Eğer hazır nohut konservesi satın alıyorsanız ve suyunu kullanmadan çöpe atıyorsanız durun! Son vakit içinderın en trend besinlerinden biri olan aquafaba’nın ne olduğunu merak edenler müjde! ‘Aquafaba nedir nasıl kullanılır?’ içeriğimizi okumaya devam edin
Aquafaba konserve nohutların içerisinde bulunan sıvının ismidir. Pişirdiğimiz yemeklerde çoklukla biz her ne kadar bu suyu kullanmayıp döksek de aslında mutfakta sınırsız kullanması bulunuyor.
Aquafaba, içerisindeki nişasta yardımıyla besinleri birbirine bağlar. Yani aslında tam olarak yumurta fonksiyonu görür.
Hayvansal protein tüketmeyenler üzere yumurtaya alerjisi olanlar için epey âlâ bir alternatiftir.
“Evde kendi aquafaba’mızı yapabilir miyiz?” diye merak ediyorsanız karşılığımız evet. Ancak marketten aldığınız hazır nohut konservelerinin ortasında hayli daha ağır ölçüde aquafaba bulunuyor. Yani özetlemek gerekirse, uğraşmanıza değmez.
Peki aquafaba ile nasıl yemek pişirilir? Bir yumurta üç yemek kaşığına, bir yumurta akı iki yemek kaşığına ve bir yumurta sarısı bir yemek kaşığı aquafaba’ya denk geliyor.
Aquafaba’yı çırparsanız şayet çok hacimli bir köpük elde edersiniz. Bu sebeple beze imali için fazlaca uygundur.
Aquafaba’lı Vegan Beze Tarifi
Malzemeler:
1. Aquafaba ve limon suyunu derin bir kapta yoğunlaşana kadar çırpın ve pudra şekerini azar azar ekleyip çırpmaya devam edin.
2. Nişasta ve vanilyayı da ekleyip tok hale gelinceye kadar çırpmaya devam edin.
3. Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye tatlı kaşığıyla modül parça koyun.
4. 120 derecede alt üst açık, evvelinde ısıtılmış fırında 20 dk pişirin.
5. Isıyı 100 dereceye düşürüp fan ayarına getirin ve 1 saat daha pişirin
6. Isıyı kapatıp fırının kapağını soğuyana kadar açmadan bekletin.
Aquafaba konserve nohutların içerisinde bulunan sıvının ismidir. Pişirdiğimiz yemeklerde çoklukla biz her ne kadar bu suyu kullanmayıp döksek de aslında mutfakta sınırsız kullanması bulunuyor.
Aquafaba, içerisindeki nişasta yardımıyla besinleri birbirine bağlar. Yani aslında tam olarak yumurta fonksiyonu görür.
Hayvansal protein tüketmeyenler üzere yumurtaya alerjisi olanlar için epey âlâ bir alternatiftir.
“Evde kendi aquafaba’mızı yapabilir miyiz?” diye merak ediyorsanız karşılığımız evet. Ancak marketten aldığınız hazır nohut konservelerinin ortasında hayli daha ağır ölçüde aquafaba bulunuyor. Yani özetlemek gerekirse, uğraşmanıza değmez.
Peki aquafaba ile nasıl yemek pişirilir? Bir yumurta üç yemek kaşığına, bir yumurta akı iki yemek kaşığına ve bir yumurta sarısı bir yemek kaşığı aquafaba’ya denk geliyor.
Aquafaba’yı çırparsanız şayet çok hacimli bir köpük elde edersiniz. Bu sebeple beze imali için fazlaca uygundur.
Aquafaba’lı Vegan Beze Tarifi
Malzemeler:
10 yemek kaşığı aquafaba,
3/4 su bardağı pudra şekeri,
1 tatlı kaşığı taze limon suyu,
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı şekerli vanilin.
1. Aquafaba ve limon suyunu derin bir kapta yoğunlaşana kadar çırpın ve pudra şekerini azar azar ekleyip çırpmaya devam edin.
2. Nişasta ve vanilyayı da ekleyip tok hale gelinceye kadar çırpmaya devam edin.
3. Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye tatlı kaşığıyla modül parça koyun.
4. 120 derecede alt üst açık, evvelinde ısıtılmış fırında 20 dk pişirin.
5. Isıyı 100 dereceye düşürüp fan ayarına getirin ve 1 saat daha pişirin
6. Isıyı kapatıp fırının kapağını soğuyana kadar açmadan bekletin.