Siz de yemeğin tadı en hoş kalabalık sofralarda çıkar diyenlerdenseniz bu içerik tam size gore! Aileyle birlikte yenen her yemek lezzetlidir fakat biz sizinle pek lezzetli 10 yemeğin tanımını paylaşıyoruz!
1. Dalyan Köfte Tarifi
Hazırlama Mühleti: 7 dk
Pişirme Mühleti: 26 dk
Pişirme Derecesi: 200 derece
Malzemeler:
1. Kıyma, çırpılmış yumurta, ekmek kırıntıları, ince kıyılmış salam, soğan, kekik, tuz ve biberi bir kasede karıştırın, yeterlice yoğurun.
2. Karışımı Philips Airfryer XXL haznesine yerleştirin. Mantar dilimlerini üzerine yerleştirin ve zeytinyağı gezdirin. Aygıtı belirtilen vakit ve sıcaklıkta çalıştırın.
3. Dalyan köfteyi servis etmedilk evvel en az 10 dakika bekletin. Akabinde dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
2. Tavuk Çöp Şiş Tarifi
sosyallezzet.com
Hazırlama Mühleti: 10 dk
Pişirme Müddeti: 25 dk
Pişirme Derecesi: 180 derece
Malzemeler:
1. Tavuk göğsünü küp küp doğrayın.
2. Başka materyallerden oluşan sosu hazırlayıp içine tavukları karıştırın ve marina edin. 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
3. çabucak sonrasında buzdolabından çıkartıp tavukları çöp şişe takın. Philips Airfryer XXL’da belirtilen sıcaklık ve derecede pişirin.
Afiyet olsun!
3. Negimaki Dana Eti Sarma Tarifi
Hazırlama Müddeti: 15 dk
Pişirme Müddeti: 8 dk
Pişirme Derecesi: 200 derece
Malzemeler:
1. Sarımsak dişlerini soyup ezin. Zencefili soyup incecik rendeleyin. Küçük bir karıştırma kabında soya sosu, ezilmiş sarımsak, rendelenmiş zencefil ve susam yağını karıştırın. Terbiyeyi karıştırıp kenara alın.
2. Tahta bir çekiçle bifteği dövün. Bifteği eşit dikdörtgen modüllerine ayırın. Dana etinin üstüne fırçayla terbiyeden sürün. Bir modül yeşil kuşkonmaz koyup dana etini sarın. Taze soğanın yeşil kısmını kullanarak dana eti sarmasını bağlayın.
3. Negimaki sarmalarını sepete yerleştirin. Negimaki sarmalarının üzerine de fırçayla terbiyeden sürün.
4. Sepeti Philips Airfryer XXL’a koyun 4 dakika boyunca 200 derecede çalıştırın.
5. Negimaki sarmalarını çevirin. Terbiyeden fırçayla biraz daha sürüp üzerine susam serpin. Akabinde 4 dakika daha 200 derecede pişirin.
Afiyet olsun!
4. Taze Sebzeler ile Kuzu Kavurma Tarifi
Hazırlama Müddeti: 20 dk
Pişirme Müddeti: 8 dk
Pişirme Derecesi: 200 derece
Malzemeler:
1. Nane ve biberiyeyi epey ince doğrayın yahut bir el blender’ı yahut öğütücü kullanarak öğütün. Zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyip tatlandırın. Kuzu pirzolalarını en az 3 saat hazırladığınız bu karışım ile marine edin. Zerzevatları küçük küpler halinde kesin ve bir kap suda bekletin.
2. Kuzu pirzolaları sepete koyun ve sepeti Philips Airfryer XXL’a yerleştirin. 2 dakika boyunca 200 derecede pişirin.
4. Pirzolaları sepetten çıkarın. Zerzevatları sudan çıkarıp süzün. Sepetin altına zerzevatları, sebzelerin üstüne de pirzolaları yerleştirin. 6 dakika boyunca 200 derecede pişirin.
Afiyet olsun!
5. Çoban Turtası Tarifi
Hazırlama Mühleti: 20 dk
Pişirme Müddeti: 10 dk
Pişirme Derecesi: 200 derece
Malzemeler:
1. Soğanı soyun ve ince ince doğrayın. Zeytinyağını derin bir tavaya ekleyin. Doğranmış soğanı taya ekleyin. Soğanları altın sarısına dönene kadar kızartın. Dana kıymayı tavaya ekleyin ve kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
2. Havucu soyun ve küp olacak biçimde kesin. Doğranmış havuç, bezelye, domates sosu, worcester sosu, tuz ve karabiberi tavaya ekleyin. Tüm materyalleri karıştırıp 5 dakika daha pişirin.
3. Pişmiş patatesleri, sütü ve tereyağını küçük bir kapta birleştirin. Tüm materyalleri homojen görünümlü bir patates püresi haline getirin. Philips Airfryer XXL’ın haznesine dana kıyma ve zerzevatları ekleyin. Et ve zerzevatları patates püresiyle kaplayın.
4. Sepeti Philips Airfryer XXL’a koyun ve aygıtı belirtilen mühlet ve sıcaklıkta çalıştırın.
Afiyet olsun!
6. Dilimli Somon Tarifi
Hazırlama Müddeti: 10 dk
Pişirme Derecesi: Otomatik balık ayarı
Malzemeler:
1. 4 dilim somon balığına yağı, tuzu ekledikten daha sonra harmanlayıp bekletin.
2. İçerisine biberi, haşlamış dilim patatesleri ve dilimlenmiş kuru soğanı balıkla harmanlayıp pişirme kabına alın. İçerisine tereyağını da atıp hazır hale getirin.
3. Otomatik balık ayarına getirilip pişmeye bırakabilirsiniz.
Afiyet olsun!
7. Patates Graten Tarifi
Hazırlama Mühleti: 20 dk
Pişirme Mühleti: 48 dk
Pişirme Derecesi: 150 derece
Malzemeler:
1. Patatesleri yıkayın, ince ince dilimleyin. Patates dilimlerini bir kaseye koyun.
2. Öteki bir kapta süt ve kremayı karıştırın, tuz, öğütülmüş biber ve muskat ekleyin. Sütle krema karışımını patates dilimleri üzerine dökün ve patatesler bu karışıma uygunca bulansın diye karıştırın.
3. Patates dilimlerini dizin, kalan süt ve krema karışımını da patateslerin üzerine gezdirin.
4. Philips Airfryer XXL sepetini içine yerleştirin. Philips Airfryer XXL’ı 45 dakika boyunca 150 derecede çalıştırın.
5. Bu sırada gravyer peynirini rendeleyin. Pişirme süreci bitince Philips Airfryer XXL sepetini açın ve gravyer peyniri rendesini patateslerin üzerine serpiştirin. Aygıtı 3 dakika ve 180 derecede bir daha çalıştırın.
Afiyet olsun!
8. Dana Nuar Tarifi
Hazırlama Mühleti: 5 dk
Pişirme Müddeti: 12 dk
Pişirme Derecesi: 180 derece
Malzemeler:
1. Dana nuarları fazlaca ince olmayacak biçimde dilimleyin.
2. Dövecekle tuzlayıp güzelce ezin.
3. Üzerine kekik, kimyon ve zeytinyağı ekleyip güzelce karıştırıp her tarafına sürün.
4. Sepete yerleştirip belirtilen müddet ve sıcaklıkta pişirin.
Afiyet Olsun!
9. Palamut Izgara Tarifi
Hazırlama Müddeti: 5 dk
Pişirme Mühleti: 18 dk
Pişirme Derecesi: 200 derece
Malzemeler:
1. Tuzlu suda bekletilen palamut dilimlerini süzüp buzdolabı poşetine koyduktan daha sonra unu ekleyin, ortasında hava kalacak biçimde ağzını kapatıp sallayın ve unun her yerine temasını sağlayın.
2. Ardından Philips Airfryer XXL’ın teline dizin ve üzerine sprey şişesindeki yağdan püskürtün. Üzerine bir tutam tuz ekleyin.
3. Belirtilen mühlet ve sıcaklıkta pişirin. 8. dakikada karşıt yüz yapın.
Afiyet olsun!
10. Philips Airfryer XXL’da Hazırlanmış Kırmızı Turp Salatası Tarifi
Hazırlama Mühleti: 5 dk
Pişirme Mühleti: 10 dk
Pişirme Derecesi: 200 derece
Malzemeler:
1. Turpları yıkayıp uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Tuz, karabiber ve eritilmiş tereyağı ile tatlandırın. Önerilen müddet ve sıcaklıkta Philips Airfryer XXL’da pişirin.
2. Taze soğanları küçük küçük doğrayın ve Philips Airfryer XXL’da pişirilmiş turplarla karıştırın. Sıcak salatayı ağız tadınıza nazaran sirke ile tatlandırın.
Afiyet olsun!
1. Dalyan Köfte Tarifi
Hazırlama Mühleti: 7 dk
Pişirme Mühleti: 26 dk
Pişirme Derecesi: 200 derece
Malzemeler:
800 gram sığır kıyması
2 yumurta
6 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
100 gram sosis
2 soğan
2 yemek kaşığı kekik
2 tutam tuz
2 tutam karabiber
4 mantar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1. Kıyma, çırpılmış yumurta, ekmek kırıntıları, ince kıyılmış salam, soğan, kekik, tuz ve biberi bir kasede karıştırın, yeterlice yoğurun.
2. Karışımı Philips Airfryer XXL haznesine yerleştirin. Mantar dilimlerini üzerine yerleştirin ve zeytinyağı gezdirin. Aygıtı belirtilen vakit ve sıcaklıkta çalıştırın.
3. Dalyan köfteyi servis etmedilk evvel en az 10 dakika bekletin. Akabinde dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
2. Tavuk Çöp Şiş Tarifi
sosyallezzet.com
Hazırlama Mühleti: 10 dk
Pişirme Müddeti: 25 dk
Pişirme Derecesi: 180 derece
Malzemeler:
1 kg tavuk göğsü
4 yemek kaşığı yoğurt
12 yemek kaşığı sıvı yağ
6 diş sarımsak
2 tutam tuz
2 tutam kekik
2 tutam pul biber
2 yemek kaşığı domates salçası
2 tutam kimyon
1. Tavuk göğsünü küp küp doğrayın.
2. Başka materyallerden oluşan sosu hazırlayıp içine tavukları karıştırın ve marina edin. 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
3. çabucak sonrasında buzdolabından çıkartıp tavukları çöp şişe takın. Philips Airfryer XXL’da belirtilen sıcaklık ve derecede pişirin.
Afiyet olsun!
3. Negimaki Dana Eti Sarma Tarifi
Hazırlama Müddeti: 15 dk
Pişirme Müddeti: 8 dk
Pişirme Derecesi: 200 derece
Malzemeler:
4 diş sarımsak
10 gram zencefil
6 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı susam yağı
200 gram dana bonfile
170 gram yeşil kuşkonmaz
40 gram taze soğan
10 tutam susam
1. Sarımsak dişlerini soyup ezin. Zencefili soyup incecik rendeleyin. Küçük bir karıştırma kabında soya sosu, ezilmiş sarımsak, rendelenmiş zencefil ve susam yağını karıştırın. Terbiyeyi karıştırıp kenara alın.
2. Tahta bir çekiçle bifteği dövün. Bifteği eşit dikdörtgen modüllerine ayırın. Dana etinin üstüne fırçayla terbiyeden sürün. Bir modül yeşil kuşkonmaz koyup dana etini sarın. Taze soğanın yeşil kısmını kullanarak dana eti sarmasını bağlayın.
3. Negimaki sarmalarını sepete yerleştirin. Negimaki sarmalarının üzerine de fırçayla terbiyeden sürün.
4. Sepeti Philips Airfryer XXL’a koyun 4 dakika boyunca 200 derecede çalıştırın.
5. Negimaki sarmalarını çevirin. Terbiyeden fırçayla biraz daha sürüp üzerine susam serpin. Akabinde 4 dakika daha 200 derecede pişirin.
Afiyet olsun!
4. Taze Sebzeler ile Kuzu Kavurma Tarifi
Hazırlama Müddeti: 20 dk
Pişirme Müddeti: 8 dk
Pişirme Derecesi: 200 derece
Malzemeler:
2 çay kaşığı nane
2 yemek kaşığı biberiye
6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tutam tuz
2 tutam karabiber
8 kuzu pirzola
2 yabani havuç
2 sarı havuç
2 rezene
2 mor havuç
1. Nane ve biberiyeyi epey ince doğrayın yahut bir el blender’ı yahut öğütücü kullanarak öğütün. Zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyip tatlandırın. Kuzu pirzolalarını en az 3 saat hazırladığınız bu karışım ile marine edin. Zerzevatları küçük küpler halinde kesin ve bir kap suda bekletin.
2. Kuzu pirzolaları sepete koyun ve sepeti Philips Airfryer XXL’a yerleştirin. 2 dakika boyunca 200 derecede pişirin.
4. Pirzolaları sepetten çıkarın. Zerzevatları sudan çıkarıp süzün. Sepetin altına zerzevatları, sebzelerin üstüne de pirzolaları yerleştirin. 6 dakika boyunca 200 derecede pişirin.
Afiyet olsun!
5. Çoban Turtası Tarifi
Hazırlama Mühleti: 20 dk
Pişirme Müddeti: 10 dk
Pişirme Derecesi: 200 derece
Malzemeler:
40 gram soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
500 gram dana kıyma
120 gram havuç
100 gram bezelye
300 ml domates sosu
2 çay kaşığı worcestershire sosu
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
400 gram pişmiş patates
80 ml süt
20 gram tereyağı
1. Soğanı soyun ve ince ince doğrayın. Zeytinyağını derin bir tavaya ekleyin. Doğranmış soğanı taya ekleyin. Soğanları altın sarısına dönene kadar kızartın. Dana kıymayı tavaya ekleyin ve kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
2. Havucu soyun ve küp olacak biçimde kesin. Doğranmış havuç, bezelye, domates sosu, worcester sosu, tuz ve karabiberi tavaya ekleyin. Tüm materyalleri karıştırıp 5 dakika daha pişirin.
3. Pişmiş patatesleri, sütü ve tereyağını küçük bir kapta birleştirin. Tüm materyalleri homojen görünümlü bir patates püresi haline getirin. Philips Airfryer XXL’ın haznesine dana kıyma ve zerzevatları ekleyin. Et ve zerzevatları patates püresiyle kaplayın.
4. Sepeti Philips Airfryer XXL’a koyun ve aygıtı belirtilen mühlet ve sıcaklıkta çalıştırın.
Afiyet olsun!
6. Dilimli Somon Tarifi
Hazırlama Müddeti: 10 dk
Pişirme Derecesi: Otomatik balık ayarı
Malzemeler:
4 dilim somon fileto
4 patates
20 yeşil sivri biber
2 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1. 4 dilim somon balığına yağı, tuzu ekledikten daha sonra harmanlayıp bekletin.
2. İçerisine biberi, haşlamış dilim patatesleri ve dilimlenmiş kuru soğanı balıkla harmanlayıp pişirme kabına alın. İçerisine tereyağını da atıp hazır hale getirin.
3. Otomatik balık ayarına getirilip pişmeye bırakabilirsiniz.
Afiyet olsun!
7. Patates Graten Tarifi
Hazırlama Mühleti: 20 dk
Pişirme Mühleti: 48 dk
Pişirme Derecesi: 150 derece
Malzemeler:
1 kg patates
250 ml süt
250 ml krema
1 çay kaşığı tuz
2 tutam biber
2 tutam muskat
60 gram Gruyere peyniri
1. Patatesleri yıkayın, ince ince dilimleyin. Patates dilimlerini bir kaseye koyun.
2. Öteki bir kapta süt ve kremayı karıştırın, tuz, öğütülmüş biber ve muskat ekleyin. Sütle krema karışımını patates dilimleri üzerine dökün ve patatesler bu karışıma uygunca bulansın diye karıştırın.
3. Patates dilimlerini dizin, kalan süt ve krema karışımını da patateslerin üzerine gezdirin.
4. Philips Airfryer XXL sepetini içine yerleştirin. Philips Airfryer XXL’ı 45 dakika boyunca 150 derecede çalıştırın.
5. Bu sırada gravyer peynirini rendeleyin. Pişirme süreci bitince Philips Airfryer XXL sepetini açın ve gravyer peyniri rendesini patateslerin üzerine serpiştirin. Aygıtı 3 dakika ve 180 derecede bir daha çalıştırın.
Afiyet olsun!
8. Dana Nuar Tarifi
Hazırlama Mühleti: 5 dk
Pişirme Müddeti: 12 dk
Pişirme Derecesi: 180 derece
Malzemeler:
800 gram dana nuar
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 tutam kekik
4 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı pul biber
1. Dana nuarları fazlaca ince olmayacak biçimde dilimleyin.
2. Dövecekle tuzlayıp güzelce ezin.
3. Üzerine kekik, kimyon ve zeytinyağı ekleyip güzelce karıştırıp her tarafına sürün.
4. Sepete yerleştirip belirtilen müddet ve sıcaklıkta pişirin.
Afiyet Olsun!
9. Palamut Izgara Tarifi
Hazırlama Müddeti: 5 dk
Pişirme Mühleti: 18 dk
Pişirme Derecesi: 200 derece
Malzemeler:
4 palamut
12 yemek kaşığı un
4 tutam tuz
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1. Tuzlu suda bekletilen palamut dilimlerini süzüp buzdolabı poşetine koyduktan daha sonra unu ekleyin, ortasında hava kalacak biçimde ağzını kapatıp sallayın ve unun her yerine temasını sağlayın.
2. Ardından Philips Airfryer XXL’ın teline dizin ve üzerine sprey şişesindeki yağdan püskürtün. Üzerine bir tutam tuz ekleyin.
3. Belirtilen mühlet ve sıcaklıkta pişirin. 8. dakikada karşıt yüz yapın.
Afiyet olsun!
10. Philips Airfryer XXL’da Hazırlanmış Kırmızı Turp Salatası Tarifi
Hazırlama Mühleti: 5 dk
Pişirme Mühleti: 10 dk
Pişirme Derecesi: 200 derece
Malzemeler:
800 gram kırmızı turp
2 tutam tuz
2 tutam biber
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı taze soğan
2 çay kaşığı sirke
1. Turpları yıkayıp uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Tuz, karabiber ve eritilmiş tereyağı ile tatlandırın. Önerilen müddet ve sıcaklıkta Philips Airfryer XXL’da pişirin.
2. Taze soğanları küçük küçük doğrayın ve Philips Airfryer XXL’da pişirilmiş turplarla karıştırın. Sıcak salatayı ağız tadınıza nazaran sirke ile tatlandırın.
Afiyet olsun!