Truss: Önceliğim İngilizleri ekonomik şoklardan korumak

Beykozlu

New member
İngiltere Başbakanı Liz Truss, önceliğinin İngiltere vatandaşlarını global ekonomik şoklardan korumak olduğunu söylemiş oldu.

Ortaya koydukları küçük bütçenin bu çerçevede hakikat karar olduğunu savunan Truss, dünya genelinde piyasalarda güçlü vakit içinder ile karşı karşıya olunduğunu belirterek, “Hükümet hakikat şeyi yaptı. Ben kuvvetli kararları almaya ve yanlışsız şeyi yapmaya hazırım” dedi.

BBC’ye konuşan Truss, piyasaları şoke eden küçük bütçeyi geri çekip çekmeyeceği sorusunda “Bu soruda yer verilen önermeleri kabul etkiyorum. Kuvvetli ekonomik vakit içinderla ile karşı karşıya olduğumuzu inkar edemem. Fakat bu global bir sorun. İngiliz hükümeti olarak bu kuvvetli vakitte hakikat biçimde hareket ettik” karşılığını verdi.

Hanehalkları ve iletmeleri artan güç faturalarından korumak için acil adım atmaları geretiğini ve bunu yaptıklarını savunan Truss, “Bu güçlü kararlar almak demekti ve ben Başbakan olarak bunu yapmaya hazırdım, zira benim için değerli olan iktisadımızı büyütmeye devam etmek” dedi.

Uluslararası piyasalarda hayli şiddetli ve fırtınalı günlerin yaşanmakta olduğunu savunan Truss, “Dünya genelinde para üniteleri baskı altındalar. Ben kuvvetli paraya inanıyorum” sözlerini kullandı.