Hangi tatlı bana âlâ gelip yaralarımı sarabilir ki diye düşünüyorsan… Seni nefis tanımların olduğu içeriğe alalım!
1. Dopdolu bir memnunluk için Sufle…
Hazırlama mühleti:15 dakika
Pişirme mühleti: 10 dakika
Pişirme derecesi: 200 derece
Malzemeler
2. Bir kaseye yumurta sarılarını ve iki tepeleme çorba kaşığı pudra şekeri ve bir tutam tuzu ekleyip yumurta sarıları beyazlaşana kadar çırpın.
3. Kasedeki yumurta beyazları kabarmaya başladığı vakit kalan iki çorba kaşığı pudra şekerini de ekleyin ve çırpın.
4. Eriyen bitter çikolata ve tereyağının üzerine dört çorba kaşığı unu elek ya da süzgeç sayesinde ekleyin ve üzerine sekiz çorba kaşığı sütü ekleyin.
5. Kaplarınızı tereyağı ile yağladıktan daha sonra kabarttığınız yumurta beyazının içine şekerli yumurta sarısını spatula ile katlayarak (alttan üste olacak biçimde) ekleyin.
6. Yumurtalı olan karışımla çikolatalı karışımı katlayarak birleştirin ve kaplara aktarın.
7. Airfryer’ı 10 dakika 200 derece olacak biçimde ayarlayın ve pişirin.
8. Pişen suflelerin içine birkaç kaşık krema dökün ve üzerine de pudra şekeri serpiştirin.
Afiyet olsun!
2. Meyve severler için böğürtlenli sorbe…
Hazırlama müddeti: 20 dakika
Pişirme müddeti: 5 dakika
Pişirme derecesi: –
Malzemeler
2. Kabuklarını soyduğunuz şeftali ve böğürtlenleri püre haline getirip soğuttuğunuz karışımı ekleyin ve robot sayesinde birleştirin.
3. Güzelce karıştırdığınız karışımı kolay kolay açıp kapatabileceğiniz bir kaba (sürekli karıştırılacağı için) koyduktan daha sonra dondurucuya alın.
4.Yaklaşık altı saat boyunca her yarım saat ve bir saat olacak biçimde karışımı karıştırın ve dondurucuya tekrar koyun.
5.Pürüzsüz hale gelen sorbeyi soğuk biçimde üzerine meyveler ekleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
3. Sağlıklı mı sağlıklı olan bademli yaban mersinli ve yulaflı kurabiye…
Hazırlama müddeti: 6 dakika
Pişirme mühleti: 16 dakika
Pişirme derecesi: 160 derece
Malzemeler
2. Yulaf ezmesini bademle karıştırın ve akabinde yaban mersini, elma sosu, tuz ve erittiğiniz margarini de ekleyip karıştırın.
3. Hamurları bölüştürerek kurabiyelerinizi oluşturun ve ızgara tavasına koyun.
4. Izgara tavasını Airfryer’a yerleştin ve kurabiyeleri pişirin. bir süre soğumaya bırakırsanız çıtır çıtır kurabiyelere sahip olursunuz.
Afiyet olsun!
4. Süratli ve lezzetli bir kaçamak için Mozaik pasta…
Hazırlama mühleti: 20 dakika
Pişirme müddeti: 0 dakika
Pişirme derecesi: –
Malzemeler
2. Pudra şekerinin üzerine erittiğiniz tereyağını ve sütü döktükten daha sonra kakao ekleyin.
3. Tüm materyalleri çırptıktan daha sonra üzerine bisküvileri kırın ve nazik bir biçimde karıştırın.
4. Streç sinema ile hazırladığınız harcı sarın ve buzdolabının dondurucu kısmında dört saat bekletin.
5. Dilimleyerek soğuk olarak servis edebilir, bir süre ılımasını bekleyebilir ve üstünü istediğiniz materyal ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
5. Kıtır mı kıtır olan Şeftalili crumble…
Hazırlama müddeti: 30 dakika
Pişirme müddeti: 30 dakika
Pişirme derecesi: 190 derece
Malzemeler
2. Kabın içine nişasta, bal, tarçın ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
3. Tereyağını küp biçiminde doğrayarak, soğuması için buzdolabın alın.
4. Tereyağlarını buzdolabından çıkarın ve unu ekleyerek ufalayın (bu esnada karışım soğuk olmalı) ve kırıntı haline getirin.
5. Pişirme kabında olan karışımın üzerine hazırladığınız kırıntıları her yere eşit dağılacak biçimde dökün.
6. Airfryer’ı 190 derece 30 dakika olacak biçimde ayarlayın ve pişirme kabını yerleştirin.
7. Pişen tatlınızı soğumaya bıraktıktan daha sonra bir top dondurma ile servis edin.
Afiyet olsun!
6. Bir Kore tatlısı olan Bingsu…
Hazırlama mühleti: 5 dakika
Pişirme mühleti: –
Pişirme derecesi: –
Malzemeler
2. Saplarından ayırdığınız çilekleri bol su ile yıkayın ve üç dört modüle bölün.
3. Evvelden dondurduğunuz buz kalıplarındaki sütü mutfak robotunda ‘kar’ kıvamına gelecek biçimde çekin ve sütü dondurma kasesine alın.
4. Kestiğiniz çilekleri jöle ile karıştırdıktan daha sonra kasedeki sütün üzerine yerleştirin ve üstüne bir top dondurma ekleyin.
Afiyet olsun!
7. Ferah ve mayhoş tadı bir de çikolata ile birlikte deneyimlemek için ahududu dolgulu lav kek…
Hazırlama mühleti: 20 dakika
Pişirme mühleti: 7 dakika
Pişirme derecesi: 200 derece
Malzemeler
2. Hazırladığınız ahududu pürelerini buz kalıplarına alın ve birkaç saat buzdolabında bekletin.
3. Bitter çikolatayı iri bir biçimde doğradıktan daha sonra tereyağı, şeker ve tuzla birlikte çikolatayı benmari metodu eritin.
4. Soğuyan çikolata karışımını unla birlikte çırpın ve yumurtaları tek tek ekledikten daha sonra karıştırmaya devam edin.
5. Karışımı kıvam alana kadar (bir saat civarı sürebilir) buzdolabında soğutun.
6. Muffin kaplarının tabanına bir yemek kaşığı kadar çikolata karışımını koyun ve ortasına bir adet donmuş ahududu püresini ekleyin. Üstüne son olarak yarım yemek kaşığı kadar çikolata karışımını ekleyin.
7. Kapları Airfryer sepetine yerleştirin ve 200 derecede 7 dakika pişirin. Pişen kekleri kaplarından çıkarın ve birkaç dakika soğumaya bıraktıktan daha sonra fazla bekletmeden servis edin.
Afiyet olsun!
8. Yemesi kadar yapması da kolay olan Ballı cevizli armut…
Hazırlama mühleti: 5 dakika
Pişirme mühleti: 5 dakika
Pişirme derecesi: 200 derece
Malzemeler
2. Ezdiğiniz cevizi armudun üstüne serptikten daha sonra üzerine bal ve tarçını da ekleyin.
3. Hazırladığınız armutları Airfryer sepetinin içine yerleştirin ve pişirin.
4. Bal ve yoğurdu karıştırın. Pişen armutlarınızın üzerine bu karışımdan biraz dökerek servis edin.
Afiyet olsun!
9. Yaralarımı sarsın lakin fazla kiloları başıma sarmasın diyenler için Şekersiz puding…
Hazırlama mühleti: 5 dakika
Pişirme müddeti: 15 dakika
Pişirme derecesi: –
Malzemeler
2. Karışım piştikten daha sonra biraz ılımaya bırakın ve pekmezi ekleyin.
(Pekmez, bal üzere materyaller uzun mühlet yüksek ısıya maruz kaldıklarında kanserojen tesirler yaratmaya başlar. Bu yüzden pekmezi en son ekliyoruz.)
3. Puding karışımını kaplara koyun ve birkaç saat kadar soğumaya bırakın.
4. Soğuduktan daha sonra üzerini sevdiğiniz ve doğal ki fit ve şekersiz bir puding yaptığımız için sağlıklı gereçlerle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
10. Yumuşacık ve yavaşça bir tatlı için Çikolatalı ve muzlu Calzone…
Hazırlama mühleti: 10 dakika
Pişirme mühleti: 10 dakika
Pişirme derecesi: 180
Malzemeler
2. Unun ortasını açın ve mayalı karışımı dökün. Evvel bir çatalla çabucak sonrasında da elinizle kenarlarından tuz ekleyerek yoğurun.
4. Hamuru bir kabın içerisine aldıktan daha sonra üzerini bir streç sinemayla sıkıca kapatarak 45 dakikaya kadar mayalandırın.
5. Mayalanan hamuru dört eşit kesime bölerek tezgahın üstüne semolina serpin ve 15 dakika daha üzerine nemli bez örterek mayalandırın.
6. Hazır olan pizza hamurunu açın ve yaklaşık 15 santimetre çapında dört daire olarak kesin.
7. Kestiğiniz hamurların tam ortalarına birer yemek kaşığı kremayı ekleyin ve ince ince dilimlediğiniz muzları ve ince doğranmış fındıkları kremanın üzerine yerleştirin.
8. Hamur dairelerini ikiye katlayın ve kenarlarını birbirine bastırın. 100 mililitre kremayı sertleşene kadar çırpın ve calzone ile servis edin.
9. Airfryer’ı 200 derece 10 dakika olacak biçimde ayarlayın ve pişirin.
Afiyet olsun!
Philips Airfryer XXL Smart Sensing mutfaktaki en kıymetli yardımcınız!
1. Dopdolu bir memnunluk için Sufle…
Hazırlama mühleti:15 dakika
Pişirme mühleti: 10 dakika
Pişirme derecesi: 200 derece
Malzemeler
120 gram bitter çikolata
8 yemek kaşığı süt
4 adet yumurta (sarıları ve beyazları ayrılmış)
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
2 tutam tuz
4 yemek kaşığı pudra şekeri
200 mililitre krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
2. Bir kaseye yumurta sarılarını ve iki tepeleme çorba kaşığı pudra şekeri ve bir tutam tuzu ekleyip yumurta sarıları beyazlaşana kadar çırpın.
3. Kasedeki yumurta beyazları kabarmaya başladığı vakit kalan iki çorba kaşığı pudra şekerini de ekleyin ve çırpın.
4. Eriyen bitter çikolata ve tereyağının üzerine dört çorba kaşığı unu elek ya da süzgeç sayesinde ekleyin ve üzerine sekiz çorba kaşığı sütü ekleyin.
5. Kaplarınızı tereyağı ile yağladıktan daha sonra kabarttığınız yumurta beyazının içine şekerli yumurta sarısını spatula ile katlayarak (alttan üste olacak biçimde) ekleyin.
6. Yumurtalı olan karışımla çikolatalı karışımı katlayarak birleştirin ve kaplara aktarın.
7. Airfryer’ı 10 dakika 200 derece olacak biçimde ayarlayın ve pişirin.
8. Pişen suflelerin içine birkaç kaşık krema dökün ve üzerine de pudra şekeri serpiştirin.
Afiyet olsun!
2. Meyve severler için böğürtlenli sorbe…
Hazırlama müddeti: 20 dakika
Pişirme müddeti: 5 dakika
Pişirme derecesi: –
Malzemeler
300 gr toz şeker
300 ml su
3 orta uzunluk şeftali
300 gr böğürtlen
2. Kabuklarını soyduğunuz şeftali ve böğürtlenleri püre haline getirip soğuttuğunuz karışımı ekleyin ve robot sayesinde birleştirin.
3. Güzelce karıştırdığınız karışımı kolay kolay açıp kapatabileceğiniz bir kaba (sürekli karıştırılacağı için) koyduktan daha sonra dondurucuya alın.
4.Yaklaşık altı saat boyunca her yarım saat ve bir saat olacak biçimde karışımı karıştırın ve dondurucuya tekrar koyun.
5.Pürüzsüz hale gelen sorbeyi soğuk biçimde üzerine meyveler ekleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
3. Sağlıklı mı sağlıklı olan bademli yaban mersinli ve yulaflı kurabiye…
Hazırlama müddeti: 6 dakika
Pişirme mühleti: 16 dakika
Pişirme derecesi: 160 derece
Malzemeler
110 gram yulaf ezmesi
50 gram file badem
50 gram yaban mersini
60 gram elma konsantresi
40 gram tereyağ
1 tutam tuz
2. Yulaf ezmesini bademle karıştırın ve akabinde yaban mersini, elma sosu, tuz ve erittiğiniz margarini de ekleyip karıştırın.
3. Hamurları bölüştürerek kurabiyelerinizi oluşturun ve ızgara tavasına koyun.
4. Izgara tavasını Airfryer’a yerleştin ve kurabiyeleri pişirin. bir süre soğumaya bırakırsanız çıtır çıtır kurabiyelere sahip olursunuz.
Afiyet olsun!
4. Süratli ve lezzetli bir kaçamak için Mozaik pasta…
Hazırlama mühleti: 20 dakika
Pişirme müddeti: 0 dakika
Pişirme derecesi: –
Malzemeler
100 gram tereyağ
1 su bardağı süt (200 ml)
3 yemek kaşığı kakao (ekstra eritilmiş çikolata da ekleyebilirsiniz)
4 yemek kaşığı pudra şekeri (ya da 3 yemek kaşığı toz şeker kullanabilirsiniz)
2 paket petibör bisküvi
2. Pudra şekerinin üzerine erittiğiniz tereyağını ve sütü döktükten daha sonra kakao ekleyin.
3. Tüm materyalleri çırptıktan daha sonra üzerine bisküvileri kırın ve nazik bir biçimde karıştırın.
4. Streç sinema ile hazırladığınız harcı sarın ve buzdolabının dondurucu kısmında dört saat bekletin.
5. Dilimleyerek soğuk olarak servis edebilir, bir süre ılımasını bekleyebilir ve üstünü istediğiniz materyal ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
5. Kıtır mı kıtır olan Şeftalili crumble…
Hazırlama müddeti: 30 dakika
Pişirme müddeti: 30 dakika
Pişirme derecesi: 190 derece
Malzemeler
2 şeftali
1 yemek kaşığı limon suyu
100 gram tereyağı
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
6 yemek kaşığı un
2. Kabın içine nişasta, bal, tarçın ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
3. Tereyağını küp biçiminde doğrayarak, soğuması için buzdolabın alın.
4. Tereyağlarını buzdolabından çıkarın ve unu ekleyerek ufalayın (bu esnada karışım soğuk olmalı) ve kırıntı haline getirin.
5. Pişirme kabında olan karışımın üzerine hazırladığınız kırıntıları her yere eşit dağılacak biçimde dökün.
6. Airfryer’ı 190 derece 30 dakika olacak biçimde ayarlayın ve pişirme kabını yerleştirin.
7. Pişen tatlınızı soğumaya bıraktıktan daha sonra bir top dondurma ile servis edin.
Afiyet olsun!
6. Bir Kore tatlısı olan Bingsu…
Hazırlama mühleti: 5 dakika
Pişirme mühleti: –
Pişirme derecesi: –
Malzemeler
Dondurulmuş süt (4 küp)
3 yemek kaşığı çilek
Maraş dondurması (2 yemek kaşığı)
Jöle (isteğe nazaran)
2. Saplarından ayırdığınız çilekleri bol su ile yıkayın ve üç dört modüle bölün.
3. Evvelden dondurduğunuz buz kalıplarındaki sütü mutfak robotunda ‘kar’ kıvamına gelecek biçimde çekin ve sütü dondurma kasesine alın.
4. Kestiğiniz çilekleri jöle ile karıştırdıktan daha sonra kasedeki sütün üzerine yerleştirin ve üstüne bir top dondurma ekleyin.
Afiyet olsun!
7. Ferah ve mayhoş tadı bir de çikolata ile birlikte deneyimlemek için ahududu dolgulu lav kek…
Hazırlama mühleti: 20 dakika
Pişirme mühleti: 7 dakika
Pişirme derecesi: 200 derece
Malzemeler
80 gram donmuş ahududu
180 gram bitter çikolata
30 gram şeker
120 gram tereyağı
70 gram esmer şeker
40 gram un
3 yumurta
Bir tutam tuz
2. Hazırladığınız ahududu pürelerini buz kalıplarına alın ve birkaç saat buzdolabında bekletin.
3. Bitter çikolatayı iri bir biçimde doğradıktan daha sonra tereyağı, şeker ve tuzla birlikte çikolatayı benmari metodu eritin.
4. Soğuyan çikolata karışımını unla birlikte çırpın ve yumurtaları tek tek ekledikten daha sonra karıştırmaya devam edin.
5. Karışımı kıvam alana kadar (bir saat civarı sürebilir) buzdolabında soğutun.
6. Muffin kaplarının tabanına bir yemek kaşığı kadar çikolata karışımını koyun ve ortasına bir adet donmuş ahududu püresini ekleyin. Üstüne son olarak yarım yemek kaşığı kadar çikolata karışımını ekleyin.
7. Kapları Airfryer sepetine yerleştirin ve 200 derecede 7 dakika pişirin. Pişen kekleri kaplarından çıkarın ve birkaç dakika soğumaya bıraktıktan daha sonra fazla bekletmeden servis edin.
Afiyet olsun!
8. Yemesi kadar yapması da kolay olan Ballı cevizli armut…
Hazırlama mühleti: 5 dakika
Pişirme mühleti: 5 dakika
Pişirme derecesi: 200 derece
Malzemeler
2 armut
2 tutam öğütülmüş tarçın
1 çay kaşığı bal
40 gram ceviz
4 yemek kaşığı yoğurt
2. Ezdiğiniz cevizi armudun üstüne serptikten daha sonra üzerine bal ve tarçını da ekleyin.
3. Hazırladığınız armutları Airfryer sepetinin içine yerleştirin ve pişirin.
4. Bal ve yoğurdu karıştırın. Pişen armutlarınızın üzerine bu karışımdan biraz dökerek servis edin.
Afiyet olsun!
9. Yaralarımı sarsın lakin fazla kiloları başıma sarmasın diyenler için Şekersiz puding…
Hazırlama mühleti: 5 dakika
Pişirme müddeti: 15 dakika
Pişirme derecesi: –
Malzemeler
4 su bardağı yağsız süt
2 yemek kaşığı nişasta
4-6 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı pekmez
2. Karışım piştikten daha sonra biraz ılımaya bırakın ve pekmezi ekleyin.
(Pekmez, bal üzere materyaller uzun mühlet yüksek ısıya maruz kaldıklarında kanserojen tesirler yaratmaya başlar. Bu yüzden pekmezi en son ekliyoruz.)
3. Puding karışımını kaplara koyun ve birkaç saat kadar soğumaya bırakın.
4. Soğuduktan daha sonra üzerini sevdiğiniz ve doğal ki fit ve şekersiz bir puding yaptığımız için sağlıklı gereçlerle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
10. Yumuşacık ve yavaşça bir tatlı için Çikolatalı ve muzlu Calzone…
Hazırlama mühleti: 10 dakika
Pişirme mühleti: 10 dakika
Pişirme derecesi: 180
Malzemeler
4 yemek kaşığı çikolata kreması
2 muz
100 mililitre krema
20 gram fındık
240 gram un
60 gram semolina (durum buğdayı irmiği)
3 gram yaş maya
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3- 4 tutam tuz
2. Unun ortasını açın ve mayalı karışımı dökün. Evvel bir çatalla çabucak sonrasında da elinizle kenarlarından tuz ekleyerek yoğurun.
4. Hamuru bir kabın içerisine aldıktan daha sonra üzerini bir streç sinemayla sıkıca kapatarak 45 dakikaya kadar mayalandırın.
5. Mayalanan hamuru dört eşit kesime bölerek tezgahın üstüne semolina serpin ve 15 dakika daha üzerine nemli bez örterek mayalandırın.
6. Hazır olan pizza hamurunu açın ve yaklaşık 15 santimetre çapında dört daire olarak kesin.
7. Kestiğiniz hamurların tam ortalarına birer yemek kaşığı kremayı ekleyin ve ince ince dilimlediğiniz muzları ve ince doğranmış fındıkları kremanın üzerine yerleştirin.
8. Hamur dairelerini ikiye katlayın ve kenarlarını birbirine bastırın. 100 mililitre kremayı sertleşene kadar çırpın ve calzone ile servis edin.
9. Airfryer’ı 200 derece 10 dakika olacak biçimde ayarlayın ve pişirin.
Afiyet olsun!
Philips Airfryer XXL Smart Sensing mutfaktaki en kıymetli yardımcınız!