Tek Kişilik Yemek Arayanlar Buraya! Her Biri Çok Kısa Müddette Hazırlanan Üşengeçlere Özel Yemekler

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Yemek yapmaya vakti olmayanlar ya da yemek yapmak için üşenenler için tarifler veriyoruz… Üşengeç yemekleri serisinde en çok 30 dakikanın altında birbirinden lezzetli ve doyurucu birebir vakitte hayli ucuz yemek tanımlarını konutta yemek yapmak isteyenler için paylaşıyoruz! Çabucak başlayalım! ????


Mercimekli bulgur salatası tanımı


Gereçler:



  • Yarım su bardağı mercimek


  • 1 su bardağı pilavlık bulgur


  • 1 kutu mısır


  • 4 adet kornişon turşu


  • Yeşil soğan


  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber


  • Maydanoz


  • 4 yemek kaşığı nar
Sos için:


  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı


  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi


  • 1 yemek kaşığı limon suyu


  • 1 tatlı kaşığı tuz


  • 1 çay kaşığı pul biber
Nasıl Yapılır?

1. Mercimek ve pilavlık bulgurumuzu başka olacak biçimde haşlayın.

2. Akabinde bir kabın içine mercimek, bulgur, mısır, minik olarak doğradığımız turşu, yeşil soğan, közlenmiş kırmızı biber, maydanoz ve son olarak da narı koyun.

3. Küçük bir kapta karıştırdığınız sos materyallerini de salatanın üzerine dökün ve güzelce karıştırın.

4. Servis tabağına alıp, isterseniz ceviz ile servis edin.


Zerzevat graten tanımı


Gereçler:



  • 1 adet küçük uzunluk brokoli


  • 1 adet küçük uzunluk karnabahar


  • 1 adet patates


  • 1 adet havuç
Beşamel sos için:


  • 2 yemek kaşığı un


  • 1 yemek kaşığı tereyağı


  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ


  • 2.5 su bardağı süt


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 1 çay kaşığı karabiber


  • Kaşar rendesi
Nasıl Yapılır?

1. Karnabahar ve brokoli çiçeklerine ayrılarak tuzlu suda haşlanır.

2. Havuç ve patates istenilen boyutta kesilerek tuzlu suda haşlanır.

3. Beşamel sos için: Yağlar tencereye alınıp un eklenir ve kavurulur. Kavrulan una yavaş yavaş süt ek edilip, karıştırmaya devam edilir. Yoğunlaşıp kıvam alınca tuz ve karabiber eklenip, altı kapatılır.

4. Haşlanan sebzeler uygun bir borcama dökülür. Üzerine hazırladığımız beşamel sos gezdirilir.

5. En üste rendelenmiş kaşar serpilip 200 derecelik fırına verilir, üzeri kızarınca fırından alınır.


Mayasız süratli börek tanımı


Materyaller:



  • 1 su bardağı süt


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 1 paket kabartma tozu


  • Aldığı kadar un (2.5 su bardağı)
İç harcı için:


  • Sıvı yağ


  • 2 adet soğan


  • Tuz


  • Kaşar rendesi
Nasıl Yapılır?

1. Öncelikle iç harç hazırlanır.

2. Soğanlar söğüşlük doğranır.

3. Tavaya bir ölçü yağ alınıp soğanlar pişirilir.

4. Tuzu eklenir ve soğumaya bırakılır.

5. Yoğurma kabına süt, tuz, kabartma tozu ve denetimli olarak un alınır.

6. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur elde edilir.

7. Hamurdan istenilen büyüklükte bezeler oluşturulur.

8. Unlanarak tezgahta açılır.

9. İçine iç harçtan (soğan ve kaşar rendesi) temalıp kapatılır.

10. Tavaya bir ölçü yağ alınıp gerili önlü kızartılır.


Kremalı tavuklu ıspanak tanımı


Materyaller:



  • 1 bütün tavukgöğsü (küçük ince dilimleyin)


  • 1 paket donmuş ıspanak


  • 1 adet soğan (küçük doğranmış)


  • 1 diş sarımsak (rendeliyoruz)


  • 250 ml sıvı krema


  • 150 ml su


  • 2 yemek kaşığı nişasta


  • 1 tatlı kaşığı tuz


  • Biraz karabiber


  • Biraz köri


  • 2 yemek kaşığı soya sosu


  • 1 yemek kaşığı hardal


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Nasıl Yapılır?

1. Bir tavaya iki kaşık zeytinyağı ekleyin ve tavuğu ek edip kavurun.

2. Küçük doğranmış olan soğanları ekleyin ve devamlı kavurun.

3. Baharatları ve sarımsağı ekleyin.

4. Akabinde ıspanağı ekleyin ve yaklaşık 10 dk kadar kavurmaya bırakın.

5. Son olarak sıvı krema ve suyla iki kaşık nişastayı ekleyin, kısacık çırpın ve yemeğin üzerine ek edip karıştırın.


Fırında börek tadında ıspanaklı patates tanımı


Gereçler:



  • 1 paket hazır ıspanak


  • 1 orta uzunluk patates


  • 1 orta uzunluk havuç


  • 1 tane orta uzunluk soğan


  • 5 yemek kaşığı zeytin yağı


  • 1 paket sıvı krema


  • 1 çay kaşığı kırmızı biber


  • 1 çay kaşığı karabiber


  • 1 çay kaşığı tuz
Üzerine:

  • Bol kaşar peyniri rendesi
Nasıl Yapılır?

1. Soğanı, havucu patatesi ince ince doğrayın.

2. Tavaya zeytinyağı alın ve üzerine soğanı ek edin beş dakika soteleyin.

3. Üzerine ince doğradığınız patatesi havucu ek edin ve orta ateşte 5 dakika kavurun.

4. çabucak sonrasında üzerine dondurulmuş ıspanağı atıyoruz ve suyunu çekince baharatları ekliyoruz.

5. Üzerine kremayı ekliyoruz bir taşım kaynadıktan daha sonra yağlanmış unlanmış borcama boşaltın, üzerini düzeltin.

6. sonrasındasında üzerine bol kaşar peyniri rendesi ekleyin.

7. Evvelce ısıtılmış 235 dereceli fırına pişmeye bırakın. Kaşarlar kızarınca fırından çıkarın ve kare kesip servis edin.


Tavuklu patates yemeği tanımı


Gereçler:



  • 1 tane tavuk göğsü


  • 2 büyük patates


  • 1 tane soğan


  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ


  • 1 tatlı kaşığı biber salçası


  • 1 tatlı kaşığı domates salçası


  • 2.5 su bardağı sıcak su


  • Bir çimdik kekik


  • Tuz
Nasıl Yapılır?

1. Tavuk göğsünü ve patatesleri küp küp doğrayın.

2. Tencereye sıvı yağ koyup tavuk göğsünü içine alın ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.

3. Bu ortada 1 adet soğanımızı yemeklik biçimde doğrayın.

4. Tavuklar suyunu çektikten daha sonra patatesi ve soğanı ek edin.

5. 4-5 dakika kavurun ve salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

6. 2.5 bardak sıcak suyu ekleyip kaynayana kadar orta ateşte, kaynamaya başladıktan daha sonra kısık ateşe alarak patatesler yumuşayana kadar kapağı kapalı bir biçimde pişirin.


Hazır tortilla ekmeğine kıymalı gözleme tanımı


Materyaller:



  • Lavaş ekmeği (kaç tane yiyecekseniz)


  • 150 gr kıyma


  • 2 adet domates


  • 2 adet yeşil biber


  • 1 adet kuru soğan


  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


  • 1 tutam maydanoz


  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ


  • Tuz


  • 1 çay kaşığı kimyon


  • 1 tatlı kaşığı pul biber


  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
Nasıl Yapılır?

1. Yemeklik doğranmış soğanları yumuşayıncaya kadar kavurun ve kıymayı ekleyin; kıymanın rengi dönene kadar kavurun.

2. Minik doğranmış biberleri de ekleyip bir kaç defa karıştırıp kabuğu soyulup rendelenmiş domatesleri ekleyip baharat ve tuzunu ek edin.

3. İnce kıyılmış maydanozları da tavaya atıp karıştırın akabinde ocağı kapatın. Lavaşın yarısına iç gerecinden dağıtın kenarlarına kaşar rendesi serpelim lavaşı kapatın.

4. Kenarlarına bastırın ve tavada kızarana kadar pişirin.


Nohutlu pratik salata tanımı


Materyaller:



  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut


  • 1 adet kırmızı biber


  • 1 adet kuru soğan


  • 200 gram konserve mısır


  • Yarım demet maydanoz


  • Yarım demet dereotu


  • Yarım limon


  • Zeytinyağı


  • Tuz
Nasıl Yapılır?

1. Kırmızı biberin içini boşaltın ve çekirdeklerini temizleyin.

2. Akabinde kırmızı biberi küçük küçük doğrayın ve derin bir karıştırma kabına alın.

3. Maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyın ve karıştırma kabına alın.

4. Soğanı da küçük küçük doğrayın ve kaba koyun.

5. Üzerine nohutu, konserve mısırı da ek edin.

6. Son olarak limon suyu, zeytinyağı ve tuzu da ekleyin ve düzgünce karıştırın.


Herkese afiyet olsun, başka üşengeç yemeklerinde görüşmek üzere. Öteki içeriklerimiz için sizi aşağıya alalım…????
 
Üst