Yemeksepeti, Türkiye’de en epey tercih edilen çorba cinslerini deklare etti. Son 4 yılın datalarını araştıran şirket araştırmasında çeşitli datalar kullandı. Yemeksepetine üye restoranların siparişlerinden derlenen datalar dikkati alımlı sonuçlar ortaya koydu. İşte Türkiye’nin en epeyce sipariş edilen çorba çeşitleri.
Yemeksepeti son 4 yılın araştırmasına deklare etti. Türkiye’de en çok sevilen çorbaların istatistiklerini yayınlayan şirket, çorbaların cinsine, sipariş edilen kente, siparişlerin verildiği mevsime ve çorbaların fiyat aralığı üzere bilgilere bakılırsa araştırma yaptı.
21 TL üzere ortalama bir fiyata sahip olan ezogelin çorbası 2022 datalarına göre en uygun fiyatlı çorbadır.
Mercimek çorbası, 22 TL ortalama fiyatı ile en uygun ikinci çorba çeşidi olmuştur.
En uygun fiyatlı üçüncü çorba çeşidi ise yayla çorbasıdır. Ortalama fiyatı 23 TL’dir.
Fiyat olarak en yüksek ortalamaya sahip çorba ise 53 TL’lik fiyata sahip beyran çorbasıdır. Ayrıyeten Güneydoğu Anadolu bölgesinde en çok sipariş edilen çorba bir daha beyran çorbası olmuştur.
En yüksek fiyata sahip ikinci çorba ise ortalama 51 TL fiyatla tavuk çorbası olmuştur.
Fiyatı en yüksek olan üçüncü çorba ise tuzlama çorbasıdır. Ortalama 48 TL fiyata sahiptir.
Yaz aylarında en epeyce sipariş edilen çorba ayran aşı çorbasıdır. Ayrıyeten ayran aşı çorbasının son bir sene ortasında 6 kademe birden atlayarak 10’uncu sıraya yerleşmiş olması da dikkati alımlı bir bilgi olarak kayda geçti.
Kış aylarında en epey tercih edilen çorba ise balık çorbasıdır.
Tüm bilgi çeşitlerinde ise şampiyonluk mercimek çorbasında. Tüm kentler incelendiğinde, mercimek çorbası listenin birinci sırasında yer alıyor.
İkinci en hayli sipariş edilen çorbalar incelendiğinde ise kentlere nazaran değişen halde ezogelin, kelle paça, tavuklu çorba ve paça çorbası yer alıyor.
Tüm çorbaların kategorisi incelendiğinde ise çorbanın yanında en çok sipariş edilen besin ise lahmacun olmuştur.
Çorba eşlik eden öteki besinler; adana dürüm, tavuk şiş, kıymalı pide ve pilav biçiminde sıralanabilir.
Yemeksepeti restoranlarında ağır olarak sipariş edilen lokal çorba çeşidi 250’yi geçiyor. Türkiye’nin yemek zenginliğini bir diğer tarafıyla ortaya koya çorbalar, materyal ve yapılış biçimiyle de lokal ögeler barındırıyor.
Az bilinen lokal çorbalar:
Yemeksepeti son 4 yılın araştırmasına deklare etti. Türkiye’de en çok sevilen çorbaların istatistiklerini yayınlayan şirket, çorbaların cinsine, sipariş edilen kente, siparişlerin verildiği mevsime ve çorbaların fiyat aralığı üzere bilgilere bakılırsa araştırma yaptı.
21 TL üzere ortalama bir fiyata sahip olan ezogelin çorbası 2022 datalarına göre en uygun fiyatlı çorbadır.
Mercimek çorbası, 22 TL ortalama fiyatı ile en uygun ikinci çorba çeşidi olmuştur.
En uygun fiyatlı üçüncü çorba çeşidi ise yayla çorbasıdır. Ortalama fiyatı 23 TL’dir.
Fiyat olarak en yüksek ortalamaya sahip çorba ise 53 TL’lik fiyata sahip beyran çorbasıdır. Ayrıyeten Güneydoğu Anadolu bölgesinde en çok sipariş edilen çorba bir daha beyran çorbası olmuştur.
En yüksek fiyata sahip ikinci çorba ise ortalama 51 TL fiyatla tavuk çorbası olmuştur.
Fiyatı en yüksek olan üçüncü çorba ise tuzlama çorbasıdır. Ortalama 48 TL fiyata sahiptir.
Yaz aylarında en epeyce sipariş edilen çorba ayran aşı çorbasıdır. Ayrıyeten ayran aşı çorbasının son bir sene ortasında 6 kademe birden atlayarak 10’uncu sıraya yerleşmiş olması da dikkati alımlı bir bilgi olarak kayda geçti.
Kış aylarında en epey tercih edilen çorba ise balık çorbasıdır.
Tüm bilgi çeşitlerinde ise şampiyonluk mercimek çorbasında. Tüm kentler incelendiğinde, mercimek çorbası listenin birinci sırasında yer alıyor.
İkinci en hayli sipariş edilen çorbalar incelendiğinde ise kentlere nazaran değişen halde ezogelin, kelle paça, tavuklu çorba ve paça çorbası yer alıyor.
Tüm çorbaların kategorisi incelendiğinde ise çorbanın yanında en çok sipariş edilen besin ise lahmacun olmuştur.
Çorba eşlik eden öteki besinler; adana dürüm, tavuk şiş, kıymalı pide ve pilav biçiminde sıralanabilir.
Yemeksepeti restoranlarında ağır olarak sipariş edilen lokal çorba çeşidi 250’yi geçiyor. Türkiye’nin yemek zenginliğini bir diğer tarafıyla ortaya koya çorbalar, materyal ve yapılış biçimiyle de lokal ögeler barındırıyor.
Az bilinen lokal çorbalar:
Afyon sakala çarpan çorbası
Ağrı girar çorbası
Aksaray kokina çorbası
Amasya toyga çorbası
Ankara Akyurt fıtı çorbası
Antalya gülüklü çorba
Artvin helle çorbası
Balıkesir ve Bursa süt çorbası
Bayburt kavut çorbası
Bitlis gebol çorbası
Çorum çatal çorba
Diyarbakır habenisk çorbası
Konya ve Bilecik ovmaç çorbası
Yozgat ve Ardahan helle çorbası
Çanakkale Kaz Dağı çorbası
Kastamonu göce çorbası
Samsun baklalı yarma çorba
Trabzon golva çorbası
Muğla tingil çorbası
Kahramanmaraş toğa çorbası
Mersin lepe çorbası
Kayseri kurşun aşı çorbası
Sivas düğürcük çorbası
Kırşehir köme çorbası
Kars hörre çorbası
Malatya irinti çorbası
Tunceli şorbik çorbası
Gaziantep Antep yuvarlaması
Giresun malhıta çorbası