Severek tükettiğimiz soslar hakkında daha evvel hiç duymadığınız, ortamlarda hava atmalık kusursuz ayrıntıları sizlerle paylaşıyoruz!
Mayonez, besin zehirlenmesine karşı koruyucudur! Bilhassa satın aldığımız mayonezlerin ortasındaki yüksek pH düzeyi, bakterilerin yaşayamayacağı kadar yüksektir. Bu sebeple mayonez, yiyeceklerin ortasında bakteri oluşmasını önler ve zehirlenmeye karşı korur.
İsmini söylem etmekte çok zorlandığımız Worcestershire sosuna lezzet veren bir tıp hamsi olan ançüezdir.
Ranch sos, güneş kremiyle tıpkı malzemeyi içerir! Ranch sosu beyaz yapan bileşen titanyum dioksittir ve bu da cilt mamüllerinde çoğunlukla kullanılır. Titanyum dioksit boya, seramik, dokuma ve şahsi bakım mamüllerinde kullanılmakla birlikte kimi soslar ve peynir mamüllerinde de bulunur. Lakin besin mamüllerinde bu bileşen eserinin %1’ini aşamaz.
Ketçabın bilinen birinci tanımlarının ortasında yumurta akı, mantar, istiridye, balık, midye ve ceviz vardı.
Uzak Doğu restoranlarının mihenk taşı olan ve servis edilen birden fazla wasabi, aslında gerçek wasabi değildir! Gerçek wasabi, wasabi bitkisinin rendelenmesi/ezilmesiyle yapılır ve epeyce pahalıdır! Bu sebeple bizim yediğimiz wasabiler sıklıkla yaban turpu, hardal tozu ve yeşil besin boyası karışımı bir cins yeşil hamurdur.
Tabasco sos hakkında oynanmış olan bir cins Burlesque Comic Opera vardır! The Burlesque Opera of Tabasco’nun yepyeni performansı 1894’te gerçekleşmiş ve George W. Chadwick tarafınca bestelenmiş, Thomas Q. Seabrooke tarafınca üretilmiştir.
Acı sos yemek ölümcül olabilir! 2008 yılında Andrew Lee, bir tabak acı sos yedikten daha sonra kalp krizi geçirip hayatını kaybetti.
Birfazlaca barbekü sosu küf ve böcek içerir… Şayet barbekü sos, domates konservesi, püresi ya da salçasından yapılıyorsa 100 gramda 20 sinek yumurtası ve bir ölçü kurtçuk içerebilir… Benzeri biçimde domates eserleri de %40-45 içinde küf barındırır…
Salsa birinci kez Mezoamerika kıtasında bulunmuş ve kullanılmıştır.
Soya sosunun ortasında bir çeşit yararlı küf olarak bilinen Aspergillus küfü vardır.
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
Mayonez, besin zehirlenmesine karşı koruyucudur! Bilhassa satın aldığımız mayonezlerin ortasındaki yüksek pH düzeyi, bakterilerin yaşayamayacağı kadar yüksektir. Bu sebeple mayonez, yiyeceklerin ortasında bakteri oluşmasını önler ve zehirlenmeye karşı korur.
İsmini söylem etmekte çok zorlandığımız Worcestershire sosuna lezzet veren bir tıp hamsi olan ançüezdir.
Ranch sos, güneş kremiyle tıpkı malzemeyi içerir! Ranch sosu beyaz yapan bileşen titanyum dioksittir ve bu da cilt mamüllerinde çoğunlukla kullanılır. Titanyum dioksit boya, seramik, dokuma ve şahsi bakım mamüllerinde kullanılmakla birlikte kimi soslar ve peynir mamüllerinde de bulunur. Lakin besin mamüllerinde bu bileşen eserinin %1’ini aşamaz.
Ketçabın bilinen birinci tanımlarının ortasında yumurta akı, mantar, istiridye, balık, midye ve ceviz vardı.
Uzak Doğu restoranlarının mihenk taşı olan ve servis edilen birden fazla wasabi, aslında gerçek wasabi değildir! Gerçek wasabi, wasabi bitkisinin rendelenmesi/ezilmesiyle yapılır ve epeyce pahalıdır! Bu sebeple bizim yediğimiz wasabiler sıklıkla yaban turpu, hardal tozu ve yeşil besin boyası karışımı bir cins yeşil hamurdur.
Tabasco sos hakkında oynanmış olan bir cins Burlesque Comic Opera vardır! The Burlesque Opera of Tabasco’nun yepyeni performansı 1894’te gerçekleşmiş ve George W. Chadwick tarafınca bestelenmiş, Thomas Q. Seabrooke tarafınca üretilmiştir.
Acı sos yemek ölümcül olabilir! 2008 yılında Andrew Lee, bir tabak acı sos yedikten daha sonra kalp krizi geçirip hayatını kaybetti.
Birfazlaca barbekü sosu küf ve böcek içerir… Şayet barbekü sos, domates konservesi, püresi ya da salçasından yapılıyorsa 100 gramda 20 sinek yumurtası ve bir ölçü kurtçuk içerebilir… Benzeri biçimde domates eserleri de %40-45 içinde küf barındırır…
Salsa birinci kez Mezoamerika kıtasında bulunmuş ve kullanılmıştır.
Soya sosunun ortasında bir çeşit yararlı küf olarak bilinen Aspergillus küfü vardır.
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz: