Vegan ve vejetaryen beslenmek isteyenler için, hayvansal hiç bir materyal kullanmadan şipşak hazırlayabileceğiniz, sıhhat dolu, lezzetinden asla ödün vermemiş, birbirinden farklı tatlı tanımlarını derledik. Gelin daima birlikte bu hoş tanımlara göz atalım!
1. Badem Ezmesi
Hazılık Mühleti: 30 dk
Malzemeler:
• 250 g badem içi (Yerli ve çiğ)
• 50 g organik agave şurubu
• 1/2 çay kaşığı organik tarçın tozu
Vegan Badem Ezmesi Nasıl Yapılır?
1. Çiğ bademleri 30 dakika boyunca sıcak suda bekletin.
2. Suda yumuşayan bademlerin kabuklarını soyun.
3. Bademlerin üzerine organik agave şurubu ve tarçını ekleyerek macun kıvamı elde edinceye kadar rondoda çekin.
4. Hazırladığınız harcı fırın tepsisi boyutundaki streç sinemanın ortasına aktarın ve 2 parmak kalınlığında olacak biçimde uzun bir rulo yaparak 30 dakika dinlenmeye bırakın.
5. Dinlenen badem ezmesi hazır. Dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
2. Avokado Trüf
Hazırlık Müddeti: 20 dk
Malzemeler:
• 1 adet olgunlaşmış avokado
• 1 su bardağı bitter çikolata
• 1 yemek kaşığı vanilya özü
• 1 yemek kaşığı tarçın
• 2 yemek kaşığı kakao tozu
Avokado Trüf Nasıl Yapılır?
1. Avokadoyu püre haline getirin.
2. Bitter çikolatayı eritin.
3. Bitter çikolata ve avokado püresini karıştırın.
4. Karışımın üzerine tarçın ve vanilya özünü ek edin.
5. Karışımınızı yarım saat buzdolabında bekletin.
6. Dolaptan çıkardığınız karışımı küçük küçük toplar haline getirin ve kakao tozuna batırın. Avokadolu trüf hazır.
Afiyet olsun.
3. Hindistan Cevizli Makaron
Hazırlık Müddeti: 30 dk
Malzemeler:
• 2 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi
• 1 su bardağı şekersiz badem sütü
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi unu
• 1 çay kaşığı vanilya özü
• 3 yemek kaşığı ham şeker kamışı
• Bir tutam tarçın
Hindistan Cevizli Makaron Nasıl Yapılır?
1. Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
2. Orta uzunluk bir tencerede hindistan cevizi sütü ve şeker kamışını karıştırıp ısıtın.
3. Karışıma unu ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
4. 3-4 dk kadar kaynatın.
5. Ocaktan aldığınız karışımın içine vanilya özü, tarçın ve hindistan cevizini ek edip güzelce harmanlayın.
6. Fırın tepsine karışımdan kaşıkla alıp yerleştirin.
7. 15 dk fırında pişirin. Soğumasını bekleyip servis edin.
Afiyet olsun.
4. Vegan Sütlaç
Hazırlık Müddeti: 30 dk
Malzemeler:
1. Küçük bir tencerede 1 bardak suyla birlikte pirinçleri pişirin.
2. Başka bir tencerede soya sütü ve 2 bardak suyu kaynatıp içine şişmiş pirinçleri ek edip karıştırarak kaynatın.
3. Kaynayan karışıma nişasta ile şeker kamışını ek edin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.
4. Güzelce piştikten daha sonra kaselerinize bölüştürün.
5. Sütlacınız soğuduğunda tarçınla süsleyin ve servis edin.
Afiyet olsun.
5. Kabak Puding
Hazırlık Mühleti: 20 dk
Malzemeler:
1. Bal kabağını blender sayesinde püre haline getirin.
2. Üzerine soya sütü, mısır nişastası ve pekmezi ekleyerek güzelce harmanlayın.
3. Akabinde, esmer şeker, tarçın, hindistan cevizi ve tuz ek edin.
4. Harmanladığınız karışımı bir tencereye alın ve yoğunlaşana kadar orta ısıda 8-10 dk pişirin.
5. pişen karışımınızı kaselere alın.
6. buzdolabında 2 saat kadar soğutun.
7. Mesken imali kabak vegan pudinginiz hazır.
Afiyet olsun.
6. Cheesecake
Hazırlık Müddeti: 1 saat
Malzemeler:
1. Fırınınızı önce 350 dereceye ayarlayıp ısıtın.
2. Bir karıştırma kabında yahut mutfak robotunda, vegan krem peynirini, şekeri, vanilyayı, limon suyu ve mısır nişastasını karıştırın. Pürüzsüz ve kremsi bir kıvam yakalayana kadar sürece devam edin.
3. Hazırladığınız karışımı pasta kalıbına dökün. Ve fırına atın.
4. Cheesecake, üstü hafifçeçe altın tonlarına gelene kadar 50 dakika civarı pişirin.
5. Dinlenip soğuduktan daha sonra vegan tatlınız servise hazır. Dilerseniz taze mevsim meyveleri ile tanımınızı süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
7. Kakaolu Portakallı Kek
Hazırlık Müddeti: 45 dk
Malzemeler:
1. Fırınınızı 180 dereceye alın ve ısıtın.
2. Un, pudra şekeri, kakao ve karbonatı geniş bir kaba alın ve yeterlice karıştırın.
3. Akabinde bu karışımı farklı bir çırpma kabına aktarın. Üzerine sıvı yağ, su, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu da ekleyin ve çırpıcı ile 3-4 dakika güzelce karıştırın.
4. Kalıbınızı sıvı yağ ile yağlayın. Karışımınızı kalıba dökün ve fırına atın.
5. 30 dakika kadar pişirin.
6. Pişen kekinizi soğuduktan daha sonra dondurma ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
8. Hurma Topları
Hazırlık Müddeti: 20 dk
Malzemeler:
1. birinci vakit içinderda hurma ve eriklerin çekirdeklerini çıkarın.
2. Fındıkları dövün ve düzgünce toz haline getirin.
3. Hurma, erik, fındık ve kakaoyu bir robot sayesinde çekin. Kıvamlı bir hale gelene kadar çekin.
4. Bir kaseye su doldurun. Elinizi ıslatın, hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alın ve yeterlice yuvarlayın.
5. Yuvarladığınız topları hindistan cevizine batırın.
6. Dilerseniz hindistan cevizinin üstünü kakao ile süsleyebilirsiniz.
7. 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
Afiyet olsun.
9. Izgara Ananas
Hazırlık Müddeti: 20 dk
Malzemeler:
1. Izgarayı orta düzeye getirin. ( tost makinası da kullanabilirsiniz).
2. Derin bir kapta hindistan cevizi şekeri, tarçın ve kakuleyi karıştırın.
3. Ananas dilimlerinin her iki tarafına da hazırladığınız karışımı sürün.
4. Karamelize olana kadar ızgarada pişirin. yaklaşık 3.4 dakika.
5. Pişen ananasları servis için tabağa alın. Üzerine limon kabuğu rendesi serpin.
Afiyet olsun.
10. Deniz Tuzlu Fıstık Ezmesi Cup
Hazırlık müddeti: 35 dk
Malzemeler:
1. Küçük bir kapta muzu fıstık ezmesiyle birlikle ezerek harmanlayın.
2. Çikolatayı eritin.
3. Muffin kaplarına evvel çikolatayı çabucak sonrasında da karımı, en üste tekrar çikolatayı dökün.
4. Çikolatanın üstüne deniz tuzu serpin ve buzdolabında soğutun.
Afiyet olsun.
11. Kan Portakallı-Zeytinyağlı Kurabiye
Hazırlık Müddeti: 40 dk
Malzemeler:
1. Fırınınızı 350 derecede ısıtın.
2. Bir kapta un, tuz ve 1 su bardağı pudra şekerini karıştırın.
3. Karışıma yağ ve vanilyayı ekleyin güzelce harmanlayın.
4. Harmanladığınız karışımı fırın tepsisine dökün. 15 dk kadar pişirin. sonrasındasında küçük dikdörtgenler biçimden kesin. Soğumaya bırakın.
5. Portakal suyu ve yarım pudra şekerini karıştırın.
6. Kurabiyelerin bir köşesine karışma batırın. Kurabiyeler kuruduktan daha sonra servise hazır.
Afiyet olsun.
12. Limon Sorbe
Hazırlık Müddeti: 15 dk
Malzemeler:
1. 250 ml su, şeker ve limon kabuğunu küçük bir tavada şeker eriyene kadar ısıtın ve karışımı kaynatın. Yaklaşık 3 dakika pişirdikten daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
2. Limon kabuğunu karışımdan çıkarın ve atın. 100 ml limon suyunu şeker karışımına ekleyin.
3. Karışımı dondurucuya girebilecek bir kaba ekleyin ve 1-2 saat dondurun. Akabinde bir çırpma teli ile karıştırın. (Sorbeyi 4 saat boyunca saatte bir karıştırmaya devam edin).
4. Sertleştiğinde karıştırmayı bırakın.
5. Limon kabuğu rendesi serpiştirerek süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not: 1 aya yakın dondurucuda saklayabilirsiniz.
13. Ceviz Ezmesi
Hazırlık Mühleti: 15 dk
Malzemeler:
1. İrmik ve cevizi bir kapta karıştırın.
2. Suyu bir kapta ısıtın, içerisine şekeri atın ve eriyene kadar karıştırın.
3. Şekerli suyu, irmik ve cevizin yanına eklenerek karıştırın.
4. Karışımı bir tepsiye üzerine bastırılarak dizin ve dilimleyin.
5. Pudra şekeri serpin ve servis edin.
Afiyet olsun.
14. Susamlı Çıtır Krokan
Hazırlık Müddeti: 30 dakika
Malzemeler:
1. Susamları yapışmaz bir tavaya alarak altın rengine dönünceye kadar kısık ateşte kavurun.
2. Organik agave şurubunu ve tarçın tozunu ekleyerek 2 dakika süreyle karıştırdıktan daha sonra ocaktan alın.
3. Fırın tepsisi boyutundaki yağlı kağıdın ortasına harcı aktarın ve merdane yardımı ile düzleştirdikten daha sonra soğumaya bırakın.
4. Soğuyan susamları bıçak yardımı ile dilimleyerek servis edin.
Afiyet Olsun.
15. Fit Raffaello
Hazırlık Müddeti: 20 dk
Malzemeler:
1. Tüm gereçleri karıştırın ve 10 dakika dolapta bekletin.
2. Dolaptan çıkardığınız karışımı elinizle yuvarlak hal verip rendelenmiş hindistan cevizine bulayın.
Afiyet olsun.
16. Şeftali Chia Puding
Hazırlık Mühleti: 20 dk
Malzemeler:
1. Şeftalinin kabuğunu soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.
2. Bir kasede badem sütünü, chia tohumunu, balı ve şeftaliyi karıştırın.
3. Kaseyi streç sinema ile kaplayın ve buzdolabında dinlenmeye bırakın. ( Vakit var ise 1 gece yoksa 5-6 saat).
4. Dinlendikten daha sonra servis kaselerine alın.
5. Üzerini kiraz ve şeftali ile süsleyin.
Afiyet olsun.
17. Snickers Yulaf Puding
Hazırlık Mühleti: 20 dk
Malzemeler:
1. Bir cam kavanozda yahut kapaklı küçük bir kasede yulaf haricindeki tüm iç materyalleri düzgünce karıştırın.
2. sonrasındasında karışıma yulafları ek edip güzelce harmanlayın.
3. Akabinde tüm yulafların bitkisel sütü emdiğinden emin olmak için bir kaşıkla bastırın.
4. Kavanozun kapağını kapatıp, pudingin sıvı gereçleri çekip şişmesi için gece boyunca buzdolabında bekletin.
5. İster ısıtarak sıcak isterseniz de soğuk olarak, meyve, kakao modülleri ve fıstıkla süsleyerek tüketin.
Afiyet Olsun.
18. Çikolatalı Parçacıklı Granola Topları
Hazırlık Müddeti: 40 dk
Malzemeler:
1. Bitter çikolata ve cevizleri bıçak ile dilimleyin ve tüm kuru gereçleri bir ortaya getirip bir kapta karıştırın.
2. çabucak sonrasında çatalla ezdiğiniz muzları ve hindistan cevizi yağını karışıma ekleyip güzelce karıştırın. ( Karışım sıktığınızda biçim alabilen bir kıvamda olmalı).
3. Dilerseniz düz bir tepsiye rastgele yayarak ya da ceviz büyüklüğünde toplar halinde fırınlayabilirsiniz.
4. Evvelden 150 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Afiyet Olsun.
19. Limon Parçacıklı Turta
Hazırlık Müddeti: 1 saat
Malzemeler:
Tabanı için:
1. Kajuları 1 saat kaynar suda bekletin.
2. Taban gereçlerinin tümünü blenderda kumlu bir doku oluşturana kadar çektirin.
3. Karışımı tabanına yağlı fırın kağıdı serdiğiniz kalıba düzgünce bastırarak yayın.
4. Limon kabuğunu rendeleyin.
5. Akabinde başka dolgu gereçleriyle birlikte kremsi kıvam alana kadar blenderda karıştırın.
6. Karışımı tabanın üzerine yayarak sürün.
7. Buzlukta 4-5 saat beklettikten daha sonra servis edin.
Afiyet olsun.
20. Kuru Dutlu Kakaolu Kurabiye
Hazırlık Mühleti: 20 dk
Malzemeler:
1. Bir kasede muzları ezip püre haline getirin.
2. çabucak sonrasında üzerine başka gereçleri ekleyip düzgünce karıştırıp hamur kıvamı almasını sağlayın.
3. Kurabiye harcından küçük küçük kesimler koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
4. Evvelce 170 derecede ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin.
5. Soğuduktan daha sonra servis tabağına alabilirsiniz.
Afiyet olsun!
1. Badem Ezmesi
Hazılık Mühleti: 30 dk
Malzemeler:
• 250 g badem içi (Yerli ve çiğ)
• 50 g organik agave şurubu
• 1/2 çay kaşığı organik tarçın tozu
Vegan Badem Ezmesi Nasıl Yapılır?
1. Çiğ bademleri 30 dakika boyunca sıcak suda bekletin.
2. Suda yumuşayan bademlerin kabuklarını soyun.
3. Bademlerin üzerine organik agave şurubu ve tarçını ekleyerek macun kıvamı elde edinceye kadar rondoda çekin.
4. Hazırladığınız harcı fırın tepsisi boyutundaki streç sinemanın ortasına aktarın ve 2 parmak kalınlığında olacak biçimde uzun bir rulo yaparak 30 dakika dinlenmeye bırakın.
5. Dinlenen badem ezmesi hazır. Dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
2. Avokado Trüf
Hazırlık Müddeti: 20 dk
Malzemeler:
• 1 adet olgunlaşmış avokado
• 1 su bardağı bitter çikolata
• 1 yemek kaşığı vanilya özü
• 1 yemek kaşığı tarçın
• 2 yemek kaşığı kakao tozu
Avokado Trüf Nasıl Yapılır?
1. Avokadoyu püre haline getirin.
2. Bitter çikolatayı eritin.
3. Bitter çikolata ve avokado püresini karıştırın.
4. Karışımın üzerine tarçın ve vanilya özünü ek edin.
5. Karışımınızı yarım saat buzdolabında bekletin.
6. Dolaptan çıkardığınız karışımı küçük küçük toplar haline getirin ve kakao tozuna batırın. Avokadolu trüf hazır.
Afiyet olsun.
3. Hindistan Cevizli Makaron
Hazırlık Müddeti: 30 dk
Malzemeler:
• 2 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi
• 1 su bardağı şekersiz badem sütü
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi unu
• 1 çay kaşığı vanilya özü
• 3 yemek kaşığı ham şeker kamışı
• Bir tutam tarçın
Hindistan Cevizli Makaron Nasıl Yapılır?
1. Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
2. Orta uzunluk bir tencerede hindistan cevizi sütü ve şeker kamışını karıştırıp ısıtın.
3. Karışıma unu ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
4. 3-4 dk kadar kaynatın.
5. Ocaktan aldığınız karışımın içine vanilya özü, tarçın ve hindistan cevizini ek edip güzelce harmanlayın.
6. Fırın tepsine karışımdan kaşıkla alıp yerleştirin.
7. 15 dk fırında pişirin. Soğumasını bekleyip servis edin.
Afiyet olsun.
4. Vegan Sütlaç
Hazırlık Müddeti: 30 dk
Malzemeler:
1 çay bardağı pirinç
4 su bardağı soya sütü
2 yemek kaşığı şeker kamışı
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tarçın
1. Küçük bir tencerede 1 bardak suyla birlikte pirinçleri pişirin.
2. Başka bir tencerede soya sütü ve 2 bardak suyu kaynatıp içine şişmiş pirinçleri ek edip karıştırarak kaynatın.
3. Kaynayan karışıma nişasta ile şeker kamışını ek edin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.
4. Güzelce piştikten daha sonra kaselerinize bölüştürün.
5. Sütlacınız soğuduğunda tarçınla süsleyin ve servis edin.
Afiyet olsun.
5. Kabak Puding
Hazırlık Mühleti: 20 dk
Malzemeler:
Bal kabağı püresi
2/3 fincan soya sütü ya da hindistan cevizi sütü
3 çorba kaşığı nişasta (tercihen mısır)
2 yemek kaşığı pekmez
1/4 fincan esmer şeker
Tarçın (1/2 çay kaşığı)
1/2 çay kaşığı hindistan cevizi
1/2 çay kaşığı tuz
1. Bal kabağını blender sayesinde püre haline getirin.
2. Üzerine soya sütü, mısır nişastası ve pekmezi ekleyerek güzelce harmanlayın.
3. Akabinde, esmer şeker, tarçın, hindistan cevizi ve tuz ek edin.
4. Harmanladığınız karışımı bir tencereye alın ve yoğunlaşana kadar orta ısıda 8-10 dk pişirin.
5. pişen karışımınızı kaselere alın.
6. buzdolabında 2 saat kadar soğutun.
7. Mesken imali kabak vegan pudinginiz hazır.
Afiyet olsun.
6. Cheesecake
Hazırlık Müddeti: 1 saat
Malzemeler:
2 kap vegan krem peynir
Şeker (1 su bardağı)
1 çay kaşığı vanilya
Limon suyu (1/4 su bardağı)
2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Mısır nişastası (2 yemek kaşığı)
Taze meyve
1. Fırınınızı önce 350 dereceye ayarlayıp ısıtın.
2. Bir karıştırma kabında yahut mutfak robotunda, vegan krem peynirini, şekeri, vanilyayı, limon suyu ve mısır nişastasını karıştırın. Pürüzsüz ve kremsi bir kıvam yakalayana kadar sürece devam edin.
3. Hazırladığınız karışımı pasta kalıbına dökün. Ve fırına atın.
4. Cheesecake, üstü hafifçeçe altın tonlarına gelene kadar 50 dakika civarı pişirin.
5. Dinlenip soğuduktan daha sonra vegan tatlınız servise hazır. Dilerseniz taze mevsim meyveleri ile tanımınızı süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
7. Kakaolu Portakallı Kek
Hazırlık Müddeti: 45 dk
Malzemeler:
1,5 su bardağı un
Pudra şeker ( 1 su bardağı)
Kakao ( 3 yemek kaşığı)
1 paket karbonat
4 yemek kaşığı yağ
1 su bardağı su
Portakal kabuğu rendesi (1)
1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1. Fırınınızı 180 dereceye alın ve ısıtın.
2. Un, pudra şekeri, kakao ve karbonatı geniş bir kaba alın ve yeterlice karıştırın.
3. Akabinde bu karışımı farklı bir çırpma kabına aktarın. Üzerine sıvı yağ, su, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu da ekleyin ve çırpıcı ile 3-4 dakika güzelce karıştırın.
4. Kalıbınızı sıvı yağ ile yağlayın. Karışımınızı kalıba dökün ve fırına atın.
5. 30 dakika kadar pişirin.
6. Pişen kekinizi soğuduktan daha sonra dondurma ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
8. Hurma Topları
Hazırlık Müddeti: 20 dk
Malzemeler:
1 kase hurma
3 yemek kaşığı fındık
2 yemek kaşığı kakao
6 adet kuru erik
1 kase hindistan cevizi ( süslemek için)
1. birinci vakit içinderda hurma ve eriklerin çekirdeklerini çıkarın.
2. Fındıkları dövün ve düzgünce toz haline getirin.
3. Hurma, erik, fındık ve kakaoyu bir robot sayesinde çekin. Kıvamlı bir hale gelene kadar çekin.
4. Bir kaseye su doldurun. Elinizi ıslatın, hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alın ve yeterlice yuvarlayın.
5. Yuvarladığınız topları hindistan cevizine batırın.
6. Dilerseniz hindistan cevizinin üstünü kakao ile süsleyebilirsiniz.
7. 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
Afiyet olsun.
9. Izgara Ananas
Hazırlık Müddeti: 20 dk
Malzemeler:
3 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri
2 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
1 çay kaşığı öğütülmüş kakule
1 orta uzunluk ananas, kabuğu soyulmuş 1 parmak kalınlığında yuvarlaklar halinde kesilmiş ( 8 dilim olmalıdır)
Servis için vanilyalı dondurma ve rendelenmiş limon kabuğu rendesi
1. Izgarayı orta düzeye getirin. ( tost makinası da kullanabilirsiniz).
2. Derin bir kapta hindistan cevizi şekeri, tarçın ve kakuleyi karıştırın.
3. Ananas dilimlerinin her iki tarafına da hazırladığınız karışımı sürün.
4. Karamelize olana kadar ızgarada pişirin. yaklaşık 3.4 dakika.
5. Pişen ananasları servis için tabağa alın. Üzerine limon kabuğu rendesi serpin.
Afiyet olsun.
10. Deniz Tuzlu Fıstık Ezmesi Cup
Hazırlık müddeti: 35 dk
Malzemeler:
1 olgun muz
1/4 fincan fıstık ezmesi
1+3/4 su bardağı bitter çikolata
Üzerine serpmek arasındaniz tuzu
1. Küçük bir kapta muzu fıstık ezmesiyle birlikle ezerek harmanlayın.
2. Çikolatayı eritin.
3. Muffin kaplarına evvel çikolatayı çabucak sonrasında da karımı, en üste tekrar çikolatayı dökün.
4. Çikolatanın üstüne deniz tuzu serpin ve buzdolabında soğutun.
Afiyet olsun.
11. Kan Portakallı-Zeytinyağlı Kurabiye
Hazırlık Müddeti: 40 dk
Malzemeler:
3 su bardağı un
1/2 çay kaşığı tuz
1.5 su bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı saf vanilya özü
2 yemek kaşığı kan portakalı suyu
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1. Fırınınızı 350 derecede ısıtın.
2. Bir kapta un, tuz ve 1 su bardağı pudra şekerini karıştırın.
3. Karışıma yağ ve vanilyayı ekleyin güzelce harmanlayın.
4. Harmanladığınız karışımı fırın tepsisine dökün. 15 dk kadar pişirin. sonrasındasında küçük dikdörtgenler biçimden kesin. Soğumaya bırakın.
5. Portakal suyu ve yarım pudra şekerini karıştırın.
6. Kurabiyelerin bir köşesine karışma batırın. Kurabiyeler kuruduktan daha sonra servise hazır.
Afiyet olsun.
12. Limon Sorbe
Hazırlık Müddeti: 15 dk
Malzemeler:
250 gr pudra şekeri
Kalın limon kabuğu şeridi
2-3 limonun suyu
Yarım limon kabuğu rendesi ( servis için )
1. 250 ml su, şeker ve limon kabuğunu küçük bir tavada şeker eriyene kadar ısıtın ve karışımı kaynatın. Yaklaşık 3 dakika pişirdikten daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
2. Limon kabuğunu karışımdan çıkarın ve atın. 100 ml limon suyunu şeker karışımına ekleyin.
3. Karışımı dondurucuya girebilecek bir kaba ekleyin ve 1-2 saat dondurun. Akabinde bir çırpma teli ile karıştırın. (Sorbeyi 4 saat boyunca saatte bir karıştırmaya devam edin).
4. Sertleştiğinde karıştırmayı bırakın.
5. Limon kabuğu rendesi serpiştirerek süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not: 1 aya yakın dondurucuda saklayabilirsiniz.
13. Ceviz Ezmesi
Hazırlık Mühleti: 15 dk
Malzemeler:
200 gr irmik
200 gr şeker
200 gr dövülmüş ceviz
1 çay bardağı su
Pudra şekeri
1. İrmik ve cevizi bir kapta karıştırın.
2. Suyu bir kapta ısıtın, içerisine şekeri atın ve eriyene kadar karıştırın.
3. Şekerli suyu, irmik ve cevizin yanına eklenerek karıştırın.
4. Karışımı bir tepsiye üzerine bastırılarak dizin ve dilimleyin.
5. Pudra şekeri serpin ve servis edin.
Afiyet olsun.
14. Susamlı Çıtır Krokan
Hazırlık Müddeti: 30 dakika
Malzemeler:
2 su bardağı susam (Yerli ve çiğ)
1/2 su bardağı organik agave şurubu
1 çay kaşığı organik tarçın tozu
1. Susamları yapışmaz bir tavaya alarak altın rengine dönünceye kadar kısık ateşte kavurun.
2. Organik agave şurubunu ve tarçın tozunu ekleyerek 2 dakika süreyle karıştırdıktan daha sonra ocaktan alın.
3. Fırın tepsisi boyutundaki yağlı kağıdın ortasına harcı aktarın ve merdane yardımı ile düzleştirdikten daha sonra soğumaya bırakın.
4. Soğuyan susamları bıçak yardımı ile dilimleyerek servis edin.
Afiyet Olsun.
15. Fit Raffaello
Hazırlık Müddeti: 20 dk
Malzemeler:
1 su bardağı organik rende Hindistan cevizi (250 ml)
2 yemek kaşığı organik agave şurubu
3 yemek kaşığı organik hindistan cevizi unu
1 yemek kaşığı organik hindistan cevizi yağı (katı biçimde)
100 g hindistan cevizi sütü
Organik Hindistan cevizi rendesi (üzeri için)
1. Tüm gereçleri karıştırın ve 10 dakika dolapta bekletin.
2. Dolaptan çıkardığınız karışımı elinizle yuvarlak hal verip rendelenmiş hindistan cevizine bulayın.
Afiyet olsun.
16. Şeftali Chia Puding
Hazırlık Mühleti: 20 dk
Malzemeler:
250 ml Badem Sütü
3 yemek kaşığı Chia Tohumu
1 yemek kaşığı Bal yahut Agave Şurubu
1 adet Şeftali
4 adet Kiraz (değiştirilebilir)
1. Şeftalinin kabuğunu soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.
2. Bir kasede badem sütünü, chia tohumunu, balı ve şeftaliyi karıştırın.
3. Kaseyi streç sinema ile kaplayın ve buzdolabında dinlenmeye bırakın. ( Vakit var ise 1 gece yoksa 5-6 saat).
4. Dinlendikten daha sonra servis kaselerine alın.
5. Üzerini kiraz ve şeftali ile süsleyin.
Afiyet olsun.
17. Snickers Yulaf Puding
Hazırlık Mühleti: 20 dk
Malzemeler:
Yarım su bardağı şekersiz, sade badem, Hindistan cevizi ya da soya sütü
2/3 yemek kaşığı chia tohumu
2 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi yahut badem ezmesi
1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu, agave şurubu ya da keçiboynuzu özü
Yarım su bardağı glütensiz yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığı kakao tozu
Yarım tatlı kaşığı vanilya özü
Dilimlenmiş muz yahut farklı meyveler
Kakao nibi, ham kakao parçaları
1 yemek kaşığı kırılmış fıstık
1. Bir cam kavanozda yahut kapaklı küçük bir kasede yulaf haricindeki tüm iç materyalleri düzgünce karıştırın.
2. sonrasındasında karışıma yulafları ek edip güzelce harmanlayın.
3. Akabinde tüm yulafların bitkisel sütü emdiğinden emin olmak için bir kaşıkla bastırın.
4. Kavanozun kapağını kapatıp, pudingin sıvı gereçleri çekip şişmesi için gece boyunca buzdolabında bekletin.
5. İster ısıtarak sıcak isterseniz de soğuk olarak, meyve, kakao modülleri ve fıstıkla süsleyerek tüketin.
Afiyet Olsun.
18. Çikolatalı Parçacıklı Granola Topları
Hazırlık Müddeti: 40 dk
Malzemeler:
2 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı kuru meyve parçacıkları (incir, kayısı, üzüm)
1 su bardağı dut kurusu, kabak çekirdeği, fıstık
2 yemek kaşığı organik hindistan cevizi yağı
6-7 adet ceviz
2 yemek kaşığı karamelli hindistan cevizi cipsi
2 adet orta uzunluk muz
60 g şekersiz vegan çikolata
1. Bitter çikolata ve cevizleri bıçak ile dilimleyin ve tüm kuru gereçleri bir ortaya getirip bir kapta karıştırın.
2. çabucak sonrasında çatalla ezdiğiniz muzları ve hindistan cevizi yağını karışıma ekleyip güzelce karıştırın. ( Karışım sıktığınızda biçim alabilen bir kıvamda olmalı).
3. Dilerseniz düz bir tepsiye rastgele yayarak ya da ceviz büyüklüğünde toplar halinde fırınlayabilirsiniz.
4. Evvelden 150 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Afiyet Olsun.
19. Limon Parçacıklı Turta
Hazırlık Müddeti: 1 saat
Malzemeler:
Tabanı için:
1 su bardağı yulaf ezmesi
15 adet hurma
Yarım su bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı (ya da zeytinyağı)
1 su bardağı çiğ kaju (1 saat kaynar suda bekletin)
2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu ya da pekmez
1 limonun suyu
1 limonun kabuğu
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
1 çay kaşığı vanilya
1. Kajuları 1 saat kaynar suda bekletin.
2. Taban gereçlerinin tümünü blenderda kumlu bir doku oluşturana kadar çektirin.
3. Karışımı tabanına yağlı fırın kağıdı serdiğiniz kalıba düzgünce bastırarak yayın.
4. Limon kabuğunu rendeleyin.
5. Akabinde başka dolgu gereçleriyle birlikte kremsi kıvam alana kadar blenderda karıştırın.
6. Karışımı tabanın üzerine yayarak sürün.
7. Buzlukta 4-5 saat beklettikten daha sonra servis edin.
Afiyet olsun.
20. Kuru Dutlu Kakaolu Kurabiye
Hazırlık Mühleti: 20 dk
Malzemeler:
5 adet muz
1 su bardağı meyveli yulaf
1 avuç suda bekletilmiş kuru dut
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 avuç bitter damla çikolata
1. Bir kasede muzları ezip püre haline getirin.
2. çabucak sonrasında üzerine başka gereçleri ekleyip düzgünce karıştırıp hamur kıvamı almasını sağlayın.
3. Kurabiye harcından küçük küçük kesimler koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
4. Evvelce 170 derecede ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin.
5. Soğuduktan daha sonra servis tabağına alabilirsiniz.
Afiyet olsun!