Tek Tencerede Yapılabilecek Öğrenci Dostu Birbirinden Lezzetli Makarna Tanımları

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Tek tencere kullanarak makarna ve makarna sosunu yapmak çoğumuzun hayatını kolaylaştırır. Bilhassa de öğrenciler için tek tencere içerisinde makarna pişirmek hem ekonomik hem pratik tıpkı vakitte bulaşık açısından pek kolaylık sağlar. Bizde sizler için tek tencere içerisinde yapabileceğiniz birbirinden lezzetli makarna tanımlarını yazdık. Mutfakta pratiklik sevenler, bu tarifler tam size bakılırsa. Haydi not almaya başlayın.


1. Tavuk sevenler buraya: Tek tencerede haşlanmayan tavuklu makarna tarifi


Malzemeler



  • Yarım paket makarna ( istediğinizi tercih edebilirsiniz)


  • Yarım paket tavuk göğsü


  • 1 adet soğan


  • 1 adet sivri biber


  • 1 adet kapya biber


  • 1 adet domates


  • 2 diş sarımsak


  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ


  • 1 yemek kaşığı domates salçası


  • Yarım çay kaşığı tuz


  • Yarım çay kaşığı karabiber


  • Yarım çay kaşığı pul biber


  • Yarım çay kaşığı kimyon


  • 3.5 su bardağı sıcak su
Haşlanmayan tavuklu makarna nasıl yapılır?

1. Tavukları küp küp doğrayın. Tencereye ekleyin ve pişirin.

2. Soğan ve biberleri de küp küp doğrayın tavukların üzerine ek edin.

3. Sarımsağı rendeleyin ve tencerenin içerisine ek edin. 5 dakika pişirin.

4. Domatesi rendeleyin. Üzerine domates salçası da ekledikten daha sonra tuz ve öteki baharatları ek edin.

5. Tencerenin içerisine 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyin. Gereçler birbiriyle güzelce özleşsin.

6. Makarnayı tencereye ekleyin ve makarnayı geçecek kadar sıcak su ekleyin. kimi bazı karıştırın zira makarnalar yapışabilir. Kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. Makarna suyunu yavaş yavaş çekecektir. Afiyet olsun.


2. Tavuğun yanına epey düzgün masraf: Tek tencerede zerdeçallı makarna tarifi


Malzemeler



  • Yarım paket spagetti makarna


  • Yarım çay bardağı krema


  • Yarım çay kaşığı zerdeçal


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Zerdeçallı makarna nasıl yapılır ?

1. Yarım paket makarnayı tuz ve hayli az yağ eklediğiniz suda haşlayın.

2. Süzdükten daha sonra iki yemek kaşığı tereyağı, yarım çay kaşığı zerdeçal ve yarım çay bardağı krema ekleyerek 2-3 dakika kavurun.

3. Makarna hazır afiyet olsun.


3. pek lezzetli: Tek tencerede sebzeli makarna tarifi


Malzemeler



  • Yarım paket makarna


  • 2 adet orta uzunluk domates


  • 1 adet küçük uzunluk soğan


  • 3 adet yeşil biber


  • 1 adet acı biber


  • 3 diş sarımsak


  • 1 tatlı kaşığı domates salçası


  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı


  • 2,5 su bardağı kaynar su


  • 1 çay kaşığı tuz


  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber


  • Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber


  • Yarım çay kaşığı karabiber
Çiğ sebzeli makarna nasıl yapılır?

1. 2 adet orta uzunluk domates, 1 adet küçük uzunluk soğan ve 3 diş sarımsağın kabuğunu soyup, ince ince doğrayın.

2. 3 adet yeşil biber ve 1 adet acı biberi de küçük küçük doğrayın.

3. sonrasındasında orta uzunluk geniş bir tencereye yarım paket makarna koyun.

4. Makarnanın üzerine doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri ekleyin.

5. Akabinde doğranmış domates, 1 tatlı kaşığı domates salçası, damak tadınıza nazaran tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kırmızı pul biber ekleyin. Materyallerin üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı dökün.

6. Son olarak çiğden sebzeli makarnanın üzerine 2 buçuk su bardağı kadar kaynar su döküp, güzelce karıştırın. Akabinde kaynamaya bırakın.

7. Kaynadıktan daha sonra tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateş üzerinde makarna suyunu çekene kadar kimi bazı karıştırarak pişirin.

8. Soslu makarna piştikten daha sonra üzerine 1 tutam ince ince doğranmış maydanoz ekleyip, karıştırın. Afiyet olsun.


4. Bu tanımı yapmak yalnızca 10 dakika: Tek tencerede yumurtalı makarna tarifi


Malzemeler



  • Yarım paket makarna


  • 1 adet yumurta


  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı


  • 1.5 yemek kaşığı sıvı yağ


  • 1 çay kaşığı tuz
Yumurtalı makarna nasıl yapılır?

1. Tencerede tuz ve su kaynatın.

2. Kaynayan suya sıvı yağ ekleyin.

3. Akabinde makarnayı atın.

4. Makarnalar haşlanıncaya kadar kaynatın. çabucak sonrasında süzün.

5. Tencerede tereyağını eritin.

6. Tereyağı yavaşça kızınca, suyu süzülen makarnayı ekleyin .

7. Haşladığınız yumurtanın kabuklarını soyun ve ikiye bölün. Makarnanın üzerine ekleyin.


5. Mantı epey seviyorum ancak uğraşamam diyorsanız: Tek tencerede mantı makarna tarifi


Malzemeler



  • Yarım paket makarna


  • Yarım adet et bulyon


  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ


  • Pişirmek için sıcak su


  • Tuz(istenilen miktarda)
Salçalı sosu için;


  • 1 tatlı kaşığı salça


  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ


  • 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağ


  • 1 yemek kaşığı su
Üzerine;

  • 1 kase çırpılmış yoğurt(arzuya bakılırsa 1 diş sarımsak ek edebilirsiniz)
Mantı makarna nasıl yapılır?

1. Makarnayı yağı döktüğünüz tencerede kavurun.

2. Kavurduğunuz makarnaya kaynar suyu üzeri bulyon ve tuzu atın.

3. Bulyon eriyene kadar karıştırıp kapağını kapatın.

4. Pişen makarnada su kaldıysa süzün.

5. Sosluğa sıvı yağla tereyağını salçayı koyup kavurun, kavrulan salçaya 1 yemek kaşığı su koyup kıvamını ayarlayın.

6. Makarnayı servis tabağına alın.

7. Üzerine çırpılmış yoğurdu gezdirin.

8. Onun üzerine de sosu dökün.


6. Limon sevenler buraya: Tek tencerede limon soslu makarna tarifi


Malzemeler



  • Yarım paket istediğiniz çeşit makarna


  • 5 diş sarımsak


  • 1 adet limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğu


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı


  • 200 ml krema (1 su bardağı)


  • Yarım demet maydanoz


  • 1 çay kaşığı karabiber


  • 1 çay kaşığı tuz
Limon soslu makarna nasıl yapılır?

1. Makarnayı paketin üzerinde belirtilen müddette haşlayın.

2. Zeytinyağını tavaya alın, ince doğranmış sarımsaklar içine ekleyin.

3. Kavrulan sarımsaklara limon suyu ve limon kabuğu ek edin.

4. Krema dökerek karıştırın ve orta ateşte kaynatın.

5. Kaynadıktan daha sonra altını kısarak ince doğranmış maydanoz ve tuz ek edin.

6. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve makarnanızın üzerine dökün. Afiyet olsun.


7. Bu lezzete kim hayır diyebilir ki: Tek tencerede salçalı makarna tarifi


Malzemeler



  • Yarım paket makarna (dilediğinizi tercih edebilirsiniz)


  • 2 yemek kaşığı domates salçası


  • 1 adet domates


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 1 çay kaşığı karabiber


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Salçalı makarna nasıl yapılır?

1. Makarnayı haşlayın.

2. Haşladığınızı makarnayı süzün ve makarnayı güzelce yıkayın. (Makarna suyundan 1 çay bardağı ayırın)

3. Tencerenin içerisine zeytinyağı ekleyin üzerine salça, domates rendesi ve karabiberi de ekleyerek karıştırın.

4. Süzdüğünüz makarnanızı ve 1 çay bardağı makarna suyunu tencereye ek edin ve güzelce karıştırın. Afiyet olsun


8. Dışarda para vermeyin: Tek tencerede mac and cheese tarifi


Malzemeler



  • Yarım paket dirsek makarna


  • Peyniri için malzemeler


  • 4 yemek kaşığı tereyağı


  • 1 yemek kaşığı un


  • 1 su bardağı süt


  • 2 su bardağı cheddar peyniri


  • Yarım su bardağı permasan peyniri
Mac and cheese nasıl yapılır?

1. Makarnayı bol suda haşlayın ancak biraz canlı kalsın fazlaca yumuşamasın. Süzgece alın fakat üzerine yenidendan su gezdirmeyin kendi haşlandığı su süzülsün kâfi.

2. Tencereye tereyağını alın, unu biraz yağ ile kavurun. Sütü ekleyin ve kaynamaya bırakın, tel çırpacakla daima çırpıp pütürlerini sarfiyatın.

3. Cheddar ve parmesan peyniri ekleyin, peynir eriyince makarnayı ekleyin ve uygunca karıştırın.

4. Ocağı kısın tencerenin kapağını kapatın makarna peynir sosunu uygunca içine çekince ocağı kapatın. İsterseniz bu basamakta servise geçebilirsiniz.

5. Şayet bu yemeği ana yemek yanına yapacaksanız en son bunu hazırlamanız lazım, zira sıcak yenmesi gerekiyor, soğudukça peyniri katılaşır.


9. Peynirsiz yapamayanlar buraya: Tek tencerede peynirli makarna tarifi


Malzemeler



  • Yarım paket makarna


  • 150 gram beyaz peynir


  • 1 tutam maydanoz


  • 1 tutam nane


  • 1,5 tatlı kaşığı tuz


  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Peynirli makarna nasıl yapılır?

1. Öncelikle yaklaşık yarım litre kaynar suda makarnayı 10 dakika kadar pişirin.

2. Suyunu süzüp tencereye yağı koyun.

3. Peynir, maydanoz ve dereotunu doğrayıp ekleyin.

4. 1-2 dakika kadar yağda karıştırın.

5. Makarnayı ek edip karıştırın.

6. Tuzunu da ekleyin, servise hazır. Afiyet olsun.


10. Çok kolay ve hayli lezzetli: Tek tencerede sosisli makarna tarifi


Malzemeler



  • Yarım paket spagetti makarna


  • 250 gram sosis


  • 1 yemek kaşığı domates salçası


  • 1 adet rendelenmiş domates)


  • 1 çay bardağı sıcak su


  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 1 tatlı kaşığı kekik


  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Sosisli makarna nasıl yapılır?

1. Makarnanın suyunu kaynamaya alın. Öteki taraftan da sosisleri doğrayın.

2. Kaynayan suya tuz ve spagetti makarnayı atın. 9-10 dakika haşlanmaya bırakın.

3. Sosisli makarna sosu için; tavaya sıvı yağı alıp doğradığınız sosisleri yağda çevirerek soteleyin.

4. Sosislerin iki yüzleri de kızarınca domates salçasını ekleyip 1-2 dakika karıştırın.

5. Üzerine rendelenmiş domatesi ekleyin. Kekik ve kırmızı pul biber ekleyip karıştırın.

6. Sıcak suyu ekleyip 2-3 dakika pişirin. Sos hazır.

7. Makarnanın suyunu süzüp salçalı sosislere ek edin ve karıştırın.


11. Yoğurt ve makarnanın eksiksiz ahengi: Tek tencerede yoğurtlu makarna tarifi


Malzemeler



  • Yarım paket makarna


  • 1 kase yoğurt


  • 3 diş sarımsak


  • 1 çay kaşığı tuz
Yoğurtlu makarna nasıl yapılır?

1. Makarnalarınızı haşlayıp süzün.

2. Bir kaba da yoğurt sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın.

3. Makarnanızın üzerine yoğurdunuzu gezdirin.

4. Dileğinize göre üzerine tereyağı ve kırmızı biber yakıp gezdirebilirsiniz


12. En proteinli makarna: Tek tencerede ton balıklı salata tarifi


Malzemeler



  • 1 paket burgu makarna


  • 200 gr ton balığı konservesi


  • 1 çay kaşığı tuz


  • Yarım çay kaşığı karabiber
Ton balıklı makarna nasıl yapılır?

1. Makarnayı 8-10 dakika haşlayın. Süzün ve kenarda bekletin.

2. Bir tabağın içerisine makarnayı koyun ve üzerine ton balığı ek edin. Ton balığının üzerine karabiber dökebilirsiniz.

Not: Kaynayan suya makarnayı ekledikten daha sonra tuz eklemeyi unutmayın.


13. Klasiklerden: Tek tencerede kıymalı makarna tarifi


Malzemeler



  • Yarım paket spagetti


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı


  • 300 gram orta yağlı kıyma


  • 1 adet kuru soğan


  • 1 diş sarımsak


  • 1 yemek kaşığı domates salçası


  • 1 su bardağı domates püresi


  • 1 su bardağı sıcak su


  • 1,5 çay kaşığı tuz


  • 1 çay kaşığı pul biber


  • 1 çay kaşığı kimyon


  • 1 çay kaşığı karabiber


  • Yarım çay kaşığı toz acı biber


  • 1 adet defne yaprağı


  • 2 kepçe makarnanın haşlama suyu
Kıymalı makarna nasıl yapılır?

1. Kıymalı sos için geniş bir tavaya zeytinyağını alın ve ısındıktan daha sonra kıymayı ekleyerek kavurmaya başlayın. Kıyma renk alınca mümkün olduğunda küçük küpler halinde doğradığını soğanı ve rendelenmiş sarımsağı ekleyin.

2. 3-4 dakika daha sonra domates salçasını ekleyin ve kıymayla bütünleşene dek karıştırın. 2 dakika bu türlü pişirin.

3. Akabinde domates püresini, sıcak suyu, baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştırın. Son olarak defne yaprağını da ekleyin ve kapağını kapatarak kısık ateşe 10 dakika pişmeye bırakın.

4. Sos pişerken spagetti makarnayı paketi üzerinde belirtilen yönlendirmelere bakılırsa haşlayın. Haşlama suyunda tercihen 1 silme tatlı kaşığı tuz kullanın. Haşlama suyundan 2 kepçe alarak sosa eklemek üzere kenara ayırın.

5. Sosun kıvamını denetim ettikten daha sonra ayırmış olduğunuz 2 kepçe haşlama suyunu ekleyin, hafifçeçe karıştırın.

6. Haşlayıp süzmüş olduğunuz spagetti makarnayı sosun içerisine alıp güzelce karıştırın. Tavayı ileri geri hareket ettirerek sosa daha yeterli bulanmasını sağlayabilirsiniz. Sos ve makarna birleşene dek dikkatlice karıştırarak pişirmeniz kâfi olacaktır.


14. Lezzetli bir seçim: Tek tencerede kremalı makarna tarifi


Malzemeler



  • 1 paket makarna


  • 1 tatlı kaşığı tuz (makarnayı haşlamak için)


  • 1 paket krema (200 ml)


  • Yarım çay kaşığı karabiber


  • Yarım çay kaşığı tuz
Kremalı makarna nasıl yapılır?

1. Geniş bir tencerenin yarısına gelecek kadar su doldurun ve kaynamaya bırakın

2. Kaynadığında içine tuzu atın ve 1-2 tıp karıştırın.

3. Yarım paket makarnayı da kaynayan suya ekleyin ve makarna paketinde yazan pişirme mühleti kadar haşlamaya bırakın. Makarna haşlandığında suyunu süzün ve kenarda bekletin.

4. Bu sırada bir tavaya kremayı ekleyip kısık ateşte ısıtmaya başlayın. İçerisine tuz ve karabiberi ekleyin.

5. hafifçeçe kaynamaya başlayıp kıvamı ağırlaştığında içerisine haşlayıp süzdüğünüz makarnayı ekleyin.

6. Tahta kaşıkla karıştırarak, makarna kremayı düzgünce çektiğinde altını kapatın.


15. pek pratik: Tek tencerede ketçaplı makarna tarifi


Malzemeler



  • Yarım paket spagetti


  • 1 çay kaşığı tuz


  • Ketçap
Ketçaplı makarna nasıl yapılır?

1. Makarnayı paketin üzerinde yazan müddette haşlayın.

2. Pişen makarnanızı süzün.

3. Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve süzdüğünüz makarnanızı ek edin.

4. Tabağınıza yiyeceğiniz ölçüde makarna ekleyin ve üzerine ketçap sıkın. Afiyet olsun
 
Üst