Sütlü Tatlı Tanımları: Sütlü Tatlı Nasıl Yapılır? Magnolia, Sütlaç ve Sultan Sarması…

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Tercihini yavaşça tatlılardan yana kullananların vazgeçilmezidir sütlü tatlılar. Sütlacından, tavukgöğsüne, keşkülünden, magnoliasına kadar biroldukça seçeneği olan bu tatlılar, ferahlığı ve lezzetiyle fazlacaça tercih niçinidir. Tatlı tanımları içinde sütlü tatlı tanımları çoğunlukla araştırılan tanımların başında gelmektedir. Kolaylık, hafifçelik ve oldukçaça lezzet… Sizlerde bir tatlı da en çok bu özellikleri arıyorsanız gerçek adrestesiniz. Pekala, sütlü tatlı nasıl yapılır? Magnolia, Sütlaç ve Sultan Sarması materyalleri ve yapılışları ile ilgili tüm detaylar ve tarifleri…


Sütlü tatlılar yavaşça olduğu kadarda besleyiciliği ile de bilinen tatlılardır. Ağır akşam yemeklerinden daha sonra içinizi baymayacak birbirinden hoş sütlü tatlı tanımları ile tatlı gereksiniminizi karşılayabilirsiniz. bu biçimde sıvayalım kollarımızı ve çabucak sütü tatlı tanımlarına geçelim. Sütlü tatlı nasıl yapılır sorusunun yanıtları, materyal listesi ve imalini sizler için ele aldık…


Sütlaç


Materyaller


• 1 litre süt+1 su bardağı süt

• 3 çorba kaşığı pirinç unu

• 2 çay bardağı pirinç

• 1 litre su

• 2 su bardağı toz şeker( ölçüsü azaltabilirsiniz)

• Tarçın

Yapılışı

Sütlaç imaline başlamadan evvel pirinçleri güzelce yıkayın. 1 litre su ile ocağa alıp pirinçler suyu çekene kadar pişirin. Soğuk sütü ekleyerek kaynatın. Bir kasenin ortasında 1 su bardağı soğuk sütle pirinç ununu karıştırın ve tenceredeki sütten kepçe ile alıp karışımın ılımasını sağlayın. Akabinde tencereye ekleyip karıştırarak 10 dakika daha kaynatın. Toz şekeri de ekledikten daha sonra kaynayan tatlının altını kapatıp kaselere bölün. Üzerlerine soğuduğunda tarçın dökerek servis edebilirsiniz.


Magnolia


Materyaller


• 15 adet çilek

• 2 paket bisküvi (burçak)

Muhallebisi için;

• 1 su bardağı toz şeker

• 1 litre süt

• 1 Türk kahve fincanı kadar mısır nişastası

• 1 adet vanilya

• 2 yamak kaşığı un

• 2 tane yumurta sarısı

• 1 kutu krema

Yapılışı

1. Bisküvileri toz haline getirmek için rondodan geçirin. Çilekleri su dolu bir kaba alın ve temizlenmesini sağlayın.

2. Muhallebi için toz şeker, yumurta sarısı, nişasta un ve vanilyayı tencereye alıp çırpıcı sayesinde çırparak kıvam alana kadar kaynatın. Muhallebi soğuduğunda kremayı ek ederek düzgünce karıştırın.

3. Çileklerin suyunu süzün ve dilimleyin. Kupların en alt kısmına 2 yemek kaşığı bisküvi tozlarını alın. Akabinde kenar kısımlara çilek dilimlerini yerleştirin.

4. 1 kepçe muhallebiyi dikkatlice dökün. Artık bir daha bisküvi ve akabinde muhallebiyi koyun. bu biçimde devam ederek bardakları doldurun.

5. Tatlının en üst kısmını bisküvi kırıntılarını yerleştirin. İsterseniz bir dilim çilek ile de süsleyebilirsiniz.


Sultan Sarması


Materyaller


• 1 litre süt

• 1,5 küçük kahve fincanı nişasta

• 2 yemek kaşığı kakao

• 1 küçük kahve fincanı un

• 1 paket vanilya

• 50 gram tereyağı

Üzeri için;

• 1 su bardağı süt

• Hindistan cevizi

• 1 paket krem şanti

Sultan Sarması Tanımı

1. Bir tencerenin içine nişasta, un, kakao ve şeker eklenerek çırpılır. Kıvam alana kadar kaynatılır. Altını kapatmaya yakın vanilya ve tereyağı eklenip karıştırılarak ocağın altı kapanır.

2. Artık büyük fırın tepsisine tam hindistancevizi serpin. Muhallebiyi döküp güzelce yayıp soğuması için bekleyin. Soğuyan muhallebinin üzerine hazırlanan krem şantiyi de döküp yayın. Muhallebi kesinlikle soğuk olmalıdır. Çünkü kram şanti eriyebilir.

3. Son olarak uzunlamasına olacak biçimde dilimleyin ve kenarlarından hafifçeçe kaldırarak sararak servis tabaklarına alın.
 
Üst