Tadına Bakanların Ağzının Sulanmasını Sağlayacak 11 Lezzetli Yemek Tüyosu

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bu lezzetli yemek tüyolarını denemelisiniz!
🍲



1. Daha uygun kızarmış yumuşacık mantarlar için…


Tavada mantarları tereyağı, zeytinyağı ya da ayçiçek yağında sotelemek yerine kuru ve yağsız bir tavada soteleyin. bu türlü sotelenen mantarlar nemini kaybeder ve daha düzgün kızarır.
🍄



2. yavaşça ve kabarık bir yumurta yapmak aslında fazlaca kolay!


Yumurta yapmadan evvel içerisine biraz mayonez eklemek onları hem daha kabarık tıpkı vakitte daha yavaşça yapar. Bu sayede sönük yumurtalara artık veda edebiliriz!
🍳



3. Etleri süratli bir biçimde parçalamak için…


Biftek, döş yahut kaburga üzere etlerinizi marine etmedilk evvel kabartma tozu ve suda yarım saat bekletmek onların hem çabuk parçalanmasını tıpkı vakitte pişirildikten daha sonra yumuşacık olmalarını sağlar!
🥩



4. Yaptığınız sos fazlaca sulu olduysa katılaştırmak için yapmanız gereken şey hayli sıradan!


Sos yaparken çok sıvı olduğunu fark ettiğinizde her şey için hayli geç diye düşünmeyin. Sosunuzu yoğunlaştırmak için yapmanız gereken tek şey biraz patates püresi eklemek!
🥗



5. Bayatlamayan kurabiyeler için…


Hazırlayacağınız kurabiye tanımınıza fazladan yumurta sarısı eklerseniz, birkaç gün daha sonra bile hala taze ve yumuşacık kurabiyeleriniz olmaya devam edecek!
🍪



6. Baharatları kızartarak daha lezzetli yemekler yapmak mümkün!


Bol baharatlı bir yemek yaptığınız vakit baharatların tadını daha lezzetli hale getirmek için baharatlarınızın kokularını alana kadar tavada kızartmalısınız! (30 saniye kâfi olacaktır)
🍲



7. Daha lezzetli pankekler için…


Krep, pankek yahut waffle yapacağınız vakit hamuruna bir tutam tarçın ve vanilya özütü eklemek yaptığınız hamurun daha lezzetli olmasını sağlayacak!
🥞



8. Bayat ekmeklerin yenidendan taze üzere olmasını sağlayabilirsiniz!


Ekmeğiniz bayatladıysa mucizevi bir biçimde onu yeniden yeni üzere yapabilirsiniz! Bunun için yapmanız gereken tek şey ekmeğinizin alt kısmı ıslanacak biçimde sudan geçirmek ve Airfryer’da ısıtmak. Bu sayede ekmeğin dış kabuğu yeniymiş üzere kıtır kıtır bir gevreklikte olacak!
🍞



9. Zerzevatları olduğundan daha lezzetli yapmak için…


Bir tavada tereyağını kızarttıktan daha sonra üstüne ekmek kırıntılarını ve hindistan cevizini ekleyin. daha sonrasında pişirdiğiniz karnabahar, patates üzere sebzelerin üstüne ekleyin ve harika bir tada kendinizi hazırlayın!
🥕



10. Artık makarna suyuna tuz eklemenize gerek yok!


Makarnanın daha lezzetli olması için makarna suyuna tuz yerine bir küp tavuk suyu ekleyin ve bunun makarnanın lezzetini nasıl ikiye katladığına şahit olun!
🍝



11. Yemeklerin lezzetini ikiye katlamak için…


Özellikle de yapacağınız pilav, mantar yahut somon üzere yemeklerin lezzetini anında artırmak için yapmanız gereken tek şey tereyağı ile soya sosunu karıştırmak. Lezzet şöleni sizi bekliyor!
🍚
 
Üst