Tam Kıvamında Kek Yapmak İsteyenler İçin Hayat Kurtaran İpuçları

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Beş çayının vazgeçilmezi, küçük büyük her insanın bayılarak yediği kekleri yaparken kimi vakit sonuç istediğimiz üzere olmaz. Kek yaparken dikkat etmeniz birkaç küçük püf nokta var. Kek yapmanın püf noktaları nelerdir? Kekin sünger üzere olması için ne yapmalı? üzere sorulara yanıt arıyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.


Malzemelerinizi yanlışsız sırada eklemeniz gerekli.


Önce yumurta ve şeker hoş biçimde 3-5 dakika içinde çırpmanız gerekiyor. Akabinde sıvı materyaller süt, sıvı yağ üzere daha sonrasında da un, kabartma tozu, vanilin, kakao üzere materyalleri eklemeniz gerekiyor.


İlk eklenilen materyalleri süratli biçimde çırpmak gerekiyor.


İlk eklediğiniz yumurta, şeker, süt, sıvı yağ üzere gereçleri süratli biçimde çırpmanız gerekiyor. Lakin un, kakao üzere gereçleri eklediğiniz vakit çırpma sürecini daha yavaş bir ayarda hatta çırpma teliyle yaparsanız daha güzel sonuçlar alırsınız. Ayrıyeten unu eklerken eleme sürecini yapmayı unutmayın.


Kek kalıbına hamurunuzu koyduktan daha sonra yavaşça bir biçimde sallayın.


Kek kalıbına hamurunuzu koyduktan daha sonra yavaşça bir biçimde sallayın. bu türlü sallama süreci yaptığınızda kekin havasını almış olursunuz ve kekiniz pamuk üzere pişer.


Kekinizi hakikat bir sıcaklıkta pişirmeniz gerekiyor.


Yüksek sıcaklıkta pişirdiğiniz kekler çökebilirken düşük ısıda pişen kekler ise sıcaklık kâfi gelmediği için sönük kalır ve kurur.


Fırını evvelinde ısıtmadan keki fırına koymamanız gerekir.


Eğer fırını evvelde ısıtmadan kekinizi fırına koyarsanız kekiniz kuru olur. Kekinizi fırına koymadan evvel ısıtmanız gerekir. Fırını fansız ayarda çalıştırmanızı öneririz fanlı ayarda kek pişirmek yanlışsız değildir.


Kek kalıbını yağlamayı unutmayın.


Kek kalıbını güzelce yağlamanız ve üzerine un serpmeniz gerektiğiniz sakın unutmayın şayet bu süreci yapmazsanız kekiniz piştikten daha sonra kalıptan rahat bir biçimde çıkmaz.


Pişirme mühleti dolmadan fırın kapağını açmayın.


Kekinizi fırına koyduktan daha sonra pişirme müddeti dolmadan kek pişti mi diye daima denetim etmek için fırın kapağını açmayın. Daima fırının kapağını açarsanız kekiniz kabarmaz.


Keki fırından çıkarttıktan daha sonra oda sıcaklığında dinlendirin.


Kekinizi fırından çıkarttıktan daha sonra çabucak kesmeye kalkmayın. Bırakın kek 15-20 dakika boyunca oda sıcaklığında bekletin daha sonrasında kekinizi dilimleyin.


Kekinizin hamuru hazır olunca bekletmeden çabucak fırına koyun.


Hamurunuzu hazırladığınız vakit çabucak kek kalıbına dökün ve fırına koyup pişirmeye başlayın. Kek hamurunu bekletmeyin.


Kekiniz daha epeyce kabarsın diye içerisine fazla kabartma tozu eklemeyin.


Kekinizin kabarmadığını düşünüp ekstra kabartma tozu eklerseniz bu sefer kekiniz çökecektir. Tanımın dışına çıkmayın.


Kekinizi kürdanla denetim edin.


Kekin pişmesi boyutlarına bağlı olarak ve fırınınızın performansına bağlı olarak 25-35 dakika ortası sürecektir. Pişip pişmediğini anlamak için bıçak, kaşık değil kürdan batırın. O biçimde denetim edin. Kürdan pak çıkmışsa kekiniz oldu demektir.


Islak kek yaparken sosunu kendiniz yapın.


Islak kekin sosunu kendiniz hazırlayın. Çiğ hamurdan ayırma yapıp pişen kekin üstüne dökmeniz sağlıklı değildir. Islak kek için sos tanımı:

Malzemeler


  • 1 su bardağı süt


  • Yarım su bardağı sıvı yağ


  • 2 yemek kaşığı kakao


  • 2 tatlı kaşığı şeker
Nasıl yapılır?1. Tüm gereçleri kısık ateşte kaynayana kadar pişirin.

Not: Şayet kekinizin daha ıslak olmasını istiyorsanız 1.5 su bardağı süt ek edebilirsiniz.


Bonus: Sade kek tarifi


Malzemeler



  • 3 adet yumurta


  • 1 su bardağı şeker


  • Yarım su bardağı sıvı yağ


  • 1 su bardağı süt


  • 1 paket kabartma tozu


  • 1 paket vanilya


  • 2,5 su bardağı un
Sade kek nasıl yapılır?

1. Yumurtayı ve şekeri yeterlice çırpın. ondan sonrasında sıvı gereçleri ek edin ve tekrar çırpın.

2. Kuru materyalleri de eleyerek ilave edin. Düşük zamanda ya da çırpıcı ile 1 dakika çırpın.

3. Sade kek hamurumu yağlanmış kek kalıbına dökün.

4. Evvelce ısıttığınız fırında 180 derecede yaklaşık 45 dakika pişirin.


Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:
 
Üst