Starbucks’ın sevilen tatlılarını konutta yapmaya ne dersiniz? Starbucks’a gidenler tarafınca en epey tercih edilen tatlıların tanımlarını sizin için yazdık. Misto cookie nasıl yapılır? Kahveli pasta nasıl yapılır? merak ediyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.
1. Cookie tarifi
Malzemeler
1. Tereyağını bir çırpma kabına alın içerisine şekerlerin ikisini de ekleyin. Spatula yardımı ile karıştırın.Pürüzsüz bir kıvama geldiğinde yumurta ve sütü ekleyerek karıştırın.
2. Un, vanilya, nişasta ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayarak ekleyin.Karıştırılan hamura çikolata ve fındık ekleyerek homojen biçimde dağıtın.
3. Hamuru bir süre dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın tepsiye aralıklı dizin.
4. Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 10-15 dakika pişirin. Fırından çıktıktan daha sonra düz bir bardak altı ile üzerine bastırın.
2. Very berry muffin tarifi
Malzemeler
1. Öncelikle süt içerisine sirke ekleyerek kenarda bekletin. Tereyağını çırpma kabına alın. İçerisine şeker ekleyerek, kremamsı bir kıvama gelene dek çırpmaya başlayın.
2. Yumurta ve yoğurdu ekleyin, homojen bir kıvam alana kadar çırpın. Un, vanilya, kabartma tozu, nişasta, tuz ve tarçını bir kapta harmanlayın, eleyerek ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
3. En son olarak sütü ekleyerek karıştırın ve kenara alın.Donuk frambuaz ve böğürtlenleri un ve şeker ile harmanlayın. Kek içerisine alarak spatula yardımı ile karıştırın.
4. Üzeri için soğuk tereyağı ve unu parmak uçları ile topaklı kum haline getirin, şeker ve tarçını ekleyerek harmanlayın. Kek harcını muffin kalıplarına bölün ve üzerine hazırladığınız unlu karışımdan modüller koyarak evvelinde ısıttığınız fırında 180 derecede 23 dakika pişirin.
3. Brownie tarifi
Malzemeler
1. Tereyağı eritin, sıcakken içerisine çikolata ekleyerek eriyene kadar karıştırın. Soğumaya bırakın.
2. Şeker ve yumurtayı kabarana ve renk alana kadar çırpın. Ilık olan çikolata yavaş yavaş yumurtanın içerisine ekleyerek karıştırmaya devam edin.
3. Un ve kakaoyu bir kapta harmanlayın. Karışıma ekleyin ve karıştırın. Yağlı kağıt serili pişirme kabına alarak evvelde ısıtılmış 180 derecede 20 dakika pişirin.
4. Hurmalı fit brownie tarifi
Malzemeler
1. Hurmaların çekirdeklerini ayıklayın ve sıcak su içerisinde yumuşayana kadar bekletin. Yumuşayan hurmaları blenderdan geçirerek püre haline getirin.
2. Yumurtayı bir çırpma kabına alın ve hurma püreleri ile bir arada homojen bir kıvam alana dek karıştırın. İçerisine zeytinyağı ve süt ekleyin.
3. Un, kabartma tozu, vanilya, kakao ve Hindistan cevizi bir kap içerisinde harmanlayın. Karışıma ek edin.Ceviz ve çikolata ekleyerek spatula yardımı ile karıştırın.Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de 20 dakika denetimli pişirin.
5. Limonlu cheescake tarifi
Malzemeler
Harcı için
1. Tereyağını eritin. Yulaflı bisküviyi toz haline gelene kadar rondodan geçirin ve erimiş tereyağıyla karıştırın. 22-23 cm çapında kelepçeli kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı yerleştirin ve tüm kenarlarını yağlayın. Bisküvi karışımını kalıbın tabanına eşit bir biçimde yayın ve sıkıştırın. Kalıbı buzlukta 15-20 dakika dinlenmeye bırakın.
2. Peyniri homojen bir kıvam alana kadar mikser ile çırpın. Akabinde krema, pudra şekeri, limon suyu ve limon kabuğunu ekleyin. Her malzemeyi eklediğinizde mikserle çırpmaya devam edin. Yumurtaları karışıma birer birer ek edin. Akabinde öncesinden elediğiniz unu ekleyin.
3. Buzluktan çıkardığınız kalıba harcı dökün. Bir kürdan sayesinde karışımın üzerinde zigzaglar çizerek hava kabarcıklarının oluşmasını önleyin. Çatlak oluşumunu önlemek için fırının tabanına su dolu bir kap yerleştirin. Fırını 160 dereceye ayarlayın ve orta rafa tepsinizi yerleştirin. Ortalama 50 dakika ile 1 saat içinde pişirin. Fazla pişmesini önlemek için 45. dakikadan itibaren denetim edin. Piştikten daha sonra fırını kapatın ve kapağını aralık bırakarak cheesecake’i 20-30 dakika dinlenmeye bırakın. Oda sıcaklığına geldiğinde ise buzdolabına kaldırabilirsiniz. Cheesecake’i bir gece dinlendirin.
4. Limon sosu için ise tüm materyalleri tencereye koyun ve ortalama 5 dakika boyunca orta ateşte pişirin. Nişastayı suda incelterek karışıma yavaş yavaş ekleyin, kıvam alana kadar karıştırın. 10-20 dakika soğumasını bekleyin ve dinlenmiş cheesecake’in üzerine yayın.
6. Mozaik pasta tarifi
Malzemeler
1. Sos tenceresine süt ve kremayı koyup kaynatın. Kaynayınca ocaktan alın ve çikolataları ek edip eriyinceye kadar karıştırın.
2. Çikolatalı karışımın soğumasını bekleyin. Bisküvileri bir kaba iri kesimler halinde kırın. Üzerine isteğe göre fıstık ve bademi ek edin. En son çikolatalı karışımı ekleyip bisküvileri alttan üste yanlışsız karıştırın. Çikolatalı sosu bisküvilere karıştırarak yedirin.
3. Mutfak tezgahınıza büyükçe streç sineması yayın. Üzerine karışımı boşaltın ve silindir biçimi verip sıkıca kenarlarını kapatın. 5-6 saat yahut bir gece buzdolabında bekletip dilimleyerek servis yapın. İstek ederseniz üzerini ganaj ile kaplayıp kakao serpebilirsiniz. Afiyet olsun!
7. Belçika çikolatalı pasta tarifi
Malzemeler
Kek İçin
1. Kekleri hazırlamak için fırını evvelinde 175 derecede ısıtmaya başlayın. 2 adet 20 cm çapındaki kek kalıbının tabanlarını ve kenarlarını yağlayın, tabanlarına parşömen kağıdı serin, kağıtları da yağlayın ve bir ölçü kakao serpip tabanlarına ve kenarlarına yeterlice bulaştırdıktan daha sonra fazlasını dökün.
2. Kakaoyu orta uzunluk bir karıştırma kabına eleyin, üzerine kaynar suyu döküp kakao büsbütün eriyene kadar tel bir çırpıcıyla karıştırın. Sıcak sütü ekleyip yeniden karıştırın. Bir kenarda soğumaya bırakın.
3. Un, karbonat ve tuzu öteki bir kaba eleyin. Tereyağını bir karıştırma kabında yeterlice yumuşayana kadar çırpın. Şekeri ekleyip orta süratte 5 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip her eklemeden daha sonra güzelce karıştığına emin olarak çırpın. Vanilya özütünü ekleyip son kere çırpın.
4. Mikserle en düşük süratte karıştırırken unlu karışımı sütlü kakao karışımıyla değişimli olarak 3 kezde ekleyin.
5. Kek harcını kalıplara eşit olarak bölüp üstlerini bir spatula sayesinde düzleyin ve fırının orta katında 25-30 dakika boyunca, keklerin ortasına batıracağınız kürdan kuru çıkana kadar pişirin. Fırından alıp kalıpların ortasında biraz soğumalarını bekleyin, akabinde kalıplardan çıkartıp büsbütün soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin.
6. Kremayı hazırlamak için üstte tanım edilen biçimde çikolataları eritin, ateşten alıp fındık ezmesini ekleyin ve karışana kadar çırpın. Akabinde soğuk kremayı ekleyip krema kaybolana kadar çırpın. Çok fazla çırpmamaya itina gösterin, aksi taktirde bir süre daha sonra krema pütürlü bir kıvam alabilir.
7. Keklerin altındaki kağıtları sıyırıp atın. Doruklarını bir ekmek bıçağıyla keserek düzleyin ve doruklarında kalan kırıntıları bir fırça sayesinde temizleyin. Keklerden birini servis yapacağınız tabağa koyun. Kremayı uyguladıktan daha sonra servis tabağının pak kalması için parşömen kağıdından kalınca kesimler kesip kekin altına sıkıştırın. Kremanın üçte birini birinci katın üzerine yayın. İkinci kek katmanını tıraşladığınız yüzü kremaya bakacak biçimde karşıt çevirip yerleştirin. Kremanın geri kalanıyla zirvesini ve kenarlarını kaplayın.
8. Tercihen buzdolabında biraz soğuttuğunuz bir cımbız sayesinde çikolata kırıklarının büyük uzunluktaki modüllerini pastanın kenarlarına yerleştirin. Tipsiz ve ufak çikolata kırıklarını da zirvesine yerleştirip büsbütün soğuyana kadar, yaklaşık 1 saat boyunca, buzdolabında bekletin.
8. Parfe tarifi
Malzemeler
1.Yoğurt ve balı bir kaba alarak yeterlice çırpın. Meyveleri bir kısmını doğrayarak servis kabının altına yerleştirin.
2. Yulaf ezmelerini 5 dakika kadar kavurun ve orta katmana bir kısmını dökün.
3. Üzerine yeniden yoğurt ve meyve ekleyin.
4. Müsli ve yulaf ezmesi ekleyerek servis edin.
9. Kahveli pasta tarifi
MalzemelerPandispanya için;
1. Pandispanya için; yumurta akı, limon suyu ve şekerin yarısını zıt çevirince akmayacak kıvama gelene kadar çırpın. Yumurta sarılarını şekerle rengi açılana kadar çırpın.
2. Sıcak suya kahve ekleyip karıştırın ve yumurta sarılarına ekleyin. Kuru gereçleri bir kaba eleyin. Sarılara eklerken bir daha eleyip spatulayla karıştırın.
3. Pürüzsüz olunca beyazları 3-4 seferde ekleyin ve alttan üste söndürmeden karıştırın. 175 derece önce ısıtılmış fırında, 20-21 cm kalıpta kürdan pak çıkana kadar pişirin.
4. Krema için; şeker, yumurta, nişasta ve unu tencereye alın. Sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Pürüzsüz olana kadar çırpın, altını açın.
5. Kaynayınca kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca kapatıp tereyağı, kahve ve vanilya ekleyin. Üzerine değecek şekilde streçle kapatın. Soğuyunca buzdolabına kaldırın. 2-3 saat dinlendirip, soğuk krema ekleyerek çırpın.
6. Pandispanyayı kesin. Kelepçeli kalıbın içine alıp ıslatın. Kremadan sıkıp, ikinci katı koyun tıpkı süreci yapıp, en üst katı koyun Islatıp epey az krema sürün. Dolaba kaldırın. Bu sırada ganajları hazırlayın. Başka tencerelerde kremaları ısıtıp kaynama noktasına gelir gelmez kapatıp çikolataları ekleyin. Karıştırıp ılınmaya bırakın.
7. Dinlenen pastaya beyaz ganajı dökün. Üzerine çikolatalı ganaj gezdirip kürdanla biçimler verin. Etrafını pirinç fındıkla süsleyin.
10. Limonlu kek tarifi
Malzemeler
1. birinci vakit içinderda yumurtalar ve margarin 3 dakika kadar çırpın ve başka materyaller ekleyerek karıştırın.
2. Unu her vakit eleyerek en son ekleyin. Kıvamı ne epeyce sıvı ne de sert olacak. Unun cinsine göre, daha az ya da daha fazla eklemeniz gerekebilir.
3. Yağlamış ve unlamış olduğunuz kek kalıbına hamurunuzu boşaltın.
4. Evvelce ısıttığınız 180 derece fırında, kek kabarıp kızarana ve kürdan pak çıkana kadar, yani yaklaşık 45 dakika pişirin.
5. Üzerinin sosu için, pudra şekeri ve limon suyunu mikser ile güzelce çırpın. Beyaz akışkan bir sıvı elde edeceksiniz.
6. Kekiniz biraz soğuyunca üzerine sosu dökün ve limon kabuklarıyla süsleyin.
11. Misto kurabiye tarifi
Malzemeler
1. Tereyağını şeker ile çırpın. Yumurta ve sütü sıra ile ek edin. Ceviz yahut fındığı iri kesimlere bölün.
2. Kuru materyalleri ek edip en son çikolata parçacıklarını ve fındığı ek edip karıştırın. Hamuru bir kaç saat buzdolabında bekletin. Hamuru çıkarın ve yarım saat kadar yumuşaması için bekletin.
3. Ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayın içlerine birer modül bitter çikolata koyun. Tepsiye topları dizip elinizle düzleyin.
4. 180 derece sıcak fırında 10-15 dk pişirin. Üzeri hayli yavaşça çatlayıp renk alınca çıkarın.
5. Fırından alınca fazla yumuşak çiğ üzere gelebilir sorun yok soğuduğunda sertleşiyor o yüzden çok fırında tutmayın sert olur. Afiyet olsun
12. Kremalı havuçlu kek tarifi
Malzemeler
Keki için:
1. Havucu rendeleyin. Bir kapta şeker, tuz, tarçın, sıvı yağ, yoğurt, yumurta karıştırın sonrasındasında bu karışıma un ve kabartma tozu da ek edip karıştırın. daha sonra rendelenmiş havuç ve ceviz ekleyerek karıştırın.
2. Yağlanmış kelepçeli kalıba dökülüp evvelde ısıtılmış 175° fırında 40-45 dakika pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapın. Piştikten daha sonra soğumaya alın.
3. Kekiniz soğuduktan daha sonra labne kremasını hazırlayabilirsiniz. Bunun için en evvel labne ve limon suyunu mikserle karıştırın.
4. daha sonra pudra şekeri ve vanilyayı yavaş yavaş ek ederek karıştırmaya devam edin kekin üstüne ek edin.
13. Ahududulu cheescake tarifi
Malzemeler
Alt taban için:
1. Bisküviyi rondodan geçirin. Tereyağını eritin. Bisküvi ve tereyağını karıştırın kelepçeli kalıba dökün bardağın altı ile düzleştirin. Kelepçeli kalıbın altını ve yanlarını folyo ile kaplayın kremayı hazırlayana kadar kelepçeli kalıp biraz buzdolabında biraz buzlukta durabilir süreyi siz ayarlayabilirsiniz.
2. Toz şeker ve labneyi yavaşça çırpın. Vanilya, nişasta, un, kremayı teker teker ekleyerek en düşük ayarda çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edip çırpın.
3. Çikolatayı benmari yolu eritin. Ahududu, 2 yemek kaşığı şeker, limon suyunu koyup tencereyi ocağa koyun. Üzerine su ve nişastayı ekleyin.
3. Kelepçeli kalıba karışımı dökün bıçak sayesinde fazlaca derine inmeden biçim verin. 200 derece öncesinden ısıtılmış olan fırında 35-40 dk pişirin. Chesecake çatlamaması için fırının en alt rafına fırın tepsisini su doldurun oda chesecake ile bir arada fırında kalsın.
4. Pişen cheescake kalıptan çıkardıktan daha sonra üzerine çikolata ve ahududulu sosu dökün.
14. Çikolatalı muffin tarifi
Malzemeler
1. Kakaoya sıcak suyu ekleyin ve karışım erimiş çikolata imajı alana kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelmesi için beklemeye alın.
2. Şeker ve yağı derin bir çırpma kabında 2 dk mikser ile çırpın. Kakaolu karışımı ekleyin ve 1 dk daha çırpın. Yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin.
3. Başka bir kapta toz materyalleri karıştırın. Yumurtalı karışıma evvel kuru karışımın üçte birini koyun ve yoğurdun yarısını koyup 1 dk çırpın. Akabinde birebir biçimde üçte bir kuru gereç ve kalan yoğurdu ekleyin ve 1 dk çırpın. Son olarak kalan unu ekleyip homojen bir karışım olana kadar çırpın.
4. Çikolataları yaklaşık 1 cm olacak biçimde büyük kesimler halinde doğrayın. Karışıma ekleyin ve yalnızca spatula ile karıştırın, çırpmayın.
5. Muffin kalıplarının tamamını hamurla doldurun. Üzerine hazırladığınız streuseli koyabilirsiniz çokça ya da ekstra çikolata yahut kavrulmuş fındık koyabilirsiniz.
6. Evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede fansız ayarda 7 dk pişirin, akabinde fırının ısısını 180 dereceye indirip 11 dk bu sıcaklıkta pişirin. Oda sıcaklığına geldiğinde servis yapabilirsiniz.
7. Bütün gereçleri koyup elinizle yoğurun. Homojen bir hamur olamayacak, küçük kesimler halinde üzerine serpiştirilmek üzere kenarda bekletin.
15. Tiramisu tarifi
Malzemeler
1. Kahvenizi demleyin ve ılınmaya bırakın.
2. Yumurta sarısı, toz şeker, un ve sütü orta uzunluk bir tencereye alın. Karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin.
3. Pişen muhallebiyi ılınıncaya kadar orta ara karıştırarak soğutun. Öbür bir kase ortasında labne ile birlikte pürüzsüz bir hal alıncaya kadar çırpın.
4. Kelepçeli bir kalıp ya da borcam içine filtre kahve ile ıslattığınız kedidillerini dizin. Üstüne hazırladığınız kremanın yarısını dökün ve yayın.
5. 1 kat daha filtre kahve ile ıslattığınız kedidillerini dizin ve kalan kremayı da dökerek yayın. Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten daha sonra üstüne kakaosunu serpin. Dilimleyerek servis yapın.
Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:
1. Cookie tarifi
Malzemeler
120 gr tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı un
2/3 su bardağı esmer şeker
2/3 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
2 tatlı kaşığı süt
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı kıyılmış fındık
1 su bardağı doğranmış bitter çikolata
Yarım su bardağı sütlü çikolata
1. Tereyağını bir çırpma kabına alın içerisine şekerlerin ikisini de ekleyin. Spatula yardımı ile karıştırın.Pürüzsüz bir kıvama geldiğinde yumurta ve sütü ekleyerek karıştırın.
2. Un, vanilya, nişasta ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayarak ekleyin.Karıştırılan hamura çikolata ve fındık ekleyerek homojen biçimde dağıtın.
3. Hamuru bir süre dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın tepsiye aralıklı dizin.
4. Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 10-15 dakika pişirin. Fırından çıktıktan daha sonra düz bir bardak altı ile üzerine bastırın.
2. Very berry muffin tarifi
Malzemeler
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
125 gr tereyağı
1 su bardağı + 1/4 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı şeker
1 su bardağı + 1/4 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
1 çay kaşığı vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı frambuaz
1 su bardağı böğürtlen
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı soğuk tereyağı
2 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tarçın
1. Öncelikle süt içerisine sirke ekleyerek kenarda bekletin. Tereyağını çırpma kabına alın. İçerisine şeker ekleyerek, kremamsı bir kıvama gelene dek çırpmaya başlayın.
2. Yumurta ve yoğurdu ekleyin, homojen bir kıvam alana kadar çırpın. Un, vanilya, kabartma tozu, nişasta, tuz ve tarçını bir kapta harmanlayın, eleyerek ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
3. En son olarak sütü ekleyerek karıştırın ve kenara alın.Donuk frambuaz ve böğürtlenleri un ve şeker ile harmanlayın. Kek içerisine alarak spatula yardımı ile karıştırın.
4. Üzeri için soğuk tereyağı ve unu parmak uçları ile topaklı kum haline getirin, şeker ve tarçını ekleyerek harmanlayın. Kek harcını muffin kalıplarına bölün ve üzerine hazırladığınız unlu karışımdan modüller koyarak evvelinde ısıttığınız fırında 180 derecede 23 dakika pişirin.
3. Brownie tarifi
Malzemeler
150 gr bitter çikolata
70 gr tereyağı
2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
1 çay kaşığı kakao
1. Tereyağı eritin, sıcakken içerisine çikolata ekleyerek eriyene kadar karıştırın. Soğumaya bırakın.
2. Şeker ve yumurtayı kabarana ve renk alana kadar çırpın. Ilık olan çikolata yavaş yavaş yumurtanın içerisine ekleyerek karıştırmaya devam edin.
3. Un ve kakaoyu bir kapta harmanlayın. Karışıma ekleyin ve karıştırın. Yağlı kağıt serili pişirme kabına alarak evvelde ısıtılmış 180 derecede 20 dakika pişirin.
4. Hurmalı fit brownie tarifi
Malzemeler
1 adet yumurta
14 adet hurma
1 su bardağı siyez unu
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
5-6 adet ceviz ufalanmış
Yarım su bardağı bitter çikolata ufalanmış
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
1. Hurmaların çekirdeklerini ayıklayın ve sıcak su içerisinde yumuşayana kadar bekletin. Yumuşayan hurmaları blenderdan geçirerek püre haline getirin.
2. Yumurtayı bir çırpma kabına alın ve hurma püreleri ile bir arada homojen bir kıvam alana dek karıştırın. İçerisine zeytinyağı ve süt ekleyin.
3. Un, kabartma tozu, vanilya, kakao ve Hindistan cevizi bir kap içerisinde harmanlayın. Karışıma ek edin.Ceviz ve çikolata ekleyerek spatula yardımı ile karıştırın.Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de 20 dakika denetimli pişirin.
5. Limonlu cheescake tarifi
Malzemeler
Harcı için
600 gram labne
200 ml krema
3/4 su bardağı
3 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 limon kabuğunun rendesi
1 limonun suyu
1 buçuk paket yulaflı bisküvi
4 yemek kaşığı tereyağı
2 adet limon suyu
1 limon kabuğunun rendesi
4-5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Limon kabuğu rendesi
1. Tereyağını eritin. Yulaflı bisküviyi toz haline gelene kadar rondodan geçirin ve erimiş tereyağıyla karıştırın. 22-23 cm çapında kelepçeli kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı yerleştirin ve tüm kenarlarını yağlayın. Bisküvi karışımını kalıbın tabanına eşit bir biçimde yayın ve sıkıştırın. Kalıbı buzlukta 15-20 dakika dinlenmeye bırakın.
2. Peyniri homojen bir kıvam alana kadar mikser ile çırpın. Akabinde krema, pudra şekeri, limon suyu ve limon kabuğunu ekleyin. Her malzemeyi eklediğinizde mikserle çırpmaya devam edin. Yumurtaları karışıma birer birer ek edin. Akabinde öncesinden elediğiniz unu ekleyin.
3. Buzluktan çıkardığınız kalıba harcı dökün. Bir kürdan sayesinde karışımın üzerinde zigzaglar çizerek hava kabarcıklarının oluşmasını önleyin. Çatlak oluşumunu önlemek için fırının tabanına su dolu bir kap yerleştirin. Fırını 160 dereceye ayarlayın ve orta rafa tepsinizi yerleştirin. Ortalama 50 dakika ile 1 saat içinde pişirin. Fazla pişmesini önlemek için 45. dakikadan itibaren denetim edin. Piştikten daha sonra fırını kapatın ve kapağını aralık bırakarak cheesecake’i 20-30 dakika dinlenmeye bırakın. Oda sıcaklığına geldiğinde ise buzdolabına kaldırabilirsiniz. Cheesecake’i bir gece dinlendirin.
4. Limon sosu için ise tüm materyalleri tencereye koyun ve ortalama 5 dakika boyunca orta ateşte pişirin. Nişastayı suda incelterek karışıma yavaş yavaş ekleyin, kıvam alana kadar karıştırın. 10-20 dakika soğumasını bekleyin ve dinlenmiş cheesecake’in üzerine yayın.
6. Mozaik pasta tarifi
Malzemeler
300 gram sade petibör bisküvi
150 gram sütlü çikolata
150 gram bitter çikolata
200 ml sıvı krema (1 kutu)
1 çay bardağı süt
Yarım su bardağı Antep fıstığı
Yarım su bardağı tuzsuz badem
1. Sos tenceresine süt ve kremayı koyup kaynatın. Kaynayınca ocaktan alın ve çikolataları ek edip eriyinceye kadar karıştırın.
2. Çikolatalı karışımın soğumasını bekleyin. Bisküvileri bir kaba iri kesimler halinde kırın. Üzerine isteğe göre fıstık ve bademi ek edin. En son çikolatalı karışımı ekleyip bisküvileri alttan üste yanlışsız karıştırın. Çikolatalı sosu bisküvilere karıştırarak yedirin.
3. Mutfak tezgahınıza büyükçe streç sineması yayın. Üzerine karışımı boşaltın ve silindir biçimi verip sıkıca kenarlarını kapatın. 5-6 saat yahut bir gece buzdolabında bekletip dilimleyerek servis yapın. İstek ederseniz üzerini ganaj ile kaplayıp kakao serpebilirsiniz. Afiyet olsun!
7. Belçika çikolatalı pasta tarifi
Malzemeler
Kek İçin
150 gram oda sıcaklığında tereyağı, birazı kalıbı yağlamak için
2/3 su bardağı kakao birazı da kek kalıpları için
2/3 su bardağı kaynar su
1/3 su bardağı sıcak süt
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı vanilya özütü
150 gram çikolata
150 gram sütlü çikolata, doğranmış
1 kavanoz Fındık Kreması
400 ml soğuk süt kreması (1+2/3 su bardağı)
- 150 gram bitter çikolata, doğranmış
1. Kekleri hazırlamak için fırını evvelinde 175 derecede ısıtmaya başlayın. 2 adet 20 cm çapındaki kek kalıbının tabanlarını ve kenarlarını yağlayın, tabanlarına parşömen kağıdı serin, kağıtları da yağlayın ve bir ölçü kakao serpip tabanlarına ve kenarlarına yeterlice bulaştırdıktan daha sonra fazlasını dökün.
2. Kakaoyu orta uzunluk bir karıştırma kabına eleyin, üzerine kaynar suyu döküp kakao büsbütün eriyene kadar tel bir çırpıcıyla karıştırın. Sıcak sütü ekleyip yeniden karıştırın. Bir kenarda soğumaya bırakın.
3. Un, karbonat ve tuzu öteki bir kaba eleyin. Tereyağını bir karıştırma kabında yeterlice yumuşayana kadar çırpın. Şekeri ekleyip orta süratte 5 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip her eklemeden daha sonra güzelce karıştığına emin olarak çırpın. Vanilya özütünü ekleyip son kere çırpın.
4. Mikserle en düşük süratte karıştırırken unlu karışımı sütlü kakao karışımıyla değişimli olarak 3 kezde ekleyin.
5. Kek harcını kalıplara eşit olarak bölüp üstlerini bir spatula sayesinde düzleyin ve fırının orta katında 25-30 dakika boyunca, keklerin ortasına batıracağınız kürdan kuru çıkana kadar pişirin. Fırından alıp kalıpların ortasında biraz soğumalarını bekleyin, akabinde kalıplardan çıkartıp büsbütün soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin.
6. Kremayı hazırlamak için üstte tanım edilen biçimde çikolataları eritin, ateşten alıp fındık ezmesini ekleyin ve karışana kadar çırpın. Akabinde soğuk kremayı ekleyip krema kaybolana kadar çırpın. Çok fazla çırpmamaya itina gösterin, aksi taktirde bir süre daha sonra krema pütürlü bir kıvam alabilir.
7. Keklerin altındaki kağıtları sıyırıp atın. Doruklarını bir ekmek bıçağıyla keserek düzleyin ve doruklarında kalan kırıntıları bir fırça sayesinde temizleyin. Keklerden birini servis yapacağınız tabağa koyun. Kremayı uyguladıktan daha sonra servis tabağının pak kalması için parşömen kağıdından kalınca kesimler kesip kekin altına sıkıştırın. Kremanın üçte birini birinci katın üzerine yayın. İkinci kek katmanını tıraşladığınız yüzü kremaya bakacak biçimde karşıt çevirip yerleştirin. Kremanın geri kalanıyla zirvesini ve kenarlarını kaplayın.
8. Tercihen buzdolabında biraz soğuttuğunuz bir cımbız sayesinde çikolata kırıklarının büyük uzunluktaki modüllerini pastanın kenarlarına yerleştirin. Tipsiz ve ufak çikolata kırıklarını da zirvesine yerleştirip büsbütün soğuyana kadar, yaklaşık 1 saat boyunca, buzdolabında bekletin.
8. Parfe tarifi
Malzemeler
5 kaşık yoğurt
6 adet ahududu
4 adet böğürtlen
2 adet çilek
2 yemek kaşığı meyveli müsli
2 yemek kaşığı yulaf
1 yemek kaşığı bal
1.Yoğurt ve balı bir kaba alarak yeterlice çırpın. Meyveleri bir kısmını doğrayarak servis kabının altına yerleştirin.
2. Yulaf ezmelerini 5 dakika kadar kavurun ve orta katmana bir kısmını dökün.
3. Üzerine yeniden yoğurt ve meyve ekleyin.
4. Müsli ve yulaf ezmesi ekleyerek servis edin.
9. Kahveli pasta tarifi
MalzemelerPandispanya için;
5 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı limon suyu
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
Çeyrek su bardağı sıcak su
1 silme yemek kaşığı nescafe
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
500 ml süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
Yarım su bardağı nişasta
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
1,5 çay kaşığı granül kahve
Yarım paket sıvı krema
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı granül kahve
1 tatlı kaşığı şeker
150 ml krema
200 gram beyaz çikolata
50 ml krema
50 gram bitter çikolata
- Pirinç fındık
1. Pandispanya için; yumurta akı, limon suyu ve şekerin yarısını zıt çevirince akmayacak kıvama gelene kadar çırpın. Yumurta sarılarını şekerle rengi açılana kadar çırpın.
2. Sıcak suya kahve ekleyip karıştırın ve yumurta sarılarına ekleyin. Kuru gereçleri bir kaba eleyin. Sarılara eklerken bir daha eleyip spatulayla karıştırın.
3. Pürüzsüz olunca beyazları 3-4 seferde ekleyin ve alttan üste söndürmeden karıştırın. 175 derece önce ısıtılmış fırında, 20-21 cm kalıpta kürdan pak çıkana kadar pişirin.
4. Krema için; şeker, yumurta, nişasta ve unu tencereye alın. Sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Pürüzsüz olana kadar çırpın, altını açın.
5. Kaynayınca kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca kapatıp tereyağı, kahve ve vanilya ekleyin. Üzerine değecek şekilde streçle kapatın. Soğuyunca buzdolabına kaldırın. 2-3 saat dinlendirip, soğuk krema ekleyerek çırpın.
6. Pandispanyayı kesin. Kelepçeli kalıbın içine alıp ıslatın. Kremadan sıkıp, ikinci katı koyun tıpkı süreci yapıp, en üst katı koyun Islatıp epey az krema sürün. Dolaba kaldırın. Bu sırada ganajları hazırlayın. Başka tencerelerde kremaları ısıtıp kaynama noktasına gelir gelmez kapatıp çikolataları ekleyin. Karıştırıp ılınmaya bırakın.
7. Dinlenen pastaya beyaz ganajı dökün. Üzerine çikolatalı ganaj gezdirip kürdanla biçimler verin. Etrafını pirinç fındıkla süsleyin.
10. Limonlu kek tarifi
Malzemeler
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
225 gram tereyağı ya da margarin
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
3 çorba kaşığı limon
2 su bardağı un
200 gram pudra şekeri
1,5 limonun suyu
Yarım limon kabuğu rendesi
1. birinci vakit içinderda yumurtalar ve margarin 3 dakika kadar çırpın ve başka materyaller ekleyerek karıştırın.
2. Unu her vakit eleyerek en son ekleyin. Kıvamı ne epeyce sıvı ne de sert olacak. Unun cinsine göre, daha az ya da daha fazla eklemeniz gerekebilir.
3. Yağlamış ve unlamış olduğunuz kek kalıbına hamurunuzu boşaltın.
4. Evvelce ısıttığınız 180 derece fırında, kek kabarıp kızarana ve kürdan pak çıkana kadar, yani yaklaşık 45 dakika pişirin.
5. Üzerinin sosu için, pudra şekeri ve limon suyunu mikser ile güzelce çırpın. Beyaz akışkan bir sıvı elde edeceksiniz.
6. Kekiniz biraz soğuyunca üzerine sosu dökün ve limon kabuklarıyla süsleyin.
11. Misto kurabiye tarifi
Malzemeler
6 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı + 1. 5 yemek kaşığı esmer şeker
1 su bardağı + 1/3 su bardağı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı süt
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı fındık yahut ceviz
1 su bardağı çikolata parçacıkları
Ortası için kurabiye başına 1 kesim bitter çikolata ortalama 10-12 tane
1. Tereyağını şeker ile çırpın. Yumurta ve sütü sıra ile ek edin. Ceviz yahut fındığı iri kesimlere bölün.
2. Kuru materyalleri ek edip en son çikolata parçacıklarını ve fındığı ek edip karıştırın. Hamuru bir kaç saat buzdolabında bekletin. Hamuru çıkarın ve yarım saat kadar yumuşaması için bekletin.
3. Ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayın içlerine birer modül bitter çikolata koyun. Tepsiye topları dizip elinizle düzleyin.
4. 180 derece sıcak fırında 10-15 dk pişirin. Üzeri hayli yavaşça çatlayıp renk alınca çıkarın.
5. Fırından alınca fazla yumuşak çiğ üzere gelebilir sorun yok soğuduğunda sertleşiyor o yüzden çok fırında tutmayın sert olur. Afiyet olsun
12. Kremalı havuçlu kek tarifi
Malzemeler
Keki için:
3 adet yumurta
1 bardak sıvı yağ
1 bardak şeker
3 kaşık yoğurt
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 cimdik tuz
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 buçuk bardak ince rendelenmiş havuç
1 bardağa yakın dövülmüş ceviz
2 bardak un
200 gram labne peyniri
4-5 kaşık pudra şekeri
1 vanilya
1 tatlı kaşığı kadar limon suyu
1. Havucu rendeleyin. Bir kapta şeker, tuz, tarçın, sıvı yağ, yoğurt, yumurta karıştırın sonrasındasında bu karışıma un ve kabartma tozu da ek edip karıştırın. daha sonra rendelenmiş havuç ve ceviz ekleyerek karıştırın.
2. Yağlanmış kelepçeli kalıba dökülüp evvelde ısıtılmış 175° fırında 40-45 dakika pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapın. Piştikten daha sonra soğumaya alın.
3. Kekiniz soğuduktan daha sonra labne kremasını hazırlayabilirsiniz. Bunun için en evvel labne ve limon suyunu mikserle karıştırın.
4. daha sonra pudra şekeri ve vanilyayı yavaş yavaş ek ederek karıştırmaya devam edin kekin üstüne ek edin.
13. Ahududulu cheescake tarifi
Malzemeler
Alt taban için:
1.5 paket burçak bisküvi
5 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı şeker
500 gr taze krem peynir
2/3 su bardağı şeker
100 gr krema
1/3 su bardağı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı un
10 gr vanilya
3 adet yumurta
120 gr beyaz çikolata
170 gr ahududu
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı nişasta tepeleme
1 yemek kaşığı su
1. Bisküviyi rondodan geçirin. Tereyağını eritin. Bisküvi ve tereyağını karıştırın kelepçeli kalıba dökün bardağın altı ile düzleştirin. Kelepçeli kalıbın altını ve yanlarını folyo ile kaplayın kremayı hazırlayana kadar kelepçeli kalıp biraz buzdolabında biraz buzlukta durabilir süreyi siz ayarlayabilirsiniz.
2. Toz şeker ve labneyi yavaşça çırpın. Vanilya, nişasta, un, kremayı teker teker ekleyerek en düşük ayarda çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edip çırpın.
3. Çikolatayı benmari yolu eritin. Ahududu, 2 yemek kaşığı şeker, limon suyunu koyup tencereyi ocağa koyun. Üzerine su ve nişastayı ekleyin.
3. Kelepçeli kalıba karışımı dökün bıçak sayesinde fazlaca derine inmeden biçim verin. 200 derece öncesinden ısıtılmış olan fırında 35-40 dk pişirin. Chesecake çatlamaması için fırının en alt rafına fırın tepsisini su doldurun oda chesecake ile bir arada fırında kalsın.
4. Pişen cheescake kalıptan çıkardıktan daha sonra üzerine çikolata ve ahududulu sosu dökün.
14. Çikolatalı muffin tarifi
Malzemeler
Yarım su bardağı toz kakao
Yarım su bardağı sıcak su
1 su bardağı un
Yarım su bardağı esmer toz şeker
Yarım su bardağı beyaz toz şeker
Yarım su bardağı hindistan cevizi yağı yahut fındık yağı
2 adet yumurta
1.5 su bardağı mesken yoğurdu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı öğütülmüş deniz tuzu
130 gr bitter çikolata
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı beyaz şeker
3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
1. Kakaoya sıcak suyu ekleyin ve karışım erimiş çikolata imajı alana kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelmesi için beklemeye alın.
2. Şeker ve yağı derin bir çırpma kabında 2 dk mikser ile çırpın. Kakaolu karışımı ekleyin ve 1 dk daha çırpın. Yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin.
3. Başka bir kapta toz materyalleri karıştırın. Yumurtalı karışıma evvel kuru karışımın üçte birini koyun ve yoğurdun yarısını koyup 1 dk çırpın. Akabinde birebir biçimde üçte bir kuru gereç ve kalan yoğurdu ekleyin ve 1 dk çırpın. Son olarak kalan unu ekleyip homojen bir karışım olana kadar çırpın.
4. Çikolataları yaklaşık 1 cm olacak biçimde büyük kesimler halinde doğrayın. Karışıma ekleyin ve yalnızca spatula ile karıştırın, çırpmayın.
5. Muffin kalıplarının tamamını hamurla doldurun. Üzerine hazırladığınız streuseli koyabilirsiniz çokça ya da ekstra çikolata yahut kavrulmuş fındık koyabilirsiniz.
6. Evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede fansız ayarda 7 dk pişirin, akabinde fırının ısısını 180 dereceye indirip 11 dk bu sıcaklıkta pişirin. Oda sıcaklığına geldiğinde servis yapabilirsiniz.
7. Bütün gereçleri koyup elinizle yoğurun. Homojen bir hamur olamayacak, küçük kesimler halinde üzerine serpiştirilmek üzere kenarda bekletin.
15. Tiramisu tarifi
Malzemeler
1,5 paket kedidili bisküvi
Yarım litre süt
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilin (isteğe nazaran)
400 gr labne peyniri
4 kupa filtre kahve
1 paket kakao
1. Kahvenizi demleyin ve ılınmaya bırakın.
2. Yumurta sarısı, toz şeker, un ve sütü orta uzunluk bir tencereye alın. Karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin.
3. Pişen muhallebiyi ılınıncaya kadar orta ara karıştırarak soğutun. Öbür bir kase ortasında labne ile birlikte pürüzsüz bir hal alıncaya kadar çırpın.
4. Kelepçeli bir kalıp ya da borcam içine filtre kahve ile ıslattığınız kedidillerini dizin. Üstüne hazırladığınız kremanın yarısını dökün ve yayın.
5. 1 kat daha filtre kahve ile ıslattığınız kedidillerini dizin ve kalan kremayı da dökerek yayın. Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten daha sonra üstüne kakaosunu serpin. Dilimleyerek servis yapın.
Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir: