Sütlü Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır? Sütlü Tarhana Çorbası Tarifi…

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Klâsik lezzetlerimizden biri olan tarhana çorbası, hazırlaması en kolay çorba tanımlarından biridir. Yörelere göre farklı prosedürlerle hazırlanan tarhana çorbası, birtakım civarlarda sütle pişirilmektedir. Sütlü tarhana çorbası hem kıvamı tıpkı vakitte lezzetiyle ön plana çıkmaktadır. İçerdiği yüksek besin kıymetleri ile şifa deposu olarak bilinen sütlü tarhana çorbası nasıl yapılır? Sütlü tarhana çorbasında kullanılan gereçler, yapılışı ve tüm püf noktalarına haberimizin içeriğinde sizler için yer verdik.


Sütlü tarhana çorbası denedikten daha sonra favoriniz olacak! Tarhananın ekşimsi tadını kırmak için sütlü tarhana çorbası bilhassa tercih edilmektedir. Sütlü tarhana çorbası kıvamı, lezzetli ve görünümüyle klasik tarhana çorbasından daha farklıdır. Tam bir probiyotik deposu olan tarhana çorbası bağışıklık sistemini güçlendirmenin en kolay yollarından biridir. Yazdan hazırlanan tarhanayı farklı biçimlerde pişirmek isterseniz sütlü tarhana çorbasını kesinlikle denemelisiniz. Soğuk kış günlerinde vücudunuzu canlandıracak sütlü çorbasına dair tüm ayrıntılar bu yazıda…


Sütlü Tarhana Çorbasının Gereçleri


• 2 su bardağı süt

• 5 su bardağı su

• 6 çorba kaşığı tarhana

• 2 diş sarımsak

• 1 çorba kaşığı salça

• 3 yemek kaşığı zeytinyağı

• 1 çorba kaşığı tereyağı


Sütlü Tarhana Çorbası Tanımı


1. 6 çorba kaşığı toz tarhanayı 2 su bardağı sütle birlikte kabın içine alın. Yaklaşık 5 dakika kadar tarhananın sütle yumuşamasını sağlayın.

2. Çorba tenceresine sıvıyağı alın, ısındığında 2 yemek kaşığı domates salçası ve sarımsakları bütün biçimde ekleyip kavurun.

3. Sütlü tarhana karışımını artık yavaş yavaş tencereye ekleyin, bir yandan kesinlikle tel çırpıcı sayesinde süratlice karıştırın.

4. Pürüzsüz bir kıvam aldığında suyunu ekleyip kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.

5. Kaynayan çorbanın ortasından bütün sarımsakları alın. Dilerseniz blender sayesinde sarımsakları çekebilirsiniz.

6. Baharatlarını ek ettikten daha sonra çorba için sos hazırlamak isterseniz sos tavasında tereyağı, nane ve pul biberi hafifçeçe pişirip tencereye ekleyebilirsiniz. Sos ilavesinden daha sonra 5-10 dakika kısık ateşte pişirilen çorbanın artık altını kapatabilirsiniz.

7. Çorbalar sıcakken servis kaselerine alın, sosu kaselere azar azar ek ederek de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
 
Üst