Süt Eserlerini Buzdolabında Uzun Müddet Saklamanın Yollarını Arayanların Dermanı Burada!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Süt eserleri her konutun vazgeçilmez besinleri içinde yer alıyor lakin süt eserleri, kolaylıkla bozulabilen eserler oldukları için saklama şartlarına ve son tüketim tarihlerine dikkat etmeniz gerekiyor. Süt eserleri, ambalajları açılmadığı takdirde son tüketim tarihine kadar saklanabilir fakat ambalajını açtığınızda ve uygun biçimde saklayamadığınız durumlarda bu eserlerde mikroorganizmalar üremeye başlıyor. İstenmeyen mikroorganizmaların çoğalmasını önlemek ismine birinci adım olarak soğuk zinciri muhafazalı, eserin paketi açılır açılmaz kullanmayacağınız kısmını ayırmalı ve hava almayacak biçimde buzdolabında saklamalısınız. Sizlere süt mamüllerini hakikat biçimde saklayabilmeniz için buna benzeri kimi tüyolar hazırladık. Süt mamüllerini bozulmadan daha uzun müddet nasıl saklayacağınızı merak ediyorsanız gelin, listemizi bir arada inceleyelim!


1. Yoğurdu yanlışsız biçimde koruma edin.


Yoğurt, şimdi herkes tarafınca sevilen süt mamüllerinden biri. Yoğurdun ambalajı açıldıktan daha sonra besin kıymetini kaybetmeden ülkü tüketim müddeti 1 hafta olsa da bu mühlet yaklaşık 2 haftaya kadar çıkarılabilir. Öbür tüm süt eserleri üzere yoğurdu da buzdolabında kapağa yakın raflarda değil ısının daha istikrarlı olduğu orta kısımlarda saklamanız gerekiyor. Kapağa yakın bir kısma yerleştirildiğinde daima açılan buzdolabı kapağı sebebiyle süt mamüllerinin ısı değişiminden etkilenmesi kolaylaşacağı için bu üzere durumlarda yoğurdun bozulma mümkünlüğü artıyor.


2. Tereyağını streç sinemaya sarın.


Tereyağı, hava almaması gereken süt mamüllerinden biri. Tuzsuz tereyağını streç sinemaya sarıp hava almayan bir kapta ve buzdolabında saklayarak kullanım ömrünü uzatabilirsiniz lakin tuzlu tereyağı için birebir şey geçerli değil. Tuzlu tereyağını hava almayan bir kapta, havanın sıcak olmadığı periyotlarda buzdolabına koymaya gerek kalmadan tezgâhın üzerinde uzun mühlet saklamanız mümkün. Şayet mutfağınız sıcaksa bu düzgün bir tercih olmayabilir lakin kurallar uygunsa tereyağını bu türlü 3-4 hafta kadar bozulmadan saklayabilirsiniz.


3. Sert ya da yarı sert peynirleri ambalajında saklayın.


Cheddar ve parmesan üzere nem içeriği düşük peynirleri, sert ya da yarı sert peynirler olarak isimlendirebiliriz. Bu peynirleri kısa müddet ortasında tüketecekseniz ambalajında saklamanızda hiç bir sakınca yok lakin bu peynirleri uzun mühlet koruma etmeniz gerekiyorsa bir yağlı kâğıt ve folyoya güzelce sarıp buzdolabının art kısımlarında saklayabilirsiniz.


4. Beyaz peyniri salamura suyunun ortasında bekletin.


Beyaz peynirler, kendi suyuyla paketlenir ve bu salamura suyunun içerisinde uzun mühlet bozulmadan saklanabilir. Şayet bu suyun ortasında bekletmek istemezseniz peyniri bir streç sinemaya sarıp hava almadığından emin olmalısınız. Mozerellayı ise ambalajını açtıktan daha sonra plastik paketinde saklayıp en çok 1 hafta ortasında tüketmelisiniz.


5. Kaşar peynirini hava almayan bir kaba koyun.


Kaşar peyniri, muhakkak hava alması istenmeyen bir peynir çeşidi. Bu yüzden kaşar peynirinin paketini açtıktan daha sonra kalanını streç sinemaya sarıp hava almadığından emin olduğunuz bir kapta ve buzdolabında saklayabilirsiniz. Küflü biçimde satılan birtakım cinsleri olsa da bu mamüllerin etiketini denetim etmeli, özel olarak bu türlü satışa sunulmadığı hâlde küflendiğini fark ettiğiniz kaşar peynirlerini muhakkak tüketmemelisiniz.


6. Kremayı dondurabileceğinizi biliyor muydunuz?


Kremaların da tıpkı öteki süt eserleri üzere buzdolabının kapak kısmına yakın olmayan yerlerde saklanması gerekiyor. Kremayı plastik bir kapta uzun bir süre buzdolabının serin kısmında saklayabilir ya da buzdolabınızın derin dondurucu kısmında plastik bir kap ya da buzdolabı poşeti kullanarak dondurabilirsiniz. Kremayı derin dondurucuda saklayıp uzun mühlet kullanmanız mümkün.


7. Rendelenmiş peynirler için kilitli poşetler kullanın.


Rendelenmiş ve dilimlenmiş peynirleriniz için en ülkü saklama tekniği, kilitli poşetler. Hava almadığı takdirde, rendelenmiş ve dilimlenmiş peynirlerinizi 1 ya da 2 hafta kadar kilitli poşette kullanmaya devam edebilirsiniz. Şayet peynirlerinizi çabucak kullanmayacaksanız buzlukta 3 ay kadar mühletle saklayabilirsiniz.


8. Krem peyniri kapağı kapalı olarak saklayın.


Krem peynirin ambalajını açtıktan daha sonra porsiyonlara bölerek kullanmanız daha gerçek bir usul. Krem peynir kabında kalan porsiyonları ise kapağı daima kapalı olacak biçimde buzdolabının serin kısmında saklamanız değerli.
 
Üst