Sevgililer Gününde Çikolatanın Aşk Olduğunu Bir Kere Daha Kanıtlayan Bol Çikolatalı Tarifler

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Sevgililer gününe özel, çikolata aşkınızı kabartacak bol çikolatalı tanımları senin için derledik. Keyifli okumalar…


Cake Pops Tanımı


Gerekli Gereçler:



  • 500 gr kakaolu kek


  • 1 paket krema (200 ml)
Kaplamak için;


  • 2 paket sütlü çikolata (120 gr)


  • 1 paket pasta süsü kelebek


  • 1 paket pasta süsü kalp


  • 1 paket pasta süsü yıldız


  • 1 paket pasta süsü şekerli çubuk
Nasıl Yapılır?


  • Bir karıştırma kabına keki elinizle ufalayın.


  • Çok yumuşak bir kıvam olmayacak biçimde üzerine kremayı ek edin.


  • Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayarak halini verin.


  • Hazırladığınız cake popsları buzdolabında ortalama yarım saat kadar dinlendirin.


  • Çikolataları benmari yöntemi eritin ve ılık kalmasına ihtimam gösterin.


  • Dinlendirdiğiniz cake popsları erittiğiniz çikolataya batırıp üzerini pasta süsleri ile süsleyin.


  • Dilerseniz üzerlerine kürdan yahut bir çubuk batırıp tekrar buzdolabına kaldırın.


  • Çikolata sosu donduğunda cake popslarınız servise hazır.
Yumurtasız Çikolatalı Mousse


Gerekli Gereçler:



  • 600 ml krema


  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri


  • 140 g bitter çikolata


  • 70 g sütlü çikolata
Nasıl Yapılır?


  • birinci vakit içinderda çikolataları benmari metodu eritin. Bu evrede orta ara karıştırıp donmamasına dikkat edin.


  • Bir kabın içerisine kremayı ve pudra şekerini ekleyerek köpürünceye dek çırpın.


  • Erittiğiniz çikolata ılıkken kremaya ek edip çırpma sürecine devam edin.


  • Gereçler bütünleştiğinde servis kaselerine ayırın ve buzdolabında birkaç saat dinlendirin.


  • Gereğince dinlendiğinde istediğiniz biçimde süsleyip servis edebilirsiniz.
Çikolatalı Çelenk


Gerekli Materyaller:



  • Milföy hamuru (kişi sayısı kadar)


  • Çikolata kreması
Üzeri için:


  • Toz şeker


  • Pudra şekeri
Nasıl Yapılır?


  • birinci vakit içinderda oda sıcaklığında yumuşamış milföyleri enine ve uzunluğuna daha ince olacak biçimde açın.


  • Tüm yüzebir daha bir daha oda sıcaklığındaki çikolatayı sürüp rulo formunda uzunlamasına sarın.


  • Hazırladığınız ruloları yine uzunlamasına olacak biçimde ortadan ikiye bölün.


  • Şerit halinde görünen çikolatalı kısmını üst yanlışsız getirerek birleştirin ve ikiye böldüğünüz ruloları birbirine ötürün.


  • Son olarak iki ucunu birleştirip yuvarlak hale getirdikten daha sonra üzerine toz şeker serperek fırın tepsisine dizin.


  • Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında ortalama 20 dakika pişirin.


  • Piştikten daha sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Tam Ölçülü Suffle


Gerekli Gereçler:



  • 2 tane yumurta


  • 2 yemek kaşığı şeker


  • 1, 5 yemek kaşığı un


  • 80 gram sütlü çikolata


  • 80 gram bitter çikolata


  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı


  • 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata (isteğe bağlı)
Nasıl Yapılır?


  • Öncelikle bir kabın içerisine tereyağı ve çikolataları ekleyip ocakta eriyene kadar bekletin.


  • Diğer bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri köpürene dek çırpın.


  • Akabinde soğumuş olan çikolata sosunu ve isteğe göre sürülebilir çikolatayı karışıma ekleyip karıştırın.


  • Son olarak unu da ekleyin ve homojen bir karışım elde elde edene kadar karıştırmaya devam edin.


  • Pişireceğiniz sufle kaplarını güzelce yağlayın ve yarısına gelecek biçimde doldurun.


  • Evvelce ısıtılmış 160-170 derece fırında ortalama10-12 dakika kadar kontrollü olarak yanmayacak biçimde pişirin.


  • Bu evrede denetimli olmak değerli. Suflenizin ortasının ıslak kalması gerekiyor.


  • Pişen sufleyi biraz beklettikten daha sonra kabından çıkarıp üzerini pudra şekeri yahut dondurma ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Tam Kıvamında Çikolata Sosu


Gerekli Materyaller:



  • 2,5 su bardağı süt


  • 1 çay bardağı toz şeker


  • 1 yemek kaşığı un


  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası


  • 1 paket vanilya


  • 1 tatlı kaşığı tereyağı


  • 1,5 yemek kaşığı kakao


  • 40 gr sütlü yahut bitter çikolata
Nasıl Yapılır?


  • birinci vakit içinderda çikolata ve tereyağı hariç tüm materyalleri bir tencereye alıp çırpma teli sayesinde çırpın.


  • Akabinde kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.


  • Kaynamaya başlayınca birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.


  • Böldüğünüz çikolatayı ve tereyağını tencereye ekleyip büsbütün eriyinceye kadar karıştırın.


  • Oda ısısında soğuyana kadar üzerinin kabuklanmaması için orta ara karıştırın ve oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırın.


  • Soğuduktan daha sonra tüm tariflerinizde dilediğiniz biçimde kullanabilirsiniz.
 
Üst