Soğuk Kahve Tanımı: Meskende Soğuk Kahve Nasıl Yapılır?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Başta kahve severler olmak üzere sıcak havalarda içinin yangınını gidermek isteyenlerin imdadına soğuk kahve koşuyor. Yaz aylarının en tanınan içeceklerinden biri olan soğuk kahve, içerdiği kafein ile gün ortasında konsantrasyonu arttırmada ve ağrıları dindirmede tesirli bir içecek. Sütlü yahut sütsüz isteğe göre hakikat metodlarla hazırlanan soğuk kahve tanımı, tüketen her insanın aklını başından alıyor. Konutta soğuk kahve nasıl yapılır diye düşündüğünüzde aklınıza çeşitli gereçler yahut mutfak araç gereçleri gelmesin. En az sıcak kahve imali kadar kolay olan soğuk kahve tanımının materyalleri ve üretimi hakkında tüm bilgileri artık sizler için paylaşıyoruz.


Serin bir şeyler yudumlamak yahut kaba bir tabirle; başınız yerine gelsin, algınız açılsın istiyorsanız soğuk kahve tanımı tam size. Kahve tutkunlarının bir numaralı tercihi soğuk kahve tanımı ile yaz aylarında da kendinizi şımartabilirsiniz. Kahveden almak istediğiniz keskin tada bağlı olarak sütlü ya da sütsüz hazırlayabileceğiniz buz üzere bir soğuk kahve gücünüzü arttıracak. İşte konutta soğuk kahve nasıl yapılır sorusunun cevapları…


Soğuk Filtre Kahve Tanımı


Gereçler


• 3 su bardağı su

• 5-6 adet buz

• 6 çorba kaşığı fitre kahve (kağıt filtre için çekilen)

Hazırlanışı

1. Öncelikle kağıt filtreyi ıslatın ve hazneye yerleştirin.

2. Çekilmiş kahveyi de çabucak üzerine ek edin.

3. 4 su bardağı suyu su haznesine boşalttıktan daha sonra kahvenin üretimi için makineyi çalıştırın.

4. Kahve demlenene kadar bekleyin. Akabinde shaker ya da bir kavanozun içine kahveyi alın.

5. Kahvenin ağzına kadar buz eği yaptıktan daha sonra bir hoş çalkalayın.

6. Bardaklara buz alarak servis edebilirsiniz.


Frappe Tanımı


Materyaller


• 1 tatlı kaşığı şeker

• 2 tatlı kaşığı granül kahve

• 2 su bardağı soğuk süt

• 3 yemek kaşığı soğuk su

• 7-8 adet buz

Servisi için

• Krema (2 yemek kaşığı)

Hazırlanışı

1. Büyükçe bir bardağın içine şeker, soğuk su ve kahveyi alın.

2. Akabinde köpürtücü yardımı ile köpük köpük olana kadar karıştırın.

3. Son olarak bardaklara alarak süt eği yapın. Köpüklerini söndürmemeye dikkat edin.

4. En son kahvenin üzerine hazırlanan kremadan alarak servis edin.

Afiyet olsun.
 
Üst