Sevgililer Gününe Özel Sarımsaksız Birbirinden Nefis Meze Tanımları

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bu sevgililer gününde meze tarifleriniz bizden.???? İşte yemeklerinizin yanına epeyce yakışacak, birbirinden nefis, üretimi fazlaca kolay ve pratik sarımsaksız meze tanımları. Haydi hazırsanız, önlüklerinizi giyin mutfağa gidelim.????‍????


1. Kereviz Salatası Tanımı


Kereviz Salatası Gereçleri



  • 2 tane kereviz


  • 2 su bardağı yoğurt


  • 3 yemek kaşığı mayonez


  • Yarım su bardağı ceviz


  • Tuz


  • Karabiber


  • İsteğe bağlı olarak dereotu ile servis edebilirsiniz.
Kereviz Salatası Nasıl Yapılır?

1.
Öncelikle kerevizi rendeleyin.

2. Akabinde, mayonezi ve yoğurdu karıştırın.

3. ondan sonrasında, cevizleri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

4. Son olarak, tuz ve karabiberi de ekleyin. Yoğurdu üzerinden gezdirip, servis edebilirsiniz.


2. Hatay Ekşileme Tanımı


Hatay Ekşileme Tanımı Gereçleri



  • 1 kilogram bostan patlıcan


  • 2 tane yeşil biber


  • Yarım uzunluk soğan


  • 1 tane domates


  • Yarım bağ maydanoz


  • 3 tane çeri domates


  • 1,5 yemek kaşığı nar ekşisi


  • 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
Hatay Ekşileme Nasıl Yapılır?

1.
Bostan patlıcanları 15-20 dakika boyunca közleyin. İçini boşaltın ve zeytinyağını ekleyip, soğumaya bırakın.

2. Soğanı, biberi, domatesi ve maydanozu doğrayıp patlıcan salatasını içine ekleyip, karıştırın.

3. Son olarak; nar ekşisini ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Çeri domatesle süsleyin. Afiyet olsun.


3. Rus Salatası Mezesi Tanımı


Rus Salatası Tanımı Materyalleri



  • 2 tane patates


  • 1 tane havuç


  • 1 çay bardağı bezelye


  • Yarım su bardağı konserve mısır


  • 3 tane kornişon


  • 2,5 yemek kaşığı mayonez


  • 1 çay bardağı yoğurt


  • Tuz
Rus Salatası Nasıl Yapılır?

1.
Havuç ve patatesi küp biçiminde doğrayın ve güzelce haşlayın.

2. Bezelyeleri de haşlayarak, fazla suyunu süzün.

3. Akabinde konserve mısırı da yıkayıp, süzün.

4. Kornişonları doğrayıp, ekleyin.

5. Son olarak, yoğurt ve mayonezi de ekleyip karıştırın. Damak zevkinize nazaran tuz ekleyebilirsiniz. Rus salatası hazır.


4. Közlenmiş Biber Patlıcan Sarma Tanımı


Közlenmiş Biber Sarması Tanımı Gereçleri



  • 3 tane kırmızı biber


  • 6 tane yeşil soğan


  • 100 gram yarım yağlı beyaz peynir


  • 3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz


  • 2 tutam maydanoz


  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı


  • Tuz
Közlenmiş Biber Sarması Sarması Nasıl Yapılır?

1.
Öncelikle kırmızı biberleri közleyin.

2. Akabinde soğanların yeşil kısımlarını kesin. Üzerine kaynar su dökerek 5 saniye kadar suda bekletin ve süzün.

3. Başka bir kaba peyniri koyun ve uygunca ezin. Cevizi, maydanozu (ince ince doğranmış), zeytinyağını ve tuzu ekleyip karıştırın.

4. Kırmızı biberlerin kabuğunu soyun ve ayıklayın. Her biberi ikiye bölün. Geniş kalan kısmına hazırlamış olduğunuz harçtan koyun. Rulo biçiminde sarın. Yumuşamış taze soğan yaprakları ile fiyonk yapıp servis tabağına dizin.

5. Hazırladığınız kırmızı biberleri, servis tabağına dizip, üzerine zeytinyağı ve az ölçüde limon suyu dökerek, servis edebilirsiniz.


5. Fava Tanımı


Fava Tanımı Gereçleri



  • 1.5 su bardağı kuru bakla


  • 1 tane kuru soğan


  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı


  • 3 su bardağı sıcak su


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 1 tatlı kaşığı şeker


  • Yarım bağ dereotu


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Fava Nasıl Yapılır?

1.
Soğanı özensiz biçimde kesimlere ayırıp, zeytinyağında kavurun.

2. Akabinde baklayı, güzelce yıkayıp suyunu süzün.

3. Soğanların üzerine baklaları ekleyin. bir süre daha kavurun. Tuz ve şekeri ekleyip, sıcak suyu dökün. Orta ateşte, baklalar eriyene kadar pişirin. Piştikten daha sonra blenderdan geçirin.

4. Saklama kabına alarak, dolapta dinlendirin. Zeytinyağı, dereotu ile servis edebilirsiniz.


6. Patates Mücver Tanımı


Patates Mücver Tanımı Gereçleri



  • 4 tane patates


  • 1 tane kuru soğan


  • 2 tane yumurta


  • 3 yemek kaşığı un


  • 1 çay kaşığı tuz


  • Yarım çay kaşığı pul biber


  • Yarım çay kaşığı karabiber


  • Sıvı yağ
Patates Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

1.
Patatesleri rendeleyin ve uygunca suyunu sıkın.

2. Akabinde soğanı da rendeleyin, ince kıyılmış maydanoz, yumurta, un, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin.

3. Gereçleri yeterlice karıştırın. Kıvamının hayli akışkan olmamasına itina gösterin. Kıvamı fazlaca akışkansa un ekleyebilirsiniz.

4. Tavaya az ölçüde sıvı yağ alarak kızdırın.

5. Hazırladığınız karışımdan, bir yemek kaşığı dolusu alın ve hafifçeçe bastırarak düzeltin.

6. Mücverin her iki tarafını da çevirip kızartın. Yoğurtla servis edebilirsiniz.


Bu Tarifler de İlginizi Çekebilir:
 
Üst