Taş Üzere Sert Avokadoları Meskende Çarçabuk Yumuşatmanın Püf Noktalarını Açıklıyoruz!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Son vakit içinderın en tanınan besinlerinden biri avokado. Vitamin, mineral ve omega 3 bakımından çok güçlü ve sıhhatimiz için de hayli yararlı. Kahvaltıda, tatlılarda, yemeklerde, salatalarda dilediğimiz her öğünde afiyetle tüketiyoruz. Marketlerden aldığımız avokadolar her vakit istediğimiz olgunlukta olmayabiliyor. Pekala, bu durumda ne yapmalıyız? Meskende avokadoyu nasıl olgunlaştırırız? Gelin daima bir arada öğrenelim.
👇



Avokado nedir?


Öncelikle avokado nedir? Nerede ve nasıl yetişir? Öğrenelim:

Avokado; Güney Afrika kökenli, defnegiller familyasından bir ağacın armut biçimindeki meyvesidir. Egzotik meyvenin, kabartılı ya da düz parlak kabuğu olabildiği üzere yeşil renkleri koyu yeşil ya da kahverengi yeşil tonlarında olabiliyor.

Avokado, ağaçtan sert yani ham iken koparılıyor ve koparıldıktan daha sonra olgunlaşma süreci başlıyor. Markette uzun müddet beklemediği sürece olgun avokadoya denk gelme bahtımız ne yazık ki pek yok.

Olgun olanlarının içi tereyağı kıvamında. Hatta bu sebeple avokado ağacına tereyağı ağacı de deniyor.


Peki, olgun avokado nasıl anlaşılır?


Olgun avokadoya dokunduğunuzda elinize yumuşak gelecektir. bu türlü olgunlaşmış olduğunu anlayabilirsiniz. Ayrıyeten, rengi parlak yeşilden daha koyu bir yeşile dönüşmüştür ve sap kısmının olduğu doruğa bastırdığınızda çarçabuk ezebilirsiniz.

Olgunlaşmamış ve olgunlaşmış avokadonun farkını dokunarak anlayamıyorum diyorsanız da bir bıçak sayesinde avokadoyu kesebilirsiniz. Olgunlaşmamış avokado sıkıntı kesilirken, olgunlaşmış avokado çekirdeğine kadar çarçabuk kesilecektir.


Avokadoyu nasıl olgunlaştırırsınız?


Avokadonun olgunlaşmasının en yeterli yolu vakit ve sabır. Bunun için de güneş ışığından uzak, oda sıcaklığında tabiatıyla olgunlaşmasını beklemelisiniz. Bu en doğal usullerden biri.

Olgunlaştırma mühletini hızlandırmak istiyorsanız, bir meyveden yardım alabilirsiniz. Avokadoyu bir kağıt torbaya elma, muz yahut kivi ile bir arada koyun ve ağzını kapatın. Meyveler olgunlaşmaya yardımcı bir bitki hormonu olan etilen gazını özgür bırakacak. Bu da avokadonun olgunlaşma müddetini hızlandıracak.

Evde meyve yoksa, avokadoyu tek başına bir kağıt torbaya koyun ve ağzını kapatın. Meyve ile beklediği kadar süratli olmasa da bu biçimde de süratli bir biçimde olgunlaşır.


Acelesi olanlar için süratlice avokado olgunlaştırma formları:


Avokadoyu birkaç dakika ortasında yumuşatabilecek sistemler var. Ama bu sistemler avokadonun baskın tadını hafifçeletecektir. Aklınızda olsun!


  • Fırında avokado olgunlaştırma: Fırını 200 derecede ısıtın ve avokadoyu alüminyum folyoya sarın. İstediğiniz yumuşaklığa gelene kadar denetim ederek fırında bekletin.


  • Mikrodalgada avokado olgunlaştırma: Avokadoyu ikiye bölün ve iki parçayı da farklı ayrı alüminyum folyoya sarın. 30 saniyelik pişirme avokadonun yumuşaması için kâfi olacaktır. daha sonrasında pişirmeyi durdurmak için, mikrodalgadan çıkarttığınız avokadoları buzlu suya atın.
Avokadonun faydaları nelerdir?


  • E ve C vitaminleri açısından varlıklı olan avokado, kurumuş saçlara maske olarak uygulandığında saçlara nem kazandırır.


  • Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kahvaltılarda tüketilen çeyrek avokado dilimi, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve sizi kış enfeksiyonlarına karşı daha dirençli hale getirir.


  • Kalp rahatsızlıklarını önler. kuvvetli bir potasyum merkezi olduğu için de kan basıncını istikrarlar.


  • Sindirim sistemini düzenler. Avokadoda bulunan lifler yardımıyla bağırsaklar uyarılır ve metabolizma canlanır.


  • Ağız sıhhatini korur. Avokado antibakteriyel hususlar içerir. Vücuda ziyan veren tüm iltihaplı hücreleri yok eder.


  • Çocukların gelişmenini dayanaklar. Kas ve kemik gelişmenine takviye için avokado önerilir.


  • Cilt hücrelerini yeniler. Hasar görmüş dokuların ve hücrelerin daha süratli yenilenmesini sağlar.
Bonus: Avokadonun kalori ve besin pahaları:


  • Çeyrek dilim avokado: 56 kalori


  • Yarım dilim avokado: 112 kalori


  • 1 adet tam avokado: 224 kalori


  • 100 gram avokado: 160 kalori
Besin bedeli listesi:


  • 8.53 gram Karbonhidrat


  • 2 gram Protein


  • 14.66 gram Yağ


  • 6.7 gram Lif


  • 7 mg Sodyum


  • 485 mg Potasyum


  • 12 mg Kalsiyum


  • 146 iu A vitamini


  • 10 mg C vitamini


  • 0.55 gram Demir
 
Üst