Yemek yapmaya vakti olmayanlar ya da yemek yapmak için üşenenler için tarifler veriyoruz… Üşengeç yemekleri serisinde en çok 30 dakikanın altında birbirinden lezzetli ve doyurucu birebir vakitte hayli ucuz yemek tanımlarını konutta yemek yapmak isteyenler için paylaşıyoruz! Çabucak başlayalım! ????
Mercimekli bulgur salatası tanımı
Gereçler:
1. Mercimek ve pilavlık bulgurumuzu başka olacak biçimde haşlayın.
2. Akabinde bir kabın içine mercimek, bulgur, mısır, minik olarak doğradığımız turşu, yeşil soğan, közlenmiş kırmızı biber, maydanoz ve son olarak da narı koyun.
3. Küçük bir kapta karıştırdığınız sos materyallerini de salatanın üzerine dökün ve güzelce karıştırın.
4. Servis tabağına alıp, isterseniz ceviz ile servis edin.
Zerzevat graten tanımı
Gereçler:
1. Karnabahar ve brokoli çiçeklerine ayrılarak tuzlu suda haşlanır.
2. Havuç ve patates istenilen boyutta kesilerek tuzlu suda haşlanır.
3. Beşamel sos için: Yağlar tencereye alınıp un eklenir ve kavurulur. Kavrulan una yavaş yavaş süt ek edilip, karıştırmaya devam edilir. Yoğunlaşıp kıvam alınca tuz ve karabiber eklenip, altı kapatılır.
4. Haşlanan sebzeler uygun bir borcama dökülür. Üzerine hazırladığımız beşamel sos gezdirilir.
5. En üste rendelenmiş kaşar serpilip 200 derecelik fırına verilir, üzeri kızarınca fırından alınır.
Mayasız süratli börek tanımı
Materyaller:
1. Öncelikle iç harç hazırlanır.
2. Soğanlar söğüşlük doğranır.
3. Tavaya bir ölçü yağ alınıp soğanlar pişirilir.
4. Tuzu eklenir ve soğumaya bırakılır.
5. Yoğurma kabına süt, tuz, kabartma tozu ve denetimli olarak un alınır.
6. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur elde edilir.
7. Hamurdan istenilen büyüklükte bezeler oluşturulur.
8. Unlanarak tezgahta açılır.
9. İçine iç harçtan (soğan ve kaşar rendesi) temalıp kapatılır.
10. Tavaya bir ölçü yağ alınıp gerili önlü kızartılır.
Kremalı tavuklu ıspanak tanımı
Materyaller:
1. Bir tavaya iki kaşık zeytinyağı ekleyin ve tavuğu ek edip kavurun.
2. Küçük doğranmış olan soğanları ekleyin ve devamlı kavurun.
3. Baharatları ve sarımsağı ekleyin.
4. Akabinde ıspanağı ekleyin ve yaklaşık 10 dk kadar kavurmaya bırakın.
5. Son olarak sıvı krema ve suyla iki kaşık nişastayı ekleyin, kısacık çırpın ve yemeğin üzerine ek edip karıştırın.
Fırında börek tadında ıspanaklı patates tanımı
Gereçler:
1. Soğanı, havucu patatesi ince ince doğrayın.
2. Tavaya zeytinyağı alın ve üzerine soğanı ek edin beş dakika soteleyin.
3. Üzerine ince doğradığınız patatesi havucu ek edin ve orta ateşte 5 dakika kavurun.
4. çabucak sonrasında üzerine dondurulmuş ıspanağı atıyoruz ve suyunu çekince baharatları ekliyoruz.
5. Üzerine kremayı ekliyoruz bir taşım kaynadıktan daha sonra yağlanmış unlanmış borcama boşaltın, üzerini düzeltin.
6. sonrasındasında üzerine bol kaşar peyniri rendesi ekleyin.
7. Evvelce ısıtılmış 235 dereceli fırına pişmeye bırakın. Kaşarlar kızarınca fırından çıkarın ve kare kesip servis edin.
Tavuklu patates yemeği tanımı
Gereçler:
1. Tavuk göğsünü ve patatesleri küp küp doğrayın.
2. Tencereye sıvı yağ koyup tavuk göğsünü içine alın ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
3. Bu ortada 1 adet soğanımızı yemeklik biçimde doğrayın.
4. Tavuklar suyunu çektikten daha sonra patatesi ve soğanı ek edin.
5. 4-5 dakika kavurun ve salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
6. 2.5 bardak sıcak suyu ekleyip kaynayana kadar orta ateşte, kaynamaya başladıktan daha sonra kısık ateşe alarak patatesler yumuşayana kadar kapağı kapalı bir biçimde pişirin.
Hazır tortilla ekmeğine kıymalı gözleme tanımı
Materyaller:
1. Yemeklik doğranmış soğanları yumuşayıncaya kadar kavurun ve kıymayı ekleyin; kıymanın rengi dönene kadar kavurun.
2. Minik doğranmış biberleri de ekleyip bir kaç defa karıştırıp kabuğu soyulup rendelenmiş domatesleri ekleyip baharat ve tuzunu ek edin.
3. İnce kıyılmış maydanozları da tavaya atıp karıştırın akabinde ocağı kapatın. Lavaşın yarısına iç gerecinden dağıtın kenarlarına kaşar rendesi serpelim lavaşı kapatın.
4. Kenarlarına bastırın ve tavada kızarana kadar pişirin.
Nohutlu pratik salata tanımı
Materyaller:
1. Kırmızı biberin içini boşaltın ve çekirdeklerini temizleyin.
2. Akabinde kırmızı biberi küçük küçük doğrayın ve derin bir karıştırma kabına alın.
3. Maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyın ve karıştırma kabına alın.
4. Soğanı da küçük küçük doğrayın ve kaba koyun.
5. Üzerine nohutu, konserve mısırı da ek edin.
6. Son olarak limon suyu, zeytinyağı ve tuzu da ekleyin ve düzgünce karıştırın.
Herkese afiyet olsun, başka üşengeç yemeklerinde görüşmek üzere. Öteki içeriklerimiz için sizi aşağıya alalım…????
Mercimekli bulgur salatası tanımı
Gereçler:
Yarım su bardağı mercimek
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 kutu mısır
4 adet kornişon turşu
Yeşil soğan
1 adet közlenmiş kırmızı biber
Maydanoz
4 yemek kaşığı nar
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1. Mercimek ve pilavlık bulgurumuzu başka olacak biçimde haşlayın.
2. Akabinde bir kabın içine mercimek, bulgur, mısır, minik olarak doğradığımız turşu, yeşil soğan, közlenmiş kırmızı biber, maydanoz ve son olarak da narı koyun.
3. Küçük bir kapta karıştırdığınız sos materyallerini de salatanın üzerine dökün ve güzelce karıştırın.
4. Servis tabağına alıp, isterseniz ceviz ile servis edin.
Zerzevat graten tanımı
Gereçler:
1 adet küçük uzunluk brokoli
1 adet küçük uzunluk karnabahar
1 adet patates
1 adet havuç
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2.5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kaşar rendesi
1. Karnabahar ve brokoli çiçeklerine ayrılarak tuzlu suda haşlanır.
2. Havuç ve patates istenilen boyutta kesilerek tuzlu suda haşlanır.
3. Beşamel sos için: Yağlar tencereye alınıp un eklenir ve kavurulur. Kavrulan una yavaş yavaş süt ek edilip, karıştırmaya devam edilir. Yoğunlaşıp kıvam alınca tuz ve karabiber eklenip, altı kapatılır.
4. Haşlanan sebzeler uygun bir borcama dökülür. Üzerine hazırladığımız beşamel sos gezdirilir.
5. En üste rendelenmiş kaşar serpilip 200 derecelik fırına verilir, üzeri kızarınca fırından alınır.
Mayasız süratli börek tanımı
Materyaller:
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (2.5 su bardağı)
Sıvı yağ
2 adet soğan
Tuz
Kaşar rendesi
1. Öncelikle iç harç hazırlanır.
2. Soğanlar söğüşlük doğranır.
3. Tavaya bir ölçü yağ alınıp soğanlar pişirilir.
4. Tuzu eklenir ve soğumaya bırakılır.
5. Yoğurma kabına süt, tuz, kabartma tozu ve denetimli olarak un alınır.
6. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur elde edilir.
7. Hamurdan istenilen büyüklükte bezeler oluşturulur.
8. Unlanarak tezgahta açılır.
9. İçine iç harçtan (soğan ve kaşar rendesi) temalıp kapatılır.
10. Tavaya bir ölçü yağ alınıp gerili önlü kızartılır.
Kremalı tavuklu ıspanak tanımı
Materyaller:
1 bütün tavukgöğsü (küçük ince dilimleyin)
1 paket donmuş ıspanak
1 adet soğan (küçük doğranmış)
1 diş sarımsak (rendeliyoruz)
250 ml sıvı krema
150 ml su
2 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tuz
Biraz karabiber
Biraz köri
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı hardal
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1. Bir tavaya iki kaşık zeytinyağı ekleyin ve tavuğu ek edip kavurun.
2. Küçük doğranmış olan soğanları ekleyin ve devamlı kavurun.
3. Baharatları ve sarımsağı ekleyin.
4. Akabinde ıspanağı ekleyin ve yaklaşık 10 dk kadar kavurmaya bırakın.
5. Son olarak sıvı krema ve suyla iki kaşık nişastayı ekleyin, kısacık çırpın ve yemeğin üzerine ek edip karıştırın.
Fırında börek tadında ıspanaklı patates tanımı
Gereçler:
1 paket hazır ıspanak
1 orta uzunluk patates
1 orta uzunluk havuç
1 tane orta uzunluk soğan
5 yemek kaşığı zeytin yağı
1 paket sıvı krema
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
- Bol kaşar peyniri rendesi
1. Soğanı, havucu patatesi ince ince doğrayın.
2. Tavaya zeytinyağı alın ve üzerine soğanı ek edin beş dakika soteleyin.
3. Üzerine ince doğradığınız patatesi havucu ek edin ve orta ateşte 5 dakika kavurun.
4. çabucak sonrasında üzerine dondurulmuş ıspanağı atıyoruz ve suyunu çekince baharatları ekliyoruz.
5. Üzerine kremayı ekliyoruz bir taşım kaynadıktan daha sonra yağlanmış unlanmış borcama boşaltın, üzerini düzeltin.
6. sonrasındasında üzerine bol kaşar peyniri rendesi ekleyin.
7. Evvelce ısıtılmış 235 dereceli fırına pişmeye bırakın. Kaşarlar kızarınca fırından çıkarın ve kare kesip servis edin.
Tavuklu patates yemeği tanımı
Gereçler:
1 tane tavuk göğsü
2 büyük patates
1 tane soğan
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2.5 su bardağı sıcak su
Bir çimdik kekik
Tuz
1. Tavuk göğsünü ve patatesleri küp küp doğrayın.
2. Tencereye sıvı yağ koyup tavuk göğsünü içine alın ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
3. Bu ortada 1 adet soğanımızı yemeklik biçimde doğrayın.
4. Tavuklar suyunu çektikten daha sonra patatesi ve soğanı ek edin.
5. 4-5 dakika kavurun ve salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
6. 2.5 bardak sıcak suyu ekleyip kaynayana kadar orta ateşte, kaynamaya başladıktan daha sonra kısık ateşe alarak patatesler yumuşayana kadar kapağı kapalı bir biçimde pişirin.
Hazır tortilla ekmeğine kıymalı gözleme tanımı
Materyaller:
Lavaş ekmeği (kaç tane yiyecekseniz)
150 gr kıyma
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tutam maydanoz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tatlı toz biber
1. Yemeklik doğranmış soğanları yumuşayıncaya kadar kavurun ve kıymayı ekleyin; kıymanın rengi dönene kadar kavurun.
2. Minik doğranmış biberleri de ekleyip bir kaç defa karıştırıp kabuğu soyulup rendelenmiş domatesleri ekleyip baharat ve tuzunu ek edin.
3. İnce kıyılmış maydanozları da tavaya atıp karıştırın akabinde ocağı kapatın. Lavaşın yarısına iç gerecinden dağıtın kenarlarına kaşar rendesi serpelim lavaşı kapatın.
4. Kenarlarına bastırın ve tavada kızarana kadar pişirin.
Nohutlu pratik salata tanımı
Materyaller:
1.5 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
200 gram konserve mısır
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım limon
Zeytinyağı
Tuz
1. Kırmızı biberin içini boşaltın ve çekirdeklerini temizleyin.
2. Akabinde kırmızı biberi küçük küçük doğrayın ve derin bir karıştırma kabına alın.
3. Maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyın ve karıştırma kabına alın.
4. Soğanı da küçük küçük doğrayın ve kaba koyun.
5. Üzerine nohutu, konserve mısırı da ek edin.
6. Son olarak limon suyu, zeytinyağı ve tuzu da ekleyin ve düzgünce karıştırın.
Herkese afiyet olsun, başka üşengeç yemeklerinde görüşmek üzere. Öteki içeriklerimiz için sizi aşağıya alalım…????