuk havalar yavaş yavaş tesirini göstermeye başlamışken genel olarak salata zerzevatı olarak tükettiğimiz turpun tam da vakti. Uzunluklarına, tadına, renklerine ve olgunlaşmaları bakılırsa çeşitlilik gösteren turp kimi vakit pişirilerek, kimi zamanse soğuk servis edilir. Pratik olarak hazırlayıp servis edebileceğiniz birbirinden lezzetli turpla yapabileceğiniz tanımları sizin için yazdık.
1. Değişik bir lezzet: Turp mezesi tarifi
Malzemeler
2. Geniş bir kabın içerisine limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı, isot, pul biber, sumak ve tuzu ekleyin güzelce karıştırın.
3.Turpların üzerine sosu ekledikten daha sonra maydanozu da serpiştirin. Afiyet olsun.
3. Servis tabağın alın servis edin
2. Wakame ve turpun kusursuz ahengi: Wakameli turp salatası tarifi
Malzemeler
2. Göbeği alınmış takuanı ince uzun doğrayın (kürdan gibi) Kırmızı turpu da halka halka doğrayın.
3. Avokadonuzu soyun ve dilimleyin.
4. Somonu küp küp doğrayın.
5. Bütün gereçlerinizi karıştırma kabına alın ve üzerine yarım limonu üzerine sıkın. Son olarak teriyaki sosu da eklemeyi unutmayın. Afiyet olsun.
3. Bu kavurma bir öteki: Turp kavurması tarifi
Malzemeler
1. Su ve tuzu bir kabın içerisine ekleyin.
2. Turpları yuvarlak biçimde dilimleyin ve tuzlu suyun içerisine ekleyin. Yaklaşık 20 dakika boyunca bekletin.
3. Turpları süzün ve ezdiğiniz sarımsakları ekleyin. Üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
4. Tavayı ısıtın ve turpları ekleyin. Yaklaşık 10 dakika karıştırarak kavurun. Üzerine yeşil soğanı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
5. Kavurma süreci bittikten daha sonra üzerine limon suyu ek edin. Afiyet olsun
4. Oldu rengarenk: Havuçlu turp salatası tarifi
Malzemeler
1. Turp ve havuçları güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun.
2. Taze soğanları ve dereotunu yıkayın ve ince ince doğrayın.
3. Havuç, limon ve turpu yuvarlak biçimde dilimleyin. Geniş bir kabın içerisine ekleyin.
4. Ispanakları haşlayın ve soğumasını bekleyin. Bir kabın içerisine ekleyin ve üzerine havuç, limon, turp ve çeri domatesi ek edin. Zeytinyağı ve tuz eklemeyi de unutmayın.
5. Öksürüğe birebir tahlil: Turp bal karışımı tarifi
Malzemeler
1. Siyah turpu yeterlice yıkayıp baş kısmını kapak üzere kesin.
2. Alt kısmından da derin olmamak ve delmemek kaydıyla biraz kesin. İçini oyun. Turpun duvarlarını epey inceltmeyin.
3. Turpu bir bardağın içine oturtun. İçine bal doldurun. Turpun üst kısımdan kestiğiniz kesimini kapak üzere kapatın.
4. En az 1 gece dışarıda bekletin. Bekledikçe, turp kendi öz suyuyla birlikte bardağa akmaya başlayacaktır.
5. Bardakta biriken sudan günde 2-3 kaşık içmeniz kâfi olacaktır. Şifa olsun.
6. Tam bir bomba: Sarımsaklı turp salatası
Malzemeler
1. Sarımsağı geniş alüminyum üzerine alın.
2. Zeytinyağını üzerinde gezdirip folyoyu sıkıca sarın. Fırında 1 saat pişirin.
3. Yumuşayan sarımsakları kabından çıkarın ve ezin.
4. Limon, nane ve yoğurdu ekleyip karıştırın.
5. Turpu güzelce yıkayın, yuvarlak biçimde dilimleyin.
6. Turp ve dereotu hariç bütün materyalleri karıştırın. Yoğurtlu karışımın üzerine turp ve dereotu ek edin. Afiyet olsun.
7. Bu dolma epey farklı: Turp dolması tarifi
Malzemeler
1. Turpları yıkayın ve kurulayın.
2.Turpların baş kısmını kapak üzere kesin.
3. Beyaz peynir ve süzme yoğurdu karıştırın.
4. Turpların içerisine beyaz peynirli karışımı doldurun.
5. Maydanozları yıkayın ve küçük küçük dilimleyin.
6. Salatalığı yıkayın yuvarlak dilimleyin.
7. Turpların altına salatalıkları koyun üzerine maydanozu da ek edin. Afiyet olsun.
8. Denemeyen pişman olur: Turp turşusu tarifi
Malzemeler
1. Turp ve havuçları doğrayın.
2. Sarımsakları ikiye bölün.
3. Bidonun tabanına 2-3 tane sarımsak koyun üzerine turp ve havuçları yerleştirin.
4. 2 litre suyun içerisine tuz, limon tuzu ve sirke ekleyin ve karıştırın.
5. Limon tuzu ve tuz eriyene kadar karıştırın ve bidona suyu yavaş yavaş doldurun.
6. Eksik gelirse biraz daha su ekleyebilirsiniz.
7. Ağzını sıkıca kapatın. 20 gün hiç açmayın.
9. Turpla zayıflayın: Turplu detoks suyu tarifi
Malzemeler
1.Tüm gereçleri blenderdan geçirin. Afiyet olsun.
10. Bu tarife bayılacaksınız: Pesto soslu turp tarifi
Malzemeler
1. Fırını 400 dereceye ısıtın.
3. Ekmek dilimleri bir fırın katmanına yerleştirin ve ekmeğin her iki tarafını da yağla fırçalayın.
5. Altın rengine dönünceye kadar, 4-5 dakika fırında pişirin.
6. Turplarınızı, pestoya süslenmiş bagetli dilimler üzerine serpip tuzlayın.
11. Klasik sandviçleri unutun: Turplu sandviç tarifi
Malzemeler
1. Tahıllı ekmeğinizi ısıtın.
2. Avokadoyu soyun ve çatalla sayesinde ezin.
3. Kırmızı soğanı soyun ve yuvarlak biçimde dilimleyin.
4. Ekmeklerin üzerine sırasıyla labne peyniri, avokado, kırmızı soğan, turp ve bezelye ekleyin. Afiyet olsun.
12. Portakal ve turpun harika ahengi: Portakallı turp tarifi
Malzemeler
Portakallı turp nasıl yapılır?
2. Bir tencereye 3 cm yükseklikte su koyup, içine delikli buğulama kabı yerleştirin. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Kaynayınca, buğulama kabına ayıklanmış turpları koyup tencerenin kapağını kapatın. 10-15 dk kadar buharda pişirin.
4. Portakalın kabuğunu soyup, ince uzun şeritler halinde kesin ve ince bir biçimde kıyın. 1 yemek kaşığını bir kenara ayırıp geri kalan kabuğu atın. Soyulmuş portakalı bir kaseye sıkıp, kenara bırakın.
5. Bir tavaya tereyağını koyup ısıtın. Isınan yağa portakal suyunu ekleyip, ateşi uygunca kısarak 2-3 dk, şurup kıvamı alana kadar pişirin. Buğulama kabındaki turpları alıp, portakal şurubunun bulunduğu tencereye aktarın. Tuzu ve karabiberi serpip, daima karıştırarak, turpları 2-3 dk pişirin.
6. Kenarda beklettiğiniz 1 yemek kaşığı portakal kabuğunu ekleyip, karışımı 1 dk daha pişirdikten daha sonra ateşten alın. Servis tabağına aktarıp servis edin. Afiyet olsun.
13. Bu lezzet öbür: Yumurtalı turp yaprağı kavurması
Malzemeler
2. Turp yapraklarını saplarıyla birlikte sirkeli suda çokça yıkayın.
3. Turp yapraklarını iri kesimlere bölerek bol suda rengini kaybetmeden yumuşayıncaya kadar haşlayın.
4. çabucak sonrasında soğuk sudan geçirerek süzgeçte suyu düzgünce süzün.
5. Soğanları ufak ufak doğrayın. Sıvı yağ ile birlikte diriliği gidene kadar kavurun. Tuz, pul biber, karabiber ekleyerek karıştırın. Turp yapraklarını ve saplarını da ekleyerek 2-3 dakika üzeri kapalı pişirin.
6. Ortasına iki çukur açın ve yumurtaları çukurlara kırın. Yumurtalar pişene kadar bekleyin. Servis tabağına alın. Afiyet olsun.
14. Bu cips çok sağlıklı: Turp cipsi tarifi
Malzemeler
1. Turpları yıkayın ve ince dilimler halinde kesin.
2. Turpları bir tencereye su koyarak kaynatın, kaynattıktan daha sonra 5 dakika pişirin ve bir kevgir ortasında süzün.
3. Yağı yüksek kenarlı bir tavada ısıtın ve turpları koyu altın rengi olana kadar orta ateşte kızartın (bu yaklaşık 8-10 dakika sürecektir).
4. Fazla yağı almak için kızarmış cipsleri bir kağıt havluya aktarın. Afiyet olsun.
15. Cacık sevenleri buraya alalım: Turp cacığı tarifi
Malzemeler
1. Turpları yıkayın.
2. Kabuklu olarak iri rendeleyin. Avuç içinde sıkarak fazla suyu alın.
3. Yoğurt, ezilmiş sarımsak, tuz ve suyu bir kaba koyun.
4. Çatal sayesinde çırpın
5. Rendelenmiş turpu ekleyip karıştırın.
6. Küçük kaselere dökün. Afiyet olsun.
16. Krepsiz kahvaltı yapamayanlar buraya: Turplu krep tarifi
Malzemeler
1. Yumurta, un, süt ve sıvı yağı çırpın.
2. Turpları yıkayın ve rendeleyin.
3. Avokadoyu soyun ve çatal sayesinde ezin.
4. Krep hamurunu kepçe sayesinde dökerek tavada gerili önlü pişirin.
5. Pişen kreplerin ortasına labne peynirini sürün. Üzerine avokadoyu kaşık sayesinde ek edin. Afiyet olsun.
17. Cipsleri hazırlayın: Turplu taban sos tarifi
Malzemeler
1. Turpları güzelce yıkayın ve dörde bölün. Mutfak robotundan geçirin.
2. Krem peynir, elma suyu, mayonez, tuz ve karabiberi ek edip yeterlice karıştırın.
18. Beyaz yahut kırmızı fark etmez turp bu affetmez: Beyaz turplu kremalı salata tarifi
Malzemeler
1. Turpları soyun ve iri gözlü bir rende üzerine rendeleyin.
2. Limon suyunu üzerine dökün.
3. Maydanozu doğrayın. Turp için ekleyin.
4. Kremayı ekleyin ve düzgünce karıştırın.
5. Son olarak tuz ekleyin.
19. Güçler birliği: Yumurtalı turp tarifi
Malzemeler
1. Küçük bir tavanın içerisine yumurtayı kırın ve pişirin.
2. Ekmeğinizi yumurtanın sarısı genişliğinde oyun.
3. Turpunuzu yuvarlak biçimde dilimleyin.
4. Maydanozları yıkayın. İnce ince kıyın.
5. 3 dk pişirdiğiniz yumurtanızı evvelde oyduğunuz ekmeğin ortasına ekleyin.
6. Yumurtanızın üzerine evvel turpu daha sonrasında maydanozu eklyerek servis edin.
20. Turp üzere çorba: Turp çorbası tarifi
Malzemeler
1. Derin bir tencereye zeytinyağını ekleyin.
2. Soyup doğradığınız turpları ek ederek sararıncaya kadar pişirin.
3. Ezdiğiniz sarımsakları, doğradığınız soğanları da ekleyin.
4. Baharatlarını koyup tatlandırın.
5. Üzerine kaynar suyu ekleyerek pişirmeye devam edin.
6. Turplar büsbütün yumuşadığında ocaktan alın
7. El blenderinden geçirip kremayı ekleyin.
1. Değişik bir lezzet: Turp mezesi tarifi
Malzemeler
2 adet kırmızı turp
1 adet limon
1 yemek kaşığı nar ekşisi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı isot
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı sumak
Yarım çay kaşığı tuz
Bir avuç maydanoz
2. Geniş bir kabın içerisine limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı, isot, pul biber, sumak ve tuzu ekleyin güzelce karıştırın.
3.Turpların üzerine sosu ekledikten daha sonra maydanozu da serpiştirin. Afiyet olsun.
3. Servis tabağın alın servis edin
2. Wakame ve turpun kusursuz ahengi: Wakameli turp salatası tarifi
Malzemeler
250 gr wakame
1 adet salatalık
Yarım takuan (beyaz turp)
Yarım adet kırmızı turp
Yarım adet avokado
2 tatlı kaşığı susamlı teriyaki sos
2 yemek kaşığı somon
Yarım adet limon
2 yemek doğranmış yeşil soğan
2. Göbeği alınmış takuanı ince uzun doğrayın (kürdan gibi) Kırmızı turpu da halka halka doğrayın.
3. Avokadonuzu soyun ve dilimleyin.
4. Somonu küp küp doğrayın.
5. Bütün gereçlerinizi karıştırma kabına alın ve üzerine yarım limonu üzerine sıkın. Son olarak teriyaki sosu da eklemeyi unutmayın. Afiyet olsun.
3. Bu kavurma bir öteki: Turp kavurması tarifi
Malzemeler
1 yemek kaşığı tuz
2 su bardağı su
4 adet kırmızı turp
6 diş sarımsak
Yarım bağ yeşil soğan
3 yemek kaşığı yeşil soğan
1 adet limon
1. Su ve tuzu bir kabın içerisine ekleyin.
2. Turpları yuvarlak biçimde dilimleyin ve tuzlu suyun içerisine ekleyin. Yaklaşık 20 dakika boyunca bekletin.
3. Turpları süzün ve ezdiğiniz sarımsakları ekleyin. Üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
4. Tavayı ısıtın ve turpları ekleyin. Yaklaşık 10 dakika karıştırarak kavurun. Üzerine yeşil soğanı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
5. Kavurma süreci bittikten daha sonra üzerine limon suyu ek edin. Afiyet olsun
4. Oldu rengarenk: Havuçlu turp salatası tarifi
Malzemeler
1 adet kırmızı turp
2 adet havuç
Yarım bağ ıspanak
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1 adet limon
4 adet çeri domates
1 çay kaşığı tuz
1. Turp ve havuçları güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun.
2. Taze soğanları ve dereotunu yıkayın ve ince ince doğrayın.
3. Havuç, limon ve turpu yuvarlak biçimde dilimleyin. Geniş bir kabın içerisine ekleyin.
4. Ispanakları haşlayın ve soğumasını bekleyin. Bir kabın içerisine ekleyin ve üzerine havuç, limon, turp ve çeri domatesi ek edin. Zeytinyağı ve tuz eklemeyi de unutmayın.
5. Öksürüğe birebir tahlil: Turp bal karışımı tarifi
Malzemeler
Orta büyüklükte 1 adet siyah turp
3 yemek kaşığı bal
1. Siyah turpu yeterlice yıkayıp baş kısmını kapak üzere kesin.
2. Alt kısmından da derin olmamak ve delmemek kaydıyla biraz kesin. İçini oyun. Turpun duvarlarını epey inceltmeyin.
3. Turpu bir bardağın içine oturtun. İçine bal doldurun. Turpun üst kısımdan kestiğiniz kesimini kapak üzere kapatın.
4. En az 1 gece dışarıda bekletin. Bekledikçe, turp kendi öz suyuyla birlikte bardağa akmaya başlayacaktır.
5. Bardakta biriken sudan günde 2-3 kaşık içmeniz kâfi olacaktır. Şifa olsun.
6. Tam bir bomba: Sarımsaklı turp salatası
Malzemeler
- 1 adet kırmızı turp
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 baş sarımsak
1 limon
1 su bardağı süzme yoğurt
5 kol derotu
1. Sarımsağı geniş alüminyum üzerine alın.
2. Zeytinyağını üzerinde gezdirip folyoyu sıkıca sarın. Fırında 1 saat pişirin.
3. Yumuşayan sarımsakları kabından çıkarın ve ezin.
4. Limon, nane ve yoğurdu ekleyip karıştırın.
5. Turpu güzelce yıkayın, yuvarlak biçimde dilimleyin.
6. Turp ve dereotu hariç bütün materyalleri karıştırın. Yoğurtlu karışımın üzerine turp ve dereotu ek edin. Afiyet olsun.
7. Bu dolma epey farklı: Turp dolması tarifi
Malzemeler
4 adet kırmızı turp
1 su bardağı beyaz peynir
Bir avuç maydanoz
1 su bardağı süzme yoğurt
1 adet salatalık
1. Turpları yıkayın ve kurulayın.
2.Turpların baş kısmını kapak üzere kesin.
3. Beyaz peynir ve süzme yoğurdu karıştırın.
4. Turpların içerisine beyaz peynirli karışımı doldurun.
5. Maydanozları yıkayın ve küçük küçük dilimleyin.
6. Salatalığı yıkayın yuvarlak dilimleyin.
7. Turpların altına salatalıkları koyun üzerine maydanozu da ek edin. Afiyet olsun.
8. Denemeyen pişman olur: Turp turşusu tarifi
Malzemeler
2 kilo turp
1 kilo havuç
6 diş sarımsak
2 litre su
4 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay bardağı sirke
2 yemek kaşığı limon tuzu
3 litrelik turşu bidonu
1. Turp ve havuçları doğrayın.
2. Sarımsakları ikiye bölün.
3. Bidonun tabanına 2-3 tane sarımsak koyun üzerine turp ve havuçları yerleştirin.
4. 2 litre suyun içerisine tuz, limon tuzu ve sirke ekleyin ve karıştırın.
5. Limon tuzu ve tuz eriyene kadar karıştırın ve bidona suyu yavaş yavaş doldurun.
6. Eksik gelirse biraz daha su ekleyebilirsiniz.
7. Ağzını sıkıca kapatın. 20 gün hiç açmayın.
9. Turpla zayıflayın: Turplu detoks suyu tarifi
Malzemeler
1 adet küçük turp
3 yaprak marul
1 adet yeşil elma
1/2 demet dereotu
1 çay kaşığı tarçın
1.Tüm gereçleri blenderdan geçirin. Afiyet olsun.
10. Bu tarife bayılacaksınız: Pesto soslu turp tarifi
Malzemeler
1 adet dilimlenmiş ekmek
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı pesto sos
1 adet dilimlenmiş turp
1 çay kaşığı tuz
1. Fırını 400 dereceye ısıtın.
3. Ekmek dilimleri bir fırın katmanına yerleştirin ve ekmeğin her iki tarafını da yağla fırçalayın.
5. Altın rengine dönünceye kadar, 4-5 dakika fırında pişirin.
6. Turplarınızı, pestoya süslenmiş bagetli dilimler üzerine serpip tuzlayın.
11. Klasik sandviçleri unutun: Turplu sandviç tarifi
Malzemeler
2 dilim bol tahıllı ekmek
Yarım adet avokado
1 yemek kaşığı labne peyniri
8 tane ayıklanmış bezelye
2 dilim dilimlenmiş turp
Yarım kırmızı soğan
1. Tahıllı ekmeğinizi ısıtın.
2. Avokadoyu soyun ve çatalla sayesinde ezin.
3. Kırmızı soğanı soyun ve yuvarlak biçimde dilimleyin.
4. Ekmeklerin üzerine sırasıyla labne peyniri, avokado, kırmızı soğan, turp ve bezelye ekleyin. Afiyet olsun.
12. Portakal ve turpun harika ahengi: Portakallı turp tarifi
Malzemeler
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 adet portakal
5 adet turp
Portakallı turp nasıl yapılır?
2. Bir tencereye 3 cm yükseklikte su koyup, içine delikli buğulama kabı yerleştirin. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Kaynayınca, buğulama kabına ayıklanmış turpları koyup tencerenin kapağını kapatın. 10-15 dk kadar buharda pişirin.
4. Portakalın kabuğunu soyup, ince uzun şeritler halinde kesin ve ince bir biçimde kıyın. 1 yemek kaşığını bir kenara ayırıp geri kalan kabuğu atın. Soyulmuş portakalı bir kaseye sıkıp, kenara bırakın.
5. Bir tavaya tereyağını koyup ısıtın. Isınan yağa portakal suyunu ekleyip, ateşi uygunca kısarak 2-3 dk, şurup kıvamı alana kadar pişirin. Buğulama kabındaki turpları alıp, portakal şurubunun bulunduğu tencereye aktarın. Tuzu ve karabiberi serpip, daima karıştırarak, turpları 2-3 dk pişirin.
6. Kenarda beklettiğiniz 1 yemek kaşığı portakal kabuğunu ekleyip, karışımı 1 dk daha pişirdikten daha sonra ateşten alın. Servis tabağına aktarıp servis edin. Afiyet olsun.
13. Bu lezzet öbür: Yumurtalı turp yaprağı kavurması
Malzemeler
2 bağ kırmızı turp yaprakları ve sapı
2 adet yumurta
2 adet soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
2. Turp yapraklarını saplarıyla birlikte sirkeli suda çokça yıkayın.
3. Turp yapraklarını iri kesimlere bölerek bol suda rengini kaybetmeden yumuşayıncaya kadar haşlayın.
4. çabucak sonrasında soğuk sudan geçirerek süzgeçte suyu düzgünce süzün.
5. Soğanları ufak ufak doğrayın. Sıvı yağ ile birlikte diriliği gidene kadar kavurun. Tuz, pul biber, karabiber ekleyerek karıştırın. Turp yapraklarını ve saplarını da ekleyerek 2-3 dakika üzeri kapalı pişirin.
6. Ortasına iki çukur açın ve yumurtaları çukurlara kırın. Yumurtalar pişene kadar bekleyin. Servis tabağına alın. Afiyet olsun.
14. Bu cips çok sağlıklı: Turp cipsi tarifi
Malzemeler
20 adet turp
Yarın su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1. Turpları yıkayın ve ince dilimler halinde kesin.
2. Turpları bir tencereye su koyarak kaynatın, kaynattıktan daha sonra 5 dakika pişirin ve bir kevgir ortasında süzün.
3. Yağı yüksek kenarlı bir tavada ısıtın ve turpları koyu altın rengi olana kadar orta ateşte kızartın (bu yaklaşık 8-10 dakika sürecektir).
4. Fazla yağı almak için kızarmış cipsleri bir kağıt havluya aktarın. Afiyet olsun.
15. Cacık sevenleri buraya alalım: Turp cacığı tarifi
Malzemeler
2 adet kırmızı turp
1 diş sarımsak
Yarım kase su
1 çay kaşığı tuz
1. Turpları yıkayın.
2. Kabuklu olarak iri rendeleyin. Avuç içinde sıkarak fazla suyu alın.
3. Yoğurt, ezilmiş sarımsak, tuz ve suyu bir kaba koyun.
4. Çatal sayesinde çırpın
5. Rendelenmiş turpu ekleyip karıştırın.
6. Küçük kaselere dökün. Afiyet olsun.
16. Krepsiz kahvaltı yapamayanlar buraya: Turplu krep tarifi
Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1.5 su bardağı un
2 adet turp
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı labne peyniri
Yarım adet avokado
1. Yumurta, un, süt ve sıvı yağı çırpın.
2. Turpları yıkayın ve rendeleyin.
3. Avokadoyu soyun ve çatal sayesinde ezin.
4. Krep hamurunu kepçe sayesinde dökerek tavada gerili önlü pişirin.
5. Pişen kreplerin ortasına labne peynirini sürün. Üzerine avokadoyu kaşık sayesinde ek edin. Afiyet olsun.
17. Cipsleri hazırlayın: Turplu taban sos tarifi
Malzemeler
5 tane kırmızı turp
3 yemek kaşığı krem peynir
2 yemek kaşığı elma suyu
1 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1. Turpları güzelce yıkayın ve dörde bölün. Mutfak robotundan geçirin.
2. Krem peynir, elma suyu, mayonez, tuz ve karabiberi ek edip yeterlice karıştırın.
18. Beyaz yahut kırmızı fark etmez turp bu affetmez: Beyaz turplu kremalı salata tarifi
Malzemeler
1 beyaz turp
4 yemek kaşığı krema
1 çay kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı taze maydanoz
Yarım çay kaşığı tuz
1. Turpları soyun ve iri gözlü bir rende üzerine rendeleyin.
2. Limon suyunu üzerine dökün.
3. Maydanozu doğrayın. Turp için ekleyin.
4. Kremayı ekleyin ve düzgünce karıştırın.
5. Son olarak tuz ekleyin.
19. Güçler birliği: Yumurtalı turp tarifi
Malzemeler
1 adet yuvarlak ekmek
1 adet turp
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1. Küçük bir tavanın içerisine yumurtayı kırın ve pişirin.
2. Ekmeğinizi yumurtanın sarısı genişliğinde oyun.
3. Turpunuzu yuvarlak biçimde dilimleyin.
4. Maydanozları yıkayın. İnce ince kıyın.
5. 3 dk pişirdiğiniz yumurtanızı evvelde oyduğunuz ekmeğin ortasına ekleyin.
6. Yumurtanızın üzerine evvel turpu daha sonrasında maydanozu eklyerek servis edin.
20. Turp üzere çorba: Turp çorbası tarifi
Malzemeler
3 büyük turp
1 soğan
2 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı paprika biberi
1 litre kaynamış su
100 ml krema
1 demet Frenk soğanı
1 tutam maydanoz yaprağı
1 tutam tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1. Derin bir tencereye zeytinyağını ekleyin.
2. Soyup doğradığınız turpları ek ederek sararıncaya kadar pişirin.
3. Ezdiğiniz sarımsakları, doğradığınız soğanları da ekleyin.
4. Baharatlarını koyup tatlandırın.
5. Üzerine kaynar suyu ekleyerek pişirmeye devam edin.
6. Turplar büsbütün yumuşadığında ocaktan alın
7. El blenderinden geçirip kremayı ekleyin.