Sevgilinize Mükemmel Bir Sürpriz Hazırlayın! 14 Şubat Sevgililer Günü’ne Özel Çikolatalı Tatlı Tanımları

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Sevdiklerinize ‘seni seviyorum’ demenin türlü yolları vardır. Kendi elinizle bir şeyler hazırlamak ise ‘seni seviyorum’ demenin en hoş yoludur. Şayet siz de sevdikleriniz için özel ve samimi bir şeyler hazırlamayı düşünüyorsanız, buraya enfes çikolatalı tatlı tanımlarını derledik. İşte, sevgiliye yapılacak çikolatalı tatlı tanımları…


1. Özel sofralarınıza sevinç katacak…


Kalpli Kurabiye Tanımı, Nasıl Yapılır?

Gereçler



  • 100 gram tereyağı


  • 1 adet yumurta


  • 2,5 su bardağı un


  • 1 su parmağından 1 parmak eksik pudra şekeri


  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için:

  • 1 paket çikolata
Hazırlanışı


  • Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi bir kabın içerisine alın. Elinizle macun kıvamına getirin.


  • Kabartma tozunu ek edin. Unu yavaş yavaş eleyerek içerisine ekleyin.


  • Hamuru yoğurma sürecine başlayın. Merdane yardımı ile hamuru açın.


  • Kalp kalıplarınızla hamuru kesin. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika denetimli pişirin.


  • 1 paket çikolatayı benmari yordamı eritin. Kurabiyelerin bir tarafına çikolata batırın.


  • Üzerlerine de dilediğiniz kuruyemiş ile süsleyin. Yağlı kâğıt üzerinde donması için bekletin.


  • Soğuduktan daha sonra servis yapın. Şimdiden afiyet olsun.
2. Şık sunumu ile görsel şölen yaşatır.


Çikolatalı Sufle Tanımı, Nasıl Yapılır?

Gereçler



  • 125 gram bitter çikolata


  • 3 adet yumurta (sarıları ve beyazları ayrılmış)


  • 125 mililitre süt


  • 1,5 yemek kaşığı un


  • 2 yemek kaşığı tereyağı


  • 1/4 çay kaşığı tuz


  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Pişirme kabını yağlamak için:


  • 1 yemek kaşığı tereyağı


  • 1 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı


  • Sütü bir sos tenceresinin içerisine alın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.


  • Çikolatayı ek edin. Çikolata eriyince çabucak ocaktan alın. Başka bir tencerenin içerisine tereyağını ekleyin.


  • Üzerine unu ek edin ve kokusu çıkana kadar kavurma sürecini sürdürün.


  • Unun kokusu çıkınca çikolatalı süt karışımını içerisine ek edin. Şekeri de ekledikten daha sonra daima karıştırın.


  • 3 adet yumurta sarısını ekleyin. 2 dakika daha karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.


  • Geniş bir kasede 3 adet yumurta beyazını 1 çimdik tuz ile çırpın. Soğumuş olan çikolatalı karışım ile yumurta aklarını birleştirin.


  • Spatula yardımı ile uygunca karıştırın. Yağlanmış ve kakao ile kaplanmış sufle kaplarına harcı bölüştürün.


  • Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika boyunca pişirin. Fırından çıkar çıkmaz servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
3. hayatınıza memnunluk katmanın en tatlı yollarından birisi!


Supangle Tanımı, Nasıl Yapılır?

Gereçler



  • 1 litre süt


  • 3 yemek kaşığı kakao


  • Yarım su bardağı toz şeker


  • 3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata


  • 1 adet yumurta sarısı


  • 2 yemek kaşığı un


  • 2 yemek kaşığı nişasta


  • 3 tatlı kaşığı tereyağı


  • 2 dilim kakaolu kek


  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu


  • 1 tatlı kaşığı file Antep fıstığı


  • 70 gram bitter çikolata
Hazırlanışı


  • Derin bir tencerede şeker, yumurta sarısı, süt, un, nişasta ve kakaoyu karıştırın.


  • Tencereyi ocağa alın ve yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirin. Pişen kremayı ocaktan alın.


  • İçine sürülebilir çikolata ve bitter çikolatayı ekleyin. Çırpma sürecine başlayın.


  • Tam bu sırada azar azar soğuk tereyağını ekleyin. Bu süreci krema ılıyana kadar devam ettirin.


  • Sunum kaplarının tabanına kek kesimlerini koyun. Üstlerini supangle ile doldurun.


  • Üzerini Hindistan cevizi tozu ve file Antep fıstığı ile süsleyin. Buzdolabında dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.
4. Aradığınız çikolata lezzetini içerisinde bulacaksınız!


Çikolatalı Muffin Tanımı, Nasıl Yapılır?

Materyaller



  • 5 yemek kaşığı toz şeker


  • 3/4 su bardağı süt


  • Yarım su bardağı sıvı yağ


  • 2 adet yumurta


  • 1,5 su bardağı un


  • 3 yemek kaşığı kakao


  • 1 paket kabartma tozu


  • 1 paket vanilya
Üzeri için:

  • 1 paket beyaz çikolata (benmari yordamı eritilmiş)
Hazırlanışı


  • Yumurtaları karıştırma kabına alın. Toz şeker ilave edin ve krema kıvamına gelene kadar çırpın.


  • Zeytinyağı ve süt ekleyin. Çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve kakao ek edin.


  • Muffin kalıplarına üst üste ikişer adet kâğıt yerleştirin. Hazırladığınız harcı kalıpların içerisine paylaştırın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.


  • Fırından çıkınca oda ısısında dinlendirin. Beyaz çikolatayı benmari yöntemi eritin.


  • Muffinleri beyaz çikolata ile süsleyin. Çabucak servis edin. Şimdiden afiyet olsun.
5. Pratik ve kolay yapılışı ile fazla vaktinizi almayacak!


Çikolatalı Cheesecake Tanımı, Nasıl Yapılır?

Gereçler



  • 200 gram oda sıcaklığında labne peyniri


  • 1 paket vanilya


  • Yarım su bardağı toz şeker


  • 2 adet rendelenmiş portakal kabuğu


  • 200 gram süzme yoğurt


  • 2 adet yumurta


  • 0,5 paket oda sıcaklığında krema


  • 160 gram bitter çikolata
Taban gereçleri:


  • 50 gram fındık


  • 100 gram kakaolu bisküvi


  • 50 gram eritilmiş tereyağı
Hazırlanışı


  • Taban için gerekli materyalleri robotta un ufak edin. Pişirme kâğıdı serilmiş kelepçeli kalıba yayın.


  • 10 dakika boyunca buzlukta bekletin. Evvelce ısıtılmış 160 derece fırında pişirin ve soğutun.


  • Peynir, yoğurt, vanilya, portakal rendesi ve şekeri mikserle şeker eriyene kadar çırpın.


  • Yumurtaları teker teker uygunca karışına kadar ekleyin. Kremayı ve eritilmiş çikolatayı ek edin.


  • Soğuyan bisküvili tabana yayın. Evvelce ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 1 saat pişirin.


  • Büsbütün soğuyunca buzdolabına kaldırın. 1 gece dinlendirdikten daha sonra dilediğiniz üzere süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
6. İmali kolay ve az maliyetli…


Çikolatalı Tart Tanımı, Nasıl Yapılır?

Materyaller

Kek için:



  • 1,5 su bardağı un


  • 1 çay bardağı toz şeker


  • 2 adet yumurta


  • Yarım su bardağı süt


  • Yarım su bardağı sıvı yağ


  • 1 paket kakao


  • 1 paket vanilya


  • 1 paket kabartma tozu
Sosu için:


  • 1 kutu krema


  • 1 paket bitter çikolata


  • 1 paket sütlü çikolata
Hazırlanışı


  • Geniş bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.


  • Sıvı yağ ve sütü ek edin. Kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ek edin.


  • Kek hamurunu her tarafını margarinle yağladığınız tart kalıbına dökün. Her tarafına eşit yayılmasına ihtimam gösterin.


  • Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Başka tarafta kremayı ocağa alın.


  • Kaynama noktasına gelince çikolataları ekleyin. Altını kapatın ve daima karıştırın.


  • Pişen kekin birinci sıcağı çıkınca sosu orta kısmına dökün. Biraz dolapta dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.
7. Konutta her vakit bulunan materyallerle çok pratik bir biçimde hazırlanabilir.


Muzlu ve Çikolatalı Puding Tanımı, Nasıl Yapılır?

Materyaller



  • Yarım su bardağı toz şeker


  • 2 su bardağı süt


  • 1 adet çatalla ezilmiş muz


  • 2 çorba kaşığı toz kakao


  • 1 paket kare çikolata


  • 2 çorba kaşığı tereyağı


  • 1 paket krema


  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
Hazırlanışı


  • Toz şeker, mısır nişastası ve kakaoyu tencereye alın. Sütü ekleyip daima karıştırın.


  • Tereyağını ve muzu ek edin. Kaynamaya başlayınca krema ve çikolatayı ekleyin.


  • Kaynamaya başladıktan daha sonra ocaktan alın. Kuplara boşaltın. İstek ettiğiniz üzere süsleyin ve servis edin. Afiyet olsun.
8. Dışı sert ve kıtır, içi yumuşacık…


Çikolatalı Pavlova Tanımı, Nasıl Yapılır?

Gereçler



  • 4 adet yumurta beyazı


  • 1 su bardağı toz şeker


  • 1 çorba kaşığı toz kakao
Servisi için:


  • 1 paket çiğ krema


  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri


  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi


  • 2 su bardağı çilek


  • Dilek ettiğiniz kadar rendelenmiş çikolata
Hazırlanışı


  • Yumurta ve şekeri sertleşene kadar yüksek surattaki mikserle çırpın.


  • Kakaoyu ek edin. Dağılana kadar karıştırın. Fırın tepsisine pişirme kâğıdı serin.


  • Fırın tepsisine 3 eşit daire biçiminde kaşıkla yayın. Evvelden ısıtılmış 100 derecelik fırında yaklaşık 1 saat pişirin.


  • Fırının kapağını açın ve merenglerin ortasında soğumasını sağlayın. Krema ve pudra şekerini sertleşene kadar çırpın.


  • Hindistan cevizi rendesini ekleyin ve karıştırın. Merenglerden bir adedini servis tabağına alın.


  • Kremanın üçte birini üzerine yayın. Kalan iki mereng için de tıpkı süreci yapın.


  • En üste servis sırasında çilekleri dizin. Benmari yordamı eritilmiş çikolata ve pudra şekeri ile süsleyin. Afiyet olsun.
9. Pastane pastalarına taş çıkartacak!


Çikolatalı Krep Pasta Tanımı, Nasıl Yapılır?

Materyaller

Krep harcı için:



  • 7 yemek kaşığı un


  • 1 su bardağı süt


  • 2 adet yumurta


  • 1/4 çay kaşığı tuz


  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kreması için:


  • 1 su bardağı süt


  • 1 adet yumurta sarısı


  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası


  • 1 yemek kaşığı un


  • Yarım çay bardağı toz şeker


  • 4 yemek kaşığı çikolata ezmesi
Üzeri için:


  • 100 gram krema


  • 200 gram bitter çikolata


  • 100 gram beyaz çikolata


  • 1 su bardağı dondurulmuş frambuaz


  • 1 çay kaşığı file Antep fıstığı
Hazırlanışı


  • Krepleri hazırlamak için; un, süt, yumurta, sıvı yağ ve tuzu derin bir karıştırma kabının içerisine alın.


  • Çırpıcı yardımı ile uygunca karıştırın. Krep tavasını ayçiçeği yağı ile yağlayın.


  • Fazlasını kâğıt havlu yardımı ile aldırın. Küçük kepçe ile aldığınız krep hamurunu tavaya aktarın.


  • Süratli biçimde tavayı hareket ettirin. Hamurun eşit olarak yayılmasını sağlayın.


  • Her iki tarafını da pişirdikten daha sonra kenara alın. Tavayı ortalarda kâğıt havlu ile yağlayın.


  • Birebir süreci tüm krepler için yapın. Pişen krepleri servis tabağına alın.


  • Kreması için; un, süt, buğday nişastası, yumurta sarısı ve toz şekeri bir tencereye alın.


  • Pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.


  • Ocaktan alın ve soğuk su dolu bir tencere üzerinde soğumaya bırakın.


  • Çikolata ezmesini içerisine ekleyin. Mikser yardımı ile karıştırın. Geniş bir servis tabağına kreplerden birini alın.


  • Üzerine hazırladığınız kremadan bir kaşık sürün. Bir kat krep bir kat krema ile tıpkı süreci bitene kadar yapın.


  • Kalan çikolata ezmeli kremayı pastanın üzerine sürün. Üzeri için; bitter çikolatayı küçük kesimlere ayırın.


  • Kaynamakta olan suyun üzerinde krema ilavesiyle benmari metodu eritin.


  • Beyaz çikolatayı küçük modüllere ayırın. Başka bir kasede benmari yolu eritin.


  • Dondurulmuş frambuazları oda ısısında bekletin. Kat kat kreplerden oluşan pastanın üzerine frambuazları dizin.


  • Beyaz çikolata, bitter çikolata ve file Antep fıstığı ile süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.
10. Ne hayli ıslak ne epey kuru kıvamıyla damaklarınızda iz bırakacak!


Brownie Kurabiye Tanımı, Nasıl Yapılır?

Gereçler



  • 1 adet yumurta


  • 90 gram bitter çikolata


  • 0,2 çorba kaşığı granül kahve


  • 35 gram tereyağı


  • 0,3 su bardağı toz şeker


  • 0,2 su bardağı un


  • 1 çay kaşığı kabartma tozu


  • 1 çimdik tuz
Hazırlanışı


  • Bitter çikolata ve tereyağını benmari tarzı eritin. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.


  • Toz şeker, kahve ve yumurtayı mikserle yüksek süratte çırpın. Erimiş çikolatalı karışıma ek edin.


  • Un, tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Hamurun üzerini streç sinemayla kapatın. Buzdolabında soğutun.


  • Fırını 175 dereceye getirin ve ısıtın. Pişirme kâğıdı serili fırın tepsisine birer tatlı kaşığı alıp aralıklı dizin.


  • 11 dakika boyunca pişirin. Büsbütün oda sıcaklığına gelince servis edin. Afiyet olsun.
 
Üst