Yeni yılı konutunuzda geçirmeyi düşünüyorsanız sevdiklerinize kurabiyelerle hoş bir sofra hazırlamaya ne dersiniz? Birbirinden lezzetli yılbaşı kurabiyeleriyle sofranızı güzelleştirebilir hatta yapılışı fazlaca kolay olan kurabiyeleri çocuklarınızla hazırlayarak yılbaşı gecesinin hazırlıklarını birliktece yapabilirsiniz. İşte, sevdiklerinizi keyifli edecek yılbaşı kurabiyeleri tarifleri!
YILBAŞI AĞACI KURABİYESİ
MALZEMELER
● 2,5 su bardağı un
● Yarım su bardağı pudra şekeri
● 1 yemek kaşığı bal
● 125 gram tereyağı
● 1 tatlı kaşığı tarçın
● 1 paket kabartma tozu
● 1 tatlı kaşığı toz zencefil
● 1 tüp yeşil renkli icing
HAZIRLANIŞI
● Unu geniş bir kabın içine eleyin.
● Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını unla karıştırarak güzelce yoğurun. ondan sonrasında bütün gereçleri kaba ekleyerek katlayarak yoğurmaya devam edin.
● Hamur homojen bir kıvam alınca hamuru streç sinemaya sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
● Hamuru yağlı kâğıt ortasına koyarak merdaneyle açın.
● Yıldız biçimindeki ve 10 farklı boyuttaki kurabiye kalıplarıyla hamurunuzu kesin.
● Hamurları 160 dereceye ayarladığınız fırında 7-8 dakika kadar pişirin.
● Soğuyan kurabiyelerden evvela en büyük olanı alıp kurabiyenin uçlarını icing ile süsleyin. Bu sürece büyükten küçüğe hakikat kurabiyeleri üst üste yerleştirerek devam edin.
● Kurabiyelerin dizilmesi bitince pasta süsleriyle dilediğiniz biçimde süsleyin.
YILBAŞI KURABİYESİ
MALZEMELER
● 125 gram tereyağı
● Yarım su bardağı pekmez
● Yarım su bardağı pudra şekeri
● 1 adet yumurta
● 1 çay kaşığı kabartma tozu
● 1 paket vanilya
● 1 çay kaşığı zencefil (isteğe gore)
● 3-4 su bardağı kadar un
● Üzerini süslemek için gerektiği kadar pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
● Çukur bir kapta tereyağı, pudra şekeri, pekmez ve yumurtayı yeterlice karıştırın.
● Unun bir kısmını kaba ekleyip yoğurmaya başlayın. Akabinde zencefil, vanilya, kabartma tozu ve kalan unu denetimli biçimde ekleyerek yoğurmaya devam edin.
● Hazırladığınız hamuru bir saat buzdolabında dinlendirin.
● Hamuru yağlı kâğıdın ortasına koyarak merdane ile yarım santimetre kalınlıkta açın.
● Kurabiye kalıplarıyla hamura haller verin ve hamurları fırın tepsisine dizin.
● 170 derece sıcaklıktaki fırında 10-12 dakika kadar pişirin.
● Fırından çıkardığınız kurabiyelerin üzerini süsleyin.
PEKMEZLİ YILBAŞI KURABİYESİ
MALZEMELER
● 250 gram tereyağı yahut margarin
● 1 adet yumurta
● Yarım su bardağı esmer şeker
● Yarım su bardağı pekmez
● 4 su bardağı un
● 1 tatlı kaşığı toz zencefil
● 1 tatlı kaşığı toz karanfil
● 1 tatlı kaşığı karbonat
● 1 tatlı kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI
● Derin bir kabın ortasında tereyağı, pekmez ve esmer şekeri karıştırarak krema hazırlayın. Krema kıvamını alınca kaba bir yumurtayı ekleyerek çırpın.
● Bu karışıma karanfil, tarçın, zencefil, un ve karbonatı ekleyip yoğurun.
● Hazırladığınız kurabiye hamurunu buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
● Dinlenmiş hamuru merdane sayesinde açıp hamurlara kurabiye kalıpları ya da elinizle formlar verin.
● Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyeleri yerleştirin.
● Piştikten daha sonra soğuması için bir süre bekleyin. Soğuduktan daha sonra dileğiniz biçimde süsleyin.
ZENCEFİLLİ YILBAŞI KURABİYESİ
MALZEMELER
● 2 adet yumurta
● 150 gram kadar toz şeker
● 100 gram tereyağı
● 1 paket kabartma tozu
● 250 gram un
● 1 tatlı kaşığı tarçın
● 1 tatlı kaşığı toz zencefil
HAZIRLANIŞI
● Bir kapta yumurta, tereyağı ve toz şekeri mikser sayesinde pürüzsüz bir kıvam alana kadar düzgünce karıştırın.
● Unu ve öteki gereçleri kaba ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
● Kurabiye hamurunu streç sinemaya sararak bir saat buzdolabında bekletin.
● Biçim vermek için hamuru ikiye bölün. Hamurların üzerine biraz un serpin ve hamurları merdane sayesinde yarım santimetre kalınlığında açın.
● Biçim verdikten daha sonra hamurları fırın tepsisine yerleştirin.
● 180 derecede fırında 15 dakika kadar pişirin.
● Soğuduktan daha sonra kurabiyeleri renkli pasta süsleriyle süsleyebilir ya da pudra şekerine bulayabilirsiniz.
KAKAOLU YILBAŞI KURABİYESİ
MALZEMELER
● 1 adet yumurta
● 125 gram tereyağı
● 3 su bardağı un
● 1,5 su bardağı pudra şekeri
● 2 yemek kaşığı süt
● 1 paket kabartma tozu
● 1 paket vanilya
● 2 yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
● Unun ortasını havuz biçiminde açın ve içine yumurtayı, oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını ve öbür bütün gereçleri ekleyin.
● Kulak göğsü kıvamında ve ele yapışmayacak biçimde hamur elde edene kadar materyalleri yoğurun.
● Hamuru merdane ile yarım santimetre kalınlığında açın.
● Hamuru ister yuvarlak ister yılbaşı ağacı, yıldız, kardan adam halindeki kurabiye kalıplarıyla kesin.
● Hamurları fırın tepsisine yerleştirin ve 150 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin.
● Soğuduktan daha sonra kurabiyelerin üzerini şekerleme ve pasta süsleriyle süsleyebilirsiniz.
VANİLYALI AY KURABİYE
MALZEMELER
● 200 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
● 2,5 su bardağı un
● 2 adet yumurta
● 1 çay bardağı toz şeker
● Yarım çay bardağı pudra şekeri
● 1 paket vanilya
● 1 su bardağı badem unu
Üzeri için
● 1 paket vanilya
● 5 yemek kaşığı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
● Çukur bir kabın içine tereyağı, yumurta sarısı, pudra şekeri, toz şeker, vanilya ve badem ununu ekleyerek elinizle karıştırın.
● Unu denetimli bir biçimde kaba ekleyerek hamuru yoğurun.
● Ele yapışmayan bir hamur elde edince ceviz büyüklüğünde kopardığınız kesimlere elinizle ay hali verin.
● Hamurları evvelde 180 dereceye ayarladığınız fırında 15 dakika pişirin.
● Pudra şekeri ve vanilyayı bir kabın ortasında karıştırın.
● Soğuyan kurabiyelerin her tarafını bu karışıma buladıktan daha sonra kurabiyeleri servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
YILBAŞI AĞACI KURABİYESİ
MALZEMELER
● 2,5 su bardağı un
● Yarım su bardağı pudra şekeri
● 1 yemek kaşığı bal
● 125 gram tereyağı
● 1 tatlı kaşığı tarçın
● 1 paket kabartma tozu
● 1 tatlı kaşığı toz zencefil
● 1 tüp yeşil renkli icing
HAZIRLANIŞI
● Unu geniş bir kabın içine eleyin.
● Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını unla karıştırarak güzelce yoğurun. ondan sonrasında bütün gereçleri kaba ekleyerek katlayarak yoğurmaya devam edin.
● Hamur homojen bir kıvam alınca hamuru streç sinemaya sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
● Hamuru yağlı kâğıt ortasına koyarak merdaneyle açın.
● Yıldız biçimindeki ve 10 farklı boyuttaki kurabiye kalıplarıyla hamurunuzu kesin.
● Hamurları 160 dereceye ayarladığınız fırında 7-8 dakika kadar pişirin.
● Soğuyan kurabiyelerden evvela en büyük olanı alıp kurabiyenin uçlarını icing ile süsleyin. Bu sürece büyükten küçüğe hakikat kurabiyeleri üst üste yerleştirerek devam edin.
● Kurabiyelerin dizilmesi bitince pasta süsleriyle dilediğiniz biçimde süsleyin.
YILBAŞI KURABİYESİ
MALZEMELER
● 125 gram tereyağı
● Yarım su bardağı pekmez
● Yarım su bardağı pudra şekeri
● 1 adet yumurta
● 1 çay kaşığı kabartma tozu
● 1 paket vanilya
● 1 çay kaşığı zencefil (isteğe gore)
● 3-4 su bardağı kadar un
● Üzerini süslemek için gerektiği kadar pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
● Çukur bir kapta tereyağı, pudra şekeri, pekmez ve yumurtayı yeterlice karıştırın.
● Unun bir kısmını kaba ekleyip yoğurmaya başlayın. Akabinde zencefil, vanilya, kabartma tozu ve kalan unu denetimli biçimde ekleyerek yoğurmaya devam edin.
● Hazırladığınız hamuru bir saat buzdolabında dinlendirin.
● Hamuru yağlı kâğıdın ortasına koyarak merdane ile yarım santimetre kalınlıkta açın.
● Kurabiye kalıplarıyla hamura haller verin ve hamurları fırın tepsisine dizin.
● 170 derece sıcaklıktaki fırında 10-12 dakika kadar pişirin.
● Fırından çıkardığınız kurabiyelerin üzerini süsleyin.
PEKMEZLİ YILBAŞI KURABİYESİ
MALZEMELER
● 250 gram tereyağı yahut margarin
● 1 adet yumurta
● Yarım su bardağı esmer şeker
● Yarım su bardağı pekmez
● 4 su bardağı un
● 1 tatlı kaşığı toz zencefil
● 1 tatlı kaşığı toz karanfil
● 1 tatlı kaşığı karbonat
● 1 tatlı kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI
● Derin bir kabın ortasında tereyağı, pekmez ve esmer şekeri karıştırarak krema hazırlayın. Krema kıvamını alınca kaba bir yumurtayı ekleyerek çırpın.
● Bu karışıma karanfil, tarçın, zencefil, un ve karbonatı ekleyip yoğurun.
● Hazırladığınız kurabiye hamurunu buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
● Dinlenmiş hamuru merdane sayesinde açıp hamurlara kurabiye kalıpları ya da elinizle formlar verin.
● Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyeleri yerleştirin.
● Piştikten daha sonra soğuması için bir süre bekleyin. Soğuduktan daha sonra dileğiniz biçimde süsleyin.
ZENCEFİLLİ YILBAŞI KURABİYESİ
MALZEMELER
● 2 adet yumurta
● 150 gram kadar toz şeker
● 100 gram tereyağı
● 1 paket kabartma tozu
● 250 gram un
● 1 tatlı kaşığı tarçın
● 1 tatlı kaşığı toz zencefil
HAZIRLANIŞI
● Bir kapta yumurta, tereyağı ve toz şekeri mikser sayesinde pürüzsüz bir kıvam alana kadar düzgünce karıştırın.
● Unu ve öteki gereçleri kaba ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
● Kurabiye hamurunu streç sinemaya sararak bir saat buzdolabında bekletin.
● Biçim vermek için hamuru ikiye bölün. Hamurların üzerine biraz un serpin ve hamurları merdane sayesinde yarım santimetre kalınlığında açın.
● Biçim verdikten daha sonra hamurları fırın tepsisine yerleştirin.
● 180 derecede fırında 15 dakika kadar pişirin.
● Soğuduktan daha sonra kurabiyeleri renkli pasta süsleriyle süsleyebilir ya da pudra şekerine bulayabilirsiniz.
KAKAOLU YILBAŞI KURABİYESİ
MALZEMELER
● 1 adet yumurta
● 125 gram tereyağı
● 3 su bardağı un
● 1,5 su bardağı pudra şekeri
● 2 yemek kaşığı süt
● 1 paket kabartma tozu
● 1 paket vanilya
● 2 yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
● Unun ortasını havuz biçiminde açın ve içine yumurtayı, oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını ve öbür bütün gereçleri ekleyin.
● Kulak göğsü kıvamında ve ele yapışmayacak biçimde hamur elde edene kadar materyalleri yoğurun.
● Hamuru merdane ile yarım santimetre kalınlığında açın.
● Hamuru ister yuvarlak ister yılbaşı ağacı, yıldız, kardan adam halindeki kurabiye kalıplarıyla kesin.
● Hamurları fırın tepsisine yerleştirin ve 150 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin.
● Soğuduktan daha sonra kurabiyelerin üzerini şekerleme ve pasta süsleriyle süsleyebilirsiniz.
VANİLYALI AY KURABİYE
MALZEMELER
● 200 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
● 2,5 su bardağı un
● 2 adet yumurta
● 1 çay bardağı toz şeker
● Yarım çay bardağı pudra şekeri
● 1 paket vanilya
● 1 su bardağı badem unu
Üzeri için
● 1 paket vanilya
● 5 yemek kaşığı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
● Çukur bir kabın içine tereyağı, yumurta sarısı, pudra şekeri, toz şeker, vanilya ve badem ununu ekleyerek elinizle karıştırın.
● Unu denetimli bir biçimde kaba ekleyerek hamuru yoğurun.
● Ele yapışmayan bir hamur elde edince ceviz büyüklüğünde kopardığınız kesimlere elinizle ay hali verin.
● Hamurları evvelde 180 dereceye ayarladığınız fırında 15 dakika pişirin.
● Pudra şekeri ve vanilyayı bir kabın ortasında karıştırın.
● Soğuyan kurabiyelerin her tarafını bu karışıma buladıktan daha sonra kurabiyeleri servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!