Bowl, tek kasede tüm öğünün birleşmesiyle oluşuyor. Sağlıklı beslenmek isteyen ve diyet yapan şahıslar için vazgeçilmez bir besin çeşididir. Her öğünde yiyebileceğiniz birbirinden lezzetli tam 15 bowl tanımını sizin için hazırladık. Şimdiden afiyet olsun.
1. Avokadolu pirinçli bowl tarifi
Malzemeler
1. Pirinci tuzlu suda haşlayın.
2. Tavuk göğsünü zeytinyağında pişirin.
3. Avokadoyu ikiye bölün ve dilimleyin.
4. Brüksel lahanasını 10 dakika pişirin.
5. Naneyi yıkayın.
6. Pirinçlerin üzerine bölge bölge hazırladığını materyalleri koyun. Üzerine zeytinyağını gezdirin. Afiyet olsun.
2. Chia tohumlu bowl tarifi
Malzemeler
1. Çilekleri küçük modüllere ayırın.
2. Yoğurdu, kesimlere ayırdığınız çileği, balı, chia tohumu, böğürtleni blendere alın ve orta ayarda pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
3. Muzları soyun ve yuvarlak biçimde dilimleyin.
4. Hazırladığınız karışımı porselen ya da cam bir kaseye alın. Üzerini dilimlediğiniz muz, chia tohumu, çiğ bademler ve yaban mersinleriyle süsleyip servis edin.
3. İncirli bowl tarifi
Malzemeler
1. Blender içerisine yulafı alın ve çekin.
2. Yoğurdu bir kaseye alın üzerine çektiğiniz yulafı ek edin.
3. Chia tohumunu, tarçını ve fıstık ezmesini de ekleyip karıştırın.
4. Kaseyi bir gece beklemesi için buzdolabına koyun.
5. Sabah kaseyi buzdolabından çıkartın.
6. Yıkadığınız inciri doğrayın, yoğurdun üstüne dizin.
7. Balı dökün, yulaf ve chia tohumlarıyla süsleyin.
4. Yaban mersinli bowl tarifi
Malzemeler
1. Hazırlama kabına yoğurdu alın.
2. Çileklerin saplarını kesin ve temizleyin.
3. Yaban mersini, bal, chia tohumu ve çilekleri el mikseri sayesinde karıştırın.
4. Kivi ve muzu dilimleyin.
5. Hazırladığınız karışımı yoğurdun üzerine ekleyerek karıştırın.
6. En üst kısmı muz, yaban mersini, kivi, çilek ve granola ile süsleyin. Afiyet olsun.
5. Ananaslı bowl tarifi
Taban karışımı için gereçler:
1. Tüm materyalleri blendera yahut rondoya koyun, birkaç dakika karıştırarak kıvamlı bir karışım yaratın.
2. Bu karışımı ufak ufak doğradığınız ananas, chia tohumu, muz ve granola ile dilediğin üzere süsle.
6. Açai meyveli bowl tarifi
Malzemeler
1. Açai, muz, süt, bal ve 1 yemek kaşığı chia tohumunu pürüzsüz olana kadar blenderda karıştırın.
2. daha sonrasında kalan materyalleri üzerine ekleyerek servis edin.
7. Tavuklu bowl tarifi
Malzemeler
1. Tavukları dilimleyin ve yağda kızartın.
2. Marulları yıkayın ve kesin.
3. Avokadoyu ikiye bölün.
4. Marulları üzerine pişirdiğiniz tavukları ekleyin. ondan sonrasında avokado, nane, sarımsak ve domates ile süsleyin. En son baharatlarını ek edin.
8. Nohutlu bowl tarifi
Malzemeler
1. Nohutları ve patatesi kızartın.
2. Marulu, domatesi yıkayın. İnce ince kesin.
3. Bowl’u hazırlamak için kasenin dörtte birine avokado ve lime, dörtte birine çıtır nohutları ve patatesi kalan kısmına da haşlanmış kinoa ,kıyılmış marul yapraklarını ve domatesi yerleştirip servis edin.
9. Havuçlu bowl tarifi
Malzemeler
1. Muz, havuç suyu, buz, vanilya, tarçın ve 2 adet hurmayı pürüzsüz olana kadar blenderda karıştırın.
2. sonrasındasında kalan materyalleri üzerine ekleyerek servis edin.
10. Kakaolu bowl tarifi
Malzemeler
1. Muz, ham kakao, fıstık ezmesi en son sütü blenderdan geçirin.
2. Pürüzsüz bir kıvam elde edin.
3. Bir kaseye alalım ve üzerini süsleyin. Afiyet olsun.
11. Şeftalili bowl tarifi
Smoothie için:
1. Tüm malzemeyi blendera koyun ve pürüzsüz olana kadar karıştırıp servis kasesine aktarın.
2. Üzerini dilimlenmiş meyveler ve granola ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun.
12. Sebzeli bowl tarifi
Malzemeler
1. birinci vakit içinderda fırını öncesinden ısıtın. Akabinde süzüp kuruladığınız nohutları pak bir mutfak havlusu üzerine yayın ve kabuklarını ayırın.
2. Nohutların üzerine tuz, karabiber ve şayet istediğiniz öbür bir baharat var ise serpin. ondan sonrasında nohutları büyük bir fırın tepsisine yerleştirip zeytinyağı ekleyin ve tepsiyi 15 dakikada bir karıştırdıktan daha sonra 45 dakika fırında bekletin.
3. Zeytinyağını, limon suyunun bir kısmını, ince kıyılmış sarımsakları ve baharatları karıştırın.
4. Mercimekleri tuzla birlikte yumuşayıncaya dek haşlayın. Akabinde süzerek geniş bir kaseye aktarın. Mercimekler sıcak biçimdeyken sosun bir kısmıyla karıştırın. Domates haricindeki öbür zerzevatları zeytinyağıyla kaplayın. Üzerlerine tuz serpip ızgarada düzgünce pişirin.
5. Pişen zerzevatları irice doğrayıp kalan sosla zerzevatları harmanlayın. Karışım ile yoğurt ve kalan limon suyunu birleştirin. Derin bir kaseye mercimekleri, fırınlanmış nohutları ve zerzevatları ekleyin.
6. Üzerine yoğurdu gezdirin ve kasenizi çeri domates, nane ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
13. Ahududulu bowl tarifi
Malzemeler
1. Süt, buz, badem ezmesi ve balı pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirin.
2. Üzerine ahududu, yaban mersini, granola hindistan cevizi ve bal ekleyip servis edin.
14. Ejder meyveli bowl tarifi
Malzemeler
1. Ejder meyvesinin pembe kabuk kısmından ayırın, yalnızca iç beyaz kısmı kullanın.
2. Muz , pitaya , yoğurt , yulaf ezmesi , frambuaz ve bal blenderda birbirine karışana kadar geçirin.
3. Kaseye alın kasenin bir tarafına karışımı öteki tarafına da granola ekleyin. Üzerini de kivi, file badem ve ejder meyvesi ile süsleyin.
15. Kinoalı bowl tarifi
Malzemeler
1. Pancarı küp küp doğrayarak haşlayın.
2. Pancarın yanına brokoliyi de ekleyin.
3. Bir kasede nohut ve baharatları karıştırın.
4. Haşlanan zerzevatları geniş bir kasenin bir kenarına koyun.
5. Sebzelerin yanına kinoayı, nohutları, rendelediğiniz havuçları, kapya biberi, dilimlediğiniz avokadoyu ve salatalığı koyun. Maydanoz ile süsleyin.
1. Avokadolu pirinçli bowl tarifi
Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1 tavuk göğsü
1 adet avokado
4 yemek kaşığı kadar meksika fasulyesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon suyu
4 adet brüksel lahanası
2-3 kısım nane
1. Pirinci tuzlu suda haşlayın.
2. Tavuk göğsünü zeytinyağında pişirin.
3. Avokadoyu ikiye bölün ve dilimleyin.
4. Brüksel lahanasını 10 dakika pişirin.
5. Naneyi yıkayın.
6. Pirinçlerin üzerine bölge bölge hazırladığını materyalleri koyun. Üzerine zeytinyağını gezdirin. Afiyet olsun.
2. Chia tohumlu bowl tarifi
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
10-12 adet böğürtlen
5-6 adet çilek
1 tatlı kaşığı bal
1 küçük uzunluk muz
10 adet yaban mersini
6-7 adet çiğ badem
1 tatlı kaşığı chia tohumu
1 yemek kaşığı chia tohumu
1. Çilekleri küçük modüllere ayırın.
2. Yoğurdu, kesimlere ayırdığınız çileği, balı, chia tohumu, böğürtleni blendere alın ve orta ayarda pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
3. Muzları soyun ve yuvarlak biçimde dilimleyin.
4. Hazırladığınız karışımı porselen ya da cam bir kaseye alın. Üzerini dilimlediğiniz muz, chia tohumu, çiğ bademler ve yaban mersinleriyle süsleyip servis edin.
3. İncirli bowl tarifi
Malzemeler
1 kase yoğurt
4 yemek kaşığı yulaf
1 yemek kaşığı chia tohumu
1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
2 adet siyah incir
1 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı tarçın
1. Blender içerisine yulafı alın ve çekin.
2. Yoğurdu bir kaseye alın üzerine çektiğiniz yulafı ek edin.
3. Chia tohumunu, tarçını ve fıstık ezmesini de ekleyip karıştırın.
4. Kaseyi bir gece beklemesi için buzdolabına koyun.
5. Sabah kaseyi buzdolabından çıkartın.
6. Yıkadığınız inciri doğrayın, yoğurdun üstüne dizin.
7. Balı dökün, yulaf ve chia tohumlarıyla süsleyin.
4. Yaban mersinli bowl tarifi
Malzemeler
10 adet yaban mersini
1 tatlı kaşığı bal
1 adet kivi
1 adet muz
1 yemek kaşığı chia tohumu
5 yemek kaşığı yoğurt
6 adet çilek
1 yemek kaşığı granola
1. Hazırlama kabına yoğurdu alın.
2. Çileklerin saplarını kesin ve temizleyin.
3. Yaban mersini, bal, chia tohumu ve çilekleri el mikseri sayesinde karıştırın.
4. Kivi ve muzu dilimleyin.
5. Hazırladığınız karışımı yoğurdun üzerine ekleyerek karıştırın.
6. En üst kısmı muz, yaban mersini, kivi, çilek ve granola ile süsleyin. Afiyet olsun.
5. Ananaslı bowl tarifi
Taban karışımı için gereçler:
1 buçuk dilim ananas
Yarım muz
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı zencefil
Yarım dilim ananas
1 yemek kaşığı chia tohumu
1 adet muz
1 yemek kaşığı granola
1. Tüm materyalleri blendera yahut rondoya koyun, birkaç dakika karıştırarak kıvamlı bir karışım yaratın.
2. Bu karışımı ufak ufak doğradığınız ananas, chia tohumu, muz ve granola ile dilediğin üzere süsle.
6. Açai meyveli bowl tarifi
Malzemeler
1 paket açai meyvesi
1 adet muz
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı chia tohumu
1 yemek kaşığı bal
1/4 su bardağı kuru dut
Yarım su bardağı böğürten
Çeyrek adet elma
1. Açai, muz, süt, bal ve 1 yemek kaşığı chia tohumunu pürüzsüz olana kadar blenderda karıştırın.
2. daha sonrasında kalan materyalleri üzerine ekleyerek servis edin.
7. Tavuklu bowl tarifi
Malzemeler
2 dilim tavuk göğsü
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet avokado
3-4 adet çeri domates
2 diş sarımsak
2-3 yaprak marul
1’er çay kaşığı kekik, karabiber, tuz
2 kol nane
1. Tavukları dilimleyin ve yağda kızartın.
2. Marulları yıkayın ve kesin.
3. Avokadoyu ikiye bölün.
4. Marulları üzerine pişirdiğiniz tavukları ekleyin. ondan sonrasında avokado, nane, sarımsak ve domates ile süsleyin. En son baharatlarını ek edin.
8. Nohutlu bowl tarifi
Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz sarımsak
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı zerdeçal
1 adet tatlı patates
3 adet çeri domates
3 yemek kaşığı haşlanmış kinoa
3 yaprak marul
1 adet lime
1 adet avokado
1 adet tatlı patates
1. Nohutları ve patatesi kızartın.
2. Marulu, domatesi yıkayın. İnce ince kesin.
3. Bowl’u hazırlamak için kasenin dörtte birine avokado ve lime, dörtte birine çıtır nohutları ve patatesi kalan kısmına da haşlanmış kinoa ,kıyılmış marul yapraklarını ve domatesi yerleştirip servis edin.
9. Havuçlu bowl tarifi
Malzemeler
1 adet muz
Yarım su bardağı havuç suyu
Yarım su bardağı buz
4 adet hurma
1/4 tatlı kaşığı vanilya aroması
1/4 tatlı kaşığı tarçın
1/4 su bardağı ceviz
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1. Muz, havuç suyu, buz, vanilya, tarçın ve 2 adet hurmayı pürüzsüz olana kadar blenderda karıştırın.
2. sonrasındasında kalan materyalleri üzerine ekleyerek servis edin.
10. Kakaolu bowl tarifi
Malzemeler
2 adet dondurulmuş muz
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı fındık ezmesi
1 kahve fincanı süt
1 yemek kaşığı ham kakao çekirdeği
2 yemek kaşığı granola
4-5 dilim muz
1. Muz, ham kakao, fıstık ezmesi en son sütü blenderdan geçirin.
2. Pürüzsüz bir kıvam elde edin.
3. Bir kaseye alalım ve üzerini süsleyin. Afiyet olsun.
11. Şeftalili bowl tarifi
Smoothie için:
1/2 adet şeftali(doğranmış, donmuş)
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1/4 adet muz
1 yemek kaşığı yulaf
1 tatlı kaşığı bal
1 tutam tarçın
Yarım çay bardağı süt
1/2 adet şeftali
10 adet yaban mersini
2 yemek kaşığı granola
1. Tüm malzemeyi blendera koyun ve pürüzsüz olana kadar karıştırıp servis kasesine aktarın.
2. Üzerini dilimlenmiş meyveler ve granola ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun.
12. Sebzeli bowl tarifi
Malzemeler
Yarım su bardağı yeşil mercimek
1 konserve nohut
1 adet yarım ay halinde doğranmış soğan
1 kırmızı biber
2 küçük uzunluk kabak
2 küçük diş sarımsak
Çeyrek su bardağı yoğurt
5-6 adet çeri domates
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam taze nane, maydanoz
1’er çay kaşığı tuz ve karabiber
1. birinci vakit içinderda fırını öncesinden ısıtın. Akabinde süzüp kuruladığınız nohutları pak bir mutfak havlusu üzerine yayın ve kabuklarını ayırın.
2. Nohutların üzerine tuz, karabiber ve şayet istediğiniz öbür bir baharat var ise serpin. ondan sonrasında nohutları büyük bir fırın tepsisine yerleştirip zeytinyağı ekleyin ve tepsiyi 15 dakikada bir karıştırdıktan daha sonra 45 dakika fırında bekletin.
3. Zeytinyağını, limon suyunun bir kısmını, ince kıyılmış sarımsakları ve baharatları karıştırın.
4. Mercimekleri tuzla birlikte yumuşayıncaya dek haşlayın. Akabinde süzerek geniş bir kaseye aktarın. Mercimekler sıcak biçimdeyken sosun bir kısmıyla karıştırın. Domates haricindeki öbür zerzevatları zeytinyağıyla kaplayın. Üzerlerine tuz serpip ızgarada düzgünce pişirin.
5. Pişen zerzevatları irice doğrayıp kalan sosla zerzevatları harmanlayın. Karışım ile yoğurt ve kalan limon suyunu birleştirin. Derin bir kaseye mercimekleri, fırınlanmış nohutları ve zerzevatları ekleyin.
6. Üzerine yoğurdu gezdirin ve kasenizi çeri domates, nane ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
13. Ahududulu bowl tarifi
Malzemeler
5 adet yaban mersini
1,5 su bardağı ahududu
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı buz
2 yemek kaşığı badem ezmesi
1 yemek kaşığı bal
1/4 su bardağı granola
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1. Süt, buz, badem ezmesi ve balı pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirin.
2. Üzerine ahududu, yaban mersini, granola hindistan cevizi ve bal ekleyip servis edin.
14. Ejder meyveli bowl tarifi
Malzemeler
1 adet muz
Yarım ejder meyvesi
7-8 adet frambuaz
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı granola
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığı bal
2 adet kivi
5 adet file badem
1. Ejder meyvesinin pembe kabuk kısmından ayırın, yalnızca iç beyaz kısmı kullanın.
2. Muz , pitaya , yoğurt , yulaf ezmesi , frambuaz ve bal blenderda birbirine karışana kadar geçirin.
3. Kaseye alın kasenin bir tarafına karışımı öteki tarafına da granola ekleyin. Üzerini de kivi, file badem ve ejder meyvesi ile süsleyin.
15. Kinoalı bowl tarifi
Malzemeler
Yarım adet pancar
3 adet brokoli
Çeyrek su bardağı haşlanmış nohut
Yarım adet avokado
Yarım su bardağı haşlanmış kinoa
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet havuç
1 adet kapya biber
1 adet salatalık
1 tutam maydanoz
1. Pancarı küp küp doğrayarak haşlayın.
2. Pancarın yanına brokoliyi de ekleyin.
3. Bir kasede nohut ve baharatları karıştırın.
4. Haşlanan zerzevatları geniş bir kasenin bir kenarına koyun.
5. Sebzelerin yanına kinoayı, nohutları, rendelediğiniz havuçları, kapya biberi, dilimlediğiniz avokadoyu ve salatalığı koyun. Maydanoz ile süsleyin.