Tost Ekmeğini Hiç bu biçimde Görmediniz: Sizi Adeta Bir Şefe Dönüştürecek Tost Ekmekli Pratik Tarifler

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Birfazlaca kişi güne ‘Bugün kahvaltıda ne yesem sanki?’ sorusu ile başlıyor. Ağır çalışma temposu, halledilmesi gereken işler derken de maalesef her gün mükellef sofralar kurulamıyor. İşte, tam da bu noktada tost ekmekleri devreye girip size yardımcı oluyor. Süratli kahvaltının en pratik ve lezzetli yolu olan bu yiyecek, kimi vakit orta öğün olarak da tüketilebiliyor. Kaşarlısı, sucuklusu, karışığı, özetlemek gerekirse her türlüsü fazlaca sevilen bu lezzet; sadece bizim ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında sevilerek yeniyor. Pekala, tost ekmeğinden sırf ‘bildiğiniz’ tostların yapılmadığını söylesek? Pizzadan sandviçe tost ekmeğiyle hazırlayabileceğiniz yüzlerce farklı tanım bulunuyor. Bu tarifler hem kahvaltı sofralarını zenginleştiriyor hem sizi uzun saatler boyunca tok tutuyor. Üstelik çok kolay bir biçimde yapıldıkları için erkenden kalkıp saatlerce hazırlık yapmak zorunda da değilsiniz. İşte, tost ekmeğinin farklı lezzetlere dönüştüğü birbirinden kolay o 7 tarif!


TOST EKMEĞİ ÜZERİNDE TAHİNLİ TARATOR TANIMI


GEREÇLER


● 1 su bardağı tahin

● 1 çorba kaşığı yoğurt

● 1 tane limon (Suyu sıkılacak.)

● 2 çorba kaşığı tereyağı

● 1 avuç maydanoz

● 3-4 diş sarımsak

● 1 tatlı kaşığı kimyon

● 1 çay kaşığı tuz

ÜZERİ İÇİN

● Kırmızı pul biber

● Ceviz

SERVİS İÇİN

● 4 adet tost ekmeği

HAZIRLANIŞI

● Yoğurdu derin bir kabın içerisine alıp dövülmüş sarımsak ve baharatlar ile çırpın.

● Akabinde tahin, maydanoz, limon suyu ve eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edin.

● Ekmekleri kızartıp dörde bölün.

● Hazırladığınız tahinli harcı sıkma poşetine doldurup ekmek dilimlerinin üzerine sıkın.

● Üzerlerine biraz pul biber ve dövülmüş ceviz ekleyip servis edebilirsiniz.


TOST EKMEĞİNDEN PİZZA TANIMI


MATERYALLER


● 6 dilim tost ekmeği (isteğe nazaran)

● Sucuk

● Kaşar peyniri

● Yeşil biber

● Zeytin

● Pizzada sevdiğiniz diğer malzemeler

SOSU İÇİN

● 2 çorba kaşığı domates salçası

● 1/2 çay bardağı su

● 2/3 çay bardağı sıvı yağ

● 2 çay kaşığından az tuz

● 2 tatlı kaşığından az karabiber

● 2 tatlı kaşığı kekik

HAZIRLANIŞI

● Birinci evvel tost ekmeklerini boşluk kalmayacak biçimde fırın tepsisine dizin.

● ondan sonrasında sosu için gerekli tüm materyalleri bir kaseye alıp güzelce karıştırın.

● Ekmeklerin üzerine hazırladığınız pizza sosunu sürün.

● Sucukları, biberleri, zeytinleri ve kullanmak istediğiniz öteki gereçleri ekmeklere paylaştırın.

● Pizzayı pişmesine yakın fırından çıkarıp üzerinde kaşar peyniri gezdirin.

● Peynirler eriyene kadar tekrar pişirin.

● Sıcak bir biçimde servis edin.


TOST EKMEĞİ İÇİNDE YUMURTA TANIMI


MATERYALLER


● 2 adet yumurta (kişi sayısına nazaran)

● 4 dilim tost ekmeği (kişi sayısına nazaran)

● 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

● Rendelenmiş kaşar peyniri

● Tuz

● Pul biber

HAZIRLANIŞI

● 2 adet tost ekmeğinin ortasını kalıp ya da bardak sayesinde kesip çıkarın.

● Kalan ekmekleri fırın kabına dizin ve üzerlerini içini oyduğunuz tost ekmekleriyle kapatın.

● Ekmeklerin yuvalarına birer tane yumurta kırın ve zeytinyağı dökün.

● Son olarak üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz ekleyip fırına verin.

● Şimdiden afiyet olsun!


TOST EKMEĞİNDEN RULO TANIMI


MATERYALLER


● 4 dilim tost ekmeği

● Kaşar peyniri rendesi

● Salam

BULAMAK İÇİN

● Galeta unu

● Yumurta sarısı

KIZARTMAK İÇİN

● Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

● Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip iç kısımlarını merdane ile inceltin.

● Ortalarına peynir ve salam koyup rulo formunda sarın.

● Hallerinin bozulmaması için folyoya sarıp yarım saat kadar derin dondurucuda bekletin.

● Dondurucuda beklettiğiniz ekmekleri folyolarından çıkarıp sırasıyla çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayın.

● Ruloları kızgın sıvı yağın içine atıp dikkatlice kızartın.

● Kızaran ekmekleri havlu kağıt serili bir tabağa alın.

● Sıcak bir biçimde servis edebilirsiniz.


MISIRLI AVOKADO TOSTU TANIMI


MALZEMELER


● 1 adet tost ekmeği

● Yarım avokado (kabuğu soyulmuş ve çekirdeği çıkarışmış)

● Haşlanmış mısır

● Peynir

● Tereyağı

● Tuz

SÜSLEMEK İÇİN

● Maydanoz

● Dereotu

HAZIRLANIŞI

● Yarım avokadoyu ezip püre haline getirin.

● Farklı bir kapta mısır, peynir ve tuzu karıştırın.

● Birinci evvel tost ekmeğini kızartıp üzerinde tereyağını gezdirin.

● Hazırladığınız avokado püresini kızarmış ekmeğin üzerine sürün.

● Akabinde peynirli mısırlı karışımı ekleyin.

● Maydanoz ve dereotu ile süsleyip afiyetle yiyin.


HİNDİ JAMBONLU VE AVOKADOLU SANDVİÇ TANIMI


MATERYALLER


● 2 dilim tost ekmeği

● 2 dilim hindi jambon

● 2 dilim cheddar ya da mozzarella peyniri

● Yarım avokado

● Yarım domates

● Taze fesleğen

● Tereyağı

HAZIRLANIŞI

● Her tost ekmeğinin bir tarafını tereyağı ile yağlayın.

● Devamında ekmeklerden birini yağlı yüzeyi alta gelecek biçimde tavaya yerleştirin.

● Üzerine peynir ve hindi jambon dilimlerini sıralayın.

● Çabucak gerisinden doğradığınız domates, avokado ve fesleğen yapraklarını ekleyin.

● Öteki ekmeği de üzerine kapatıp kalan tereyağını sürün.

● Alt taraftaki ekmek kızarınca karşıt çevirin ve pişirmeye devam edin.

● Peynirler eriyince ocaktan alın ve ikiye bölerek servis edin.


ÇİKOLATALI MUZLU TOST TANIMI


GEREÇLER


● 2 dilim tost ekmeği (isteğe gore)

● 1 adet muz

● 2 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata

HAZIRLANIŞI

● Muzun kabuğunu soyun ve halka biçiminde doğrayın.

● Akabinde bir dilim ekmeğin üzerine kahvaltılık çikolata sürün.

● Çikolatanın üzerine muz dilimlerini yerleştirin ve öteki tost ekmeğini kapatın.

● bu türlü çikolatalar eriyene kadar tost makinesinde pişirin.
 
Üst