Türk Kahvesi Sevenleri bu biçimde Alalım: Eksiksiz Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları

Bilgin

Global Mod
Global Mod
40 yıl hatırı olan Türk kahvesinden vazgeçemeyenler! Haydi bol köpüklü içeriğimize buyurun. İşte en hoş muhabbetlerin şayet olmazsa olmazı Türk kahvesini içmeden kendine gelemeyenler için Türk kahvesi yaparken hakikat bildiğiniz yanlışları açıklıyoruz.


1. Türk kahvesini hayli ince öğütmek kahvenizin daha acı bulunmasına niye olur. Bu niçinle Türk kahvesinin kalın öğütülmüş olması gerekir.


2. Kahve yaparken soğuk su yerine ılık su tercih etmelisiniz. Cezvenin içerisine soğuk su koyarsanız kahvenizin daha köpüklü olacağı söylenmektedir ancak bu bilgi yanlışsız değildir. Soğuk su ile yapılan kahveler daha acı olur.


3. Türk kahvesini buzdolabında saklamak yanlışsız bilinen yanlışlardan bir adedidir. Buzdolabında sakladığınız Türk kahvesi, dolabın içerisindeki besinlerin kokusunu içerisine çeker. Bu niçinle kahveyi güneş ışığından uzak bir yerde kapaklı kavanoz yahut klipsli kahve paketlerinde saklayabilirsiniz.


4. Türk kahvesi daha köpüklü olsun diye pişirme esnasında daima kahveyi karıştırmak kahvenin daha acı tatla kahve içmenize niye olmaktadır.


5. Kahve fincanını kahve yapmadan evvel ısıtmak büyük bir kusurdur. Kahve fincanını ısıtmak espresso için kullanılan bir sistemdir.


6. 2 fincandan fazla kahve yapıyorsanız 2 taşım yapıp köpükleri bölmek hakikat bilinen bir yanlıştır. 1 cezvede en çok 2 kişilik kahve yapılmalıdır. Kahve tek seferde demlenir ve ocaktan alınır.


7. Türk kahvesi fincanının üst kısmı dar, alt kısmı ise geniş olmalıdır. bu biçimdece telve altta toplanır ve köpükler dağılmaz.


8. Öteki kahvelerde olduğu üzere, Türk kahvesi demlendikten daha sonra 2-3 dakika beklenir. Akabinde içmeye başlayabilirsiniz.


9. Kusursuz bir Türk kahvesi için ısıyı düzgün iletme özelliğine sahip bakır cezve tercih edebilirsiniz. Kaideler uygunsa közde pişirmek de ekstra lezzet katacaktır. Son olarak kahvenizi her vakit kısık ateşte pişirin.


10. Türk kahvesi yapmaya yeni başlayanların en sık yaptığı yanlışlardan biri de kahveyi yeterlice kaynatana kadar ocaktan almamaktır. Türk kahvesi kabarmaya başladığı anda ocaktan alınmalıdır.


11. Aromalı Türk kahvelerini meskende de yapabilirsiniz. Kahve yaparken içine bir modül bitter çikolata, kakule ya da damla sakızı katabilirsiniz.


Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:
 
Üst