Türkiye 2014 Barista Şampiyonası ile 2014, 2017, 2018 ve 2019 Cezve/İbrik Şampiyonası birinciliği bulunan Koray Erdoğdu, Türk kahvesi yapmanın tüm püf noktalarını anlattı. Gelin bir arada bol köpüklü enfes bir Türk kahvesi nasıl demlenir öğrenelim..
Türk kahvesi demlemesinde bir numaralı isim olan Koray Erdoğdu’dan tam ölçülü kusursuz Türk kahvesi tarifi!
Türk kahvesi demlemek için 9 gram çekirdek alınır ve kahvenin yapılacağı an öğütülür. Taze öğütmek kahvenin kokusu ve lezzeti için epeyce değerli bir püf noktadır.
ilk vakit içinderda cezvenin içerisinde kahveyi alın.
9 gram kahve için 70 mg su kullanılması gerekiyor. Burada dikkat edilmesi gerekilen en kıymetli konu suyun 70 derece olması.
Ardından suyu kahvenin üzerine dairesel hareketlerle dökün.
Su ve kahveyi bir kaşık sayesinde biraz karıştırın, tekrar karıştırılmayacak!
Kahvenin daha köpüklü olması için cezveyi ateşi kesmeden, ocak üzerinde kaşıksız ve dairesel hareketlerle sallayarak karıştırın.
Türk kahvesinin yapılışı kadar nasıl servis edildiği de epey değerli. Taban kısmı geniş, ağzı dar bir fincan tercih edin. Geniş taban yardımıyla telve ağza gelmez; dar ağız yardımıyla ise köpük uzun mühlet dayanır.
Köpüğün fazla kaynamasına müsaade vermeden ocaktan alın.
Bol köpüklü Türk kahveniz hazır!
Herkese afiyet olsun. Öteki içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
Türk kahvesi demlemesinde bir numaralı isim olan Koray Erdoğdu’dan tam ölçülü kusursuz Türk kahvesi tarifi!
Türk kahvesi demlemek için 9 gram çekirdek alınır ve kahvenin yapılacağı an öğütülür. Taze öğütmek kahvenin kokusu ve lezzeti için epeyce değerli bir püf noktadır.
ilk vakit içinderda cezvenin içerisinde kahveyi alın.
9 gram kahve için 70 mg su kullanılması gerekiyor. Burada dikkat edilmesi gerekilen en kıymetli konu suyun 70 derece olması.
Ardından suyu kahvenin üzerine dairesel hareketlerle dökün.
Su ve kahveyi bir kaşık sayesinde biraz karıştırın, tekrar karıştırılmayacak!
Kahvenin daha köpüklü olması için cezveyi ateşi kesmeden, ocak üzerinde kaşıksız ve dairesel hareketlerle sallayarak karıştırın.
Türk kahvesinin yapılışı kadar nasıl servis edildiği de epey değerli. Taban kısmı geniş, ağzı dar bir fincan tercih edin. Geniş taban yardımıyla telve ağza gelmez; dar ağız yardımıyla ise köpük uzun mühlet dayanır.
Köpüğün fazla kaynamasına müsaade vermeden ocaktan alın.
Bol köpüklü Türk kahveniz hazır!
Herkese afiyet olsun. Öteki içeriklerimize de göz atabilirsiniz: