Sorbe, Cheesecake ve Dahası: Yaz Sıcağında Şerbetli Tatlı Sevmeyenler İçin Üretimi Kolay Fresh Tatlı Tanımları

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Türk ve milletlerarası mutfaklarda çok fazlaca çeşidi bulunan meyveli tatlılar, yediden yetmişe her insanın damağına hitap ediyor. Yaz aylarındaki sıcak hava niçiniyle ağır ve şerbetli tatlılardan hoşlanmıyorsanız hakikat yerdesiniz! En taze yaz meyveleri eşliğinde hazırlanan bir tatlı, yaz aylarında size ferah bir lezzet sunabilir. Sizlerle paylaşacağımız enfes tanımları, meskeninizde süratlice hazırlayarak yaz aylarının keyfini doya doya çıkarabilirsiniz. Üstelik bu tanımları yapmak epey kolay! İşte şerbetli tatlılardan sıkılanlar için yaza özel fresh ve kolay tatlı tanımları…


1. Hem ferah tıpkı vakitte lezzetli: Çilekli Sorbe


MALZEMELER


● 600 gram çilek

● 1 adet limon

● 1.5 su bardağı toz şeker

● 1.5 su bardağı su

HAZIRLANIŞI

● Şekeri ve suyu derin bir tencereye koyun ve şerbet hâline gelene kadar güzelce karıştırın.

● Şerbeti soğuması için kenara alın.

● Çilekleri temizledikten daha sonra uygunca yıkayın. sonrasındasında yıkadığınız çilekleri mutfak robotundan geçirin.

● Limonu sıkarak suyunu çıkarın.

● Çilek püresini limon suyu ve şerbet ile karıştırın.

● Karışımı ağzı kapalı cam bir kabın içerisine koyun ve buzdolabının dondurucu kısmında soğutun.

● Karışımı ağır bir kıvam alana kadar yaklaşık her 30 dakikada bir karıştırın. Bu süreci 5-6 saat boyunca yenidenlayın.

● Kıvamı hazır olan sorbeyi dondurma kasesinde servis edin.


2. Yaz aylarının en hoş meyvelerinden biri: Karpuz Tabanlı Cheesecake


MALZEMELER


● Yaklaşık 20 cm çapında karpuz dilimi

● 250 gram tuzsuz lor peyniri

● 150 gram labne peynir

● 2 yemek kaşığı bal

● 1 adet limonun kabuğu

HAZIRLANIŞI

● 1 cm kalınlığında yuvarlak olarak kestiğiniz karpuz dilimini 20 cm’lik kelepçeli kaba yerleştirin.

● Lor peyniri, labne ve balı bir kabın içerisine alarak güzelce karıştırın.

● 1 adet limonun kabuğunu rendenin en ince kısmıyla rendeleyip ballı ve peynirli karışıma ekleyin.

● Elde ettiğiniz karışımı, karpuz tabanının üzerine düzgünce yayın.

● Kalıbı dondurucuya koyarak 2 saat kadar bekletin.

● Dondurucudan çıkarttığınız kalıbı kelepçeli kısmından açarak servis edin.

● Cheesecake’in üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.


3. Bu tatlının içerisinde her şey var: Karamelli Muzlu Kup


MALZEMELER

Muhallebi için:


● Yarım litre süt

● 2 yemek kaşığı un

● 1 yemek kaşığı nişasta

● Yarım su bardağı toz şeker

● 10 gram vanilya

Karamel için:

● 1 su bardağı şeker

● 2 yemek kaşığı krema

Araları için:

● 2 adet muz

● 1 su bardağı yer fıstığı

HAZIRLANIŞI

● Muhallebi materyallerini derin bir tencerenin içerisine koyun. Karışım muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin.

● Muhallebiyi soğuması için kenara alıp bekletin.

● Yer fıstıklarını bir tavaya koyarak yağ koymadan kavurun.

● Muzu çatal sayesinde güzelce ezin.

● Karamel sosu için şekeri tavaya koyun ve kısık ateşte karamel kıvamına gelene kadar şekeri karıştırın.

● Karamel hazır olunca 2 yemek kaşığı kremayı ekleyin ve daima karıştırın. Bu kademede karamel ve kremayı güzelce karışmanız gerekiyor.

● Kup bardaklara evvel muhallebiyi koyun. ondan sonrasında muz ve fıstığının akabinde karamel sosu ekleyin. Bu süreci iki kat olarak yinelayın.

● Dilerseniz tatlınıza dondurma ekleyerek de servis edebilirsiniz.


4. Görsel bir şölenle gelen enfes lezzet: Çıtır Dondurma


MALZEMELER


● 400 gram kahvaltılık mısır gevreği

● Yarım su bardağı toz şeker

● 1 çay kaşığı toz tarçın

● 2 yemek kaşığı tereyağı

● 700 gram vanilyalı dondurma

● 1 paket toz krem şanti

● 1 çay bardağı süt

● 2 yemek kaşığı bal (İsteğe bağlı)

HAZIRLANIŞI

● Bir kabın içerisine mısır gevreğini elinizle ufalayın.

● Üzerine toz şeker ve toz tarçını ekleyerek karıştırın.

● Tereyağını tavaya alın ve ocağın altını orta ateşte açarak tereyağını eritin.

● Tereyağının üzerine gevrekli karışımı ekleyin. Karışımın rengi bir tık yoğunlaşana kadar kavurun.

● Vanilyalı dondurmayı oda sıcaklığında yarım saat bekletin.

● 1 paket krem şantiyi 1 çay bardağı sütle güzelce çırpın.

● Karışımı vanilyalı dondurmaya ekleyerek karıştırın.

● Bir kâsenin tabanına mısır gevrekli karışımın yarısını koyarak yayın.

● Akabinde dondurmalı karışımı üzerine yayın.

● En üstüne mısır gevreği karışımının kalanını yerleştirin.

● Tatlıyı dondurucuda en az 6 saat bekletin.

● Dondurucudan çıkardığınız tatlıyı 10 dakika oda sıcaklığında bekletin.

● çabucak sonrasında dilimleyerek servis edin.

● Dilerseniz üzerine bal gezdirebilirsiniz.


5. Adana’dan gelen yaza uygun bir tanım: Bici Bici


MALZEMELER


● 1 litre su

● 100 gram mısır nişastası

● 45 gram toz şeker

● 1 tatlı kaşığı pudra şekeri (İsteğe bağlı)

Şerbeti için:

● 1 litre su

● 1 yemek kaşığı gül suyu

● 1 su bardağı toz şeker

● Birkaç damla pembe besin boyası

HAZIRLANIŞI

● Suyun yarısını şekerle bir tencerede kaynatın.

● Nişastayı kalan soğuk suda güzelce eritin. ondan sonrasında nişastalı suyu kaynayan suya yavaş yavaş dökün ve daima olarak yaklaşık 5 dakika boyunca karıştırın.

● Elde ettiğiniz karışımı ocaktan alarak düz bir tepsinin içine dökün.

● Karışım, oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun ve en az 1 saat dinlendirin.

● Akabinde dolaptan çıkarın ve kare halde dilimleyerek servis tabağına alın.

● Şerbeti için bütün gereçleri bir tencereye koyun ve yeterlice karıştırın.

● Şerbeti buzluğa koyun ve dondurun.

● Dilimlediğiniz bici bicinin üzerine donan şerbeti buz rendesi sayesinde rendeleyin.

● İsteğe bağlı olarak üzerine 1 tatlı kaşığı pudra şekeri ve birkaç damla gül suyu ekleyebilirsiniz.
 
Üst