Tavuk Şinitzel Nasıl Yapılır? Tavuk Şinitzel Gereçleri ve Tarifi…

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Tavuğun en lezzetli hali olarak tercih edilen seçeneklerden birisi olan tavuk şinitzel, cafe ve restoranlarda çoğunlukla karşımıza çıkan bir yemektir. Fileto halinde dilimlenen tavuk etlerinin un, yumurta ve galeta ununu bulandığı tavuk şinitzel tanımı, severek yenen tavuk yemekleri içinde yerini alır. Yanında patatesle hoş bir akşam menüsü için tavuk şinitzel tanımı olağanüstü bir fikirdir. Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık tavuk şinitzel nasıl yapılır? İşte tavuk şinitzel gereçleri ve tanımı…


Tavuk şinitzel Almanya ve Avusturya mutfaklarının en tanınan yemeklerinin başında gelmektedir. Ülkemizde de hayli sevilen bu yemek, akşam yemeklerinde çoğunlukla tercih edilir. Tavuk şinitzel tanımını ister kızartma formunda isterseniz fırında hazırlayabilirsiniz. her insanın damak zevki farklı olabileceği üzere burada tercihi size bırakıyoruz. Pekala, fırında tavuk şinitzel nasıl yapılır? İşte tavuk şinitzel tarifi…


Tavuk Şinitzel Gereçleri


– 3 adet tavuk göğsü

– Un

– Galeta unu

– 2 adet yumurta

– Karabiber

– Tuz

Kızartmak İçin

– Sıvıyağ

Servis İçin

– Limon dilimleri


Tavuk Şinitzel Yapılışı


1. Tavuk göğsünü ince bir biçimde kesip hafifçeçe döverek inceltin. Hazır kesilmiş olarak alabilirsiniz.

2. Tavukları evvel una daha sonra yumurtaya en son galeta ununa bulayacağız.

3. Bunun için tabakların birine un, birine galeta unu ve yumurtaları alın. Yumurtaya karabiber ve tuzu ekleyip çırpın.

4. Tavuğun her iki yüzünü birinci vakit içinderda una bulayıp silkeleyin. Akabinde yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın. Tüm tavuklara birebir süreci uygulayın.

5. Tavaya yağa alıp hazırlanan tavuk etlerini önlü gerili kızartın. Kızarttıktan daha sonra servis tabaklarına alabilirsiniz. Yanında limon dilimleri ve patates hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.


Fırında Tavuk Şinitzel Tanımı


Fırında yapmak isterseniz tavuk göğsüne üstteki süreçlerin tümünü uygulayın. Akabinde yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine tavukları yerleştirin. Fırça sayesinde tavukların üzerine hafifçeçe sıvıyağ uygulayın. 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişirirken dikkatli olun. Çok pişirdiğinize tavuk eti kuruyabilir yahut yanabilir. Bu yerken hiç hoşunuza gitmeyecektir. Tavuk ölçüsünü arttırsanız başka gereçleri de arttırmayı unutmayın.
 
Üst