Tatlı Krizlerine Son! Konutunuzda Çarçabuk Hazırlayabileceğiniz Hem Patik Hem yavaşça Sütlü Tatlı Tanımları

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Sütlü tatlı sevenler buraya! Canınız tatlı çektiğinde çabucak yapabileceğiniz, hem pratik birebir vakitte çok lezzetli enfes sütlü tatlıları sizler için araştırdık. Haydi daima bir arada bu lezzetli tatlılara göz atalım.
👇



1. Yanık Yanık Yemeyi Sevdiğimiz: Fırında Sütlaç


Hazırlanma Müddeti:
25 dakika

Pişirme Mühleti: 30 dakika

Kaç Kişilik: 5 Kişilik

Malzemeler:


  • 1 kg süt


  • 200 gr şeker


  • Vanilya


  • 110 gram sübye


  • 1 yumurta sarısı


  • 40 gram pirinç
Yapılışı:

1. Öncelikle sütü, yumurta sarısını, şekeri tencereye alıp çırpın.

2. Tencerenin altını kısık ateşte yakın.

3. Öteki ocakta pirinçleri haşlayın.

4. Pirinçler yumuşayınca süzüp kaynayan süte ek edin.

5. Kaynayan sütlaca sübye ile kıvam verip 2 dakika daha kaynatın.

6. Kaselere alıp altı su dolu tepside 200-250 derecelik fırında üstü kızarana kadar fırınlayın.

Afiyet olsun.


2. Vazgeçilmez Bir Tat: Kazandibi


Hazırlanma Mühleti:
15 dakika

Pişirme Müddeti: 15 dakika

Kaç Kişilik: 6 Kişilik

Malzemeler:


  • 4 su bardağı süt


  • 1.5 su bardağı tozşeker


  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası


  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası


  • 2 çorba kaşığı pirinç unu


  • 1 paket vanilya


  • 15 gr margarin


  • 1 çay bardağı file badem
Tepsi İçin:


  • 15 gr margarin


  • 3 çorba kaşığı tozşeker
Yapılışı:

1. Mısır ve buğday nişastaları, pirinç unu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. 1.5 su bardağı süt ekleyip çırpma teli ile karıştırın.

2. Kalan süt ve tozşekeri tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Pirinç unlu karışımı azar azar ekleyin.

3. Muhallebi kıvamını alınca 1 kaşık margarin ve file bademi ek edin. Düzgünce karıştırıp ocaktan alın.

4. Yuvarlak bir tepsiyi 1 kaşık margarinle yağlayıp 3 kaşık şekeri tepsinin tabanını kaplayacak biçimde serpiştirin.

5. Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye dökün. Tepsiyi sık sık çevirerek orta ateşte 15 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına aksi çevirip kare biçiminde dilimleyin. Servis yapın.

Afiyet olsun.


3. Karamel Aşıklarına: Krem Karamel


Hazırlanma Mühleti:
20 dakika

Pişirme Müddeti: 20 dakika

Kaç Kişilik: 8 Kişilik

Malzemeler:


  • 7 yumurta


  • 1 su bardağı toz şeker


  • 1 paket vanilya


  • 1 litre süt
Karamel İçin:


  • 1 su bardağı toz şeker


  • 6 yemek kaşığı su
Yapılışı:

1. Karameli hazırlamak için toz şeker ve suyu yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Orta ateşte şeker eriyip rengi yavaşça yoğunlaşana kadar pişirip ocaktan alın.

2. Krem karamel kaplarına eşit olarak paylaştırın. Derin bir kaseye yumurtaları kırın. Toz şekeri ilave edip krema kıvamına gelene kadar çırpın.

3. Vanilyayı ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Sütü yavaş yavaş çırparak ekleyin ve 3-4 dakika daha yüksek evrede çırpın.

4. Üzerinde oluşan köpüğü kepçe sayesinde temizleyin ve yumurta karışımın karamel kaplarına paylaştırın.

5. Kapları bir fırın tepsisine yerleştirin ve yarısına gelecek biçimde sıcak su ekleyin. Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri yavaşça kızarana kadar pişirin.

6. Fırından çıkarın ve oda ısısına gelene kadar bekletin. Bir gece buzdolabında bekletin. Krem karamel kaplarını servis tabaklarına karşıt çevirip soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.


4. Osmanlı Saray Mutfağından: Keşkül


Hazırlanma Müddeti:
10 dakika

Pişirme Müddeti: 20 dakika

Kaç Kişilik: 5 Kişilik

Malzemeler:


  • 1 l süt


  • 90 g şeker


  • 110 g sübye


  • 40 g toz badem


  • 50 g krema


  • 1 g tuz


  • 15 g yumurta sarısı
Yapılışı:

1. Evvel kuru malzemeyi bir kaba alarak karıştırın.

Yumurta sarısını bir kaba alarak homojen bir kıvam elde edene kadar sütle çırpın.

Her iki karışımı bir tencereye alın ve kaynatmaya başlayın. Kaynamaya başlayınca sübyeyi ekleyin.

Kısık ateşte 5 dakika kadar daha kaynattıktan daha sonra servis kaselerine paylaştırın. İsteğe bağlı olarak toz badem ekleyin.

Afiyet olsun.


5. Lezzetiyle Olay Yapmasıyla Kolay: İrmik Topları


Hazırlanma Müddeti:
30 dakika

Pişirme Müddeti: 15 dakika

Kaç Kişilik: 15 Adet

Malzemeler:


  • 1 litre süt


  • 1 su bardağı toz şeker


  • 1 su bardağı irmik


  • 1 yemek kaşığı un


  • 1 çay kaşığı tereyağı


  • 1 paket toz krem şanti (sade)
Kaplaması İçin:

  • 150 gram rendelenmiş Hindistan cevizi
Yapılışı:

1. Süt, toz şeker, irmik ve unu derin bir tencereye aktarın.

2. Devamlı karıştırarak, orta ateşte muhallebi üzere pişirin.

3. Muhallebi koyu bir kıvama geldiğinde tereyağını ekleyin ve ateşten alın. Akabinde kapağını kapatarak evvel oda sıcaklığında soğumaya bırakın, akabinde buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.

4. Soğumuş muhallebinin içine bir paket toz krem şanti döküp mikser sayesinde 1-2 dakika çırpın. yine buzdolabında 15-20 dakika soğumaya bırakın.

5. Hazırladığınız muhallebiden elinize birere kaşık alın.

6. Minik yuvarlaklar yaparak, her birini rendelenmiş Hindistan cevizine batırdıktan daha sonra servis edin.

Afiyet olsun.

Not: Muhallebinin elinize yapışmaması için, hal vermeye başlamadan evvel ellerinizi ıslatın.


6. Çıtır Çıtır Manzarasıyla: Kadayıflı Muhallebi


Hazırlanma Mühleti:
20 dakika

Pişirme Mühleti: 15 dakika

Kaç Kişilik: 6 Kişilik

Malzemeler:

Kadayıf İçin:



  • 400 gr tel kadayıf


  • 1 yemek kaşığı tereyağı


  • 4 yemek kaşığı şeker


  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
Muhallebi İçin:


  • 1 lt süt


  • 5 yemek kaşığı un


  • 1 yemek kaşığı tereyağı


  • 1 su bardağı şeker


  • 5 gr vanilya


  • 100 ml krema
Yapılışı:

1. Kadayıfları eliniz sayesinde küçük kesimlere bölün.

2. Tavaya tereyağı, şeker ve kadayıfı alarak kavurmaya başlayın. Kadayıf renk alınca altını kapatın ve kenara alarak çerisine ceviz ekleyin.

3. Muhallebi yapacağınız tencereye un ekleyerek kavurun. Unun kokusu çıkana kadar kavurun.

4. Unun kokusu çıktıktan daha sonra tereyağını ekleyerek süratlice çevirin ve sütü ekleyin.

5. Vanilya ve şekeri ilave ederek çırpın, pürüzsüz hale gelip kıvam alana kadar pişirin.

6. Kapağını kapatarak soğumaya bırakın.

7. Ilıdığında kremayı ekleyerek blender ya da çırpıcı sayesinde pürüzsüz hale getirin.

8. Hazırladığınız kadayıfı kabın altına dizin, ortasına muhallebiyi koyun ve geri kadayıf koyarak servis edin.

Afiyet olsun.


7. Tatlı Krizlerine: Kakaolu Saray Sarma


Hazırlanma Mühleti:
20 dakika

Pişirme Müddeti: 15 dakika

Kaç Kişilik: 15 Kişilik

Malzemeler:

Tabanı İçin;


  • Hindistan cevizi
Muhallebisi İçin;


  • 5 su bardağı (1 litre) süt


  • 1 su bardağı un


  • 1 su bardağı toz şeker


  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao


  • 1 yemek kaşığı (50 gram) tereyağı


  • 1 paket vanilya
Kreması İçin;


  • 1 poşet toz krem şanti


  • 1 su bardağından 1 parmak eksik soğuk süt
Yapılışı:

1. Öncelikle fırın tepsisinin tabanına çokça hindistan cevizi serpin ve bir kenarda bekletin.

2. Muhallebisi için tencereye tereyağ hariç tüm gereçleri koyup eriyene kadar çırpın.

3. Orta ateşe alıp devamlı çırparak yoğunlaşıp göz göz olana kadar pişirin.

4. Altını kapatıp tereyağ ekleyin ve çırparak eritin. Mikser ile 4-5 dakika.

5. Tepsiye eşit biçimde muhallebi boşaltılıp dikkatlice düzleyinve soğumaya bırakın.

6. Bu sırada soğuk süt ile krem şantiyi katılaşana kadar çırpın.

7. Krem şantiyi soğuyan muhallebinin üzerine yayın.

8. Üzeri streç ile kapatıp en az 3-4 saat dolapta dinlendirin.

9. Çıkınca istenilen büyüklükte olacak biçimde dilimleyip sarın ve servis edin.

Afiyet olsun.


8. Çikolata Aşıklarına: Çikolatalı Mus


Hazırlanma Mühleti:
35 dakika

Pişirme Mühleti: 20 dakika

Kaç Kişilik: 6 Kişilik

Malzemeler:


  • 240 gram kakaolu bitter çikolata (ince doğranmış)


  • Küçük uzunluk çay bardağı (80 ml) tam yağlı süt


  • 3 çorba kaşığı şeker


  • Parmak ucuyla epey az tuz


  • 2 yumurta sarısı


  • 4 yumurta beyazı


  • 200 ml krema, soğuk (1 paket)
Yapılışı:

1. Çikolatayı benmari yolu eritin. Eridikten daha sonra bir kenara bırakın.

2. 2 adet yumurta sarısını çatalla çırpın.

3. Küçük bir cezvede 80 ml sütü ve 3 çorba kaşığı şekeri ekleyip kaynama noktasına kadar ısıtın.

4. Bu sıcaklıktayken damla damla yumurta sarılarına ekleyerek çırpıcı ile çırpın.

5. Sütlü yumurtalı karışımına erimiş çikolatayı ekleyin güzelce karıştırın.

6. Başka bir kaba 4 yumurta beyazını koyup kabınızı benmariye oturtun ve çabucak süratlice çırpmaya başlayın yumurta beyazlarımızın ısısı beden ısısı kadar olunca benmariden alıp tuzu ekleyip güzelce katılaşıncaya kadar çırpın.

7. Yumurta beyazlarının evvel 3’te 1 ini çikolatalı karışıma ekleyip düzgünce karıştırın daha sonra kalanını da ekleyip, yumurta beyazlarının havasını söndürmeden hafifçeçe karıştırın.

8. 200 ml soğuk kremayı uygunca katılaşıncaya kadar çırpıp çikolatalı karışıma bir daha havasını söndürmeden yumuşak hareketlerle karıştırın.

9. Kişi sayınıza nazaran kaplarınıza alabilirsiniz.

10. En az 3-4 saat buzdolabında bekledikten daha sonra servis edin.

Afiyet olsun.


9. Kazandibi Görünümü Sizi Yanıltmasın O Aslında: Süt Helvası


Hazırlanma Mühleti
: 10 dakika

Pişirme Müddeti : 20 dakika

Kaç Kişilik: 2 Kişilik

Malzemeler:


  • 2 yemek kaşığı tereyağı


  • Yarım su bardağı un


  • 2.5 su bardağı süt


  • 3⁄4 su bardağı toz şeker


  • 1 paket vanilya


  • Süt helvası
Yapılışı:

1. Tereyağını bir tencereye alıp eritin ve üzerine unu ekleyip 2-3 dakika kavurun. Sütü yavaşça ekleyip sürekli karıştırın.

2. Toz şekeri ilave edip kaynatın. Son olarak vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

3. Karışımı güveç kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri uygunca kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.


10. Muhallebi Kıvamında Mis Üzere: İncir Uyutması


Hazırlanma Müddeti :
30 dakika

Pişirme Mühleti : 30 dakika

Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Malzemeler:

400 ml süt

100 g kuru incir

2 yemek kaşığı toz şeker

Yarım ceviz

İnce çekilmiş Antep fıstığı

Yapılışı:

1. Kuru incirleri küçük parçalar şeklinde doğrayın. Sütü tencerede ısıtın ve şekeri ekleyin.

2. Yoğurt mayalama işlemindeki üzere parmağınızı süte batırıp dayanabileceğiniz ısıya geldiğinde doğranmış incirleri ekleyin.

3. El blenderi ile muhallebi kıvamına gelene kadar ezin. Karışımı kaselere paylaştırın ve üzerini streç folyo ile kapatın.

4. Kaselerin üzerini kalın bir bezle kapatıp oda ısısında 3-4 saat mayalanmaya bırakın.

5. Buzdolabına yerleştirip 2 saat bekletin. Ceviz ve Antep fıstığıyla süsleyin.

Afiyet olsun.


11. Bembeyaz İmgesiyle: Gelin Pastası


Hazırlanma Müddeti :
15 dakika

Pişirme Müddeti : 25 dakika

Kaç Kişilik: 6 Kişilik

Malzemeler:


  • 4 adet yumurta


  • 1 su bardağı toz şeker


  • 1 su bardağı un


  • 1 paket kabartma tozu


  • 1 paket vanilya
Keki Islatmak İçin:

  • 1,5 su bardağı soğuk süt
Muhallebisi İçin:


  • 1 litre süt


  • 1 su bardağı toz şeker


  • 3 yemek kaşığı un


  • 2,5 yemek kaşığı nişasta


  • 1 paket krem şanti
Üzeri İçin:


  • 3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi


  • 50 gram fındık içi
Yapılışı:

1. Tatlınızın kekini hazırlamak için derin ve geniş bir kaba yumurtaları ve toz şekeri ekleyin. Mikser sayesinde köpük kıvamına gelene kadar 5-6 dakika boyunca çırpın.

2. sonrasındasında karışıma un, kabartma tozu ve toz vanilini de ek ederek mikserle birkaç dakika daha çırpın.

3. Hazırladığınız kek harcını, tabanını yağladığınız kare bir borcama dökün. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin.

4. Pişirme sırasında orta ara bıçak sayesinde denetim ederek pişip pişmediğini denetim edin. Kekiniz piştikten daha sonra fırından çıkararak bir kenara soğuması için bırakın.

5. Kekin büsbütün soğudundan emin olduktan daha sonra üzerine eşit ölçüde sütü gezdirin.

6. Gezdirdiğiniz sütün çekmesi için 15-20 dakika bekleyerek kekinizin yumuşamasını sağlayın.

7. Kek, sütü çekerken bir kenarda muhallebiyi hazırlamak için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye koyun.

8. Tel çırpıcı sayesinde materyalleri çırparak topak topak olmasını önleyin. sonrasındasında tencereyi ocağa koyun ve ocağın altını açın.

9. Daima karıştırdığınız ve kaynayana kadar pişirdiğiniz muhallebi, ağır bir kıvam aldığında altını kapatın.

10. Muhallebi ılıklaştığında içine toz krem şantiyi ekleyerek mikser yardımı ile 3-4 dakika boyunca çırpın.

11. Sütü çekmiş olan kekin üzerine muhallebiyi güzelce yayarak üzerini streç sinema sayesinde kapatın.

12. Buzdolabında bir gece bekleterek güzelce dinlenmesini sağlayın. Sonraki gün üzerini çokça hindistan cevizi ile kaplayarak dilimlere ayırın.

Afiyet olsun.


12. Son yılların En Popüleri: Triliçi Tatlısı


Hazırlanma Mühleti :
30 dakika

Pişirme Mühleti : 40 dakika

Kaç Kişilik: 8 Kişilik

Malzemeler:

Keki İçin:



  • 4 yumurta


  • 1 tutam tuz


  • 1 su bardağı toz şeker


  • 1 su bardağı zeytinyağı


  • 1 su bardağı un


  • 1 paket vanilya


  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:


  • 3 su bardağı soğuk süt


  • Yarım su bardağı toz şeker


  • 200 ml krema
Karamel Sos İçin:


  • 5 yemek kaşığı toz şeker


  • 2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı


  • 1 paket krema
Üzeri İçin:

  • Vanilyalı dondurma
Yapılışı:

1. Öncelikle yumurtaların sarısı ve beyazını farklı kaplara ayırın.

2. Yumurta aklarını tuz ile kar haline gelene kadar çırpın. Öbür bir kapta ise yumurta sarılarını toz şeker ile uygunca çırpın.

3. Un, zeytinyağı vanilya ve kabartma tozunu yumurta sarılarının olduğu kaba ekleyip çırpmaya devam edin.

4. Yumurta aklarını spatula sayesinde unlu karışıma yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.

5. Karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün. Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

6. Şerbeti için gerekli olan tüm malzemeyi bir kaseye alın ve süt düzgünce köpürene kadar çırpın. Hazırladığınız şerbeti buzdolabına alıp soğumaya bırakın.

7. Karamel sosu için; şekeri yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın ve eriyene kadar pişirin. Tereyağı ve kremayı ek edip süratlice karıştırın.

8. Kek ılıkken kürdan batırarak delikler açın ve soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbeti büsbütün çektiğinde karamel sosu da üzerine ekleyin.

Afiyet olsun.


13. Pratik ve Lezzetli: Sütlü İrmik Tatlısı


Hazırlanma Müddeti :
20 dakika

Pişirme Mühleti : 25 dakika

Kaç Kişilik: 6 Kişilik

Malzemeler:


  • 1 kg süt


  • 1 su bardağı irmik


  • 7 yemek kaşığı toz şeker


  • 1 paket vanilya


  • 1 yemek kaşığı margarin


  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi


  • Tarçın
Yapılışı:

1. Öncelikle soğuk sütü bir tencere içine dökün. Üzerine şeker ve irmiği ek edin.

2. Kıvamı yoğunlaşmaya başladığında margarin, vanilya ve hindistan cevizini de ekleyip karıştırmaya devam edin.

2. Boza kıvamına gelince, ıslattığınız cam fırın tepsisine dökerek soğumaya bırakın.

3. İçerisine bisküvi eklemek istiyorsanız, karışımın yarısını tepsiye dökün ve üzerine bisküvileri yerleştirin. Kalan karışımı da sıra sıra dizdiğiniz bisküvilerin üzerine dökün.

4. Tepside sütlü irmik tatlısını dilimleyip, üzerine tarçın serpin ve servis yapın. Afiyet olsun.


14. En hafifçelerinden: Magnolia


Hazırlanma Mühleti :
15 dakika

Pişirme Müddeti : 25 dakika

Kaç Kişilik: 6 Kişilik

Malzemeler:


  • 1 litre süt


  • 2 yemek kaşığı un


  • 2 yemek kaşığı nişasta


  • 1 su bardağı toz şeker


  • 1 paket toz vanilya


  • 2 adet yumurta sarısı


  • 1 paket bebe bisküvisi (ya da petibör)


  • 1 paket süt kreması


  • 10 adet çilek


  • 2 adet muz
Yapılışı:

1. birinci vakit içinderda tencereye nişasta, un, şeker, vanilya ve yumurtayı alın.

2. Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyerek çırpma teli sayesinde karıştırın.

3. Karışımı ocağa koyun ve karıştırmaya devam edin. Topaklanma oluşmamasına dikkat edin.

4. Karışım muhallebi kıvamına geldiğinde ve kaynadığında ocağın altını kapatın.

5. Muhallebi soğurken, bisküvileri incecik olana kadar robottan geçirin.

6. Muhallebi soğuduktan daha sonra içerisine bir paket süt kreması ekleyerek karıştırın.

7. Bu esnada çilek ve muzları dilimleyin. Magnolia kuplarına evvel muhallebi koyun ve meyveleri yanlarına gerçek dizin.

8. Akabinde bisküvi kırıntılarını ekleyin ve yine muhallebi dökün.

9. En üst kısmına kalan bisküvileri paylaştırın. Antep fıstığı ve çikolata rulosu ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun.


15. Sevecen İmajı ve Lezzetiyle: Fincan Tatlısı


Hazırlanma Mühleti :
5 dakika

Pişirme Süresi : 15 dakika

Kaç Kişilik: 6 Kişilik

Malzemeler:


  • 1 litre süt


  • 2 kahve fincanı un


  • 1 yemek kaşığı margarin


  • 2,5 kahve fincanı toz şeker


  • 1 paket vanilin


  • 1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi
Üzeri İçin:

  • 6 adet çilek (arzuya bakılırsa muz)
Yapılışı:

1. Derin bir tencereye süt, un ve şekeri ekleyip çırpma teli sayesinde karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

2. Muhallebi koyu kıvam alıp göz göz fokurdamaya başlayınca margarin ve vanilini ekleyin ve yeniden karıştırın.Pişen muhallebiyi ocaktan alın.

3. Orta uzunluk kahve fincanına 2 parmak boşluk bırakacak biçimde, kepçe sayesinde muhallebiyi dökün.

4. Fincandaki muhallebileri evvel oda sıcaklığına getirdikten daha sonra buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın.

5. Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkarın ve Hindistan cevizine bulayın.

6. Hindistan cevizine bulanan muhallebileri servis tabağına alın ve üzerini dilediğiniz meyve ile süsleyip servis edin.

Afiyet olsun.


16. her insanın Sevdiği Bol Sütlü: Gütlaç


Hazırlanma Müddeti :
20 dakika

Pişirme Müddeti : 20 dakika

Kaç Kişilik: 8 Kişilik

Malzemeler:


  • 1 paket güllaç


  • 2 litre süt


  • 3 su bardağı toz şeker


  • 250 g ceviz içi
Üzeri İçin:

  • 4-5 yemek kaşığı ceviz içi (İnce çekilmiş)
Yapılışı:

1. Sütü derin bir tencereye alın ve toz şekeri üzerine ek edin. Orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Süt, elinizi yavaşça yakacak sıcaklığa geldiğinde ocaktan alın.

2. Cevizi yavaşça iri kalacak biçimde rondoda çekin.

3. Güllacı hazırlayacağınız kabın içerisine bir kepçe ılık sütten ekleyin. Üzerine, kullanacağınız kabın boyutuna göre böldüğünüz güllaç yapraklarını dizin.

4. Tüm güllaç yapraklarının parlak kısmının üste baktığından ve hepsinin güzelce ıslandığından emin olduktan daha sonra paketteki yaprakların yarısını kabınıza güzelce yerleştirin.

5. 5 dakika sütü çekmeleri için bekledikten daha sonra çekilmiş cevizi çokça dökün ve kalan güllaç yapraklarını da birebir biçimde ıslatarak üzerine dizin.

6. Buzdolabında en az 2 saat bekledikten daha sonra güllacınızı keserek dilimleyin. Dövülmüş cevizle süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.


17. Yemek İçin Sabırsızlanacağınız: Etimek Tatlısı


Hazırlanma Müddeti :
15 dakika

Pişirme Mühleti : 20 dakika

Kaç Kişilik: 5 Kişilik

Malzemeler:

  • 1 paket hazır kızarmış ekmek (etimek)
Şerbeti İçin:


  • 1.5 su bardağı şeker


  • 2 su bardağı su
Muhallebisi İçin:


  • 1 lt süt


  • 6 yemek kaşığı toz şeker


  • 1 paket vanilya


  • 1 yemek kaşığı tereyağı


  • 6 yemek kaşığı un


  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri İçin:


  • 1 paket krem şanti


  • 1 su bardağı süt


  • Tercihinize nazaran meyve
Yapılışı:

1. Büyük uzunluk dikdörtgen bir cam kaba ekmekleri dizin. Şerbet için, şeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan 1-2 dakika daha sonra ocaktan alın. 10 dakika daha sonra şerbeti ekmeklerin üzerine dökün.

2. Diğer bir tencereye 1 litre sütü dökün. Tereyağı ve vanilya hariç tüm gereçleri ekleyip yeterlice karıştırın ve orta ateşli ocağın üzerine koyun.

3. Karışım muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağını da ekleyin.

4. Muhallebi hazır olunca şerbetli ekmeklerin üzerine dökün, düzgünce yayın ve soğumaya bırakın.

5. Krem şantiyi, üzerinde yazdığı biçimde hazırlayın. Soğumuş olan ekmeklerin üzerine dökün ve tatlıyı buzdolabında 4-10 saat ortası bekletin.

6. Üzeri için, sevdiğiniz meyve dilimleri ve ufalanmış fındıkları kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.
 
Üst