Sodalı Yufka Böreği Nasıl Yapılır? İşte Çıtır Çıtır Sodalı Yufka Böreği Tarifi…

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Çıtır çıtır dış katmanları ile yemeye doyum olmayan böreklerden biri olan sodalı yufka böreği nasıl yapılır? Hazır yufka ile kısa müddette hazırlanan sodalı yufka böreği tanımı ile karşınızdayız. Bu börek tanımı ile aradığınız börek lezzetine kavuşacaksınız. Hem yufka açmak istemiyor birebir vakitte böreğiniz el açması tadında olsun istiyorsanız sodalı yufka böreği tanımı tam aradığınız lezzet. Pekala, sodalı yufka böreği nasıl yapılır? İşte çıtır çıtır sodalı yufka böreğinin detaylı tarifi…


Kahvaltılar, beş çayları ya da konuklarınız için dar vakitlerde börek yetiştirme eforuna girdiğinize aklınıza çabucak sodalı yufka böreği tanımı gelmeli. Çünkü kolay üretimi ve doyum olamayan lezzeti ile her insanın bilmesi gereken börek tanımıdır kendisi. Tanım hem vaktinizi almayacak birebir vakitte konuklarınız tarafınca hayli beğenilecek. Üretimi esnasında kullanacağınız soda ile börek çıtır çıtır olacak. İşte sodalı yufka böreği imali, gereçleri ve püf noktaları…


Materyaller


– 4 adet yufka

– 1 şişe soda

– 100 gram eritilmiş tereyağı

– 1 çay bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ

– 2 çorba kaşığı un

– 1 çay bardağı su

İç için;

– Beyaz peyniri

– Maydanoz

Üzerine;

– 1 adet yumurtanın sarısı


Yapılışı


– Böreği yapmaya birinci vakit içinderda sosunu hazırlamakla başlayalım; tereyağı, un, zeytinyağı ve suyu küçük bir kabın ortasında düzgünce çırpın.

– Bir adet yufkayı tezgaha açıp üzerine kucak kucak sos sürün.

– Bir adet yufkayı soslu yufkanın üzerine serip yufkalar bitene kadar tıpkı süreci uygulayın.

– Yufkaları 16 eşit kesime böldükten daha sonra geniş kısımlarına peynirli iç harcı yerleştirip rulo olarak sarın.

– Yağlı kağıt serili tepsiye ortalarında boşluk olacak biçimde dizin.

– Üzerlerine soda döküp 2 saat kadar bekletin.

– En son üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180 derece fırında pişirmeye bırakın.

– Birinci sıcaklığı geçen börekleri servis edin.

Afiyet olsun.

Not:
Böreğin kalın olacağını düşünüyorsanız 3 adet yufkadan yapabilirsiniz. Fakat hiç merak etmeyin 4 kat bile olsa böreğin içi çok hoş pişecektir. Sodayı döktükten daha sonra böreği dinlendirmeyi unutmayın. Bu süreç böreğe çıtırlık kazandıracak.
 
Üst