Tadı Damağanızda Kalacak Üretimi Kolay Lezzetli Sebzeli Börek Tanımları

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Tadı damağınızda kalacak birbirinden lezzetli sebzeli börekler yapabilmeniz için tarifler araştırdık. Daha evvel hiç denemediğiniz sebzeli börekleri epeyce seveceksiniz. El açması hamur, baklavalık yufka ya da hazır yufka ile hazırlayabileceğiniz hoş böreklere gelin daima birlikte göz atalım.


Kök sebzeli börek tanımı:


Malzemeler:

Hamuru için:



  • 1 kg buğday unu


  • 1 paket maya


  • 4 su bardağı su


  • Tuz
İç harcı için:


  • 3 kereviz


  • 1 havuç


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber


  • 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı
Üzere için:

  • Biberiye
Nasıl Yapılır?

1. Buğday unu, maya ve tuzu geniş bir yoğurma kabına alın. Suyu yavaşça ek ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek biçimde yoğurun. Hamur toparlanınca üzerini nemli bir bezle örterek bir saat dinlenmeye bırakın.

2. İç harcı için haşlayıp kabuklarını soyduğunuz kerevizleri ezerek püre haline getirin. Rendelediğiniz havuç, tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın.

3. Hamurdan yumruk büyüklüğünde modüller koparın. Modülleri elinizde yavaşça açın. İçerisine kerevizli harçtan ekleyin ve hamuru avucunuzda yuvarlayarak kapatın. Elinizle bastırarak inceltin. Tüm gereç bitinceye kadar tıpkı süreci yenidenlayın.

4. Börekleri kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Üzerini biberiye ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.


İstiridye mantarlı sebzeli börek tanımı:


Malzemeler:



  • 4 soğan


  • 200 g istiridye mantarı


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı


  • 1 kabak


  • 1 havuç


  • 6~7 kol taze soğan


  • Tuz


  • Karabiber


  • Kimyon


  • Kekik


  • Kırmızı pul biber


  • 3 yufka
Üzeri için:


  • Yumurta sarısı


  • Çörek otu
Nasıl Yapılır?

1. Yemeklik doğradığınız soğan ve mantarları tavada kavurun. Mantarlar suyunu çekince zeytinyağını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.

2. Kabak ve havucu jülyen, taze soğanları uzunlamasına doğrayıp ek edin. Tuz ve baharatları ekleyerek tatlandırın.

3. Yufkalardan birini açıp yağlayın. Ortadan ikiye kesin. Geniş kısmına iç harcından yayın. Uzun rulo yapıp bir ucundan içe gerçek sararak gül biçimi verin.

4. Tüm yufkalar için birebir süreci yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.


Baklava yufkasından sebzeli börek tanımı:


Malzemeler:



  • Yarım paket baklava yufkası


  • 1 pırasa


  • 1 kabak


  • 1 havuç


  • 100 gr brüksel lahana


  • Yarım su bardağı


  • iri çekilmiş ceviz içi


  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı


  • Tuz


  • Karabiber


  • 2/3 çay bardağı ayçiçek yağı
Üzeri için:


  • 1 yumurta sarısı


  • Susam
Nasıl Yapılır?

1. Ayçiçek yağını ısıtın. İnce doğradığınız pırasayı, rendelediğiniz havucu, ince doğradığınız brüksel lahanasını ekleyip yavaşça soteleyin.

2. Ocaktan almaya yakın rendelediğiniz kabağı ekleyin. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alın.

3. Baklavalık yufkaların ortasına ayçiçek yağı sürerek 3 kat olacak biçimde yerleştirin. Ortadan ikiye bölün.

4. Üzerine suyunu süzdüğünüz sebzeli harcı ve cevizi ekleyin. Kenarlarını içe gerçek kıvırarak rulo biçiminde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Yağladığınız tepsiye dizin. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Afiyet olsun.


Sebzeli börek tanımı:


Malzemeler:

Hamuru için:



  • 2 su bardağı ılık süt


  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı


  • 2 yumurta


  • 1 tatlı kaşığı tuz


  • 1 yemek kaşığı toz şeker


  • 1 paket instant maya


  • Aldığı kadar un


  • 100 gr tereyağı


  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
İç harcı için:


  • 2 patates (küp doğranmış)


  • 1 havuç (küp doğranmış)


  • 1 kabak (küp doğranmış)


  • 2/3 çay bardağı mısır


  • 1 kırmızıbiber (küp doğranmış)


  • Yarım su bardağı bezelye


  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı


  • Tuz


  • Karabiber


  • Kırmızı pul biber
Üzeri için:


  • 1 yumurta sarısı


  • Çörek otu


  • Susam
Nasıl Yapılır?

1. İç materyal için zerzevatları zeytinyağında soteleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi serpiştirin. Soğumaya bırakın.

2. Tereyağı ve zeytinyağı haricindeki hamur için gerekli gereçleri bir kapta karıştırıp 10 dakika yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.

3. Hamuru iki eşit kesime ayırın ve birini unlanmış tabanda ince açın. Tereyağını eritip zeytinyağı ile karıştırın ve hamurun üzerine sürün. Zarf formunda kapatıp kenarda bekletin. Öteki parçayı da birebir biçimde hazırlayın.

4. Fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız birinci hamuru tepsinin içine yayarak yerleştirin. Üzerine zerzevat harcını yayın. Başka hamuru üzerine kapatın. Yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpiştirerek 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Afiyet olsun.


Patatesli ve sebzeli börek tanımı:


Malzemeler:



  • 6 patates


  • 1 su bardağı yoğurt


  • 1 çay bardağı mısırözü yağı


  • 2 yumurta


  • 100 gr rokfor peyniri


  • 100 gr örgü peyniri


  • 1.5 su bardağı un


  • 1 paket kabartma tozu


  • Karabiber


  • Pulbiber


  • Yarım demet maydanoz


  • Yarım demet dereotu


  • 1 kabak


  • 10 kiraz domates
Nasıl Yapılır?

1. Patatesleri yıkayıp geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ek edip patatesleri haşlayın. Süzüp soğuduktan daha sonra kabuklarını soyun ve küp formunda doğrayın.

2. Kabağın uç kısımlarını kesip kabuğunu soymadan patates üzere küp biçiminde doğrayın. Domatesleride dörde kesin.

3. Yoğurt, mısır özü yağı ve yumurtaları bir kasede düzgünce çırpın. Rokfor peynirini ufalayın. Örgü peynirini küp halinde doğrayın.

4. Elenmiş un, kabartma tozu ve baharatı derin bir kasede karıştırıp harmanlayın. Kalan malzemeyi de ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt serili dikdörtgen bir fırın tepsisine yayın. Evvelce ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Kare formunda dilimleyin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Afiyet olsun.


Kuzu etli sebzeli börek tanımı:


Malzemeler:



  • 2 su bardağı un


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 1 çorba kaşığı yoğurt


  • 1 yumurta


  • 1 su bardağı su
İç materyal:


  • 1 yumurta


  • 1 patates


  • 250 gr kuzu kuşbaşı


  • 1 soğan


  • 1 havuç


  • 2 çorba kaşığı et suyu


  • Tuz


  • Karabiber
Nasıl Yapılır?

1. Un, tuz, yoğurt, yumurta ve suyu bir kapta karıştırın. Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Üzerine nemli bez örtüp 20 dakika bekletin.

2. Patates ve soğanı soyup doğrayın. Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Kuşbaşı etleri bir tavaya alıp hafifçeçe kavurun. Patates, soğan ve havucu ek edip karıştırın. Et suyu, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın.

3. Fırın tepsisini yağlayın. Hamuru dörde bölüp her kesimini 15 cm çapında açın. Etli karışımı hamurların ortasına paylaştırıp iki ucunu üstte birleştirin. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Sıcak yahut ılık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.


Tatlı patatesli ve tavuklu börek tanımı:


Malzemeler:

İç harcı için:



  • 500 g tavuk eti (Kuşbaşı doğranmış)


  • 100 g tereyağı


  • 3 adet kırmızı soğan (İnce doğranmış)


  • 2 adet tatlı patates (Küp küp doğranmış)


  • 5 diş sarımsak (İnce doğranmış)


  • 2 adet yeşil biber (İnce doğranmış)


  • 2 adet kırmızı acı biber (İnce doğranmış)


  • 200 g taze bezelye içi


  • 1/2 demet maydanoz (İnce doğranmış)


  • 1 tatlı kaşığı dövülmüş kişniş tohumu


  • Karabiber


  • Tuz
Üzeri için:


  • 1 yumurta sarısı


  • 1 yemek kaşığı süt


  • Keten tohumu


  • Rezene tohumu
Nasıl Yapılır?

1. İç harcı hazırlamak için doğranmış tavuk etini ve tereyağını bir tencereye alarak 10 dakika soteleyin.

2. Soğan ve tuzu ek ettikten daha sonra soğanlar yumuşayınca kadar pişirmeye devam edin ve bir kaba alın.

3. Küp biçiminde doğranmış patatesleri 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tavada yavaşça kızartın ve tavuklu karışıma ek edin.

4. Son olarak bezelyeyi, biberleri, sarımsağı, maydanozu ve baharatları ek ederek iç harç hazırlığını tamamlayın.

5. Milföy hamurlarını bir merdane sayesinde incelterek tart yahut pişirme kalıplarının büyüklüğüne nazaran kesin.

6. Kalıpları tereyağı ile yağladıktan daha sonra hamuru içine yerleştirin. 2 yemek kaşığı kadar iç harçtan koyun ve kalan hamurları içlerin üstüne kenarını nazikçe bastırarak kapatın ve ortasındaki buharın çıkması için hamurların üstüne bir bıçak sayesinde bir kesi atın. Tüm hamura birebir süreci uygulayın.

7. Bir kapta yumurta sarısı ile sütü karıştırın ve bir fırçayla böreklerin üstüne sürün. Son olarak üzerine keten tohumu ve rezene serpiştirin.

8. Evvelce ısıtılmış 190 derecedeki fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika müddetle pişirin.

9. Kalıplardan çıkararak bir tabağa alın ve sıcak servis edin.

Afiyet olsun.


Ispanaklı ve etli börek tanımı:


Malzemeler:


  • 7 adet böreklik hazır yufka
İç harcı için:


  • 700 g kuzu eti (Kuşbaşı doğranmış)


  • 100 g zeytinyağı


  • 200 g körpe ıspanak yaprakları


  • 300 g karalahana (İnce doğranmış)


  • 4 adet kırmızı soğan (İnce doğranmış)


  • 3 adet acı taze kırmızı biber (İnce doğranmış)


  • 5 diş sarımsak (İnce doğranmış)


  • Tuz


  • Karabiber


  • 1 tatlı kaşığı dövülmüş kişniş tohumu
Üzeri için:


  • 1 adet yumurta sarısı


  • 1 yemek kaşığı süt


  • Haşhaş tohumu


  • Pembe karabiber
Nasıl Yapılır?

1. Kuşbaşı doğranmış kuzu etini ve zeytinyağını geniş bir tavaya alarak suyunu çekene kadar kavurun.

2. Soğanı ve tuzu ek ederek soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. İrice doğranmış karalahanayı ek ederek suyunu çektirin ve derin bir kaba alın.

3. Son olarak ıspanak, sarımsak, biber ve ağız tadınıza nazaran karabiber ve kişnişi ek ederek karıştırın.

4. Yufkaların kısa tarafına iç harçtan 2-3 yemek kaşığı kadar doldurarak sarın ve evvelinde yağladığınız fırın tepsisine yerleştirdikten daha sonra uç kısımlarını bükün.

5. Tüm yufkaları birebir biçimde hazırlayın. Yumurta sarısını sütle birlikte öbür bir kapta karıştırın ve bir fırça sayesinde böreklerin üstüne sürün. Son olarak haşhaş tohumu ve pembe biber tanelerini serpiştirin.

6. Evvelce 190 derecede ısıttığınız fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika mühletle pişirin ve sıcak servis edin.

Afiyet olsun.


Mini vegan çiğ börek tanımı:


Malzemeler:

Hamuru için:



  • 2 bardak un


  • 3/4 bardak su


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı


  • 1/2 çay kaşığı tuz
İç harcı için:


  • 2 adet orta uzunluk patates (İnce rendelenmiş)


  • 1 adet büyük uzunluk soğan (İnce rendelenmiş)


  • 1 avuç iri kıyılmış roka


  • 1 tutam tuz


  • 1 tutam karabiber
Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı
Nasıl Yapılır?

1. Hamur için tüm malzemeyi bir kaba aldıktan daha sonra suyu yavaş yavaş ek ederek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun ve 30 dakika mühletle buzdolabında dinlenmeye bırakın.

2. Rendelenmiş patates ve soğanı karıştırıp hafifçeçe sıkarak fazla suyunu süzün. Baharatları ve rokayı ekleyip harcı hazırlayın.

3. Hamuru dolaptan çıkarıp unladığınız tezgahta oklava ile açın. Çay tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesip (kalıp kullanabilirsiniz) harcı eşit bir biçimde hisse edin.

4. Poğaça üzere kapatıp kenarlarını parmak uçlarınızla bastırın.

5. Ayçiçek yağında kızartıp sıcak servis edin.

Afiyet olsun.


Fasülye kavurmalı börek tanımı:


Malzemeler:



  • 2 adet yufka


  • 500 g taze fasulye


  • 2 adet kuru soğan


  • 5 adet yeşil soğan


  • 2 adet yumurta


  • 3 adet domates


  • 1 su bardağı sıvı yağ


  • 1 su bardağı süt


  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:


  • 1 yemek kaşığı çörek otu


  • 1 adet yumurta sarısı


  • Fasulye Kavurmalı Börek
Nasıl Yapılır?

1. Böreğin iç harcını hazırlamak için, evvel fasulyeleri temizleyin ve ince ince doğrayın.

2. Bir tavaya sıvı yağ koyun ve piyazlık doğradığınız soğanları ek edip pembeleşene kadar kavurun.

3. Akabinde ince ince doğradığınız fasulyeleri ekleyip kavurmaya devam edin. Tuzu ve rendelenmiş domatesi ekleyerek birkaç dakika daha kavurun. En son taze soğanı da ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

4. Yumurtaları derin bir kasede çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Yufkanın birini tezgaha serin ve bir fırça sayesinde yufkanın her yerine hazırladığınız bu karışımdan sürün.

5. Yufkayı ortadan ikiye bölün ve kenar kısmına fasulyeli harcı rulo olacak biçimde yayarak yufkayı sarın.

6. Öteki yufkayı da birebir biçimde hazırlayın ve U formuna getirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

7. Yufkaların üstüne yumurta sarısını sürün ve çörek otu serpin. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis edin.

Afiyet olsun.
 
Üst